/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 852: Patru morți și 144 răniți într-un atac la Sevastopol. Serbia admite vânzarea de muniții

Ce pedeapsă a primit nepotul deputatului socialist Furculiță în dosarul care ar fi fost mușamalizat cu ajutorul lui Voicu

missing
10 noiembrie 2020, ora 10:52

După ce ieri, în presă au apărut informații precum că actualul ministru de Interne Pavel Voicu, dar și deputatul socialist Corneliu Furculiță ar fi încercat să mușumalizeze un dosar penal în care ar fi fost implicat nepotul deputatului socialist, zdg.md scrie că dosarul a fost investigat în 2017.

Potrivit ZdG, în acea perioadă, Pavel Voicu, cel care încerca să-l ajute pe nepotul lui Corneliu Furculiță să scape de probleme, nu era ministru de Interne, ci consilier al Președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale. Voicu a fost numit ministru la MAI în noiembrie 2019.

Dosarul penal în care a figurat nepotul lui Corneliu Furculiță s-a finalizat în instanța de judecată, printr-o sentință emisă de judecătoarea Vasilisa Muntean la 20 aprilie 2018. Nepotul lui Furculiță a fost pedepsit cu o amendă în valoare de 31,5 mii de lei, care se înjumătățea dacă era achitată în 72 de ore de la intrarea sentinței în vigoare. Tânărul a fost scutit de peseapsa complementară, privarea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sentința nu a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău, astfel că a devenit irevocabilă.

În cadrul examinării dosarului, Sergiu Gorea, nepotul deputatului Corneliu Furculiță, și-a recunoscut vina. Oamenii legii au constatat că acesta, în dimineața zilei de 25 decembrie 2017, în timp ce se deplasa la volanul automobilului Opel Corsa a fost oprit la intersecția străzilor Calea Ieșilor cu șoseaua Balcani. În urma verificării i-a fost stabilită o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,26 mg/l, iar în sânge, de 0,53 mg/l, considerându-se, conform legii, că se afla în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram