Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

Război în Ucraina, ziua 375: Turn de observație din Rusia, distrus. Avertizarea lui Prigojin și exportul cerealelor

missing
05 martie 2023, ora 23:19

Luptele pentru orașul Bahmut continuă, însă civilii care au rămas în oraș și care au supraviețuit atacurilor se tem că trupele Kievului se pregătesc de retragere. Voluntarii încearcă să evacueze ultimii oameni rămași, inclusiv copii. În paralel, bombardamentele continuă în alte locuri. Regiunile Herson și Zaporojie au fost din nou atacate, iar primarul din Enerhodar a acuzat Moscova că a transformat centrala nucleară din Zaporojie în „bază militară rusă”. 

UPDATE Luptele intense continuă în orașul Bahmut din estul Ucrainei și în jurul acestuia, în timp ce atât Kievul, cât și Moscova par să se confrunte cu lipsa de muniție și cu numărul tot mai mare de victime înregistrate, relatează The Guardian. Oligarhul rus Evgheni Prigojin, fondatorul și șeful grupului de mercenari Wagner, organizație paramiliatară care conduce ofensiva rusă în Bahmut, a avertizat sâmbătă, într-o înregistrare video, că, dacă oamenii lui ar fi forțați să se retragă, atunci acest lucru ar putea duce la prăbușirea întregii linii de front rusești.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis duminică, într-un discurs video, că „lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru războiul” declanșat împotriva Ucrainei, relatează The Kyiv Independent. „Pas cu pas, ne îndreptăm spre a ne asigura că statul terorist este considerat pe deplin vinovat pentru ceea ce a fost comis împotriva statului nostru, împotriva poporului nostru”, a declarat Zelenski în cadrul conferinței „United for Justice”, la care au participat mai mulți avocați și magistrați din Ucraina, Europa și alte țări.

UPDATE Consiliul municipal din orașul Zaporojie, din sudul Ucrainei, a declarat luni zi de doliu după ce 13 persoane au fost ucise de o rachetă care a lovit, săptămâna aceasta, un bloc rezidențial, a anunțat secretarul consiliului, Anatoliy Kurtiev, potrivit CNN. „Aceasta este o mare durere pentru întregul (oraș) Zaporojie. De aceea, mâine este declarată zi de doliu în orașul nostru. Împreună, să onorăm memoria prețioasă a tuturor celor a căror viață a fost curmată pentru totdeauna în acea noapte tragică din martie”, a afirmat Kurtiev, într-un mesaj publicat duminică pe Telegram.

UPDATE Statul Major General al forțelor armate ucrainene a anunțat că forțele ruse desfășoară ofensive în direcțiile orașelor Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka și Șahtarsk, informează The Kyiv Independent. În alte două direcții, în părțile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson, trupele ruse își mențin pozițiile de apărare, potrivit actualizării de duminică seară a informațiilor operaționale de pe front pe care a publicat-o Statul Major General ucrainean.

UPDATE Moscova a anunțat că va fi de acord cu prelungirea acordului privind exportul de cereale prin Marea Neagră numai dacă se va ține cont de interesele propriilor producători agricoli, relatează agenția Reuters. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a reiterat poziția Moscovei. „Dacă acest acord este egal, atunci noi ne-am îndeplinit întotdeauna partea noastră și o vom îndeplini în toate acordurile”, a declarat ea, potrivit agenției ruse de presă TASS, adăugând că Rusia se va opune „ghionturilor și mașinațiunilor”.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că armata sa este angajată într-o luptă „dureroasă şi dificilă” împotriva forţelor ruse în regiunea Donbas, din estul țării, unde se află oraşul Bahmut, informează Agerpres preluând AFP.

UPDATE Unitatea specială Kraken anunță distrugerea unui turn de observație din Rusia Kraken, unitatea specială a Serviciului de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a anunțat că a distrus turnul autonom de observație Grenadier din regiunea rusă Briansk, folosind o dronă kamikaze, informează Ukrainska Pravda. „După ce au folosit o dronă kamikaze, forțele ale unității speciale Kraken au distrus turnul autonom de observație Grenadier din regiunea Briansk”, a transmis unitatea, într-un mesaj publicat pe Telegram.

UPDATE Turcia „lucrează din greu” pentru a prelungi inițiativa susținută de ONU care a permis Ucrainei să exporte cereale prin porturile sale de la Marea Neagră, blocate de Rusia în urma invaziei sale, a declarat duminică ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, potrivit agenției oficiale de presă din această țară, Anadolu, relatează CNN. Inițiativa de la Marea Neagră privind Cerealele, negociată de ONU și Turcia în iulie anul trecut la Istanbul, permite exportul de cereale din porturile ucrainene. Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat la începutul acestei săptămâni că actualul acord urmează să expire pe 18 martie, iar Moscova nu a fost de acord să prelungească această înțelegere vitală.

UPDATE Evacuările din orașul ucrainean estic Bahmut, aflat în prima linie de front, au încetinit foarte mult, a declarat duminică viceprimarul orașului, Oleksandr Marchenko, pentru CNN. Într-o intervenție prin telefon dintr-un oraș vecin, Marchenko a precizat că între cinci și zece persoane sunt evacuate în fiecare zi, comparativ cu cele până la 600 de persoane care părăseau orașul când evacuările erau la apogeu.

UPDATE Două ambulanțe care ar fi trebuit să fie trimise în Ucraina au fost incendiate la Radłów în sudul Poloniei, în seara zilei de 3 martie, a relatat postul de știri polonez TVN 24, citat de The Kyiv Independent. Un suspect în vârstă de 35 de ani a fost arestat și urmează să fie interogat iar, potrivit poliției, dovezile arată că a fost vorba despre un incendiu premeditat. Cele două ambulanțe ar fi trebuit să plece spre Ucraina pe 4 martie, ca parte a unui convoi umanitar organizat de Fundația Moc Przyszłości. În total, din convoi făceau parte șase ambulanțe și două camionete.

UPDATE Forțele ucrainene mențin controlul asupra unei autostrăzi-cheie din orașul Bahmut, care face obiectul unor lupte aprige, potrivit unui comandant adjunct al Gărzii Naționale Ucrainene, relatează CNN. „Forțele armate ale Ucrainei păstrează autostrada Bahmut-Kosteantînivka, aceasta este destul de stabilă”, a declarat Volodimir Nazarenko, comandant adjunct al batalionului Svoboda. „Situația din jurul Bahmutului, precum și de la periferia orașului, este foarte asemănătoare cu cea din iad, la fel ca pe întregul front de est”, a mai spus ofițerul ucrainean.

UPDATE Rusia a „irosit cantități uriașe de resurse umane, armament și materiale” în timpul războiului din Ucraina și probabil că va rămâne fără potențial ofensiv până la sfârșitul primăverii, a declarat șeful serviciilor militare ucrainene de informații, Kirilo Budanov, într-un interviu acordat USA Today și publicat duminică, scrie The Kyiv Independent. Budanov a estimat că nici economia și nici complexul militar industrial intern nu vor putea ajuta Rusia, iar aceasta va fi lipsită de resurse pentru a purta în continuare războiul împotriva Ucrainei dacă „nu-și va atinge obiectivele în această primăvară”.

UPDATE Ucraina este, la finalul sezonului de încălzire 2022-2023, complet aprovizionată cu combustibil, a anunțat ministrul Energiei, German Galushchenko, în timpul unei reuniuni a autorităților locale și regionale, relatează publicația Pravda. „Ieșim dintr-o iarnă dificilă aprovizionați complet cu combustibil. La data de 3 martie 2023, rezervele de cărbune la centralele de producere a energiei electrice și centralele de cogenerare au fost de 1.160.000 de tone. Aceasta este cu 375.000 de tone mai mult decât la aceeași dată a anului trecut. Rezervele de gaze naturale din depozitele subterane din Ucraina se ridică la 9,7 miliarde de m3 (aproape de volumele de anul trecut)”, a declarat German Halushchenko.

