Breaking newsRăzboi în Ucraina, ziua 1044: Gaz tăiat, drone distruse și soldați pe trotinete. Politico: Europa așteaptă o perioadă turbulentă

/VIDEO/ Primele declarații ale jurnaliștilor TV8, eliberați de Tiraspol: Am fost separați și interogați aproape 3 ore

missing
24 ianuarie 2024, ora 15:46

Jurnaliștii TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, au fost reținuți separat și interogați aproape trei ore de așa-zisele autorități de la Tiraspol. Cei doi ne-au relatat că au fost impuși să șteargă tot ce au filmat la protestul din stânga Nistrului.

Viorica Tătaru povestește că au venit în regiunea transnistreană pentru a reflecta acțiunile de protest și să obțină informații din prima sursă:„Am venit aici pentru a monitoriza protestele care au fost anunțate de ceva timp de către așa-zisele autorități transnistrene. Am încercat să întrebăm oamenii care sunt doleanțele lor, de ce protestează, exact aceleași întrebări pe care le punem la un protest normal. Dar foarte repede am fost reținuți, duși la un așa-zis minister al securității și interogați mai mult de două ore”.

Viorica și Andrei au fost aduși până la așa-zisa frontieră: „probabil să se asigure că noi am plecat, că am ieșit de pe teritoriul așa-zisei transnistria”.

Aceștia au șters imaginile de la protest, pentru a fi eliberați, dar ne-au relatat că manifestanții nu putut explica de ce au ieșit în stradă.

„Tot ce am reușit să filmăm până la momentul reținerii ne-au obligat să le ștergem, discuțiile pe care le-am purtat cu oamenii nu le avem. Mulți oameni nu știau de ce au venit și nici să explice mesajele pe care le aveau scrise pe pancarte, ceea ce cumva i-a intimidat pe acești colaboratori, prima lor întrebare a fost: de ce i-ați întrebat dacă mesajul a fost scris de ei sau de altcineva. Ne-au interogat și în fața camerei”, a spus jurnalista TV8.

TV8.md reamintește că Viorica Tătaru și Andrei Captarenco au fost reținuți la Tiraspol în timp ce filmau protestul organizat de autoritățile separatiste. Sute de oameni cu pancarte și drapelul regiunii separatiste în mâini s-au adunat în Piața Teatrului, de unde au pornit în marș în frunte cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Motivul este același - nemulțumirea față de prevederile noului Cod Vamal care vizează agenții economici din regiune. Asta deși autoritățile separatiste s-au răzbunat și au scos facilitățile de care beneficiau până acum fermierii cu pământuri pe teritoriile controlate de Tiraspol. 

/ULTIMA ORĂ/ Jurnalista TV8, Viorica Tătaru, a fost eliberată
/ULTIMA ORĂ/ Reportera TV8, Viorica Tătaru, a fost reținută la Tiraspol. Filma protestul organizat de autoritățile separatiste

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/VIDEO/ Câți bebeluși s-au născut de Revelion la Institutul Mamei și Copilului: Părinții vor primi noua indemnizație
/VIDEO/ Câți bebeluși s-au născut de Revelion la Institutul Mamei și Copilului: Părinții vor primi noua indemnizație
/VIDEO/ Tragedie pe șosea, în noaptea de Revelion: Un tânăr și mama sa au murit
/VIDEO/ Tragedie pe șosea, în noaptea de Revelion: Un tânăr și mama sa au murit
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1043: Moment istoric, problema Moldovei și an cu temeri. Zelenski: Ucraina ar trebui să bată Rusia în 2025
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1043: Moment istoric, problema Moldovei și an cu temeri. Zelenski: Ucraina ar trebui să bată Rusia în 2025
/VIDEO/ Zi rară în Chișinău: Liniște, trafic degajat și atmosferă de sărbătoare la Târgul de Crăciun
/VIDEO/ Zi rară în Chișinău: Liniște, trafic degajat și atmosferă de sărbătoare la Târgul de Crăciun

Globurile de Aur 2025: Care sunt cele mai bune filme, seriale, actori și regizori nominalizați

missing
02 ianuarie 2025, ora 14:17

Pe 5 ianuarie, la Beverly Hilton din Los Angeles, vor fi decernate premiile Globurile de Aur. Cele mai bune filme și seriale au fost nominalizate, transmite Euronews.

„Emilia Perez”, pelicula semnată de regizorul Jacques Audiard, conduce detașat competiția, cu 10 nominalizări. Fimul este un musical despre un lord mexican al drogurilor care suferă o intervenție chirurgicală pentru a deveni femeie.

Alte pelicule din competiție cu un număr impresionant de nominalizări sunt thriller-ul „Conclav” și „The Brutalist”.

Primul film, în regia lui Edward Berger a obținut 6 nominalizări, iar cel de-al doilea, regizat de Brady Corbet, a obținut șapte nominalizări.

Actorul de origine română, Sebastian Stan, are două nominalizări la această ediție a Globurilor de Aur: cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal, la categoria film dramă, pentru „The Apprectince”, și la categoria musical sau comedie, pentru comedia neagră „A different man”.

Lista completă a nominalizărilor:

 Cel mai bun film - dramă:

  • „The Brutalist”
  • „A Complete Unknown”
  • „Conclave”
  • „Dune: Part Two”
  • „Nickel Boys”
  • „September 5”

Cel mai bun film - musical sau comedie:

  • „Anora”
  • „Challengers”
  • „Emilia Pérez”
  • „A Real Pain”
  • „The Substance”
  • „Wicked”

Cea mai bună actriță într-un film - dramă:

  • Pamela Anderson – „The Last Showgirl”
  • Angelina Jolie – „Maria”
  • Nicole Kidman – „Babygirl”
  • Tilda Swinton – „The Room Next Door”
  • Fernanda Torres – „I’m Still Here”
  • Kate Winslet – „Lee”

Cel mai bun actor într-un film - dramă:

  • Adrien Brody – „The Brutalist”
  • Timothée Chalamet – „A Complete Unknown”
  • Daniel Craig – „Queer”
  • Colman Domingo – „Sing Sing”
  • Ralph Fiennes – „Conclave”
  • Sebastian Stan – „The Apprentice”

Cea mai bună actriță într-un film - musical sau comedie: 

  • Amy Adams – „Nightbitch”
  • Cynthia Erivo – „Wicked”
  • Karla Sofía Gascón – „Emilia Pérez”
  • Mikey Madison – „Anora”
  • Demi Moore – „The Substance”
  • Zendaya – „Challengers”

Cel mai bun actor într-un film - musical sau comedie: 

  • Jesse Eisenberg – „A Real Pain”
  • Hugh Grant – „Heretic”
  • Gabriel LaBelle – „Saturday Night”
  • Jesse Plemons – „Kinds of Kindness”
  • Glen Powell – „Hit Man”
  • Sebastian Stan – „A Different Man”

Cel mai bun film de animație: 

  • „Flow”
  • „Inside Out 2”
  • „Memoir of a Snail”
  • „Moana 2”
  • „Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl”
  • „The Wild Robot”

Cel mai bun film într-o limbă străină:

  • „All We Imagine As Light”
  • „Emilia Pérez”
  • „The Girl With the Needle”
  • „I’m Still Here”
  • „The Seed of the Sacred Fig”
  • „Vermiglio”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un film:

  • Yura Borisov, „Anora”
  • Kieran Culkin, „O adevărată durere”
  • Edward Norton, „Un necunoscut complet”
  • Guy Pearce, „Brutalistul”
  • Jeremy Strong, „Ucenicul”
  • Denzel Washington, „Gladiatorul II”

Cel mai bun regizor: 

  • Jacques Audiard, „Emilia Pérez”
  • Sean Baker, „Anora”
  • Edward Berger, „Conclave”
  • Brady Corbet, „The Brutalist”
  • Coralie Fargeat, „Substanța”
  • Payal Kapadia, „Tot ce ne imaginăm ca lumină”

Cel mai bun scenariu:

  • Jacques Audiard, „Emilia Pérez”
  • Sean Baker, „Anora”
  • Brady Corbet, Mona Fastvold, „The Brutalist”
  • Jesse Eisenberg, „O adevărată durere”
  • Coralie Fargeat, „Substanța”
  • Peter Straughan, „Conclave”

Cea mai bună coloană sonoră originală:

  • „The Brutalist”
  • „Challengers”
  • „Conclave”
  • „Dune: Partea a doua”
  • „Emilia Pérez”
  • „The Wild Robot”

Cel mai bun cântec original - film:

