/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 844: Nouă strategie pe front, blocadă la Vovceansk și discuții de pace în Elveția

O femeie din Drochia a ajuns la spital cu arsuri după ce a utilizat necorespunzător un reșou electric

missing
08 noiembrie 2020, ora 09:44

O femeie de 85 de ani din satul Gârbova, raionul Drochia, a fost transportată la spital, după ce a conectat un reșou electric și la poziționat în nemijlocita apropiere de ea, suferind arsuri de gradele doi și trei.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a avut loc pe data de 7 noiembrie în gospodăria acesteia. Femeia a conectat un reșou electric pentru a se încălzi și la poziționat în nemijlocită apropiere de ea. Hainele de pe bătrână s-au înfierbântat și i-au provocat arsuri de gradele doi și trei pe 15% de pe suprafața corpului.

Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale astfel fiind preluată de un echipaj al serviciului de ambulanță și transportată la Spitalul Raional din Drochia. Incendiu în locuință nu s-a produs. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

Pompierii avertizează oamenii să utilizeze cu atenție aparatele electrice de încălzit locuințele. Specialiștii recomandă ca reșourile electrice să fie îndepărtate de lucrurile și obiectele din casă, iar poziționarea surselor de încălzire să nu fie în apropierea paturilor.

Aflarea persoanelor în etate și a copiilor în apropierea sobelor și reșourilor electrice poate fi periculoasă. Căldura cedată de sursele de încălzire poate supraîncălzi obiectele din jur, dar și hainele oamenilor aflați la distanță mică de acestea. În caz de situații de risc, persoanele pot solicita ajutor sunând Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram