Curtea de Apel Cahul a pronunțat luni, 22 august, decizia motivată în dosarul în care fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost achitat pentru huliganism agravant. Sentința va deveni definitivă și irevocabilă peste 30 de zile. Gheorghe Petic cere să îi fie achitate prejudicii morale și materiale în sumă de 800 de mii de lei. Fostul polițist de frontieră se declară totuși dispus să renunțe la acești bani doar dacă cei care au stat în spatele fabricării dosarelor sale vor fi pedepsiți.
„Domnule ministru Litvinenco (nr. Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției), sunt gata să mă dezic public de prejudiciu, condiția rămâne aceeași; vreau capul celor care au fabricat aceste dosare și sunt în funcții, protejați de voi, actualul șef al Poliției din Ungheni, Victor Gavrilița...la fel vreau capul altui gunoi în epoleți, autorul operei fabricate a art. 287/3 Valentin Franț”, scrie Petic într-o postare pe Facebook.
Gheorghe Petic mai spune că, după achitare, vrea scuze publice.
„Vreau scuze public, cât mai multe scuze, săptămâni la rând, să vuiască presa de dimineață până seara cu scuze aduse. Evident, povestea și acest dosar fabricat la comandă, de structurile de drept ale statului, va costa ca și cu povestea ,,violul” niște milioane, din păcate din buzunarul sărac al statului și nu din cel plin al bandiților în epoleți ce se fac autori”, menționează fostul polițist de frontieră.
„Și aici povestea dosarelor penale s-a terminat, acuma se poate de trăit si de scris o carte. Mai departe viața mea o să mi-o dedic în totalmente unui singur lucru, celor care ați făcut rău o să vă întorc cu vârf și îndesat toate datoriile. Instanța s-a expus, dar nu m-am expus și eu”, mai scrie Gheorghe Petic.
Gheorghe Petic a fost învinuit că în toamna anului 2004, în timp ce se afla într-un bar dintr-o localitate din raionul Taraclia ar fi amenințat cu o armă asemănătoare cu un „Kalașnikov” o persoană din local. Ulterior, Petic ar fi ieșit afară și ar fi efectuat o împușcătură în roata din față a automobilului presupusei victime, continuând să o amenințe cu aplicarea violenței fizice. Ședințele de judecată au durat aproape doi ani, la Taraclia, iar multe dintre ele au tot fost amânate din diverse motive.