Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

Ruslan Codreanu a numit un nou arhitect-șef interimar. Anul trecut acesta a fost reținut pentru corupție

missing
06 aprilie 2019, ora 17:51

Primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție prin care l-a numit pe Alexei Ţurcan în funcția de șef interimar al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare şi cea de arhitect-şef interimar al municipiului Chișinău. În octombrie anul trecut noul arhitect șef interimar a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție.

Alexei Ţurcan va deţine funcția timp de șase luni sau până la organizarea concursului pentru funcţia respectivă și îl înlocuiește pe Sergiu Borozan, a fost demis pe 3 aprilie, primarul interimar declarându-se atunci nemulţumit de activitatea Direcţiei.

Alexei Ţurcan a deţinut până acum funcţia de şef al Secţiei construcţii protejate.

Amintim că Alexei Țuran, fiind în funcția de șef adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău, a fost reținut pe 19 octombrie 2018 de către ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție. Acesta era bănuit că, împreună cu alți angajați ai Primăriei, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

Ulterior, Ziarul de Gardă a scris că Alexei Țurcan și-a recunoscut vina, iar Judecătoria Chișinău a emis atunci un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.