Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1043: Moment istoric, problema Moldovei și an cu temeri. Zelenski: Ucraina ar trebui să bată Rusia în 2025

Papa de la Roma, care a condamnat războiul în repetate rânduri, are „O mare dorință să meargă la Kiev”

missing
24 iulie 2022, ora 20:49

Papa Francisc a declarat duminică, 24 iulie, că dorește să viziteze Ucraina, în eforturile sale de a încerca să pună capăt unui război de cinci luni, pe care l-a condamnat în mod repetat. „Am o mare dorință să merg la Kiev”, a spus Papa, întrebat despre o posibilă călătorie viitoare în Ucraina. Acesta a vorbit în avionul papal cu jurnaliştii care călătoreau cu el de la Roma în Canada, scrie Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invadarea Ucrainei de către Rusia. Luna trecută, a acuzat implicit Moscova că a purtat un „război de agresiune crud și fără sens”.

Într-un interviu exclusiv la începutul acestei luni, pontiful a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova și Kiev la scurt timp după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut contacte substanțiale cu Vaticanul cu privire la o potențială vizită, în timp ce Ucraina și-a reînnoit invitația către pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala Albertei, la începutul unei călătorii în Canada în care își propune să-și ceară scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în școlile rezidențiale în care mulți copii indigeni au fost abuzați.

„Aceasta este o călătorie de penitență. Să spunem că acesta este spiritul său”, a spus el reporterilor în comentariile sale tradiționale de la începutul zborului.

Vizita de o săptămână va include cel puțin cinci întâlniri cu oameni nativi, deoarece papa își îndeplinește promisiunea de a-și cere scuze pe teritoriul lor de origine pentru rolul Bisericii în școlile sancționate de stat, care au încercat să șteargă culturile indigene.

Va fi, de asemenea, un test al sănătății Papei. A fost nevoit să anuleze o călătorie în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud la începutul lunii iulie din cauza unei probleme la genunchi care l-a forțat recent să folosească un scaun cu rotile și un baston.

În ciuda rănii la genunchi, papa, în vârstă de 85 de ani, era bine dispus și i-a salutat, și a glumit cu membrii presei.

Deși inițial, au existat îndoieli cu privire la faptul că se va deplasa prin secțiuni ale aeronavei, el a spus „Cred că pot face asta” și a mers normal, sprijinindu-se cu un baston.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Papa Francisc, apel către comunitatea internațională: „Sunt aproape de Ucraina, care se află zilnic sub ploi de rachete”
Papa Francisc merge în Canada, la un "pelerinaj de pocăinţă" pentru vindecarea răului, făcut indigenilor
Papa Francisc a glumit despre durerea sa de genunchi, stârnind hohote de râs: „Știți de ce am nevoie? De puțină tequila”

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: /Alina Radu, directoare ZDG /Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
/VIDEO/ Primele măsuri de urgență: Cât gaz a rămas în stânga Nistrului. Tiraspolul evită oferta Chișinăului
La Mulți Ani! TV8 vă urează tot binele din lume, sănătate, pace, împliniri și știri pozitive în anul 2025
La Mulți Ani! TV8 vă urează tot binele din lume, sănătate, pace, împliniri și știri pozitive în anul 2025
/VIDEO/ Tragedie pe șosea, în noaptea de Revelion: Un tânăr și mama sa au murit
/VIDEO/ Tragedie pe șosea, în noaptea de Revelion: Un tânăr și mama sa au murit
/VIDEO/ Câți bebeluși s-au născut de Revelion la Institutul Mamei și Copilului: Părinții vor primi noua indemnizație
/VIDEO/ Câți bebeluși s-au născut de Revelion la Institutul Mamei și Copilului: Părinții vor primi noua indemnizație
Cât de mult ne vom odihni în 2025: Zilele oficial libere în Republica Moldova, conform noului calendar
Cât de mult ne vom odihni în 2025: Zilele oficial libere în Republica Moldova, conform noului calendar

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1043: Moment istoric, problema Moldovei și an cu temeri. Zelenski: Ucraina ar trebui să bată Rusia în 2025

01 ianuarie 2025, ora 20:03

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Kievului în noaptea de Anul Nou. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că Ucraina ar trebui să bată în 2025 pe „câmpul de luptă”, dar şi la „masa negocierilor” pentru a pune capăt la aproape trei ani de invazie rusă, informează AFP, preluată de Agerpres. Anul 2024 a fost dificil pentru Kiev, ţara pierzând de şapte ori mai mult teritoriu în faţa Rusiei decât în 2023, potrivit unei analize AFP. Iar 2025 este marcat de temerile privind o reducere a sprijinului militar şi politic al Statelor Unite odată cu revenirea lui Donald Trump la preşedinţie. Totuși, Zelenski nu are nicio îndoială că Trump poate aduce pacea în Ucraina.

Exporturile rusești de gaze către Europa prin conductele care traversează Ucraina au încetat oficial începând cu 1 ianuarie 2025. Cea mai afectată țară este Moldova, în condițiile în care UE a reușit între timp să-și asigure gaze din alte surse, notează Reuters. Ministerul ucrainean al Energiei a confirmat oprirea tranzitului gazului rusesc prin Ucraina, în „interesul securității naționale”. Potrivit ministrului Herman Halușcenko, asistăm la un „eveniment istoric”.

UPDATE Sfârșitul tranzitului gazelor rusești către Europa prin Ucraina este „una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei”, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, denunțând „șantajul energetic cinic” al Moscovei, în pofida îngrijorărilor mai multor țări est-europene, potrivit AFP. „Când (Vladimir) Putin a preluat puterea în Rusia, în urmă cu mai bine de 25 de ani, volumul anual de gaz trimis prin Ucraina către Europa se ridica la peste 130 de miliarde de m3. Astăzi, tranzitul de gaz rusesc este la zero, ceea ce este una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei”, a scris el pe rețelele de socializare, scrie Libertatea.

UPDATE Regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova se află în dificultate după oprirea miercuri a livrării de gaz rusesc către Europa via Ucraina, a anunţat guvernul de la Chişinău, relatează AFP preluat de Agerpres. „Regiunea trece printr-o situaţie dificilă” după ce furnizorul local Tiraspoltransgaz „a întrerupt furnizarea de gaze naturale şi căldură, afectând localităţi şi instituţii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, pe reţeaua de socializare Telegram, cerând Rusiei să „oprească şantajul”.

UPDATE Prim-ministrul slovac Robert Fico, a cărui ţară este foarte dependentă de aprovizionarea cu gaz rusesc, a avertizat miercuri asupra consecinţelor grave pe care le va avea, potrivit lui, încetarea acestui tranzit, notează Digi24.

UPDATE După expirarea unui acord de cinci ani, gazul rusesc a încetat să mai fie transportat către statele UE prin Ucraina, marcând sfârșitul unei înțelegeri care a durat decenii. Potrivit BBC, acest lucru reprezintă o schimbare semnificativă în peisajul energetic european, cu implicații strategice și simbolice majore. Pentru agenția de presă Reuters, momentul reprezintă sfârșitul deceniilor de dominație a Moscovei asupra piețelor energetice europene, notează Libertatea.

UPDATE Președintele Vladimir Putin a dat dispoziție guvernului Rusiei și celei mai mari instituții bancare a țării, Sberbank, să dezvolte cooperarea cu China în domeniul inteligenței artificiale, a anunțat miercuri agenția de presă de stat TASS, scrie Reuters, conform Rador.

UPDATE În ciuda avalanșei de sancțiuni occidentale radicale și a exodului brandurilor globale după invazia Rusiei din Ucraina, care a început în februarie 2022, cumpărătorii cei mai înstăriți din Moscova continuă să aibă acces la o mare varietate de produse occidentale de lux, scrie AFP. În cartierele comerciale exclusiviste din capitala rusă, marile magazine și firmele rusești de lux comercializează în continuare cu succes mașini sport occidentale, bijuterii din aur și haine ale marilor branduri de modă.

UPDATE De cealaltă parte a conflictului, Ucraina a pierdut un număr similar de oameni, preşedintele Zelenski spunând pe 8 decembrie că 43.000 de militari ucraineni au murit şi alţi 370.000 au fost răniţi, de la începutul invaziei din 2022.

UPDATE Rusia a pierdut în jur de 420.000 de militari anul trecut (morţi şi răniţi), în timp ce a avansat în teritoriul ucrainean şi a lansat o contraofensivă în Kursk. Armata rusă a reuşit să ocupe 4.168 de km pătraţi în Ucraina, cele mai multe dintre zonele ocupate fiind câmpuri şi mici așezări. Pentru fiecare kilometru pătrat câştigat în 2024, ruşii au pierdut în medie 102 militari. Cele mai semnificative ocupări de teren au avut loc între septembrie şi noiembrie 2024, timp în care Rusia a obţinut 56.5% din toate câştigurile sale teritoriale din 2024, dar este şi perioada în care a pierdut 125.800 de militari, scrie Monitorul Apărării, care citează Institutul pentru Studiul Războiului, scrie Spotmedia.

UPDATE Armata ucraineană a declarat că a doborât 63 din cele 111 drone lansate de Rusia peste noapte în diferite regiuni ale Ucrainei. Alte 46 au fost doborâte prin bruiaj electronic, a adăugat aceasta. Rusia a efectuat în mod regulat atacuri aeriene asupra oraşelor ucrainene aflate mult în spatele liniei de front, scrie Spotmedia.

UPDATE Pe 1 ianuarie 2025, Kievul a fost lovit de un atac devastator cu drone de către forțelor ruse. Exploziile au zguduit capitala Ucrainei, iar resturile unor drone au declanșat incendii, inclusiv într-o clădire rezidențială cu cinci etaje din cartierul Pecersk. O mare parte din partea superioară a clădirii a fost distrusă de incendiu, iar focul a cuprins etajele inferioare, provocând pagube semnificative, scrie Adevărul.

UPDATE Regiunea separatistă Transnistria, din Moldova, a rămas fără căldură şi apă caldă miercuri, după ce Rusia a încetat furnizarea de gaze prin Ucraina către Europa Centrală şi de Est, informează Reuters. Decizia a afectat imediat teritoriul majoritar rusofon, cu aproximativ 450.000 de locuitori, notează Mediafax.

 

UPDATE Republica Moldova a trecut la aprovizionarea cu energie electrică din România după o scădere a producției la Centrala „Moldavskaia GRES”, care funcționa cu gaz rusesc, relatează TASS citată de Rador.

UPDATE Exporturile de gaze naturale ruseşti prin conductele din epoca sovietică care trec prin Ucraina către Europa au fost oprite miercuri, 1 ianuarie, în primele ore ale zilei, deoarece un acord de tranzit a expirat, iar Kievul nu l-a prelungit din cauza războiului. Republica Moldova, afectată de această măsură, îşi asigură necesarul de energie electrică din producţie proprie, dar peste jumătate din necesar provine din importuri din România, scrie Ziare.com.

UPDATE Anul trecut, arată Reuters, tranzitul de gaze prin Ucraina (către Slovacia, Austria și Ungaria) încă reprezenta aproximativ jumătate din totalul exporturilor de gaze pe conducte din Rusia către Europa, iar, începând de azi, Rusia încă exportă gaze prin conducta TurkStream (varianta SouthStream) pe sub Marea Neagră, către Serbia și Ungaria.

