Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 936: Atac masiv al Rusiei și grâu furat! Kievul e pregătit să ajute Moldova, iar Putin își mărește armata

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 867: Doliu la Kiev, prognoză pesimistă și „scursuri ale umanității”. Zelenski acuză o vizită devastatoare

09 iulie 2024, ora 18:08

Atacuri cu drone și explozii au avut loc în cel puțin trei regiuni din Rusia în cursul nopții de luni spre marți, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis o ripostă la atacul masiv cu rachete soldat cu 37 de morți, inclusiv la un spital de copii din capitala Ucrainei. Marți este zi de doliu la Kiev, în memoria celor ucişi de ruşi în atacul de luni. La mai bine de doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, liderii NATO se reunesc marţi la Washington, având Ucraina ca prioritate pe agendă. Kremlinul a comunicat că „urmărește cu cea mai mare atenție” summitul, dat fiind faptul că „Alianţa Nord-Atlantică consideră Rusia drept inamicul său”, relatează AFP

Secretarul general al ONU a condamnat atacurile ordonate de Putin. Antonio Guterres a precizat că aceste lovituri „sunt interzise de dreptul internațional” și ar trebui oprite. Preşedintele american, Joe Biden, a denunțat luni atacurile care au făcut cel puţin 36 de morţi în Ucraina, „un memento atroce”, în opinia sa, a „brutalității” demonstrate de Rusia, şi a promis „noi măsuri pentru a întări apărarea aeriană a Ucrainei”, notează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Ministrul ceh de externe, Jan Lipavský, a declarat marți că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei după ce un baraj de rachete rusești a lovit luni cel mai mare spital de copii din Ucraina și a ucis zeci de persoane în întreaga țară, scrie The Guardian. “Am decis să îl convoc pe ambasadorul rus. Criminalii care atacă copii în spitale sunt scursuri ale umanității. Acesta a fost însărcinat să transmită mesajul la Moscova”, a scris Lipavský pe rețeaua socială X.

UPDATE Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat marți, 9 iulie, înaintea summitului aniversar al NATO de la Washington, că SUA și Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică.

UPDATE Autoritățile atât din Norvegia, cât și din Finlanda au observat o tendință de cumpărători conectați la Kremlin care își iau proprietăți în apropierea locurilor militare sensibile.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a declarat că următoarele două sau trei luni, înainte de alegerile prezidențiale din SUA, luptele pe linia frontului vor fi „mult mai brutale” decât au fost vreodată, scrie Business Insider, citat de Adevărul. "Energia confruntării, numărul de morți, viețile pierdute și victimele vor fi mai brutale decât au fost în ultimele șapte luni, chiar dacă perioada anterioară a fost, de asemenea, foarte brutală", a declarat Orbán. Premierul maghiar a menționat volumul de arme de pe câmpul de luptă, trupele ruse care "avansează constant" pe linia frontului și angajamentul general al ambelor părți. "Deci, ceea ce ne așteaptă este mult mai rău decât credem acum", a spus amicul lui Putin din NATO.

UPDATE Ambasadorii UE se vor reuni, miercuri, 10 iulie, la Bruxelles, pentru a discuta despre comportamentul prim-ministrului ungar Viktor Orban în timpul președinției țării sale la UE. Potrivit Voice of America, discuția se va axa pe "vizitele pașnice" ale lui Orban la Moscova și Beijing.

UPDATE Un propagandist din Rusia a vorbit la televiziunea de stat despre un posibil atac nuclear asupra Ucrainei. După cum relatează Newsweek, Serghei Mardan, un aliat al președintelui Vladimir Putin, s-a referit la un sondaj care a arătat că o treime dintre ruși ar sprijini un atac nuclear asupra Ucrainei, scrie Libertatea.

UPDATE „India este pregătită să contribuie la rezolvarea conflictului din Ucraina”, spune Narendra Modi, citat de TASS. Potrivit lui Modi, India este încrezătoare că orice conflict la nivel global poate fi rezolvat doar prin mijloace pașnice, notează Gândul.