UPDATE Forțele ruse au lovit orașul Kupiansk din regiunea Harkov sâmbătă seara și duminică dimineața, un bărbat în vârstă de 65 de ani fiind ucis, a anunțat șeful administrației regionale, Oleg Sinegubov, pe Telegram, citat de Ukrainska Pravda. În urma atacurilor au fost avariate clădirile unei instituții de învățământ și ale unei maternități. „Dimineața, inamicul a bombardat din nou Kupiansk. O instalație de infrastructură de transport a fost avariată. A avut loc un incendiu. Ieri (4 martie – n.r.), după ora 23.00 (aceeași oră în România – n.r.), ca urmare a bombardamentelor inamice în Kupiansk, au fost distruse cel puțin cinci clădiri rezidențiale și anexe, au izbucnit incendii”, a precizat oficialul.

UPDATE Specialiștii americani de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) precizează, în raportul din 4 martie, că trupele ruse au un avantaj din punctul de vedere al poziției în zona Bahmut, dar „nu au forțat încă forțele ucrainene să se retragă și probabil că nu vor reuși să încercuiască în curând orașul”, notează The Kyiv Independent. În timp ce ofensivele rusești în Bahmut au fost „lente și graduale”, acestea au reușit, totuși, „să se apropie suficient de mult de liniile de comunicații terestre critice din nord-est pentru a amenința rutele de retragere ucrainene într-o mișcare clasică de întoarcere”, scrie în raportul think-thank-ului din SUA.

UPDATE Administrația militară din regiune nord-estică Sumî anunță că sâmbătă, 4 martie, zona a fost atacată de 117 ori de forțele ruse, fiind lovite șapte comunități, relatează The Kyiv Independent. Au fost atacate comunitățile Bilopillia, Esman, Șalîhîne , Novoslobidske, Znob-Novhorodske, Miropillia și Iunakivka. În Bilopillia a fost avariat centrul cultural al comunității și mai multe linii electrice. Nu au fost înregistrate victime.

UPDATE Procuratura Generală a Ucrainei a identificat 171 de victime ale violențelor sexuale comise de trupele rusești, a declarat prima doamnă Olena Zelenska la Conferința „Uniți pentru Justiție” de la Liov, sâmbătă, 4 martie, relatează The Kyiv Independent. Soția lui Volodimir Zelenski a precizat că numărul actelor de violență sexuală comise de trupele rusești în Ucraina indică faptul că astfel de infracțiuni reprezintă o politică deliberată a armatei ruse.

UPDATE Petr Pavel, președintele ales al Cehiei, ar intenționa să se întâlnească cu Volodimir Zelensi în timpul unei vizite în Ucraina în luna aprilie, împreună cu omologul său slovac, Zuzana Caputova, scrie sâmbătă publicația Ceske Noviny, potrivit The Kyiv Independent.

UPDATE Premierul leton Krisjanis Karins a declarat sâmbătă, pentru publicația germană Der Spiegel, că este sigur că țările occidentale vor livra Ucrainei avioane de luptă, considerând că este „o chestiune de timp” până când decizia va fi luată, scrie The Kyiv Independent. „Dacă ucrainenii au nevoie de avioane de luptă, ar trebui să le primească”, a spus el, adăugând că militarii Kievului au dovedit în repetate rânduri că învață rapid să opereze echipamente noi.

Război în Ucraina, ziua 374: Explozii la Zaporojie, lupte crâncene la Bahmut și vizită la Kiev. Șefa CE: „Putin trebuie pedepsit”
Război în Ucraina, ziua 373: Lupte grele la Bahmut, vizită surpriză la Kiev și Lavrov umilit. Blinken: „Rusia va fi pedepsită”

Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.