S-a lărgit familia de la zoo. În ultima lună au venit pe lume trei pui de capibara, dar și un pui de lamă. Și pentru că s-au născut în perioada rece a anului, angajații de la Grădina Zoologică le acordă o atenție deosebită - mai multe vitamine, nutrienți, încăperi mai calde, dar și multă dragoste. De fapt, pentru toate viețuitoarele de la zoo au fost create condiții speciale așa încât să treacă mai ușor de iarna care bate la ușă.
Acest pui de lamă a apărut pe lume acum câteva zile, iar de atunci nu s a despărțit de mama sa pentru niciun minut. Alături de ea, micuțul este liniștit, mănâncă, se joacă și se împrietenește ușor cu toți cei care vin să-l viziteze.
„Puiul se hrănește cu laptele mamei, dar încearcă să mănânce și fânețe. Încă nu are un nume, s-a adaptat destul de bine și mama și puiul, se simt bine. În curând sperăm să îl lăsăm să iasă și să îi facem cunoștință și cu restul membrilor din familie.”, spune ghid la Grădina Zoologică, Cristina Flocos.
Luna aceasta s-a mărit și familia capibarelor- trei pui au venit pe lume. Pentru ca să crească sănătoase și puternice, rozătoarele sunt hrănite cu o varietate de vitamine.
Nu doar puii, dar și restul animalelor au nevoie de mai multă atenție în perioada rece a anului. Așa cum temperaturile sunt deja negative, pe lângă adăposturi călduroase, unele animale au nevoie și de meniuri mai calorice.
„ Au nevoie de mai multe vitamine, le mărim cantitatea de vitamine și în general cantitatea de mâncare. Avem unele specii de animale exotice, care necesită o atenție mai specială, acum pe perioada iernii, sunt maimuțele, papagalii, păsările exotice, servalii, caracalii care sunt deja înăuntru, fiecare are încăpere pentru iarnă, au condițiile necesare pentru a trece cu bine de iarnă”, a zis ghidul la Grădina Zoologică, Cristina Flocos.
Urșii Vorciun, Bruno, Mona și Madona și-au pregătit deja bârloagele. Totuși, responsabilii de la zoo spun că animalele sunt încă foarte active și nu știu dacă vor hiberna în această iarnă.
„Urșii se simt perfect, au început pregătirile de iarnă, au început să își sape și bârlog. De obicei, Vorciun, cel pe care îl avem de mai demult, nu hibernează, dar ăștia tineri care i-am adus nu demult, nu știm cum se vor comporta la iarnă”, a menționat ghidul la Grădina Zoologică, Cristina Flocos.
În total, colecția Grădinii Zoologice din Chișinău numără 1.180 de exemplare, reprezentanți a 136 de specii de animale de care au grijă peste 100 de angajați.