UPDATE Moscova a decis să-i elibereze pe toţi indienii care au fost recrutaţi în armata rusă, după ce prim-ministrul Narendra Modi a ridicat problema preşedintelui Vladimir Putin în timpul vizitei sale la Moscova, scrie Mediafax.

UPDATE ONU consideră că există o „probabilitate ridicată” ca spitalul pediatric din Kiev să fi fost lovit de un „tir direct” cu rachetă rusească, a declarat marţi Danielle Bell, şefa misiunii Misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, în timp ce Moscova neagă că ar ţinti obiective civile în Ucraina, potrivit AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a raportat că, în urma atacului rusesc cu rachete din 8 iulie, 38 de persoane au murit, inclusiv patru copii, iar operațiunea de salvare este în plină desfășurare.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a scris o scrisoare confidențială pe care a trimis-o președintelui Consiliului European Charles Michel și liderilor UE după vizita sa la Moscova, în care a făcut un „rezumat” al discuțiilor pe care le-a avut cu Vladimir Putin, scriu mai multe publicații ucrainene.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat marţi vizita premierului indian Narendra Modi în Rusia pentru întârirea legăturilor cu Moscova drept "devastatoare" pentru pacea în Ucraina, relatează AFP.

UPDATE Serviciile speciale ucrainene își desfășoară cu calm activitățile de informații în Republica Moldova și se simt "în largul lor" acolo, fără a ține seama de autoritățile locale, a declarat un reprezentant al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, într-un comentariu la postul de televiziune "Rossia-24" citat de Știripesurse.

UPDATE NATO a desfăşurat un sondaj înainte de summitul de la Washington, care are loc între 9 şi 11 iulie, din care reiese că puţin peste 50% (51%) dintre românii respondenţi cred că Alianţa este foarte importantă pentru viitorul securităţii ţării, scrie Mediafax.

UPDATE Liderii celor 32 de state membre ale NATO se întâlnesc marți la Washington la un summit al alianței transatlantice în care sprijinul pentru Ucraina ocupă cel mai important loc pe agendă. Reuniunea vine într-un moment tensionat, în care alianța militară se confruntă cu amenințări existențiale din exterior și din interior, scriu Reuters și Associated Press.

UPDATE Kremlinul neagă categoric acuzațiile potrivit cărora Rusia ar fi lovit un spital din Kiev, a declarat secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, scrie cotidianul rusesc Kommersant.

UPDATE Concomitent cu desfășurarea conflictului din țara vecină, președintele rus Vladimir Putin a emis un avertisment dur către Occident, amenințând că orice mișcare de a trimite trupe în Ucraina ar putea escalada într-un război nuclear. El a acuzat SUA și NATO că complotează pentru ”lovirea teritoriului Rusiei”, iar experții militari apreciază că 14 ținte din America, ”dușmanul de moarte”, sunt incluse în planul aflat pe masă la Kremlin.

UPDATE Liderul de la Kremlin continuă fără scrupule războiul său din Ucraina, care a depășit borna de 860 de zile, dar și pragul de 100.000 de militari ruși morți în conflict, conform datele publicate de The Economist. Acum însă un înalt oficial de la Moscova, Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale, sună alarma lui Putin, avertizând că Rusia ar putea rămâne fără sprijinul economic necesar, deoarece China, o mare putere prietenă, blochează multe tranzacții financiare, scrie Ziare.com.

UPDATE Drumul Ucrainei către aderarea la NATO este descris drept „ireversibil” într-un proiect de comunicat comun al Alianței, au declarat pentru CNN trei surse care cunosc situația, potrivit HotNews.

UPDATE Vladimir Putin l-a numit pe amiralul Vladimir Kasatonov (62 de ani) în funcția de șef al Statului Major al Marinei Ruse, scrie agenția RBC, care citează surse din Ministerul Apărării și din structurile Marinei. Kasatonov îl va înlocui pe amiralul Alexander Nosatov, care conducea sediul principal al flotei din 2021, potrivit Moscow Times.

UPDATE Judecătoria Militară a Sectorului II de Vest din Rusia le-a condamnat, luni, pe cunoscuta regizoare Evghenia Berkovici și pe dramaturga Svetlana Petriiciuk la câte șase ani de închisoare într-un dosar penal în care au fost acuzate de „apologia terorismului” în spectacolul „Finist- șoimul viteaz”, relatează agenția rusă de presă Interfax.

UPDATE Ministrul de externe din Republica Moldova atrage atenţia asupra ideii unei destabilizări din partea Kremlinului care se bazează şi pe politicieni din Republica Moldova, relatează stiripesurse.md care citeaza Der Standard.

UPDATE Peste 170 de persoane au fost rănite, în timp ce cel puţin 37 au fost confirmate ca fiind ucise din cauza atacului rusesc din 8 iulie din întreaga ţară, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, citat de The Kyiv Independent. ”Teroriştii ruşi trebuie traşi la răspundere pentru acest lucru. Simpla îngrijorare nu opreşte teroarea. Compasiunea nu este o armă”, a declarat Zelenski. Atacul aerian a vizat Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk, a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE Un depozit de petrol din orașul Kalaci-pe-Don, din regiunea Volgograd, a luat foc după ce a fost atacat cu drone în noaptea de luni spre marți, relatează Ukrainska Pravda. Potrivit localnicilor, cel puțin zece explozii au fost auzite înainte de izbucnirea incendiului, în jurul orei locale 04:00. O coloană de fum negru era vizibilă marți dimineața din diferite părți ale orașului, scrie Libertatea.

UPDATE Republica Moldova ar putea produce energie electrică pe care să o ofere Ucrainei. Aceasta va fi produsă din gazul ucrainean. O inițiativă în acest sens a fost propusă de țara noastră ca o mână de ajutor pentru Ucraina, în condițiile în care mai multe centrale electrice au fost distruse în totalitate de Federația Rusă.

UPDATE Trupele ruse au reușit în ultimele zile să facă avansuri neobișnuit de rapide în sudul Ucrainei, unde au ajuns la periferia micului oraș New York din regiunea Donețk, într-o zonă a frontului care era relativ stabilă încă din 2022. Ucrainenii au repetat o greșeală similară din primăvară, când au lăsat goluri în liniile de apărare în timpul rotirii trupelor din prima linie, breșe care au fost rapid exploatate de ruși, notează Digi24.

UPDATE Ministerul apărării de la Moscova a transmis că forțele sale antiaeriene au interceptat azi-noapte 38 de drone ucrainene deasupra mai multor regiuni rusești. Potrivit contului de Telegram al ministerului rus al apărării, au fost distruse 3 drone în regiunea Belgorod, 7 în Kursk, 2 în Voronej, 21 în Rostov și 5 în Astrahan. Aeroporturile Astrahan și Volgograd din Rusia au restricționat zborurile marți, după atacul unei drone ucrainene, au informat agențiile de presă ruse, notează HotNews.

UPDATE China şi Belarus au început luni exerciţii militare comune, au anunţat ministerele apărării din cele două ţări, exerciţii organizate la doar câţiva kilometri de graniţa dintre Belarus și Polonia, ţară membră NATO. De asemenea, exercițiile se suprapun cu summitul NATO de la Washington.

UPDATE Marți este zi de doliu la Kiev, în memoria celor peste 20 de civili care au murit, luni, în urma atacului masiv cu rachete ruseşti. Potrivit autorităţilor de la Kiev, atacurile lansate asupra capitalei s-au soldat cu 22 de morţi. Printre cei decedați se numără şi doi copii. De asemenea, 82 de oameni au fost răniţi. Amintim că, în timpul atacului masiv de luni asupra Kievului, ruşii au lovit cu o rachetă „Ohmatdit” cel mai mare spital de copii din Ucraina şi unul dintre cele mai mari din Europa, scrie Rador.

