Război în Ucraina, ziua 582: Rachetă la Anenii Noi și numiri la Kiev! Un ex-șef al spionilor SUA anunță cele mai rele scenarii

/VIDEO/ FBI extinde căutările fetiței moldovencei din SUA. Rudele presupun că minora a fost răpită

21 decembrie 2022, ora 19:54

FBI extinde căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară aproape patru săptămâni în urmă, dar a fost dată dispărută abia la 15 decembrie. În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței și vă prezintă detalii exclusive.

Duminica trecută toată presa americană a relatat despre dispariția misterioasă a fetei, iar zeci de agenți ai Biroul Federal de Investigații căutau urme de crimă în curtea în care locuia fetița dispărută. Mădălina stătea cu mama și tatăl ei vitreg. Anchetatorii americani nu exclud că minora ar fi putea fi victima unei crime. După câteva zile de investigații fără vreun rezultat, astăzi FBI a publicat imagini video cu fetița care coboră dintr-un autobuz școlar, care datează din 21 noiembrie. Acestea sunt ultimele imagini cu Mădălina. 

Mădălina este originară din Republica Moldova, dar stabilită împreună cu mama sa în SUA. În căutarea mai multor informații, l-am găsit pe bunicul fetiței, în satul Costești din raionul Râșcani. Acesta ne-a spus că ultima oară a vorbit cu Diana, mama fetei dispărute în luna octombrie, însă este bănuiește că nepoata sa a fost răpită.

„Ceva a fost la mijloc că ea totuși a fost furată, a fost luată de cineva. 
-De la autoritățile din america am aflat că a venit poliția au început săpăturile în jurul casei. -Da ei au vrut să constateze din toate punctele de vedere ca să vadă care poate fi pricina. Să vadă dacă nu sunt amprente, urme. De acest motiv a fost făcută și o analiză totală”.

Mama fetiței și concubinul său au fost reținuți sâmbătă, fiind acuzați că nu au alertat imediat poliția privind dispariția copilului, dar abia peste mai bine de trei săptămâni. În imaginile din ziua arestării, publicate de presa americană, se poate vedea că femeia avea o vânătaie în regiunea ochiului, iar tatăl acesteia confirmă că relația acesteia cu concubinul nu era tocmai bună. 

„-Acolo a fost ceva la mijloc între ambii soți, fiindcă așa am înțeles că el nu i-a dat voie să comunice, să se ducă să vină nicăieri și ea până la urmă a reușit să anunțe la școală, la profesori pentru că fata nu era la ore. Și după aceasta profesorii au anunțat autoritățile. Asta știu eu, mai mult de atât nu știu”.

Am încercat să discutăm și cu sora femeii arestate. Aceasta ne-a declarat că nu cunoaște mai multe informații despre dispariția nepoatei sale.

„- Nu pot să comentez deocamdată. Eu nu sunt acolo și nu cunosc informații. 
-Dar ați discutat cu sora d-voastră curând? 
-Da am discutat, suntem la curent. Așteptăm să lucreze poliția și să scoată cazul la iveală. 
-Dar mai multe detalii chiar nu cunosc. Nu știu, ea este departe, de mulți ani este plecată și nu cunosc. Păstrăm legătura doar așa la simplu, dar nu detailat. Nu cunosc”, a declarat mătușa Mădălinei, Romina Spînu.

Potrivit FBI, Mădălina a fost văzută pentru ultima dată în ziua de 21 noiembrie. Asta deși mama fetei le-a spus anchetatorilor că în seara de 23 noiembrie ea și concubinul său s-au certat, după care bărbatul ar fi plecat a doua zi în vizită la familia lui. Femeia susține că a crezut atunci că fetița a plecat fără să-i spună cu tatăl vitreg, însă bărbatul a revenit acasă peste câteva zile. FBI caută acum martori pentru a înțelege exact când și cum a dispărut copila. Aceștia au cerut și ajutorul oamenilor, pentru a o găsi mai repede.