UPDATE Gigantul energetic rus Gazprom, a declarat miercuri că exporturile de gaze prin Ucraina către Europa au fost oprite începând cu ora 08:00, ora Moscovei, deoarece acordul de tranzit a expirat. Închiderea celei mai vechi rute de gaz a Rusiei către Europa pune capăt unui deceniu de relaţii tensionate, provocate de capturarea Crimeei de către Rusia în 2014. Rusia exportă în continuare gaze prin conducta TurkStream pe fundul Mării Negre, scrie Mediafax.

UPDATE Cu un război la hotar, nu a fost liniște nici în Republica Moldova. Pe parcursul anului, mai multe drone și fragmente au căzut pe teritoriul țării. Sistemul de protecție antiaeriană, cumpărat din Franța, nu este suficient pentru a proteja spațiul țării. Recent, autoritățile centrale au convenit să procure încă două sisteme. Din motive de securitate, informațiile tehnice nu vor fi făcute publice. 

UPDATE „Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a declarat încrezător în capacitatea lui Donald Trump de a pune capăt agresiunii militare la scară largă a Rusiei, după învestirea sa în funcţia de preşedinte al SUA și după preluarea mandatului. În mesajul de Anul Nou, Zelenski a subliniat că „împreună putem forța Kremlinul la o pace justă”. „Nu am nicio îndoială că noul președinte american vrea și poate aduce pacea și pune capăt agresiunii lui Putin” – a afirmat Zelenski, remarcând că Trump înțelege că primul lucru menţionat este imposibil fără al doilea. „Pentru că aceasta nu este o confruntare de stradă, în care două părți trebuie să fie calmate. Aceasta este o agresiune la scară largă a unui stat nebun împotriva unuia civilizat” – a punctat Volodimir Zelenski. De asemenea, preşedintele şi-a exprimat încrederea că, împreună cu SUA, „suntem capabili de această forță – de a forța Federația Rusă la o pace justă”. „Adică să nu uităm și să nu anulăm tot ceea ce a făcut Rusia. Bucea, Olenivka, Avdiiivka, toate orașele și satele noastre distruse” – a adăugat Zelenski, menţionând că o pace cu adevărat justă nu poate veni bazată pe principiul „începem totul de la zero”. Preşedintele a remarcat că acum „scorul nu este 0:0”. „Sunt mii, mii de ucraineni cărora Rusia le-a furat viața” – a adăugat Volodimir Zelenski, potrivit Rador.

UPDATE Polonia preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene într-un moment de incertitudine şi îngrijorare, când Europa se confruntă cu consecinţele agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei şi cu nevoia de a-şi consolida propria capacitate de apărare. Asistăm la tensiuni geopolitice tot mai mari, erodarea ordinii internaţionale bazate pe reguli şi atacuri hibride care vizează democraţia şi securitatea europeană, mai informează site-ul preşedinţiei poloneze, potrivit Știripesurse.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1041: Atac masiv și iarnă teribilă! Ex-ministru: Tancurile Rusiei vor fi la Chișinău, dacă Ucraina pierde
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
La Mulți Ani! TV8 vă urează tot binele din lume, sănătate, pace, împliniri și știri pozitive în anul 2025
La Mulți Ani! TV8 vă urează tot binele din lume, sănătate, pace, împliniri și știri pozitive în anul 2025
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1039: Alertă pentru Moldova și atac DDoS în Italia! Putin amenință, iar Zelenski acuză un al doilea front
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1039: Alertă pentru Moldova și atac DDoS în Italia! Putin amenință, iar Zelenski acuză un al doilea front
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1042: Lovitură istorică, explozii la Kiev, iar Gazprom taie gazul! FT: Rusia are plan de război cu 2 țări
/VIDEO/ „Vedetele anului politic”: Referendumul pro-UE și realegerea Maiei Sandu ca președinte
/VIDEO/ „Vedetele anului politic”: Referendumul pro-UE și realegerea Maiei Sandu ca președinte

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.