UPDATE Statele Vestului convențional pot contribui la oprirea terorii rusești cu rachete împotriva Ucrainei, inclusiv ca atacurile din 8 iulie asupra obiectelor civile în diferite orașe, datorită „pașilor puternici”, mai degrabă decât exprimarea compasiunilor sau îngrijorărilor, comunică RBK-Ucraina cu referire la declarația Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski pe Facebook.

UPDATE Începând cu anul 2025, Ucraina va sista tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său, ceea ce ar putea lăsa regiunea transnistreană fără metan, transmite IPN. Autoritățile de la Chișinău se pregătesc să gestioneze posibilele perturbări ale aprovizionării cu gaz în urma deciziei Ucrainei de a sista tranzitul gazului rusesc, asigurându-se că impactul asupra consumatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului va fi minimizat.

UPDATE O persoană a fost ucisă, două substații electrice și un depozit petrolier au luat foc după ce Ucraina a lansat „zeci” de drone într-o serie de atacuri „masive” în mai multe regiuni ruse, au declarat marți oficiali ruși citați de Reuters. Valul de drone ucrainene a venit după ce Rusia a lansat luni dimineaţă zeci de rachete asupra mai multor orașe din Ucraina, ucigând cel puţin 36 de civili şi avariind semnificativ principalul spital de copii din Kiev, în cel mai grav atac aerian din ultimele luni. Luni, după atac, mai mulți oficiali ucraineni, inclusiv Zelenski și comandantul forțelor aeriene, au promis răzbunare, scrie HotNews.

UPDATE Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgență raportează că, în urma atacului masiv cu rachete ruseşti lansat, luni, asupra Ucrainei, au murit 33 de persoane. 22 de decese au fost înregistrate la Kiev şi 11 în regiunea Dnipropetrovsk. De asemenea, 140 de persoane au fost rănite: 74 – în capitală, două – în regiunea Kiev şi 64 – în regiunea Dnipropetrovsk, scrie Rador.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat vizita premierului Indiei în Rusia, numind-o o lovitură dată eforturilor de pace. Vizita a avut loc în aceeași zi în care armata rusă a atacat cu rachete mai multe oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev. Şi Washingtonul e îngrijorat de legăturile dintre India şi Rusia, scrie Mediafax. "Este o dezamăgire uriașă şi o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace să îl vedem pe liderul celei mai mari democrații din lume îmbrățișându-l pe cel mai sângeros criminal din lume la Moscova într-o astfel de zi", a scris Zelenski într-o postare pe platforma de socializare X. Postarea a inclus fotografii ale unui atac cu rachete care a lovit un spital de copii din Kiev şi a ucis zeci de persoane.

UPDATE Oligarhii ruşi au primit miliarde de dolari sub formă de dividende, pe măsură ce companiile lor au reluat sau au majorat sumele alocate pentru plata dividendelor, odată cu reducerea incertitudinilor economice cu privire la războiul Rusiei în Ucraina, transmite Bloomberg.

UPDATE Un expert american de la think tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington afirmă faptul că Rusia și-a dezvoltat în ultima vreme noi tehnologii și tactici pe câmpul de luptă. Dar în același timp, el dezvăluie că ”Putin nu are nicio șansă să câștige”, iar ”barosul” – ”centrul de greutate al războiului - nu se află pe frontul din Ucraina, ci la Washington, la fel ca în Al Doilea Război Mondial.

UPDATE Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite se va reuni marți – la cererea Marii Britanii, Franței, Ecuadorului, Sloveniei și Statelor Unite – cu privire la atacul rusesc care a lovit principalul spital de copii din Kiev, potrivit diplomaților.

UPDATE Forțele aeriene ucrainene afirmă că au doborât 30 din cele 38 de rachete lansate de Rusia – inclusiv racheta hipersonică Kinzhal – în timpul seriei de atacuri.

UPDATE În urma atacurilor masive, Volodimir Zelenski a dat asigurări că armata sa va oferi o replică la fel de dură. În urma loviturilor puternice, un spital de copii a fost avariat. Pacienții au fost scoși în curtea unității, în încercarea personalului de a-i proteja.