/VIDEO/ O nouă colaborare muzicală. Trupa Akord și Mihaela Tabură, cu un remake al unui hit pe versurile lui Grigore Vieru
/VIDEO/ O nouă colaborare muzicală. Trupa Akord și Mihaela Tabură, cu un remake al unui hit pe versurile lui Grigore Vieru
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
Elevii din Văsieni se întorc în bănci! „Consiliul raional s-a angajat să acopere cheltuielile pentru funcționarea clasei a X-a”
/VIDEO/ Elevii din Văsieni se întorc în bănci! „Consiliul raional s-a angajat să acopere cheltuielile pentru funcționarea clasei a X-a”
/VIDEO/ Cum răspunde ministrul Educației la întrebări de cultură generală: Întrebările ce l-au pus în dificultate
/VIDEO/ Cum răspunde ministrul Educației la întrebări de cultură generală: Întrebările ce l-au pus în dificultate
Marș în memoria copiilor morți în accidente! Părinții de îngeri fac apel la acțiune: Când va înceta calvarul dezlănțuit pe 4 roți?
/VIDEO/ Marș în memoria copiilor morți în accidente! Părinții de îngeri fac apel la acțiune: Când va înceta calvarul dezlănțuit pe 4 roți?

externe

Război în Ucraina, ziua 582: Rachetă la Anenii Noi și numiri la Kiev! Un ex-șef al spionilor SUA anunță cele mai rele scenarii

28 septembrie 2023, ora 13:56

Războiul din Ucraina epuizează stocurile de tehnică rusă de calitate, crede expertul militar ucrainean, Oleg Jdanov. Potrivit acestuia, supremația în artilerie a fost redusă aproape la paritate, iar economisirea munițiilor a început să fie o practică. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 27 septembrie a emisiunii „Alternativa” de la TV8.

Alte rămășițe din pretinsa rachetă de la Chițcani, Anenii Noi, depistate pe un câmp, au fost găsite și într-un lac din apropierea localității Fârlădeni, raionul Căușeni. Geniștii sunt la fața locului pentru a efectua verificări. Între timp, apărarea antiaeriană ucraineană a distrus peste 30 de drone în timpul unui atac rusesc în regiunile Odesa şi Mikolaiv, în sudul ţării. Forţele ruseşti vizează în mod regulat aceste regiuni de la Marea Neagră, unde se află infrastructura portuară vitală pentru comerțul maritim, notează ZF.

UPDATE Informația privind existența unei componente explozive în lacul de la Hârbovăț, Anenii Noi, s-a confirmat. Mai mult, specialiștii de la Bombteh au reușit să detoneze explozibilul găsit în apă.

UPDATE Ministerul Afacerilor Interne face publice primele imagini din zona lacului Hârbovăț, Anenii Noi, unde au fost găsite resturi de rachetă. În același timp, specialiștii spun că există suspiciuni că pe fundul lacului ar putea să fie și componenta cu explozibil a rachetei prăbușite. Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența de fabricație a acesteia. TV8 are imagini exclusive de la locul prăbușirii rachetei:

UPDATE Comisia Unificată de Control s-a întrunit, astăzi, pentru a discuta cazul de la Chițcani, când o rachetă a căzut într-o grădină localitatea Chițcani, regiunea transnistreană. Peliminar s-a stabilit că proiectilul a ajuns în Republica Moldova, în urma atacului rus asupra portului Odesa și că ar fi vorba de o rachetă S-300. Potrivit expertului militar ucrainean, Oleg Jdanov, Rusia a folosit în mai multe rânduri rachetele modificate de acest tip împotriva Ucrainei, pentru a lovi ținte terestre. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8. 

UPDATE Statele Unite trimit avioanele de război să patruleze la granițele României după ce atacurile rusești cu rachete și drone de la Dunăre s-au intensificat. Patru avioane de luptă F-16 din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA au fost desfășurate la Baza Aeriană Fetești din România pentru a susține misiuni de poliție aeriană în cadrul NATO, notează NewsWeek.

UPDATE Generalul James Clapper, fostul Director al Serviciilor Naționale de Informații, SUA, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. "Cred că sunt mai multe scenarii rele, unul din ele înseamnă utilizarea armelor nucleare, ceea ce ar fi rău pentru toată lumea. Putin a mai făcut asemenea amenințări. Perspectiva nu este chiar zero, dar este puțin probabil să facă acest lucru. Un alt scenariu rău ar fi o înfrângere a ucrainenilor și o victorie a rușilor. Așa ceva ar fi teribil, nu doar pentru Ucraina, cât și pentru întreaga lume liberă. Cred că dacă rușii au obține ceva ce ar putea numi victorie, asta i-ar încuraja să meargă mai departe spre Moldova, Georgia sau Țările Baltice. Cred că viziunea lui Putin este de a reface Uniunea Sovietică așa cum era ea înainte. În acest război sunt capcane, dar este important ca Occidentul condus de SUA să susțină și să sprijine Ucraina, să-i echipeze ca să învingă", a spus fostul director al Serviciilor de Informații. În contextul unirii României cu Moldova, generalul a spus "Cred că totul este posibil, deși politic ar fi foarte dificil. Ar fi foarte ciudat pentru Moldova, având în vedere prezența rusă de acolo. Cred că asta ar fi inacceptabil pentru ruși și ar face tot ce le-ar sta în putință să împiedice această unire. Ar fi greu pentru Republica Moldova să reușească așa ceva" a remarcat generalul.

