Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 939: Alerta UE, dezastru militar și radiație misterioasă! AIE: Urmează „cel mai sever test de până acum”

Alegătorii din încă o localitate vor vota în cort la alegerile prezidențiale de duminică

missing
28 octombrie 2020, ora 14:25

După ce Comisia Electorală Centrală a anunța că la alegerile prezidențiale de duminică, în lipsa unor edificii conforme cerințelor, unde ar putea fi organizate secții de votare, în două localități din țară, alegătorii vor fi așteptați la urne în corturi special amenajate, astăzi Comisia anunță despre aplicarea acestei metode încă într-un sat. Este vorba despre Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia.

În cazul a două localități, Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia și Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate, iar la Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.

Pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea publică a alegătorilor, a funcționarilor electorali și acelorlalți participanți la proces, CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să pună la dispoziție autorităților administrației publice locale câte un cort, dotat cu echipament termic și electric”, se spune întrr-un comunicat al Comisiei.

Securitatea bunurilor puse la dispoziția autorităților publice locale va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Interne.

Alegerile prezidențiale vor avea loc duminică, 1 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.