Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

Război în Ucraina, ziua 434: Atac cu drone, incendiu uriaș și gafa Germaniei. Rusia acuză o tentativă de asasinare a lui Putin

03 mai 2023, ora 21:00

Rusia a acuzat Ucraina de atacarea Kremlinului cu drone noaptea trecută, într-o încercare eșuată de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin, potrivit agenției de presă de stat RIA. Rusia a lansat o a treia rundă de atacuri pe timpul nopții asupra Kievului în șase zile, au declarat autoritățile orașului miercuri dimineață, dar sistemele de apărare aeriană au distrus toate dronele, fără a se raporta imediat victime sau distrugeri, informează Reuters. Propagandiștii ruși acuză Ucraina că aduce mii de militari în Odesa pentru a pregăti o provocare împotriva Transnistriei. Un astfel de plan a fost vehiculat anterior de propaganda Kremlinului, dar nu a devenit realitate.

Un incendiu major a izbucnit dimineața la un depozit de combustibil, în apropierea unui pod crucial care leagă Rusia continentală de Crimeea, a declarat un oficial rus, la câteva zile după ce Moscova a acuzat Ucraina pentru un atac care a incendiat un depozit de petrol din Sevastopol, informează Reuters. Totodată, Iurii Sobolevskyi, primul adjunct al şefului consiliului regional ucrainean din Herson, a declarat că nu crede că va fi anunțată o dată exactă pentru o contraofensivă așteptată în sud, transmite CNN. Administraţia de la Kiev este deranjată de publicarea informaţiilor privind vizita preşedintelui Volodimir Zelenski în Germania şi analizează posibilitatea anulării deplasării, pe fondul riscurilor de securitate, afirmă surse citate de presa germană.

UPDATE Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri într-o postare pe rețelele de socializare că un presupus atac peste noapte cu dronă asupra Kremlinului a lăsat Moscova fără alte opțiuni decât „eliminarea” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și „clica” sa la Kiev, relatează Reuters.

UPDATE Ucraina neagă implicarea în atacurile cu drone asupra Kremlinului și tentativa de asasinare a lui Vladimir Putin. Serviciul de presă al președintelui Volodimir Zelenski susține că partea ucraineană are drept scop doar eliberarea propriilor teritorii, dar nu și atacarea altora. „Noi luptăm pe teritoriul propriu, nu atacăm Moscova sau pe Putin...Nu l-am atacat pe Putin, lăsăm treaba asta tribunalului” a spus Zelenski.

UPDATE Imaginile postate pe rețelele sociale ar arăta momentul atacului dronei, apoi flăcări pe acoperișul unei clădiri care face parte din complexul Kremlinului.

UPDATE Rada Supremă de la Kiev, parlamentul unicameral al Ucrainei, a adoptat, miercuri, un proiect de lege care permite retragerea din serviciul militar în cazul celor ce au rude apropiate decedate sau dispărute în timpul implementării măsurilor de asigurare a securității și apărării naționale în contextul războiului declanşat de Rusia, potrivit Rador.

UPDATE Poliţia germană a anunţat miercuri că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va veni la Berlin în data de 13 mai, dar o sursă de securitate a declarat ulterior pentru Reuters că dezvăluirea publică a vizitei a fost prematură şi că acum nu este clar dacă aceasta va mai avea loc, potrivit News.

UPDATE Kievul nu a venit, deocamdată, cu o reacție oficială la acuzațiile din Rusia privind o tentativă de asasinare a președintelui Federației Ruse. Între timp, Moscova susține că liderul de la Kremlin nu a avut de suferit, fiindcă nu era prezent în momentul atacului, și a postat imagini video cu Vladimir Putin din timpul unui dialog cu guvernatorul regiunii Nijegorodsk.

UPDATE Serviciul de presă al președintelui rus Vladimir Putin acuză militarii ucraineni de faptul că noaptea trecută ar fi efectuat o tentativă de a ataca Kremlinul. Două drone au fost doborâte, iar victime nu au fost înregistrate, susțin reprezentanții Moscovei, precizând că „Rusia își rezervă dreptul de a răspunde la tentativa de atac asupra Kremlinului când și cum va considera necesar”. Moscova cataloghează gestul drept o acțiune teroristă planificată și o tentativă de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin în ajunul zilei de 9 mai, deși se precizează că liderul de la Kremlin nu se afla la fața locului în timpul atacului.

UPDATE În comentarii neobișnuit de optimiste, generalul american Mark Milley a declarat că Ucraina și-a „mărit semnificativ” capacitățile și este în măsură să atace, scrie Sky News. Vorbind în cadrul podcastului Foreign Affairs, acesta a declarat: „Ucrainenii au în acest moment capacitatea de a ataca, pot desfășura operațiuni ofensive și au, de asemenea, capacitatea de a se apăra, semnificativ îmbunătățită față de ceea ce erau în urmă cu doar un an pentru operațiuni convenționale”. Cu toate acestea, șeful Statului Major interarme a declarat că nu a dorit să sugereze că Ucraina va începe contraofensiva planificată în următoarele săptămâni. „Asta va depinde de ei”, a spus el, notează G4media.

UPDATE Rusia poate recurge la acţiuni de sabotaj contra cablurilor submarine pentru a pedepsi ţările occidentale pentru susţinerea acordată Ucrainei, a avertizat miercuri şeful diviziei de intelligence a NATO, în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică îşi sporeşte eforturile de a proteja infrastructura submarină în urma atacurilor asupra gazoductelor Nord Stream, relatează Reuters.

UPDATE Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a sosit în Helsinki, Finlanda, pentru discuții cu prim-miniștrii țărilor nordice. Summitul va fi găzuit de Sauli Niinisto, președintele finlandez. Discuțiile vor fi centrate, evident, pe securitate și sprijinul pentru ucraineni, în contextul în care aceștia pregătesc o contraofensivă pentru a respinge forțele ruse invadatoare, notează B1.

UPDATE Mai multe orașe din Rusia au anunțat că vor reduce anvergura paradelor și ceremoniilor cu ocazia Zilei Victoriei în data de 9 mai, relatează BBC. Autoritățile ruse au motivat decizia spunând că există riscuri de securitate și posibilitatea unor atacuri ale forțelor pro-ucrainene.

UPDATE Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că trei persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost rănite în urma unui atac cu rachete rusești asupra unui supermarket din orașul Herson, potrivit NewsWeek.

UPDATE Kremlinul intenționează să schimbe retorica pe tema finalului războiului din Ucraina, urmând să renunțe la discursul privind inevitabilitatea victoriei și să reducă așteptările, relatează portalul Meduza, care citează un manual de instrucțiuni pregătit de Administrația Prezidențială Rusă, potrivit Adevărul.

UPDATE Doi oficiali europeni care sunt în contact cu conducerea militară de la Kiev afirmă că Ucraina a început să împărtășească mai puține informații cu Washingtonul, de teama unor noi scurgeri de informații care ar putea interfera cu viitoarea ofensivă a Kievului, afirmă site-ul Politico, citat de BBC.

UPDATE Șase ofițeri au fost găsiți vinovați de organizarea furtului de kerosen de aviație în regiunea Irkutsk. Toți au scăpat cu amenzi. Sute de tone de combustibil ar putea fi implicate, notează NewsWeek.

UPDATE Propaganda Kremlinului continuă delirul referitor la folosirea de arme nucleare în Ucraina. Recent, propagandiștii lui Putin au venit cu o nouă „idee” în acest sens: mai exact, lansarea unei bombe atomice „mici” într-o zonă puțin populată din regiunea Transcarpatia, care se învecinează și are graniță comună inclusiv cu România, astfel încât să nu producă „multe victime”, pentru a nu duce la o escaladare a conflictului ori să provoace o reacție dură din partea Chinei, notează Digi24.

UPDATE Pentru prima oară în ultimele luni, armata ucraineană a lansat un atac masiv asupra trupelor rusești din regiunea Avdiivka, aflată la marginea orașului Donețk, ocupat de separatiști încă din 2014. Rețelele sociale rusești au anunțat că ucrainenii au spart frontul și au avansat aproximativ un kilometru și jumătate. Rușii au fost forțați să se retragă.

UPDATE Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a îndemnat compania de stat să își dubleze producția de rachete, în contextul în care se așteaptă o contraofensivă ucraineană, iar forțele ambelor tabere se pare că au probleme cu muniția, scrie Al Jazeera. Ucraina a pregătit opt brigăzi pentru „furtuna” iminentă care va lovi armata lui Putin, susțin oficiali de la Kiev, potrivit HotNews.

UPDATE Mai mulți jurnaliști, dar și reprezentanți ai societății civile au participat miercuri, 3 mai, la un flashmob cu genericul „OprițiRăzboiul!”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Evenimentul s-a desfășurat în fața sediului Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. Potrivit CJI, sloganul „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!” a accentuat cât este de important ca jurnaliștii să-și desfășoare activitatea într-un mediu sigur, fără a fi persecutați.

UPDATE Autoritățile ruse, care spun că „luptă împotriva naziștilor” din Ucraina, și-au arătat încă o dată adevăratele ”idealuri”: locuitorii din Volgograd au fost felicitați pe 1 Mai cu cărți poștale pe care era tipărit un citat din Hitler. „În fața unui mare obiectiv, niciun sacrificiu nu va fi prea mare”, stă scris pe cărțile poștale primite în cutiile poștale de locuitorii districtului Voroșilovski din Volgograd, potrivit Ziare.com.

UPDATE Mai multe case particulare din oraşul ucrainean Zaporojia au fost bombardate de armata rusă, în noaptea de 2 spre 3 mai. Potrivit secretarului Consiliului Local Zaporojia, Anatoli Kurtev, ruşii au atacat oraşul cu rachete. Datele preliminare arată că ocupanții ruşi au lovit de două ori un sector privat din oraş. În urma atacului, o casă a fost complet distrusă, iar alte două au fost grav avariate. Alte aproximativ 40 de case au ferestrele sparte și acoperișurile deteriorate. Bombardamentele nu s-au soldat cu victime, notează Rador.

UPDATE Ambasadoarea Statelor Unite la ONU a făcut un nou apel la guvernul brazilian condus de Lula da Silva să sprijine Ucraina împotriva „tiranului rus”, reiterând dezamăgirea guvernului american după ce președintele brazilian a făcut afirmații controversate cu privire la invazia rusească, potrivit Digi24.

UPDATE SUA nu l-au avertizat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre scurgerea pe internet a zeci de documente clasificate ale Pentagonului privind contracararea invaziei ruse de către ţara sa, a susținut liderul de la Kiev într-un interviu acordat The Washington Post, în care a recunoscut că a aflat despre aceasta din presă, şi nu de la autoritățile americane, potrivit EFE şi AFP, preluate de Agerpres.

UPDATE Un incendiu major a izbucnit miercuri dimineața la un depozit de combustibil, în apropierea unui pod Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea, a declarat un oficial rus, la câteva zile după ce Moscova a acuzat Ucraina pentru un atac care a incendiat un depozit de petrol din Sevastopol, informează Reuters, citat de Hotnews.

UPDATE Liderul ucrainean le-a transmis cetățenilor săi că urmează o perioadă în care Ucraina va fi foarte activă la nivel internațional. Vor urma evenimente care implică negocieri dar și pentru consolidarea apărării. Cel mai probabil se gândește la următorul summit NATO  unde dorește să primească garanții sigure de securitate, dar și o dată clară pentru aderarea Ucrainei la NATO.

UPDATE Un adjunct pro-rus al şefului unui departament regional de poliţie din Zaporojie, regiune din sudul Ucrainei ocupată parţial de ruşi, a fost spitalizat marţi din cauza unui dispozitiv exploziv care a fost declanşat în momentul în care acesta a vrut să deschidă poarta locuinţei din Melitopol, relatează CNN.

UPDATE Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a spus că amenințările rusești ar trebui luate în serios, dar nu vor intimida Polonia, a informat Polskie Radio pe 2 mai. Comentariile sale răspund la atacurile propagandistice asupra ambasadorului polonez în Rusia, scrie Mediafax.

UPDATE Comisia Europeană va propune miercuri un instrument financiar care va stimula capacitatea de producție a muniției în Uniunea Europeană la un milion de obuze pe an cu scopul refacerii stocurilor naționale, dar şi pentru a ajuta Ucraina, transmite AFP.

UPDATE Volodimir Zelenski a anunțat, în timpul discursului de marți seară, că este pregătit pentru înăsprirea regimului de sancţiuni la adresa Rusiei, atât cele proprii, ucrainene, cât şi cele comune cu partenerii. „Monitorizăm îndeaproape modul în care statul terorist încearcă să eludeze sancţiunile, înregistrând fiecare astfel de direcţie şi colaborând cu partenerii noştri pentru a o bloca. Pregătim un pachet mare de sancţiuni. Decizia va fi luată în curând”, a afirmat Zelenski, notează Adevărul.