UPDATE Ucraineanul Oleksandr Kovalenko, un analist militar-politic al grupului „Rezistența informațională”, susține, surprinzător, că Rusia a folosit spațiul aerian al României și al Republicii Moldova în timpul atacurilor cu rachete și drone asupra Ucrainei. Mai exact, spune el, teritoriul acestor două state a servit drept acoperire pentru ruși, deoarece apărarea aeriană ucraineană nu a putut distruge țintele aeriene ale inamicului din România și Republica Moldova, scrie Spotmedia.

UPDATE Ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov a numit trei noi adjuncți la mai bine de o săptămână după ce a anunțat că departamentul „repornește” în urma unei concedieri în masă a personalului, scrie Antena3: Yurii Dzhygyr (finanțe), Nataliia Kalmykova (dezvoltare socială), Kateryna Chernogorenko (dezvoltare digitală).

UPDATE Pentru a stabiliza situația pe piața internă a produselor petroliere, este posibil să se aplice mecanisme similare cu cele deja utilizate în reglementarea exportului de îngrășăminte, a sugerat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu reprezentanții guvernului. "Avem practică în alte industrii, pe îngrășăminte, de exemplu. Într-adevăr, am pus volumul necesar pe piața internă și apoi câștigăm bani pe piața externă. Ei bine, există, funcționează. Este clar că există o specificitate în industria petrolieră, dar, cu toate acestea, nu există o mare diferență, trebuie doar să iei aceste decizii în timp util și asta este", a spus el, relatează Interfax.

UPDATE Întrebat în repetate rânduri, miercuri, de către CNN, cum au ajuns sute de cubanezi să lupte pentru Rusia în războiul declanșat în Ucraina, ambasadorul rus la Havana, Victor Koronelli, a declarat că cele două țări sunt în contact și comunică pe această temă, scrie HotNews.

UPDATE Declarația fostului secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, despre "vinovăția" șefului de stat rus, Vladimir Putin, în extinderea NATO este "un nonsens complet și o înlocuire de concepte", notează TASS, potrivit Rador Radio România. Această opinie a fost exprimată de președintele Comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Leonid Sluţkii. După cum a anunţat Reuters, Clinton, luând cuvântul la Departamentul de Stat, s-a adresat lui Vladimir Putin pe nume și a spus că el însuși "a cerut" extinderea NATO.

UPDATE Premierul canadian Justin Trudeau a prezentat miercuri scuze după ce fostul preşedinte al Camerei Comunelor a elogiat un veteran nazist în timpul unei sesiuni la care a fost prezent şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

UPDATE Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva unei companii iraniene, precum și a unor companii din China, Turcia și Emiratele Arabe Unite pentru că ar fi sprijinit programul iranian de drone de „atac unidirecțional” prin furnizarea de componente critice, potrivit CNN.

Război în Ucraina, ziua 581: Tancuri false, semn de război lung și alerta lui Budanov! Letonia: Risc de Al Treilea Război Mondial
Război în Ucraina, ziua 580: Atac lângă Moldova, condiții din SUA și apariție suspectă! Medvedev amenință cu un război NATO-Rusia
/VIDEO/ Din culisele „afacerii” cu brățările electronice. Iavorschi explică de ce a câștigat aceeași companie de cinci ori
/VIDEO/ Din culisele „afacerii” cu brățările electronice. Iavorschi explică de ce a câștigat aceeași companie de cinci ori
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni

/VIDEO/ Imagini noi cu accidentul mortal de la Anenii Noi. Surse: Șoferul din Renault ar fi suferit un stop cardiac
/VIDEO/ Imagini noi cu accidentul mortal de la Anenii Noi. Surse: Șoferul din Renault ar fi suferit un stop cardiac
/VIDEO/ Cum răspunde ministrul Educației la întrebări de cultură generală: Întrebările ce l-au pus în dificultate
/VIDEO/ Cum răspunde ministrul Educației la întrebări de cultură generală: Întrebările ce l-au pus în dificultate
/VIDEO/ Experiment TV8, la Piața Centrală: Câți vânzători eliberează bonul de casă, după reforma patentei
/VIDEO/ Experiment TV8, la Piața Centrală: Câți vânzători eliberează bonul de casă, după reforma patentei
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram