Fiica unui senator rus a fugit în Georgia, după ce a fost prinsă împărțind pliante anti-război. „Mi-a spus că nu-i mai sunt fiică”
Foto: spletnik.ru
06 octombrie 2022, ora 09:51
Diana Isakova, fiica senatorului rus Eduard Isakov, politician pro-Kremlin, a fugit în străinătate, după ce tatăl ei a spus că „nu mai este fiica lui” pentru că aceasta a împărțit pliante anti-război. La sfârșitul lunii august, îngrijorată de siguranța sa, Diana a plecat din Rusia în Georgia. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru jurnalistă rusă Xenia Sobciak.
Diana Isakova a împărțit pliante anti-război în Soci, unde locuia de cinci ani. Aceasta a fost reținută, însă a reușit să fugă în Georgia.
„Când tata a aflat că am fost reținută a venit la mine ca să vadă dacă regret sau nu cele făcute... Când a venit, a văzut că nu-mi pare rău, la acel moment eu am reușit să-mi fac un scut pentru convingerile și necesitățile mele, că părerea mea contează în această situație și eu consider acest război lipsit de moralitate. Eu m-am pronunțat împotriva războiului și nu am făcut nimic rău. Este lipsit de moralitate să-mi cer scuze pentru că m-am manifestat împotriva războiului. Totodată, i-am spus că îmi pare rău că trebuie să treacă prin aceste situații, dar nu am putut să procedez în alt mod”, a spus Isakova.
Senatorul i-ar fi spus că are trei zile ca să-și strângă lucrurile și să plece de acasă, deoarece i-a insultat președintele, prin urmare, nu-i mai este fiică. Întrebată dacă menține comunicarea cu familia, Diana a spus că a primit doar niște mesaje de la bunica, după interviul anterior, pentru o redacție rusă.
„Mi-a scris ceva de genul schimbă-ți numele de familie”, a povestit Diana Isakova.
„Cu mama, mai vorbim, dar ea este un om indecis ea ba mă susține, ba nu. Nu îmi este ușor să interacționez cu ea”, a mai spus tânăra.
Anterior Eduard Isakov a ieșit cu declarații despre fiica sa în care afirma că fiica sa ar avea probleme psihice. Diana a relatat că acum, în Georgia, este un soi de incomoditate când zici că ești din Rusia. „Îndată încerc să vorbesc despre atitudinea mea (n.r față de război) ca să nu apară neînțelegeri”.
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite.
Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
/VIDEO/ România, noua țintă a propagandei de la Kremlin: De ce Rusia acuză Europa de fascism și nazism
/VIDEO/ Miliardar rus din topul „Forbes”, în rând după cetățenia Moldovei: A falsificat acte pentru a demonstra că are mamă moldoveancă
/FOTO/ Accident teribil la Edineț: Sunt 2 morți și 2 răniți. Un șofer nu avea permis și nici anvelope de iarnă
/VIDEO/ O singură virgulă, două realități: Cât usturoi exportă Moldova și de unde a pornit confuzia
/FOTO/ Bagaj cu valoare culturală depistat la frontieră: Ce au găsit vameșii
/VIDEO/ „Singurul sat din raion fără transport”. Sirotenii se chinuie să readucă în sat o cursă spre Orhei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Strigăt de ajutor! Medicii luptă pentru viața fetiței de 10 ani, care și-a pierdut părinții și bunica în accidentul de la Edineț
/VIDEO/ Încă un premiu pentru TV8: Jurnalista Gabriela Ursu, apreciată de Centrul de Drept al Femeilor
/VIDEO/ România, noua țintă a propagandei de la Kremlin: De ce Rusia acuză Europa de fascism și nazism
/VIDEO/ Miliardar rus din topul „Forbes”, în rând după cetățenia Moldovei: A falsificat acte pentru a demonstra că are mamă moldoveancă
/FOTO/ Accident teribil la Edineț: Sunt 2 morți și 2 răniți. Un șofer nu avea permis și nici anvelope de iarnă
/VIDEO/ O singură virgulă, două realități: Cât usturoi exportă Moldova și de unde a pornit confuzia
/FOTO/ Bagaj cu valoare culturală depistat la frontieră: Ce au găsit vameșii
/VIDEO/ „Singurul sat din raion fără transport”. Sirotenii se chinuie să readucă în sat o cursă spre Orhei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Strigăt de ajutor! Medicii luptă pentru viața fetiței de 10 ani, care și-a pierdut părinții și bunica în accidentul de la Edineț
/VIDEO/ Încă un premiu pentru TV8: Jurnalista Gabriela Ursu, apreciată de Centrul de Drept al Femeilor
/VIDEO/ România, noua țintă a propagandei de la Kremlin: De ce Rusia acuză Europa de fascism și nazism
/VIDEO/ Miliardar rus din topul „Forbes”, în rând după cetățenia Moldovei: A falsificat acte pentru a demonstra că are mamă moldoveancă
/FOTO/ Accident teribil la Edineț: Sunt 2 morți și 2 răniți. Un șofer nu avea permis și nici anvelope de iarnă
/VIDEO/ O singură virgulă, două realități: Cât usturoi exportă Moldova și de unde a pornit confuzia
/FOTO/ Bagaj cu valoare culturală depistat la frontieră: Ce au găsit vameșii
/VIDEO/ România, noua țintă a propagandei de la Kremlin: De ce Rusia acuză Europa de fascism și nazism
15 decembrie 2024, ora 14:00
Propaganda rusă continuă să acuze statele europene, inclusiv România, de promovarea fascismului, folosind evenimente locale reinterpretate pentru a susține aceste narațiuni. De la comemorări istorice la declarații oficiale, astfel de mesaje manipulative urmăresc rescrierea percepției publice și alimentarea tensiunilor internaționale. Cazurile au fost analizate în cadrul emisiunii „Alo, TV8”.
„Simpatizanții de extremă dreaptă sub tutela autorităților europene. De ce politicienii din Vest îi apără pe fasciști? Banderizarea Europei. Cum ucrainenii radicali au obținut puterea în Vest. În Europa și-au uitat cu desăvârșire istoria. Și în principiu, cu așa chestii mici totul și începe. De ce Europa renaște nazismul?”, se spune într-un film documentar rus.
„În Europa înflorește fascismul”, „La conducerea Ucrainei se află fasciști”, „În Republica Moldova fascismul devine tot evident”. Aceste acuzații absurde se enumeră prin narațiunile propagandistice favorite ale Federației Ruse, care nu ratează nicio ocazie de a incrimina unui stat promovarea fascismului.
„Astăzi, mai actual ca niciodată, devine imperativ să contracarăm dictatura sub toate formele ei. Noi vedem nu doar un neonazism, noi vedem un nazism direct care acaparează tot mai multe țări din Europa”, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.
În lunga listă a țărilor acuzate de Moscova se enumeră și România. Recent în țara vecină a avut loc un nou scandal legat de comemorarea liderului mișcării legionare Corneliu Zelea Codreanu. Conform presei românești, în data de 30 noiembrie, un grup de 70 de persoane s-au adunat la Tâncăbești să-l comemoreze pe Codreanu cu o slujbă religioasă, cântece legionare și salutul nazist.
De fapt, legislația României interzice simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii. Poliția s-a autosesizat pe acest caz și au fost deschise două dosare penale. Și biserica ortodoxă română a demarat o anchetă internă referitor la preotul care a oficializat slujba religioasă. Liderul mișcării legionare a fost comemorat și de europarlamentara Diana Șoșoacă, împreună cu câțiva membri ai partidului de extremă dreapta SOS România.
„În noaptea aceasta, domnule procuror general, vă invit în pădurea de la Tâncăbești, unde împreună cu mine, să aprindeți o lumânarea în memoria celui mai mare patriot al mișcării de eliberare națională, Corneliu Zelea Codreanu”, a menționat președinta partidului S.O.S. România, Diana Șoșoacă.
În pofida reacțiilor rapide a autorităților de la București, mai multe canale de știri și telegram au preluat imaginile apărute în spațiul public și au promovat narativul că în România se glorifică fascismul. Unele din acestea nici nu au schimbat conținutul textului, iar despre reacția autorităților nimeni nici nu a pomenit. La răspândirea acestei propagande au participat și reprezentanții partidului Renaștere, care au distribuit postarea pe canalele lor de telegram. Un alt caz în care Kremlinul a acuzat România de fascism a avut loc în vară acestui an.
„Glorificarea nazismului continuă în Europa. Un bust al unui colaborator nazist a fost ridicat în România. În acest fel, Bucureștiul a decis să îl comemoreze pe generalul George Manoliu, care a participat la atacul asupra Uniunii Sovietice”, menționa moderatorului unei emisiuni televizate din Belarus.
O săptămână mai târziu după inaugurarea bustului, purtătoarea de cuvânt a ministerului afacerilor externe al Federației Ruse, Maria Zaharova a venit cu o declarație: „Condamnăm cu fermitate dezvelirea bustului colaboratorului lui Hitler. Acest pas vizează, în esență, glorificarea nazismului și rescrierea istoriei... Presupunem că dezvelirea bustului cu „crucea lui Hitler”, cu câteva zile înainte de aniversarea începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei nu a fost aleasă în mod întâmplător”.
Dezvelirea bustului a avut loc în data de 15 iunie, când comuna Farcașa aniversa 250 de ani de la ridicarea bisericii vechi din sat și nu are nici o legătură cu atacul asupra Uniunii Sovietice. Cât despre generalul Gheorghe Manoliu, băștinaș al județului Neamț, acesta a fost un militar de carieră. S-a remarcat prin vitejie la lupta de la Oituz în 1917 și a participat activ la modernizarea armatei române în perioada interbelică.
Deși a participat la operațiunile militare împotriva URSS, Maria Zaharova nu amintește faptul că Manoliu a luptat și împotriva Germaniei naziste din august 1944. Acesta nu a deținut funcții politice, doar executa ordinele militare. În documentele „Procesului Comunismului” putem găsi următoarea caracterizare a generalului: „Cunoscut pentru omenia sa (a hrănit copiii şi bătrânii înfometaţi ruşi, la cazanul trupei)”.
Pedagogii au protestat astăzi în față Parlamentului. Aceștia au cerut salarii mai mari cu cel puțin 15 la sută și nu 9 procente, cât le oferă statul. /Moldovagaz anunță ca a suplinit în totalitate cantitatea necesară de gaz pentru această iarnă și dă asigurări că nu vom mai avea parte de scumpiri în acest sezon rece. /Înainte de asta, în cadrul unei ședințe care a durat până la ora 3 dimineața, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în energetică.
Știri cu Angela Gonța
Procurorul general și șeful SIS au fost audiați astăzi în Parlament pe subiectul coruperii alegătorilor. Aceștia au prezentat ultimele date și au răspuns la întrebările deputaților. /Tot la ședința de astăzi, premierul Dorin Recean va cere instituirea stării de urgență în energetică, iar moțiunea de cenzură inaintată de BCS împotriva guvernului ar urma să fie supusă votului. /Miniştrii de interne din Uniunea Europeană au luat decizia aderării depline la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei de la 1 ianuarie 2025.
Știri cu Angela Gonța
???? Guvernul va cere mâine, parlamentului instituirea stării de urgență în energetică. Cabinetul de miniștri a votat astăzi necesitatea instituirii acestei măsuri.
???? Stare de urgență în domeniul economiei pentru 30 de zile și în regiunea transnitreană, aprobată de așa- zisul „parlament” de la Tiraspol. Între timp, Chișinăul anunță că ia în calcul plata compensațiilor pentru locuitorii din regiune, care riscă să rămână fără gazul rușilor de la 1 ianuarie.
???? Președintele oficiului teritorial a lui Șor din Dondușeni urmează să compară in fața magistraților, fiind învinuit de acceptarea finanțării ilegale. Este al treilea om din cercul fugarului care este trimis pe banca acuzaților de la începutul acestei săptămâni.
Știri cu Angela Gonța
Ministerul Muncii anunță ca 90 de procente din cetățenii care au cerut compensații pentru luna noiembrie au fost declarați eligibili. Ajutoarele ar urma să fie disponibile începând cu ziua de mâine. /După ce ieri, sindicatele din învățământ au cerut o majorare de cel putin 15 la suta la salarii și au anunțat proteste, ministerul educației a declarat că a pornit discuții cu cei de la finanțe pentru a veni cu măsuri adiționale, fără a menționa însă despre ce este vorba. /Războiul din Ucraina va continua până când obiectivele stabilite de Putin vor fi atinse, anunță Kremlinul care ii cere Ucrainei să renunțe la ambiția sa de a adera la NATO și să se retragă regiunile pe care Rusia le-a revendicat. Cum a răspuns Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Nemulțumiți de faptul ca de anul viitor, salariile le vor fi majorate cu doar 9 la sută, pedagogii vor ieși vineri la protest. Sindicatele din educație cer pentru început o majorare de cel puțin 15 la sută. /Pe data de 16 decembrie va fi clar dacă rușii vor continua să livreze gaz în regiunea transnistreana. Luni este ultima zi în care Gazprom poate solicita tranzit prin intermediul altui gazoduct decât cel al Ucrainei. /Ion Ceban acuza administrația pieței centrale de colectare ilegală de taxe și cere demisia directorului actual. Ce spun comercianții, aflați în jurnal.
Știri cu Angela Gonța
Decizie fără precedent în România. Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale, urmând ca procesul electoral să fie reluat de la zero. /Ping pong de acuzații între cei demiși după majorarea tarifelor la gaz. În timp ce fostul ministru al Energiei il învinuiește pe șeful de la Energocom de situația creată, cel din urmă afirmă ca Parlicov trebuie să-și asume acest eșec. /Regiunea transnistreană a anunțat stare de urgență economică, în condițiile în care nu se știe dacă de la 1 ianuarie, Rusia va mai livra gaz malului stâng. Cum se răsfrânge această situație asupra malului drept, aflati în continuare.
Știri cu Angela Gonța
Premierul l-a demis din funcție pe ministrul Energiei, Victor Parlicov și a cerut ca șeful Energocom, dar si Oleg Tofilat să fie eliberați din functii. Recean urmeaza să ceară în Parlament instituirea strării de urgență în energetică. /Socialiștii și comuniștii cer demisia guvernului Recean. 26 de deputați au înaintat, în Parlament, documentul, acuzând executivul ca nu a reușit să evite criza energetică din țară. /ANI îl acuză pe deputatul neafiliat, Vasile Bolea de faptul că nu a declarat venituri în valoare de peste 200 de mii de lei în declarația de avere din 2018-2019, pe cand era deputat socialist.
Știri cu Angela Gonța
Mai multe categorii de bugetari, între care și profesorii se vor alege cu o majorare de salarii de doar 9%, în 2025. Aceasta aeste prevăzută în proiectul legii bugetului, aprobat de Guvern la câteva zile după majorarea cu 30 la sută a tarifului la gaz. /Ministra sanătății a cerut demisia medicului de pe ambulanță implicat în scandalul de la Ialoveni. Cei de la CNAMUP afirmă că investigația e încă în desfăsurare, iar o decizie pe acest caz încă nu a fost luată. /Un incendiu a mistuit astăzi un apartament cu două camere din sectorul Ciocana al capitalei. Pentru a evita o tragedie, pompierii i-au evacuat pe toți vecinii.
Știri cu Angela Gonța
Autoritățile au gestionat prost situația din domeniul energetic, iar între instituțiile responsabile s-a înregistrat lipsă de comunicare. Sunt concluziile făcute de experții energetici în urma audierilor de azi din parlament pe subiectul majorarii prețurilor la gazele naturale. /Încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. De data aceasta, dispozitivul a fost gasit la Orhei. Ucraina va primi un nou ajutor militar de la SUA în valoare de 725 milioane de dolari. Se întâmpla cu două luni înainte de investirea lui Donald Trump, a cărui poziție față de războiul din țara vecină, încă nu este clară.
Știri cu Angela Gonța
Scumpirile la gaz vor afecta nu doar consumatorii casnici, dar și întreprinderile mari. Companiile farmaceutice ar putea să renunțe la fabricarea unor medicamente, iar hotelurile ar putea deveni mai scumpe cu 10 la sută. /Săptămâna trecute, peste 180 de copii cu vârsta de până la 5 ani au fost internați în spitalele din Chișinău cu infecții respiratorii. Numărul cazurilor a crescut, în ultima perioadă, anunță direcția generală asistență medicală din cadrul Primăriei. /Legislativul din Romania va fi format din 7 partide. Au fost anunțate rezultatele preliminare, care arată că PSD, AUR, PNL, USR, SOS România, UDMR și Partidul Oamenilor Tineri vor face parte din Senat și Camera Deputaților.
Știri cu Angela Gonța
ANRE a scumpit gazul cu 3 lei și 62 de bani, majorare care vine la pachet și cu scumpirea căldurii centralizate din Chișinău și Bălți. Decizia a fost luată pe fundalul unui protest organizat de socialiști și simpatizanții lor. /În acest context, socialiștii și comuniștii pregătesc o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Recean si vor alegeri anticipate. Ei consideră că guvernarea nu este capabila să gestioneze situația actuală din domeniul energetic. /Maia Sandu se arată îngrijorată de instaurarea unei guvernări pro-ruse în România dupa alegerile prezidențiale și parlamentare. Cu ce îndemn a venit președinta.
Știri cu Angela Gonța
Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale și cel de-al ldoilea mandat al Maiei Sandu. În timp ce magistrații examinau demersul, afară, socialiștii și simpatizanții lor au organizat un protest scurt prin care au cerut renumararea voturilor. /Curtea de Apel Bălți va rămâne fără judecători. 12 magistrați de acolo, între care și președintele interimar demisionează. Se anunță plecări și la Cahul, dar și la Comrat. /Localnicii din Bîrnova, Ocnița s-au trezit azi dimineață cu bubuituri și explozii, iar un punct de trecere al frontierei moldovenești si-a sistat temporar activitatea. Rușii au atacat cu rachete hidrocentrala de la Novodnestrovsc, de lângă granița cu Republica Moldova.
Știri cu Angela Gonța
Rușii ar putea lăsa fără gaz regiunea transnistreană de la 1 ianuarie. Asta ar putea duce la o catastrofă umanitară în stânga Nistrului și la scumpiri simțitoare pentru cetățenii de pe malul drept, afirmă premierul Dorin Recean. /ANRE va decide vineri dacă majorează tarifele la gaz, iar săptămâna viitoare, legislativul va organiza dezbateri publice pe acest subiect. Experții cred că majorările au fost impuse de Gazprom pentru a nu lăsa stânga Nistrului fără gaz. /Bunurile obținute fraudulos vor putea fi confiscate chiar dacă vor fi înregistrate pe persoane terțe. Guvernul a votat azi mai multe modificări la mecanismul de confiscare a bunurilor.
Știri cu Angela Gonța
În prag de iarnă, am putea plăti mai mult pentru gaz. „Moldovagaz” a depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică o cerere de majorare a prețului. Cu cât am putea plăti mai mult! /Procuratura anticorupție anunță că Interpol a acceptat cererea de revizuire a refuzului din 2020 de a-l anunța pe Vladimir Plahotniuc în căutare internațională. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în câteva luni. /Risc de explozie la Vadul lui Vodă, unde pompierii au scos dintr-o casă cuprinsă de flăcări mai multe butelii cu gaz. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
Știri cu Angela Gonța
Șoc și surpriză la alegerile din România. Candidatul independent Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe locul doi s-a clasat Elena Lasconi, care a fost și în topul preferințelor alegătorilor din Republica Moldova. /La 5 ani de când a fugit din țară, ANI a constatat nereguli in averea lui Ilan Șor. Acesta nu ar fi declarat peste 10 milioane de lei pe vremea când era primar și deputat. /Un marș de solidaritate față de femeile din țara noastră, supuse violenței a fost organizat astăzi în capitală. De la an la an, statisticele devin tot mai îngrijorătoare, afirmă ONG-urile.
Știri cu Angela Gonța
Secțiile de votare din afara țării, pentru prezidențialele din România, au fost deschise. Moldovenii cu cetățenie romana vor putea vota de astăzi și până duminică la cele 59 de birouri electorale deschise pe teritoriul țării noastre. /Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a autosesizat în cazul fetiței din Tohatin, batută cu cruzime de mama ei și a solicitat statului să intervină pentru a proteja copila de violență. /Parlamentul urmează să modifice legea specială a fermierilor, votată acum două luni. Ar urma sa fie lărgit cercul agricultorilor eligibili, iar perioada de înghețare a datoriilor va fi extinsă. Anunțul a fost făcut aseară de președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură!
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la viceguvernatorului Găgăuziei, Ilia Uzun. Acesta este vizat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Avem detalii, dar și reacția viceguvernatorului! /Guvernul î-l trimite pe ministrul Energiei la Gazprom după gaz rusesc pentru regiunea transnistreană. Este prima vizită a unui ministru în Federația Rusă după declanșarea războiului de invazie a Ucrainei. /Prima ninsoare din acest an a venit la pachet și cu primele incidente în trafic. Zeci de salvatori și echipe de intervenție au muncit în teren pentru a scoate din șanțuri automobilele derapate de pe șosele, dar și pentru a împrăștia material antiderapant.
Știri cu Angela Gonța
Remanierile de la Guvern sunt corecte, afirma președinta Maia Sandu, ca răspuns la criticile aduse ultimelor schimbări din Executiv. /Ministerul apărării anunță ca urmează sa achizitioneze doua sisteme noi de identificare și nimicire a dronelor. Totuși acestea nu sunt suficiente și ar mai fi nevoie de câteva, susțin autoritățile. /Guvernul a ratificat acordul cu Italia care prevede ca moldovenii cu stagiu de muncă atât în Moldova cât și în statul italian, vor fi calificați pentru a beneficia de pensii.
Știri cu Angela Gonța
O dronă a fost găsită de un trecător în capitala. Dispozitivul a fost descoperit in zona Arenei Chișinău și a fost preluat de geniști pentru examinare. /Analiștii politici de la noi consideră ineficiente remanierile guvernului și se arată sceptici față de schimbarile făcute. Ce așteptări aveau aceștia! /Astăzi se împlinesc 1000 de zile de când ucrainenii trăiesc în teroarea semănată de invazia rusă în țara vecină. Cu această ocazie, Volodimir Zelenski a publicat un filmuleț în care a arătat prin ce încercări a trecut Ucraina în tot acest timp.
Știri cu Angela Gonța
Discuțiile pe marginea remanierilor s-au finalizat. Premierul Dorin Recean urmează să anunțe din clipă în clipă cine sunt miniștrii care își pierd fotoliile. /Tot astăzi, șefa statului Maia Sandu s-a întalnit la Președinție cu liderii partidelor politice. S-a discutat despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. Ce au declarat liderii de partide la ieșire! /Un copil de 3 ani și un barbat de 42 de ani au murit intoxicați cu gaz în propria lor locuință. S-a întâmplat în satul Gura Bîcului, Anenii Noi.
/VIDEO/ Jumătate dintre puieți s-au uscat în primul an. Cum arată o plantare nouă, din Fundul Galbenei, pe teren degradat
/VIDEO/ Miliardar rus din topul „Forbes”, în rând după cetățenia Moldovei: A falsificat acte pentru a demonstra că are mamă moldoveancă
Două cutremure într-o singură zi lângă Moldova: Ce magnitudine au avut
/VIDEO/ „Adu poarta înapoi, ești chemat la poliție”! Câți au apelat la 112 în dimineața de Sfântul Andrei
/VIDEO/ Criza gazelor, generată de ezitările Energocom? Parlicov: „Noi am spus, apucați-vă și cumpărați că mai ieftin nu o să fie”
/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc
/VIDEO/ Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
O profesoară din Chișinău, diagnosticată cu o boală cumplită: Are nevoie de o sumă imensă pentru tratament. Cum o poți ajuta
/VIDEO/ Încă un premiu pentru TV8: Jurnalista Gabriela Ursu, apreciată de Centrul de Drept al Femeilor
/VIDEO/ Jumătate dintre puieți s-au uscat în primul an. Cum arată o plantare nouă, din Fundul Galbenei, pe teren degradat
/VIDEO/ Miliardar rus din topul „Forbes”, în rând după cetățenia Moldovei: A falsificat acte pentru a demonstra că are mamă moldoveancă
Două cutremure într-o singură zi lângă Moldova: Ce magnitudine au avut
/VIDEO/ „Adu poarta înapoi, ești chemat la poliție”! Câți au apelat la 112 în dimineața de Sfântul Andrei
/VIDEO/ Criza gazelor, generată de ezitările Energocom? Parlicov: „Noi am spus, apucați-vă și cumpărați că mai ieftin nu o să fie”
/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc
/VIDEO/ Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
O profesoară din Chișinău, diagnosticată cu o boală cumplită: Are nevoie de o sumă imensă pentru tratament. Cum o poți ajuta
/VIDEO/ Încă un premiu pentru TV8: Jurnalista Gabriela Ursu, apreciată de Centrul de Drept al Femeilor
/VIDEO/ Jumătate dintre puieți s-au uscat în primul an. Cum arată o plantare nouă, din Fundul Galbenei, pe teren degradat
/VIDEO/ Miliardar rus din topul „Forbes”, în rând după cetățenia Moldovei: A falsificat acte pentru a demonstra că are mamă moldoveancă
Două cutremure într-o singură zi lângă Moldova: Ce magnitudine au avut
/VIDEO/ „Adu poarta înapoi, ești chemat la poliție”! Câți au apelat la 112 în dimineața de Sfântul Andrei
/VIDEO/ Criza gazelor, generată de ezitările Energocom? Parlicov: „Noi am spus, apucați-vă și cumpărați că mai ieftin nu o să fie”
Abonează-te la știri pe e-mail
TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.