Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1015: Pericolul din România, sondaj alarmant și refuz de negocieri! ONU: Lumea e trecută prin foc și sabie

Război în Ucraina, ziua 298: Zelenski a publicat mesajul respins de FIFA. Presa: Putin va face un anunţ important

missing
18 decembrie 2022, ora 20:17

Războiul din Ucraina continuă și în ziua cu numărul 298. Forțele ruse au lansat noi atacuri regiunea centrală Dnipropetrovsk și  Herson, un oraș din sud care a fost eliberat de trupele ucrainene în noiembrie, dar care se confruntă încă cu lovituri cu rachete rusești. 

Totodată, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat că muncitorii ucraineni au restabilit energia electrică pentru aproape 6 milioane de oameni în ultimele 24 de ore, după ultimul val de atacuri al Rusiei care a vizat infrastructura energetică a Ucrainei. 

UPDATE Zelenski a declarat, într-un interviu acordat canalelor de televiziune franceze TF1 și LCI, că negocierile cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, cu privire la furnizarea sistemelor Patriot se desfășoară într-o direcție "pozitivă".

UPDATE Papa Francisc a spus că războiul global al Rusiei cu Ucraina nu se va încheia curând. "Nu văd un sfârșit prea curând pentru că acesta este un război global. Să nu uităm asta. Sunt multe mâini care agită ceaunul războiului. Este global. Cred că războiul începe când imperiul începe să slăbească. Și când există arme de folosit, testat și vândut. Sunt multe în joc”, a spus Papa Francisc într-un interviu pentru ziarul spaniol ABC.După cum a subliniat Sfântul Părinte, Vaticanul face tot ce poate, dar „nu e ascultat”."Ceea ce se întâmplă în Ucraina este înfiorător. Există atât de multă cruzime acolo. Este cu adevărat foarte grav. Acesta este ceva pe care îl condamn în continuare", a adăugat el, potrivit Ziare.com.

UPDATE Directorul CIA, William Burns, este de acord că războiul împotriva Ucrainei a fost un eșec strategic pentru Federația Rusă însă, chiar și așa, regimul lui Vladimir Putin nu este în prezent în pericol.

UPDATE Furnizarea încălzirii în Kiev a fost restabilită complet, după ultimul bombardament rusesc care a vizat infrastructura de apă şi energie, a declarat duminică primarul capitalei Vitali Klitciko, transmite Reuters.

UPDATE Moscova a început o nouă campanie pentru a-i încuraja pe ruși să se înroleze în forțele armate și să lupte în Ucraina, în ciuda faptului că Kremlinul a negat că ar avea nevoie de mai mulți recruți. În încercarea de a atrage mai mulți voluntari pe front, videoclipurile de propagandă rusești postate pe rețelele de socializare în ultimele zile încearcă să atragă bărbații ruși prin intermediul narațiunilor de patriotism, moralitate și mobilitate socială ascendentă, scrie AlephNews.

UPDATE Marile schimbări care au loc acum nu numai în Rusia, ci în întreaga lume, sunt în bine, consideră președintele rus, Vladimir Putin. "Marile schimbări au loc nu numai în Federația Rusă, ci şi întreaga lume se schimbă. Cred că toate acestea sunt schimbări în bine" - a declarat liderul rus, într-un mesaj video prezentat duminică, participanților la primul Congres al Mișcării Ruse a Copiilor și Tineretului. Șeful statului rus speră că, prin acţiunile sale, faptele, determinarea și totodată, transparenţa intențiilor, planurilor şi principiilor, Rusia va putea face lumea mai dreaptă, informează TASS, potrivit Rador.

UPDATE Dmitri Zelenov, un fost miliardar și cofondator al Don-Story, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din Rusia, a murit în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, scrie canalul de știri online rusesc Baza.

UPDATE De Ziua Forțelor Strategice de Rachete ale Armatei Ruse, deputatul și cântărețul rus Denis Maidanov a lansat un videoclip muzical, „Sarmtuška”, în care cântă despre racheta nucleară rusă Sarmat, cunoscută și sub numele de Satan II. El a dedicat videoclipul politicienilor străini „care declanșează al treilea război mondial”, notează Libertatea.

UPDATE Regiunea rusă Belgorod se află la frontiera cu Ucraina iar o persoană a fost ucisă duminică şi alte cinci au fost rănite în tiruri ucrainene, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii, Viceslav Gladkov.

UPDATE Fostul secretar de stat american Henry Kissinger susține, într-un articol publicat sâmbătă, 17 decembrie, în The Spectator, că ”se apropie momentul” unei păci ”prin negociere” între Ucraina și Rusia.