  • „Beautiful That Way”, „The Last Showgirl”
  • „Compress/Repress”, „Challengers”
  • „El Mal”, „Emilia Pérez”
  • „Forbidden Road”, „Better Man”
  • „Kiss the Sky”, „The Wild Robot”
  • „Mi Camino”, „Emilia Pérez”

Realizări cinematografice și de box office: 

  • „Alien: Romulus”
  • „Beetlejuice Beetlejuice”
  • „Deadpool & Wolverine”
  • „Gladiator II”
  • „Inside Out 2”
  • „Twisters”
  • „Wicked”
  • „The Wild Robot”

Cel mai bun serial - dramă: 

  • „The Day of the Jackal”
  • „The Diplomat”
  • „Mr and Mrs Smith”
  • „Shōgun”
  • „Slow Horses”
  • „Squid Game”

Cel mai bun serial - musical sau comedie:

  • „Abbott Elementary”
  • „The Bear”
  • „The Gentlemen”
  • „Hacks”
  • „Nobody Wants This”
  • „Only Murders in the Building”

Cel mai bun serial de televiziune limitat, serial antologic sau film de televiziune:

  • „Baby Reindeer”
  • „Disclaimer”
  • „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”
  • „The Penguin”
  • „Ripley”
  • „True Detective: Night Country”

Cea mai bună actriță într-un serial - dramă:

  • Kathy Bates – „Matlock”
  • Emma D’Arcy – „House of the Dragon”
  • Maya Erskine – „Mr and Mrs Smith”
  • Keira Knightley – „Black Doves”
  • Keri Russell – „The Diplomat”
  • Anna Sawai – „Shōgun”

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune - musical sau comedie:

  • Kristen Bell, „Nobody Wants This”
  • Quinta Brunson, „Abbott Elementary”
  • Ayo Edebiri, „The Bear”
  • Selena Gomez, „Only Murders in the Building”
  • Kathryn Hahn, „Agatha All Along”
  • Jean Smart, „Hacks”

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune - musical sau comedie:

  • Adam Brody, „Nobody Wants This”
  • Ted Danson, „A Man on the Inside”
  • Steve Martin, „Only Murders in the Building”
  • Jason Segel, „Shrinking”
  • Martin Short, „Only Murders in the Building”
  • Jeremy Allen White, „The Bear”

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune limitat, serial antologic sau film de televiziune:

  • Cate Blanchett, „Disclaimer”
  • Jodie Foster, „True Detective: Night Country”
  • Cristin Milioti, „The Penguin”
  • Sofía Vergara, „Griselda”
  • Naomi Watts, „Feud: Capote vs the Swans”
  • Kate Winslet, „The Regime”

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune limitat, serial antologic sau film de televiziune:

  • Colin Farrell, „The Penguin”
  • Richard Gadd, „Baby Reindeer”
  • Kevin Kline, „Disclaimer”
  • Cooper Koch, „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”
  • Ewan McGregor, „A Gentleman in Moscow”
  • Andrew Scott, „Ripley”

Cea mai bună actriță în rol secundar:

  • Liza Colón-Zayas, „The Bear”
  • Hannah Einbinder, „Hacks”
  • Dakota Fanning, „Ripley”
  • Jessica Gunning, „Baby Reindeer”
  • Allison Janney, „The Diplomat”
  • Kali Reis, „True Detective: Night Country”

Cel mai bun actor în rol secundar:

  • Tadanobu Asano, „Shōgun”
  • Javier Bardem, „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”
  • Harrison Ford, „Shrinking”
  • Jack Lowden, „Slow Horses”
  • Diego Luna, „La Maquina”
  • Ebon Moss-Bachrach, „The Bear”

Cel mai bun stand-up TV: 

  • Jamie Foxx – „Jamie Foxx: What Had Happened Was”
  • Nikki Glaser – „Nikki Glaser: Someday You’ll Die”
  • Seth Meyers – „Dad Man Walking”
  • Adam Sandler – „Love You”
  • Ali Wong – „Single Lady”
  • Ramy Youssef – „More Feelings”

Premii speciale:

  • Premiul Cecil B. DeMille: Viola Davis
  • Premiul Carol Burnett: Ted Danson

Globurile de Aur sunt printre cele mai prestigioase premii din industria cinematografică și de televiziune. Prima ediție a competiției a avut loc în anul 1944.

Așa cum a anunțat, de la ora șapte dimineața, Moscova a oprit livrările gaz spre regiunea transnistreană. Șeful de la Moldovagaz susține că gazul stocat în conducte ar urma să ajungă malului stâng încă câteva zile. Între timp, în regiune au fost luate primele măsuri de urgență. Tiraspolul însă nu a răspuns la oferta Chișinăului. /Între timp, de la miezul nopții, și Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent electric pentru malul drept al Nistrului. Ce spune Energocom despre sursa, dar și volumele noilor achiziții de electricitate, în câteva momente. /Accident cumplit pe o șosea din raionul Rîșcani. Un tânăr de 26 de ani și mama acestuia de 64 de ani au decedat, după ce au zburat cu automobilul într-un copac. Tragedia s-a întâmplat aproape de miezul nopții.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Piețele și magazinele din Capitală au fost luate cu asalt de cumpărători. Indiferent de bugetul rezervat, fiecare a ținut să procure câte puțin și divers. Ce prețuri au afișat înainte de Revelion comercianții! /Începând de mâine, 1 ianuarie, cetăţenii care se asigură în mod individual pot deja procura poliţa de asigurare medicală pentru anul 2025. Care va fi prețul acesteia și de unde le puteți procura! /Anul nou bate la ușă, iar în această seară toți vor ciocni câte o cupă de spumant. Ce așteptări și dorințe au moldovenii în 2025 și cum vor sărbători Revelionul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Premierul Dorin Recean vrea să naționalizeze mai multe instituții de la noi pe care le numește puncte strategice. Guvernul nu confirmă oficial, dar se presupune că ar fi vorba despre Moldovagaz, deținută în proporție de 50 la sută de Gazprom. /Tiraspolul ar fi refuzat ajutoarele umanitare pe care Chișinăul era pregătit să le ofere cetățenilor din stânga Nistrului. Sunt declarațiile Maiei Sandu care îndeamnă totuși la solidaritate. /Și în 2024 nivelul sărăciei absolute în Republica Moldova a crescut, afirmă ministrul muncii și protecției sociale. De vină ar fi criza energetică din țara noastră.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În ianuarie, cetățenii vor primi compensații cu 200 de lei mai mari decât în decembrie. Autoritățile au recalculat ajutoarele la facturi, reieșind din noile tarife la gaz. /Nerespectarea regulilor de utilizare a sobelor a mai făcut două victime. Doi bărbați din Dubăsari și Dondușeni au murit carbonizați după ce casele le-au luat foc. /Captură impresionantă de droguri la Bălți. Oamenii legii au confiscat un kilogram de cocaină, două kilograme de amfetamină și 1700 de pastile de ecstasy
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Energia termică s-ar putea scumpi cu peste 40 la sută. Termoelectrica și CET Nord au cerut tarife mai mari din 2025. /Schema de la Biroul Interpol Moldova prin care zeci de străini cerecetați penal scăpau de căutare internațională ar fi fost pusă la cale de fostul ministrul al justiției și șef la SIS, Vitalie Pîrlog. Despre asta au scris jurnaliștii de la Bloomberg. /Un bărbat din capitală s-a ales cu arsuri ușoare după ce în apartamentul lui s-a produs o explozie. Suflul deflagrației a aruncat în aer geamurile locuinței.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O rachetă rusă ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova în dimineața zilei de astăzi. Asta după ce Rusia a lansat un nou atac asupra sistemului energetic ucrainean cu rachete și drone. Autoritățile au confirmat că, deocamdată, nu există perturbări în sistemul energetic național, care este conectat cu cel al Ucrainei. /Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului, conform calendarului gregorian. Crăciunul marchează nașterea lui Hristos. Crăciunul pe stil vechi va fi sărbătorit pe 7 ianuarie. /Accident aviatic în nordul Kazahstanului. Un avion cu 67 de oameni la bord s-a prăbușit, după ce s-ar fi lovit cu un stol de păsări. Momentul impactului cu solul a fost surprins de martori.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În cadrul unei ceremonii la care au fost chemați 500 de invitați, Maia Sandu și-a început astăzi, oficial, cel de-al doilea mandat de președintă a Republicii Moldova. /Moldova a fost nevoită să cumpere energie electrică mai scumpă din România, după ce rușii au atacat cu rachete centrala electrică din Podolsk, afectând și activitatea centralei de la Cuciurgan. /Mai mulți angajați de la Calea Ferată a Moldovei demisionează unul după altul. Oamenii se plâng că nu și-au mai primit salariile din vara. Cum răspunde Întreprinderea de Stat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guvernul îndeamna cetățenii să economisească energia electrică și să se aștepte la deconectări, în timp ce Premier Energy a făcut deja un grafic de întreruperi planificare, despre care nu oferă detalii. /Chișinăul respinge acuzațiile înaintate de Rusia, precum ca Maia Sandu ar vrea să se răzbune pe locuitorii din stânga Nistrului și planifica o operațiune militară acolo. Experții spun ca rușii urmăresc să destabilizeze situația de la Chișinău. /Opt inspectori vamali de la punctul de trecere al frontierei de la Leușeni sunt cercetați penal pentru luare de mită. Oamenii legii au făcut azi percheziții la domiciliile acestora.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Uniunea Europeană se pregătește să ajute financiar Republica Moldova, dacă Federația Rusă va opri furnizarea de gaz de la 1 ianuarie, declară președinta Parlamentului European. /De anul viitor, producătorii de carne de la noi vor putea exporta în Uniunea Europeană carne marinată și cârnăciori. Cererile în acest sens pot fi depuse deja la ANSA. /CNA anunță că a aplicat amenzi în valoare de peste 10 milioane de lei, cetățenilor care și-au vândut votul la prezidențiale și la referendumul din această toamnă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se așteaptă întreruperi la energia electrică, iar tariful la lumină ar urma crească dacă rusii vor înceta livrările gaz în regiunea transnistreană. Sunt declarațiile facute de șefa statului într-o conferință de presă. /Zi de proteste la Parlement. Profesorii, angajați de la Serviciul Hidrometeo dar și de la Calea Ferată au ieșit împreună în stradă pentru a cere salarii decente, după care s-au retras ca să lase loc fermierilor. /Cei care vor cumpăra voturi la următoarele alegeri riscă pedepse mai dure. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat azi în prima lectură la ședința Parlamentului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal și îmbrânceli, azi, în fața Guvernului. Fermierii care protestau în timp ce cabinetul de miniștri era în ședință, au încercat să intre cu forța în clădirea executivului. /Șefului direcției mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, reținut luni într-un dosar de corupție, a fost adus astăzi în instanță unde procurorii au cerut mandat de arest în izolator pe numele lui. /Fugarul Ilan Șor și Marina Tauber rămân pe lista persoanelor vizate de măsuri restrictive pe teritoriul UE. Tribunalul Uniunii Europene a respins recursul celor doi, care au cerut anularea sancțiunilor și despăgubiri financiare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șoferul care a provocat tragicul accident de la Edineț, din acest weekend, în urma caruia trei oameni au murit a fost plasat în arest preventiv. Tânărul de 19 ani își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. /Încercările lui Vlad Filat de a scăpa de statutul de condamnat penal s-au soldat cu eșec. Curtea Supremă de Justiție a declarat irevocabilă hotărârea prin care Vlad Filat a fost condamnat la închisoare pentru corupție. /Se așteaptă alegeri anticipate în Germania, după ce cancelarul Olaf Scholtz a fost demis din funcție prin vot de neîncredere.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi funcționari de la direcția Mobilitate Urbană și 5 reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți azi de CNA. Aceștia sunt acuzați de corupție pasivă și activă. /Republica Moldova intră de astăzi, oficial, în stare de urgență în energetică. Ce presupune această măsură. /În 2025, la Chișinău va fi deschisă prima ambasadă a Israelului. Anunțul a fost făcut de ministerul de externe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Pedagogii au protestat astăzi în față Parlamentului. Aceștia au cerut salarii mai mari cu cel puțin 15 la sută și nu 9 procente, cât le oferă statul. /Moldovagaz anunță ca a suplinit în totalitate cantitatea necesară de gaz pentru această iarnă și dă asigurări că nu vom mai avea parte de scumpiri în acest sezon rece. /Înainte de asta, în cadrul unei ședințe care a durat până la ora 3 dimineața, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în energetică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procurorul general și șeful SIS au fost audiați astăzi în Parlament pe subiectul coruperii alegătorilor. Aceștia au prezentat ultimele date și au răspuns la întrebările deputaților. /Tot la ședința de astăzi, premierul Dorin Recean va cere instituirea stării de urgență în energetică, iar moțiunea de cenzură inaintată de BCS împotriva guvernului ar urma să fie supusă votului. /Miniştrii de interne din Uniunea Europeană au luat decizia aderării depline la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei de la 1 ianuarie 2025.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