UPDATE Parteneriatul moldo-român din domeniul securității și apărării va fi intensificat. Anunțul a fost făcut de către miniștrii Apărării din Republica Moldova și România în cadrul unei conferințe comune. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a mulțumit României pentru susținerea oferită, inclusiv prin programe de asistență și de instruire a militarilor.

UPDATE Opt noi brigăzi de soldaţi ucraineni au fost formate pentru a lua parte la o viitoare contraofensivă, în contextul în care se speculează tot mai mult cu privire la calendarul acesteia şi la posibilitatea de a reuşi să le aplice o înfrângere serioasă invadatorilor ruşi, relatează The Guardian, potrivit HotNews.

UPDATE Pe de o parte, Franța condamnă Rusia pentru războiul din Ucraina și ajută țara victimă cu bani și armament, iar pe de alta, o companie franceză va colabora cu rușii de la Rosatom pentru extinderea centralei nucleare de la Paks, în sudul Ungariei, notează Adevărul.

UPDATE Iurii Sobolevskyi, primul adjunct al şefului consiliului regional ucrainean din Herson, a declarat că nu crede că va fi anunţată o dată exactă pentru o contraofensivă aşteptată în sud, transmite CNN. "De fapt, ceea ce fac forţele armate ucrainene în sectorul nostru sudic poate fi considerat o contraofensivă: menţinerea controlului focului, distrugerea constantă a ţintelor militare şi reducerea capacităţii de luptă a inamicului", a declarat el, notează Știripesurse. "Prin urmare, nu cred că va exista o dată de la care se va considera că a început deja contraofensiva", a spus Sobolevskyi.

UPDATE Deși președintele rus este un dictator, iar războiul său din Ucraina este unul ilegal și neprovocat, el fiind blamat în întreaga lume, mai există în continuare unele personalități occidentale, inclusiv americane, care îl apreciază. Printre aceștia se numără și celebrul regizor de film din Statele Unite, Oliver Stone, care a declarat că ”Putin este un mare lider pentru țara sa”, potrivit Ziare.com.

UPDATE Marea Britanie nu a trimis invitații la ceremonia de încoronare a regelui Charles, care va avea loc pe 6 mai, șefilor de stat din Rusia, Belarus, Iran, Myanmar, Siria, Afganistan și Venezuela, a declarat o sursă britanică pentru Reuters. Potrivit sursei, chiar și diplomați de rang înalt din Coreea de Nord și Nicaragua au primit invitații la ceremonie.

UPDATE Războiul lui Putin din Ucraina a dus la impunerea de mai multe pachete de sancțiuni occidentale împotriva Rusiei, iar cheltuielile militare au crescut foarte mult. Acum, pentru prima dată de la începutul invaziei, Moscova se pregătește să treacă o piatră de hotar: cumpărarea de rezerve valutare de către Banca Centrală, dar de astă dată nu mai achiziționează dolari, ci yuani, potrivit Ziare.com.

UPDATE Rusia vrea să captureze oraşul ucrainean Bahmut până pe 9 mai, dar Forțele de Apărare ale Ucrainei vor face totul pentru a împiedica aceste planuri ale ruşilor - potrivit lui Serhi Cerevati, purtător de cuvânt al Grupului de Forțe "Est" din cadrul armatei ucrainene, potrivit Știripesurse.

UPDATE Cinci camioane care transportau sisteme de rachete S-300 au fost reperate în Mariupol, ocupat de Rusia, îndreptându-se spre Zaporojie, controlată de Ucraina, a scris marți Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, pe Telegram. S-300 sunt sisteme de rachete sovietice concepute pentru apărarea aeriană. Cu toate acestea, Rusia a folosit S-300 recondiționate pentru a ataca ținte din Ucraina, explică Kyiv Independent.

Război în Ucraina, ziua 433: Supărare la Kremlin pe Chișinău, iar Kievul râde de Putin. China recunoaște oficial agresiunea Rusiei
Război în Ucraina, ziua 432: Atacuri cu rachete, tren deraiat și sfat vital. UE impune sancțiuni coloanei a cincea din Moldova
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.