UPDATE Armata ucraineană a încercat să îl asasineze pe generalul Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ruse, a relatat The New York Times, notează Newsweek.

UPDATE Nicio ofensivă nu este iminentă, dar oficialii americani se tem că un atac la scară largă care amenință stăpânirea Rusiei asupra peninsulei l-ar putea împinge pe Putin să folosească arme nucleare.

UPDATE Dacă se dorește evitarea unui război mondial, Ucraina trebuie susținută mai mult, iar Moscova trebuie demilitarizată și destrămată, scrie secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Oleksiy Danilov, într-un editorial publicat, vineri 16 decembrie, de ziarul „Ukrainska pravda”.

UPDATE Comandamentul Forțelor Unite ale Forțelor Armate Ucrainene nu exclude o nouă ofensivă dinspre nord.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis duminică, 18 decembrie, pe contul său de Instagram, mesajul pe care a încercat să-l transmită înaintea finalei Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, fiind însă respins de FIFA. „Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare şi ţări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc”, transmite Zelenski, cu referire la războiul dintre ţara sa şi Rusia declanşat în februarie de aceasta din urmă.''Când jucătorii sunt cei care concurează, ne bucurăm toţi de pace'', adaugă preşedintele Volodimir Zelenski, cerând în continuare în mesajul său ajutor pentru restabilirea păcii în Ucraina.''Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului!'', îşi încheie el mesajul pe care ar fi dorit să-l transmită în direct înaintea începerii finalei Argentina-Franţa, într-un moment de audienţă masivă în toată lumea, notează Ziare.com.

UPDATE După primele zile ale invaziei, Vladimir Putin a recunoscut în conversații private că războiul nu a decurs conform planului, scrie The New York Times în analiza specială privind cauzele fiasco-ului Federației Ruse în Ucraina. Două surse ale publicației au spus că în timpul unei întâlniri din martie cu premierul israelian Naftali Bennett, Putin a recunoscut că ucrainenii s-au dovedit a fi „mai duri” decât i s-a spus că vor fi.„Probabil va fi mult mai dificil decât am crezut. Dar războiul este pe teritoriul lor, nu al nostru. Suntem o țară mare și avem răbdare”, a spus Putin, notează Ziare.com.

UPDATE Cele 10 luni s-au dovedit a fi mai tragice pentru armata rusă decât se aștepta, a declarat pentru New York Times generalul rus în retragere Leonid Ivașov. „Niciodată în istoria sa Rusia nu a luat decizii atât de stupide. Din păcate, astăzi prostia a câștigat - prostia, lăcomia, ceva răzbunare și chiar ceva răutate”, a spus Ivașov, notează Adevărul.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin va face un anunț important săptămâna viitoare la o reuniune a Ministerului rus al apărării, susține presa rusă de stat, potrivit anews.com.tr. „Așteptăm declarații importante”, a afirmat Pavel Sarubin, realizatorul emisiunii „Moscova.Kremlin.Putin”, duminică, la o televiziune rusă de stat. Liderul rus ar urma să prezideze o reuniune anuală extinsă a Ministerului rus al apărării, însă data exactă a evenimentului încă nu a fost dezvăluită, notează B1.

UPDATE Ministrul rus al Apărării a mers pe front, unde și-a inspectat trupele implicate în războiul din Ucraina, spune ministerul rus, care a prezentat imagini cu Serghei Șoigu în timp ce verifică poziţiile avansate ale unităţilor sale. Moscova a anunţat că Şoigu a vorbit cu trupele din prima linie, dar nu e clar dacă acesta a fost într-adevăr în Ucraina, scrie digi.24

UPDATE: Noile atacuri rusești au ucis cinci persoane în Ucraina, sâmbătă 17 decembrie. Cele mai multe victime s-au înregistrat în regiunea centrală Dnipropetrovsk: patru persoane au murit și alte 15 au fost rănite, potrivit unui consilier principal al președintelui Zelenski, potrivit euronews. În urma atacurilor în regiunea de sud a Hersonului, o persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite. Guvernatorul local a spus că o casă de bătrâni a fost lovită, dar că nu au fost victime.

UPDATE Muncitorii ucraineni au restabilit energia electrică pentru aproape 6 milioane de oameni în ultimele 24 de ore, după ultimul val de atacuri al Rusiei care a vizat infrastructura energetică a Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 17 decembrie, scrie româniaeuropaliberă.

