politic

DECIS! Turul doi de scrutin al alegerilor de la Bălți va avea loc în 19 decembrie. Candidații între care „se va da lupta”

06 decembrie 2021, ora 15:22
Distribuie:

Decis! Turul doi al alegerilor locale de la Bălți se va desfășura în data de 19 decembrie. Hotărârea a fost anunțată cu puțin timp în urmă de președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. 

Potrtivit președintei CEC, lupta se va da între candidatul care a intrat în turul doi, Nicolae Grigorișin și următorul pe care a acumușat cel mai mare număr de voturi, adică Boris Marcoci, de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Dacă unul din cei doi se retrage din cursă, cel târziu cu 7 zile înainte, scrutinul se va desfășura între candiatul rămas și următorul”, a explicat Angelica Caraman.

Președinta CEC a mai dat asigurări că există mijloacele necesare pentru desfășurarea alegerilor.

„Am făcut o estimare a mijloacelor financiare de care dispunem, circa un milion și ceva, după estimările noastre. Ne încadrăm în limita cheltuielilor, nu vor fi necesare solicitări suplimentare”, a precizat Angelica Caraman la ședința CEC.

Șefa CEC a mai declarat că decizia de a suspendat turul doi de scrutin, care ar fi trebuit să se desfășoare duminică, 5 decembrie, a fost una juducioasă și necesară.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram