Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 974: RO-Alert, GPS bruiat, iar Rusia critică Moldova: Politico: 5 țări contra aderării Kievului la NATO

Maia Sandu spune că, dacă PSRM se rușinează să invite PD-ul la negocieri, soluția e un președinte de Parlament din partea ACUM

missing
28 martie 2019, ora 14:11

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, afirmă că, în condițiile în care Partidul Socialiștilor (PSRM) „se rușinează” să invite Partidul Democrat (PD) la discuții, iar invitația democraților către cei de la ACUM este respinsă, soluția propusă de blocul politic pe care-l reprezintă este ca deputații din PD și PSRM să voteze candidatul la funcția de președinte al Parlamentului, propus de ACUM.

„Până acum am auzit de la Partidul Democrat că vrea să discute doar cu Blocul ACUM, în situația în care Blocul ACUM a spus-o răspicat – și până la alegeri, și după alegeri – că nu discută cu Partidul Democrat, pentru că, în opinia noastră, Partidul Democrat este instrumentul prin care grupul oligarhic a capturat instituțiile statului. Pe de altă parte îi vedem și pe cei din Partidul Socialiștilor, rușinându-se să facă o invitație pentru Partidul Democrat, și atunci noi le oferim soluția. Soluția pe care o oferim noi este să alegem președintele Parlamentului din rândul membrilor Blocului ACUM”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Asta este oferta pe care o facem noi în condițiile în care celelalte formațiuni din Parlament spun că sunt în impas și nu găsesc o soluție. Noi am oferit această soluție”, a menționat Sandu, pentru sursa citată.

Zilele trecute, reprezentanții blocului ACUM au anunțat că-l propun pe Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe Maia Sandu, la funcția de prim-ministră.

Marți, 2 aprilie, președintele Igor Dodon așteaptă liderii PSRM, PDM și ACUM la Reședința de Stat, la o discuție comună privind posibilitatea de a fi creată o majoritate parlamentară.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.