???? Guvernul va cere mâine, parlamentului instituirea stării de urgență în energetică. Cabinetul de miniștri a votat astăzi necesitatea instituirii acestei măsuri. ???? Stare de urgență în domeniul economiei pentru 30 de zile și în regiunea transnitreană, aprobată de așa- zisul „parlament” de la Tiraspol. Între timp, Chișinăul anunță că ia în calcul plata compensațiilor pentru locuitorii din regiune, care riscă să rămână fără gazul rușilor de la 1 ianuarie. ???? Președintele oficiului teritorial a lui Șor din Dondușeni urmează să compară in fața magistraților, fiind învinuit de acceptarea finanțării ilegale. Este al treilea om din cercul fugarului care este trimis pe banca acuzaților de la începutul acestei săptămâni.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ministerul Muncii anunță ca 90 de procente din cetățenii care au cerut compensații pentru luna noiembrie au fost declarați eligibili. Ajutoarele ar urma să fie disponibile începând cu ziua de mâine. /După ce ieri, sindicatele din învățământ au cerut o majorare de cel putin 15 la suta la salarii și au anunțat proteste, ministerul educației a declarat că a pornit discuții cu cei de la finanțe pentru a veni cu măsuri adiționale, fără a menționa însă despre ce este vorba. /Războiul din Ucraina va continua până când obiectivele stabilite de Putin vor fi atinse, anunță Kremlinul care ii cere Ucrainei să renunțe la ambiția sa de a adera la NATO și să se retragă regiunile pe care Rusia le-a revendicat. Cum a răspuns Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Nemulțumiți de faptul ca de anul viitor, salariile le vor fi majorate cu doar 9 la sută, pedagogii vor ieși vineri la protest. Sindicatele din educație cer pentru început o majorare de cel puțin 15 la sută. /Pe data de 16 decembrie va fi clar dacă rușii vor continua să livreze gaz în regiunea transnistreana. Luni este ultima zi în care Gazprom poate solicita tranzit prin intermediul altui gazoduct decât cel al Ucrainei. /Ion Ceban acuza administrația pieței centrale de colectare ilegală de taxe și cere demisia directorului actual. Ce spun comercianții, aflați în jurnal.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Decizie fără precedent în România. Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale, urmând ca procesul electoral să fie reluat de la zero. /Ping pong de acuzații între cei demiși după majorarea tarifelor la gaz. În timp ce fostul ministru al Energiei il învinuiește pe șeful de la Energocom de situația creată, cel din urmă afirmă ca Parlicov trebuie să-și asume acest eșec. /Regiunea transnistreană a anunțat stare de urgență economică, în condițiile în care nu se știe dacă de la 1 ianuarie, Rusia va mai livra gaz malului stâng. Cum se răsfrânge această situație asupra malului drept, aflati în continuare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Premierul l-a demis din funcție pe ministrul Energiei, Victor Parlicov și a cerut ca șeful Energocom, dar si Oleg Tofilat să fie eliberați din functii. Recean urmeaza să ceară în Parlament instituirea strării de urgență în energetică. /Socialiștii și comuniștii cer demisia guvernului Recean. 26 de deputați au înaintat, în Parlament, documentul, acuzând executivul ca nu a reușit să evite criza energetică din țară. /ANI îl acuză pe deputatul neafiliat, Vasile Bolea de faptul că nu a declarat venituri în valoare de peste 200 de mii de lei în declarația de avere din 2018-2019, pe cand era deputat socialist.

/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1039: Alertă pentru Moldova și atac DDoS în Italia! Putin amenință, iar Zelenski acuză un al doilea front
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1039: Alertă pentru Moldova și atac DDoS în Italia! Putin amenință, iar Zelenski acuză un al doilea front
/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
/VIDEO/ „Vedetele anului politic”: Referendumul pro-UE și realegerea Maiei Sandu ca președinte
/VIDEO/ „Vedetele anului politic”: Referendumul pro-UE și realegerea Maiei Sandu ca președinte

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.