Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 938: Planul Kievului, explozie uriașă și arme nucleare! Șeful NATO: Putin nu are linii roșii

/VIDEO/ Copiii care nasc copii. Peste 1500 de tinere sub 20 de ani au devenit mame anul trecut: Unde găsesc alinare, dacă sunt alungate

missing
18 noiembrie 2023, ora 21:20

În fiecare an, în Moldova, în jur de 50 de fete cu vârste de până la 15 ani devin mame, iar fiecare a șasea adolescentă care a născut anul trecut era la o naștere repetată. Potrivit specialiștilor, opt din zece mame adolescente sunt din mediul rural, iar majoritatea își au părinții în străinătate. 

Deși numărul fetelor din Moldova care nasc copii până la vârsta de 20 de ani este într-o ușoară descreștere, cifra rămâne încă îngrijorător de mare. Numai anul trecut, peste 1.500 de adolescente au devenit mame. Fiecare are povestea sa, plină de drame. 

„Însărcinată am rămas la 15 ani. A fost un pic greu pentru că părinții și frații nu au acceptat.” 

„Am rămas însărcinată la 17 ani, la început m-am speriat, am rămas singură, cu părinții nu vorbeam, doar cu mama dar foarte rar. Mama a aflat că sunt însărcinată când aveam opt, nouă săptămâni și mi-a spus să fac avort, dar am refuzat. Mama mi-a spus că trebuie să aleg între ea și copil.” 

Tinerele care au devenit mame când și ele erau practic niște copii, spun că cea mai chinuitoare perioadă a fost după ce și-au adus pe lume micuții. E o etapă extrem de dificilă pentru toate femeile, dar pentru ele a fost un adevărat calvar, deoarece n-au avut parte de ajutorul și susținerea celor dragi. 

„-De un an de zile ești mămică, cum a fost această perioadă, cât de greu a fost, mai ales că nu ai avut nicio susținere?

 - A fost greu pentru că eu îmi doream ca mama să fie cea care îmi explică, să-mi fie alături, însă ea nu a fost.”

Dacă mamele lor le-au întors spatele, la centrul maternal „În brațele mamei”, tinerele au găsit alinare. Aici au primit căldură, susținere și au învățat cum să-și îngrijească micuții. 

„Aici în centru mamele beneficiază de găzduire, asistență materială, ghidare și acompaniere 24/24. Cele mai multe dintre ele sunt la primul copil, prima naștere și chiar au nevoie de cineva care să le fie alături și să le arate totul.”

Galina Leșco, șefa unui centru de sănătate pentru tineri spune că a constatat, din experiența sa, că cele mai multe tinere care devin mame la vârste fragedă sunt cele care nu-și au părinții aproape, iar majoritatea sunt din mediul rural. 

„Fetele care au rămas însărcinate la o vârstă precoce au avut acces mai puțin la educație sexuală adecvată, mai puțină comunicare cu părinții. Foarte des observăm că în aceste cazuri mama sau persoanele apropiate sunt plecate, iar ele rămân cu cineva din rude și este mai greu. 85% din cazuri de nașteri la adolescente se întâmplă în mediul rural.” 

Potrivit Biroului Național de Statistică, unul din 16 copii veniți pe lume anul trecut în Moldova au fost născuți de o mamă adolescentă. Și mai trist este faptul că 6% dintre cazurile de mortalitate maternă din ultimii cinci ani au fost printre adolescente. Explicația este că sarcina la o vârstă fragedă presupune mai multe complicații, iar riscul de mortalitate este de câteva ori mai mare decât în celelalte cazuri.

„Sarcina la o așa vârstă fragilă poate genera o mulțime de complicații, din cauza faptului că organismul este imatur, este în perioada de dezvoltare. Riscul de mortalitate este de patru ori mai mare, comparativ cu persoanele care rămân însărcinate după 20 de ani. Trebuie să înțelegem că un organism imatur care trebuie să nască un copil este predispus la naștere prematură. ” 

Tocmai de aceea, specialiștii îi îndeamnă pe tineri să se informeze și să-și cântărească acțiunile, pentru a evita probleme care îi pot marca pentru întreaga viață. 

„Faceți niște pași simpli și verificați-vă, sfătuindu-vă cu un specialist dintr-un anumit domeniu, dacă ține de sexualitate, veniți la un centru de sănătate prietenos tinerilor, discutați cu un medic ginecolog, sau un dermatovenerolog, sau chiar cu un psiholog despre cum să vă pregătiți pentru o familie fericită, să aveți numai copii doriți și evitați sarcinile neplanificate.„ 

Și nu doar tinerii au nevoie de informare, spun specialiștii.

„Adulții sunt ghidați de anumite stereotipuri și prejudecăți vizavi de sarcină în adolescență și deseori vina este pasată pe umerii fetelor, din discuțiile pe care le purtăm cu tineri și cu adulți, responsabilitatea o poartă atât fetele, cât și băieții și există riscuri pentru ambele părți.„

Psihologii susțin că orele de educație sexuală sau cele de dezvoltare personală în școli, dar și în familii, ar preveni aceste riscuri.

„Cursurile de Dezvoltarea personală sunt foarte utile în instituțiile de învățământ în cazul în care acestea sunt desfășurate într-o manieră prietenoasă copiilor și există și alte oportunități de a aborda subiecte sensibile, delicate, tabu în cadrul cursurilor.”

Recent, în mediul online a fost lansată o campanie de sensibilizare a tinerilor cu genericul „Adolescența mea contează! Mă protejez de sarcină”, care va dura până la zece decembrie. Scopul acesteia este de a preveni sarcina în rândul adolescentelor, dar și alte comportamente sexuale riscante. 

Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 938: Planul Kievului, explozie uriașă și arme nucleare! Șeful NATO: Putin nu are linii roșii
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 938: Planul Kievului, explozie uriașă și arme nucleare! Șeful NATO: Putin nu are linii roșii
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Femeile, plătite cu salarii mai mici decât bărbații: Ce arată un raport al Organizației Internaționale a Muncii
/VIDEO/ Femeile, plătite cu salarii mai mici decât bărbații: Ce arată un raport al Organizației Internaționale a Muncii
/VIDEO/ „Lupta generațiilor” revine la TV8: Emisiunea are un moderator celebru și multe surprize
/VIDEO/ „Lupta generațiilor” revine la TV8: Emisiunea are un moderator celebru și multe surprize
/LIVE TEXT/ Război Israel-Hamas, ziua 348: Pagere explozive, oraș zombi și bilanț greu! Hezbollah promite răzbunare
/LIVE TEXT/ Război Israel-Hamas, ziua 348: Pagere explozive, oraș zombi și bilanț greu! Hezbollah promite răzbunare

/VIDEO/ Femeile, plătite cu salarii mai mici decât bărbații: Ce arată un raport al Organizației Internaționale a Muncii

missing
18 septembrie 2024, ora 21:15

Femeile din Moldova primesc salarii mai mici cu 15 la sută decât bărbații. Sunt date prezentate în cadrul unui raport elaborat de Organizația Internațională a Muncii. În pofida eforturilor depuse de autorități, femeile continuă să fie în dezavantaj la capitolul salarial. Principalele motive fiind legate de îngrijirea copiilor, dar și munca part-time care este mai puțin plătită. 

În Republica Moldova există o diferență salarială de până la 15% între femei și bărbați. Această discrepanță se simte cel mai mult în rândul femeilor de 25-34 de ani, asta pentru că acestea sunt nevoite să alegă joburi mai flexibile, dar mai puțin plătite, pentru a se implica mai mult în îngrijirea copiilor. Acestea sunt de părere că remunerarea neegală este o discriminare. 

„În lumea întreagă se socot bărbații mai deștepți decât femei, nu sunt de acord pentru că, în ziua de astăzi cred că femeia lucrează mai mult și sunt mai inteligente decât bărbații, muncesc acasă, au grijă de copii.” 

„Nu este bine pentru că fiecare muncește și trebuie plătit, trebuie de luat măsuri, să avem fiecare același bănuț pentru că muncim.” 

În timp ce unii bărbați sunt de partea femeilor și susțin că nu ar trebui să existe o discrepanță salarială între genuri, alții însă spun că diferența este inevitabilă, pentru că bărbații sunt supuși muncilor mai grele. 

„Femeile pot avea un lucru chiar mai greu decât cel al bărbaților, cred că nu este corect.” 

„De cele mai multe ori, bărbații lucrează mai mult, li se cere să mai facă lucruri adiționale, graficul la femei este mai flexibil și cred că este bine.”

Astăzi de ziua Ziua internaţională a salarizării echitabile, Organizația Internațională a Muncii a elaborat un raport cu date culese timp de zece ani. Potrivit datelor prezentate, cel mai des, această diferență este legată de practici discriminatorii. Acestea includ bariere pentru femei în accesarea pozițiilor de top și salarii mai mici în domenii unde lucrează mai multe femei, cum ar fi sănătatea și educația.

„Concluziile acestui raport denotă că imparitatea salarială este o inegalitate socială care necesită a fi eliminată. Este important să promovăm politici de implicare a taților în creșterea și îngrijire a copiilor, de extindere a acestor servicii și instumrente care ar ajuta întreprinderile să-și evalueze locurilor de muncă din perspectiva neutră de gen”, a menționat coordonatoarea de proiect, Organizația Internațională a Muncii, Nelea Rusu.

Pentru a reduce această discrepanță ministerul muncii a creat mai multe măsuri de susținere și încurajare a femeilor pentru a-și echilibra armonios viața profesională și cea personală. 

„Concediile de îngrijire a copiilor sunt mai flexibile, încurajăm tații să participe în acest frumos efort de a avea grijă de proprii copii, spre exemplu am mărit concediul paternal la 15 zile. Am redus acele restricții în perioada concediului maternal, atunci când mamele fie beneficiau de îndemnizația de maternitate, fie că munceau și beneficiau de salariu, acum poate să facă ambele lucruri”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În ultimul an, cei de la biroul național de statistică au constatat o diferență de două mii de lei la salariu mediu dintre bărbați și femei. 

„Dacă ne uităm la statistica curentă cu privire la câștigurile salariale putem constata, spre exemplu în anul 2023, câștigul mediu salarial brut lunar al unei femei este de 11300 de lei, iar a unui bărbat este peste 13 mii de lei, diferența între salarii este peste două mii de lei”, a declarat directoarea generală adjunctă a Biroului Național de Statistică, Aurelia Spătaru.

Datele prezentate de biroul Național de Statistică arată că bărbații câștigă mai bine decât femeile în majoritatea activităților economice. Domeniile unde sunt raportate cele mai mari diferențe sunt în informații și comunicații, unde salariul unui bărbat este cu 38% mai mare decât al unei femei, finanțe și asigurări – cu peste 34%, sănătate și asistență socială – cu peste 25%. 

Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ „Lupta generațiilor” revine la TV8: Emisiunea are un moderator celebru și multe surprize
/VIDEO/ „Lupta generațiilor” revine la TV8: Emisiunea are un moderator celebru și multe surprize
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.