„Lucrările de reparații continuă fără pauză după atacul terorist de ieri”, a spus Zelenski, sâmbătă seară.

Forțele ruse au tras peste 70 de rachete pe 16 decembrie, lăsând mai multe orașe în întuneric și forțând oamenii să suporte temperaturile sub zero grade fără încălzire sau apă curentă.

Până în seara zilei de 17 decembrie, două treimi din casele din Kiev au fost reconectate la electricitate și toate au recăpătat accesul la apă, a spus primarul Vitali Klitciko.

Război în Ucraina, ziua 297: Zelenski e gata de o luptă în ring cu Putin, iar NATO crede că Rusia se pregătește de un război lung
Război în Ucraina, ziua 296: Atac masiv, sancțiuni UE și crematorii mobile. Rusia a promis că nu va folosi arme biologice

Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.

/ВИДЕО/ Воздушная безопасность Молдовы: комментарий генсека НАТО Марка Рютте
/ВИДЕО/ Воздушная безопасность Молдовы: комментарий генсека НАТО Марка Рютте
Нужны ли Молдове новые радары?
Нужны ли Молдове новые радары?
/ВИДЕО/ В Грузии продолжаются протесты против отказа от евроинтеграции
/ВИДЕО/ В Грузии продолжаются протесты против отказа от евроинтеграции
Повышение цен на газ потянет за собой другие продукты и услуги - Мнения
Повышение цен на газ потянет за собой другие продукты и услуги - Мнения
/ВИДЕО/ Семья в Германии украсила дом 600 искусственными елками. Побили свой же рекорд
/ВИДЕО/ Семья в Германии украсила дом 600 искусственными елками. Побили свой же рекорд

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1015: Pericolul din România, sondaj alarmant și refuz de negocieri! ONU: Lumea e trecută prin foc și sabie

04 decembrie 2024, ora 10:44

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a lansat miercuri un apel umanitar pentru strângerea sumei de 47,4 miliarde de dolari, pentru a ajuta 190 de milioane de oameni anul viitor într-o lume mutilată de conflicte şi schimbări climatice, informează AFP. „Lumea este trecută prin foc şi sabie”, a declarat şeful Biroului ONU pentru Afaceri Umanitare (OCHA), Tom Fletcher, în timpul lansării acestui apel umanitar la Geneva, explicând că actuala „combinație de conflicte, criză a climei şi inegalități a creat un dezastru perfect”.

Secretarul general al NATO l-a avertizat pe Donald Trump cu privire la „amenințarea teribilă” dacă Ucraina semnează un acord de pace nefavorabil. Între timp, un sondaj arată rezultate șocante în Rusia. Aproape 40% din respondenții ruși sunt de acord cu declanșarea Apocalipsei în Ucraina cu arme nucleare. Totodată, cea mai recentă amenințare a lui Vladimir Putin la adresa NATO vine prin România, notează Newsweek. Iar un raport arată că Rusia a folosit avioanele lui Putin pentru a transporta copiii ucraineni din teritoriile ocupate și a finanțat din fonduri prezidențiale programele propagandistice de integrare a lor în familii rusești.

UPDATE „Nu există încă motive pentru negocieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru ziarul Izvestia, reiterând poziția de lungă durată a Moscovei privind discuțiile. „Multe țări și-au declarat disponibilitatea de a pune la dispoziție teritoriul lor …. Și suntem recunoscători tuturor țărilor pentru această bunăvoință, inclusiv Qatarului”. Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației, camera superioară a parlamentului rus, a declarat luni că ar putea exista încercări de a începe negocierile de pace cu Ucraina în 2025, scrie Money.

UPDATE Jurnalistul american Tucker Carlson a anunţat marţi că a realizat la Moscova un interviu cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, care va fi difuzat „foarte curând”, relatează AFP, potrivit Agerpres. El l-a intervievat deja pe preşedintele rus, Vladimir Putin, în februarie. A fost atunci primul interviu acordat de liderul de la Kremlin unui jurnalist occidental de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în 2022.

UPDATE Secretarul general al NATO, Mark Rutte, l-a avertizat pe președintele ales al SUA, Donald Trump, cu privire la o „amenințare teribilă” din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord dacă Ucraina este împinsă să semneze un acord de pace în condiții favorabile Rusiei. Mark Rutte spune că adâncirea legăturilor între adversarii SUA pune America în pericol.

