Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 948: Alertă din Moldova, atac la Kiev și întâlnire Trump-Zelenski! Bloomberg: „Ucraina e în pericol”

/VIDEO/ CAMERAWOMAN: „Nici călare, nici pe jos”. Cum au votat transnistrenii la prezidențiale

missing
03 noiembrie 2020, ora 09:56

Duminică, 1 noiembrie, în R. Moldova a avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale. Pentru moldovenii din stânga Nistrului au fost deschise 42 de secții de votare, unele dintre ele la Varnița, Gura Bâcului sau Coșnița. La punctul de control de la ieșirea din regiunea transnistreană din Varnița s-au format rânduri de mașini. Iar oamenii veniți la secțiile de vot spuneau că își știu doar propriul candidat, pe Igor Dodon, nicidecum pe alții. Localnicii din Varnița au fost nemulțumiți că aceștia vin să voteze fără a cunoaște realitățile de pe malul drept al Nistrului. În total, la scrutin au participat 14 269 de alegători din stânga Nistrului. După prelucrarea tuturor proceselor verbale, 74.25 și-au dat votul pentru Igor Dodon, iar 13,34 pentru Maia Sandu.

Autoare: Viorica Tataru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.