Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 947: RO-Alert și provocări la Chișinău! Moldova înfurie Rusia, iar Biden promite că Putin nu va învinge

Peste 100 de bombe de la aruncător au fost găsite în raionul Căușeni. Acestea stăteau de peste 70 de ani în pământ

missing
10 noiembrie 2020, ora 14:11

Geniştii din Batalionul „Codru” au neutralizat un arsenal de muniţii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, lângă satul Plop-Ştiubei, raionul Căuşeni. În urma verificărilor au fost descoperite 110 bombe de la aruncător, calibrul 82 mm, mine antitanc, precum şi grenade de mână, toate de fabricaţie germană.

Potrivit comandantului Batalionului Geniu, colonel Gheorghe Racu, obiectele explozive au fost depistate pe un lan în urma lucrărilor agricole. La faţa locului s-a deplasat echipa de genişti.

Arsenalul de muniţii, aflat peste 70 de ani în sol, avea un grad sporit de uzură şi prezenta pericol la transportare, a fost neutralizat pe loc, în condiţii de maximă securitate.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau a altor componente.

Foto: army.md

Foto: army.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.