UPDATE Rusia a folosit avioanele lui Putin pentru a transporta copiii ucraineni din teritoriile ocupate și a finanțat din fonduri prezidențiale programele propagandistice de integrare a lor în familii rusești. Cel puțin așa arată un raport întocmit de Yale School of Public Health și susținut de Departamentul de Stat al SUA, sub conducerea președintelui Joe Biden. În timpul efectuării cercetărilor pentru realizarea raportului, au fost identificați 314 copii ucraineni care au fost duși în Rusia, în primele luni ale războiului din Ucraina.  Cei care au întocmit raportul arată că demersul autorităților din Rusia s-a desfășurat în jurul unui program finanțat de Kremlin, al cărui scop a fost rusificarea copiilor ucraineni. Acesta aduce dovezi clare ale implicațiilor lui Putin în program, iar concluziile vor fi prezentate miercuri Consiliului de Securitate al ONU.

UPDATE Administrația Biden grăbește acordarea de asistenţă Ucrainei în încercarea de a pune Kievul „în cea mai puternică poziţie posibilă”, în timp ce Rusia îşi intensifică atacurile, iar preşedintele Joe Biden se pregăteşte să părăsească funcția în mai puţin de două luni, potrivit CNN.

UPDATE Un lucru ciudat s-a întâmplat în România în drumul ei spre alte alegeri post-comuniste banale: O izbucnire bruscă a virusului populist de dreapta, determinată de o mega-mobilizare suspectă TikTok. În fundal, cu obișnuita negare implauzibilă, se poate distinge o umbră care seamănă mult cu președintele rus Vladimir Putin, scrie, într-un editorial publicat în ziarul american Newsweek, Dan Perry, fost editor pentru Orientul Mijlociu la Cairo și editor pentru Europa/Africa la Associated Press la Londra și fost președinte al Asociației presei străine din Ierusalim, scrie G4media. „În cazul unei victorii a insurgentului ultranaționalist Călin Georgescu, aceasta ar putea marca o schimbare care să întoarcă România pe orbita Rusiei. Ar fi o lovitură uriașă pentru Uniunea Europeană și NATO – de care este sceptic, ca și colegii săi de drum. Deoarece România este un membru NATO esențial pentru furnizarea de ajutor Ucrainei vecine în apărarea sa împotriva agresiunii ruse, ar fi o veste teribilă pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski”, se arată în material.

UPDATE Un sondaj realizat de Institutul Levada, un organism nonguvernamental clasat drept „agent străin” de autoritățile ruse, arată o creștere a numărului de ruși care susțin utilizarea armelor nucleare în conflictul cu Ucraina. Potrivit datelor, procentul celor care se opun folosirii armamentului nuclear a scăzut semnificativ, de la 52% în iunie 2024 la 45% în noiembrie 2024. În schimb, cei care consideră justificată folosirea armelor nucleare au crescut la 39%, față de 34% în iunie și 29% în aprilie 2023.

UPDATE Țările NATO ar putea fi supuse unor noi acte de sabotaj și atacuri cibernetice, a avertizat un diplomat de rang înalt, relatează Agerpres. În special Rusia pare să devină tot mai dispusă să amenințe și chiar să saboteze națiunile membre ale Alianței, a spus înaltul diplomat, sub protecția anonimatului, agenției de presă germane DPA.

UPDATE Protestatarii s-au bătut cu poliția în capitala Georgiei pentru a șasea noapte consecutiv, după decizia guvernului de săptămâna trecută de a suspenda negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Prim-ministrul georgian a negat că guvernul său s-ar îndepărta de aderarea la Uniunea Europeană.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1014: Dronă în Moldova, alertă pentru Trump și reuniune NATO! Ideologul lui Putin amenință Europa
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1013: Vizită surpriză, soluția lui Zelenski și gluma lui Putin. Kuleba: Lucrurile arată rău pe front
Стурза раскритиковал смену трех министров в правительстве: "Речан остается тенью президента"
Стурза раскритиковал смену трех министров в правительстве: "Речан остается тенью президента"
Нужны ли Молдове новые радары?
Нужны ли Молдове новые радары?
/ВИДЕО/ Бизнес боится инвестировать: эксперты указывают на негативную тенденцию в экономике
/ВИДЕО/ Бизнес боится инвестировать: эксперты указывают на негативную тенденцию в экономике
В Румынии проходят парламентские выборы: в Молдове открылись 59 избирательных участков - список
В Румынии проходят парламентские выборы: в Молдове открылись 59 избирательных участков - список
/ВИДЕО/ Парламентские выборы в Румынии: какие партии проходят в Сенат и Палату депутатов
/ВИДЕО/ Парламентские выборы в Румынии: какие партии проходят в Сенат и Палату депутатов

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.