UPDATE Luni, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au confirmat atacurile, însă nu au precizat că acestea ar fi vizat unitatea spitalicească. În plus, rușii au transmis că Ucraina ar lansa informații false și că soldații lui Zelenski ar fi atacat singuri zona.

UPDATE Cel mai mare spital de copii din Ucraina, Ohmatdyt, din Kiev, a fost bombardat luni, 8 iulie, de armata rusă. Doi adulți au fost uciși și șapte copii răniți, au anunțat oficialitățile ucrainene după atac. Rușii susțin că, de fapt, spitalul a fost lovit de ucraineni, cu o rachetă antiaeriană. Ministerul rus al Apărării a negat acuzațiile Kievului despre atacul Rusiei asupra țintelor civile, scrie agenția rusă de presă de stat TASS.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia, un acord bilateral de securitate, cu o zi înaintea începerii summitului NATO de la Washington care va marca 75 de ani de la crearea Alianţei Nord-Atlantice, informează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 866: Atac masiv, masacru la spitalul de copii și oferta lui Tusk. Zelenski cere ședință urgentă la ONU
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 865: Atacuri cu laude, carne de tun și propuneri de pace. China aduce militari la granița UE
/HARTĂ/ Cutremur puternic în România: Seismul a fost resimțit și în Republica Moldova
/HARTĂ/ Cutremur puternic în România: Seismul a fost resimțit și în Republica Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
Atenție! Alertă de călătorie în Austria: Se așteaptă condiții meteo severe
Atenție! Alertă de călătorie în Austria: Se așteaptă condiții meteo severe
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ Ministrul Agriculturii cere ajutor pentru fermieri de la UE: „Nevoile sunt mari și resursele noastre limitate”
/VIDEO/ Ministrul Agriculturii cere ajutor pentru fermieri de la UE: „Nevoile sunt mari și resursele noastre limitate”

Familia regală britanică a eliminat-o pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

missing
16 septembrie 2024, ora 21:34

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, scrie news.ro

În fotografia originală, descoperită de The Standard şi The Times, Meghan Markle apare alături de prinţ la o masă. Fotografia a fost făcută în 11 iulie 2018, în timpul unei vizite oficiale la Dublin. Cuplul, care tocmai se căsătorise, făcea încă parte din familia regală la acea vreme.

„Alegerea fotografiei trebuie să fi fost un coşmar pentru Buckingham”, notează cu umor jurnalistul de la Times, care îşi aminteşte de dilema lor. „A fost imposibil să se aleagă o fotografie recentă a prinţului, dintr-una dintre recentele sale vizite pseudo-oficiale. Nici o fotografie cu Harry jucând polo, fără să pară că promovează viitorul serial produs de prinţ pentru Netflix despre acest sport atât de drag inimii sale”.

Nu a fost aleasă o fotografie cu Harry în compania tatălui său, regele Charles, sau a fratelui său, prinţul William, pentru că nu există fotografii recente. Aşa că a fost aleasă o fotografie din 2018, care îl arată pe prinţ relaxat şi zâmbitor.

Imaginea şi mesajul pe care îl transmite contrastează puternic cu fotografia publicată la 15 septembrie 2020 de William şi Kate, la împlinirea vârstei de 38 de ani ai lui Harry. Aceasta îi arată pe Harry, William şi Kate, într-o manieră hilară, alergând pe o pistă.

Este prima dată din 2021 când conturile oficiale ale familiei regale şi ale prinţului şi prinţesei de Wales au sărbătorit ziua de naştere a lui Harry. Deşi William şi Kate au republicat pur şi simplu mesajul de pe contul regal, adăugând un foarte scurt „La mulţi ani Ducelui de Sussex!”.

Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ Chișinău, oraș sub ape. Bîc a ieșit din maluri, iar Centrul Capitalei s-a transformat în râu. La Durlești a curs cu găleata
/VIDEO/ Chișinău, oraș sub ape. Bîc a ieșit din maluri, iar Centrul Capitalei s-a transformat în râu. La Durlești a curs cu găleata

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.