Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 948: Alertă din Moldova, atac la Kiev și întâlnire Trump-Zelenski! Bloomberg: „Ucraina e în pericol”

/DOC/ O nouă adresare la Curtea Constituțională. Aceasta se referă la numirea membrilor CSM

missing
28 octombrie 2020, ora 12:49

Deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca îi cere Curții Constituționale să verifice constituționalitatea legii care prevede numirea membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii. Mai concret, cei doi deputați se referă la partea ce ține de procedura de selectare de către Parlament a profesorilor de drept titulari și la o hotărâre a legislativului privind numirea unor membri ai CSM.

Dacă vă aduceți aminte, în decembrie 2019, contrar avizului Comisiei de la Veneția, a fost adoptată legea urmare căreia Dodon și-a pus patru oameni loiali în funcția de membru al CSM. Ce a urmat cunoaștem cu toții – CSM-ul a devenit un instrument de-a lui Dodon prin care s-a (re)capturat justiția la fel ca și pe timpul Plahotniuc. Acest CSM restabilește în funcții judecători corupți cu carul”, a scris Litvinenco pe o rețea de socializare.

În afară de legea propriu-zisă, deputații au cerut Curții Constituționale anularea hotărârii Parlamentului prin care au fost numiți în funcții Belei Elena, Ciugureanu-Mihăiluță Carolina, Coptileț Valentina și Crețu Ion la CSM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.