Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1004: Soldați nord-coreeni intră în Ucraina. Apelul lui Zelenski și rachetele experimentale ale lui Putin

Ședința în care urma să se decidă cui aparțin „Casa Modei” și fosta clădire ASITO, amânată. Motivul

missing
20 aprilie 2021, ora 15:52

Ședința în care urma să se decidă cui aparțin două imobile din centrul Capitalei, „Casa Modei” și fosta clădire AISTO, a fost amânată. Astfel, următoarea ședință se va desfășura pe data de 26 aprilie curent, începând cu ora 10:00. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anulat ordonanțele emise de PCCOCS, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu. 

„Ședința de judecată a fost amânată pe motiv că avocatul lui Platon, domnul Crețu a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței materiale din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general”, a menționat avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, Serghei Istrati.

Acesta a mai menționat că clientul său „așteaptă că va triumfa dreptatea și în sfârșit ne lucrurile se vor întoarce într-o albie legală, inclusiv prin decizia care urmează să fie luată”.

„Am solicitat ca procurorul să prezente materialele cauzei penale, pentru că reiese că procurorul general , examinând materialele cauzei, a decis anularea acelor ordonanțe. Codul de procedură penală prevede că procurorul este obligat să prezinte materialele astfel ca instanța să decisă dacă decizia a fost luată întemeiat sau neîntemeiat. Este necesară prezentarea materialelor, pentru că noi nu avem acces la ele”, și-a motivat decizia avocatul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, Ion Crețu.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul Capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.

Acțiunile Procurorului General vin după plângerile depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile.

Pe 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu, constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

Amintim că Vladimir Russu, fondatorul holdingului „Accent Group” care avea în proprietate clădirea Casei Modei a declarat că a aflat despre faptul că edificiul a fost pus sub sechestru după ce a accesat pagina de internet a întreprinderii Cadastru și nimeni nu l-a anunțat despre acest lucru. Totodată, Russu califică aceste acțiuni drept un atac rider din partea controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

De cealaltă parte, Veaceslav Platon susținea că, anterior, edificiul i-ar aparține și a ajuns în proprietatea lui Vladimir Plahotniuc în mod abuziv.

Potrivit lui Platon, clădirea a fost înregistrată pe numele lui Vladimir Russu. Astfel, controversatul om de afaceri s-a adresat în instanța de judecată în baza unei cauze penale pentru a-și recupera bunul.

Vladimir Russu mai spunea că a cumpărat acțiunile companiei în proprietatea căreia se afla fosta clădire ASITO și „Casa Modei” la începutul anului 2017, pentru suma de șase milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.