Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1004: Soldați nord-coreeni intră în Ucraina. Apelul lui Zelenski și rachetele experimentale ale lui Putin

Război în Ucraina, ziua 376: Zi de doliu în Zaporojie și „mașină de tocat carne” la Bahmut. Budanov: Bătălie decisivă în primăvară

missing
06 martie 2023, ora 18:11

Kievul ar putea apela la o „retragerea limitată de pe câmpul de luptă” din Bahmut, transmite Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) într-o actualizare publicată luni dimineață, dar este încă prea devreme pentru a evalua intențiile privind retragerea completă. Pe de altă parte, șeful contraspionajului militar ucrainean insistă că primăvara aceasta va fi foarte importantă pentru cursul războiului din Ucraina. 

Batalioane slab instruite şi pregătite au fost aruncate în prima linie „să se descurce cât de bine vor putea”, cu un sprijin nesemnificativ în ceea ce privește artileria, vehiculele blindate, mortiere, drone sau informaţii tactice, au declarat infanteriști ucraineni pentru Kyiv Independent, care publică un reportaj din orașul-simbol al rezistenței ucrainene, relatează EFE preluată de Agerpres. Indiferent dacă Federaţia Rusă capturează sau nu orașul Bahmut, este exclus ca o nouă ofensivă rusească pe scară largă să se desfăşoare în lunile următoare, transmite Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

UPDATE Liderul forței rusești de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat luni că reprezentantului său i s-a refuzat accesul la cartierul general al „operațiunii militare speciale" a Rusiei din Ucraina, transmite Reuters.

UPDATE  Ucraina nu este singura țară a cărei suveranitate este amenințată de Rusia. Amenințate sunt și Moldova și Kosovo, două țări mici, dar ferm prooccidentale. Ele nu s-au confruntat cu genul de baraj letal cu care se confruntă Ucraina – cel puțin, nu deocamdată – dar amenințarea la adresa viitorului lor este rău prevestitoare. Kremlinul a profitat de tensiunile din ambele țări pentru a le destabiliza și pentru a distrage atenția și resursele Occidentului de la Ucraina. Moscova pare să intenționeze să pedepsească mai ales Moldova – o țară mică, ‘înghesuită’ între Ucraina și România – pentru independența sa politică și pentru refuzul de a se supune liniei rusești. Pe data de 21 februarie, Vladimir Putin a abrogat un decret care recunoștea independența Moldovei. Reacțiile tot mai dure ale lui Putin la alinierea continuă a Moldovei spre Occident a provocat teama că el ar putea plănui o nouă invazie, relatează The Hill preluat de Rador.

UPDATE Un tribunal rus l-a condamnat luni, 6 martie, pe jurnalistul independent Andrei Novașov la opt luni de muncă corecțională pentru că a răspândit „dezinformări” despre armata rusă, relatează canalul de televiziune independent rus Dozhd, citând surse apropiate ziaristului, potrivit The Moscow Times. Novașov, un jurnalist independent din regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei, a fost primul ziarist urmărit penal pentru încălcarea legislației draconice privind cenzura, introdusă în Rusia anul trecut, la scurt timp după invadarea Ucrainei, notează Libertatea.

UPDATE Deputații din Parlamentul Georgiei s-au luat la bătaie, luni, în timpul unor dezbateri privind proiectul de lege referitor la „agenţii străini", despre care criticii spun că are drept model legislaţia draconică din Rusia vecină. În tot acest timp, în fața Legislativului au avut loc proteste, scrie Reuters.

UPDATE Deficitul bugetar al Rusiei s-a adâncit la 2.580 miliarde de ruble (34,19 miliarde de dolari) în primele două luni din 2023 din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale, relatează Reuters și Agerpres. În perioada ianuarie-februarie 2023, veniturile din petrol şi gaze au scăzut cu 46,4%, la 947 miliarde de ruble, iar per ansamblu veniturile bugetare au înregistrat un declin de 24,8%.

UPDATE Alexandar Vucic a dat duminică asigurări că Serbia nu a vândut nicio singură piesă de armament sau muniţie nici Ucrainei şi nici Rusiei. Preşedintele sârb a anunţat totodată noi investiţii în industria naţională de apărare, notează Adevărul.

UPDATE Potrivit actualizării de informații a Ministerului Apărării din Regatul Unit din 6 martie, armata rusă a desfășurat tancuri de luptă principale T-62 vechi de 60 de ani, ca urmare a pierderilor continue de echipamente grele. Mai mult, există o „posibilitate realistă” ca Armata 1 de tancuri de gardă, forța de tancuri de elită a Rusiei, să fie reechipată cu T-62, a adăugat Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit Știripesurse.

UPDATE Apărarea antiaeriană rusă a doborât trei rachete în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a declarat luni guvernatorul regiunii ruse, Viaceslav Gladkov.

UPDATE Vicepreședintele Uniunii Ruse a Industriei de Traveling, Yuri Barzîkin, prezice că 6 țări, printre care Siria și Angola, vor crește ca popularitate în rândul turiștilor ruși, notează HotNews.

UPDATE Un bărbat din Rusia a ajuns la închisoare după ce a încercat să înoate din Crimeea ocupată de ruși până în portul ucrainean Odesa. Anchetatorii ruși susțin că bărbatul dorea să se alăture forțelor armate ucrainene, notează Mediafax.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski şi comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zalujnîi, au opinii contradictorii cu privire la modul în care armata ar trebui să gestioneze situaţia de la Bahmut, potrivit unor surse anonime din cadrul conducerii politice ucrainene, citate într-un raport al Bild, potrivit Mediafax.

UPDATE Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui oameni sunt în prima linie pe frontul din estul Ucrainei, s-a plâns din nou de lipsă de muniţii, punând pe seama unei posibile "trădări" întârzierile în livrări, relatează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Aproximativ 300 de membri ai Forțelor aeriene din Marea Britanie (RAF) vor fi trimiși în Estonia pentru a participa la operațiuni de poliție aeriană NATO, împreună cu avioane din Germania, notează Mediafax.

UPDATE Oamenii legii au confiscat peste 16.000 de tone de produse petroliere în valoare de aproape 22 de milioane de dolari  în timp ce efectuau percheziţii în bazele logistice şi depozitele Ukrnafta şi Ukrtatnafta, a raportat Serviciul de Securitate al Ucrainei.

UPDATE Premierul ucrainean, Denis Şmihal, a declarat că Ucraina a respectat toate cele șapte recomandări ale Comisiei Europene stabilite odată cu obținerea statutului de ţară candidată. Potrivit premierului, acest lucru ar putea permite declanșarea negocierilor de aderare la UE. 

UPDATE Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că vor fi “consecinţe” în cazul în care China trimite arme în Rusia pentru războiul din Ucraina, dar este destul de optimist că Beijingul se va abţine de la a face acest lucru, relatează AP.

UPDATE De la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite au răspuns constantelor ameninţări nucleare ale preşedintelui Vladimir Putin cu următoarea frază: „Nu observăm un pericol iminent de atac nuclear”. Moderaţia americanilor contrastează cu abordarea de tipul „totul sau nimic” a Kremlinului şi se bazează, potrivit experţilor, pe analize exhaustive provenite de la serviciile secrete şi pe studiul pe teren cu ajutorul sateliţilor. Dar, odată cu aparenta năruire a ultimului tratat în vigoare pentru reducerea armelor nucleare strategice - New START - care obligă Washingtonul şi Moscova să furnizeze informaţii cu privire la numărul şi amplasarea focoaselor nucleare, marja de eroare nu face decât să crească, scrie EFE într-o analiză preluată de Agerpres.

UPDATE Un bărbat îmbrăcat într-o uniformă a evadat dintr-o unitate militară la Domodedovo, lângă Moscova. Acesta avea o grenadă și a amenințat că va arunca în aer clădirea cartierului general militar.Poliția l-a reținut, blocând întreaga stradă Naberezhna. Presa rusă a raportat că la fața locului acționau și angajați FSB (serviciul rus de securitate), potrivit Ziare.com.

UPDATE Forțele aeriene ale Ucrainei au anunțat luni că au doborât 13 drone explozive de fabricaţie iraniană din cele 15 lansate de Rusia în cursul nopţii de luni spre marți.

UPDATE Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat pe 6 martie: "căderea orașului Bahmut nu va fi un regres semnificativ pentru armata ucraineană", a informat Reuters. Forţele armate epuizează trupele ruseşti din Bakhmut, creând condiții favorabile pentru o contraofensivă, transmite ISW, potrivit Mediafax.

UPDATE Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a vorbit, într-un interviu recent, despre argumentele pentru care europenii și, implicit românii, ar trebui să ajute în continuare Ucraina în războiul cu Rusia. „Noi încercăm să explicăm natura acestui conflict, a acestui război. Vreau să transmit celor 25% din populaţia din România (n.r - care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteţi de acord ca ruşii să vină la voi şi să taie copiii voştri? Dacă nu sunteţi de acord să ajutaţi acum Ucraina şi nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, ruşii vor intra în Moldova şi pe urmă vor intra şi în România şi este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europă”, a transmis Podoliak în interviul acordat Hotnews.

UPDATE Rusia ar putea să rămână fără bani anul viitor și are nevoie urgentă de investiții străine, a declarat oligarhul rus Oleg Deripaska. „Nu vor mai fi bani anul viitor, avem nevoie de investitori străini”, a spus el, la o conferință economică din Siberia, potrivit NewsWeek.

UPDATE Rusia lucrează la uşurarea procedurilor de acordare a vizelor pentru şase ţări, printre care India, Siria şi Indonezia, a declarat duminică agenţia de ştiri de stat TASS, care l-a citat pe ministrul adjunct de Externe Evgheni Ivanov, notează Mediafax.

UPDATE Statul norvegian a încasat anul trecut venituri record din petrol şi gaze, în principal ca urmare a războiului din Ucraina care a propulsat preţurile la gaze naturale la valori record în Europa, arată datele oficiale publicate luni, transmite AFP, potribvit Agerpres.

UPDATE Peste 10 soldați ucraineni care luptă în Bahmut, estul Ucrainei, au recunoscut că sunt în dificultate, spunând că un număr mare de soldați nepregătiți și cu puține muniții sunt victime ale atacurilor neîncetate ale armatei ruse, relatează publicaţia ucraineană Kyiv Independent.

UPDATE Turcia poate renunța să cumpere avioane de vânătoare americane F-16, a declarat Ceargî Erhan, membru al Consiliului pentru securitate și politică externă de pe lângă președintele Turciei, relatează Komersant, potrivit Rador.

UPDATE Generalul-maior Bruno Hofbauer, membru al Statului Major al Austriei, crede că oraşul Bahmut din estul Ucrainei nu va cădea prea curând, notează Rador.

UPDATE Forțele Militare ale Ucrainei au pierdut în ultimele luni în apropiere de Bahmut o serie din cele mai bine pregătite subunități militare, scrie "The Wall Street Journal", citând surse din rândul ofițerilor ucraineni, relatează Rador.

UPDATE Marea Britanie va oferi 28 de tancuri de luptă principale Challenger 2 în loc de cele 14 promise anterior, a declarat ambasadorul ucrainean în Marea Britanie Vadym Prystaiko pentru Radio Free Europe/Radio Liberty într-un interviu, scrie Mediafax.

UPDATE Generalul Kirilo Budanov, șeful Serviciilor militare de informații din Ucraina, cunoscut pentru faptul că a prezis data exactă a invaziei Rusiei lui Vladimir Putin (24 februarie 2022), a afirmat acum că ”ne apropiem de sfârșitul războiului”. ”Va fi o bătălie decisivă în această primăvară, iar această bătălie va fi cea finală înainte de încheierea acestui război”, a mai precizat Budanov, potrivit Știripesurse.

UPDATE Marta Kostiuk (Ucraina) a învins-o, duminică, pe Varvara Graceva (Rusia) în finala turneului ATX Open desfășurat la Austin, în statul american Texas. Kostiuk (foto) a obținut victoria cu 6-3, 7-5, prăbușindu-se pe teren după ce a transformat mingea de meci, după cum consemnează CNN. Ea a refuzat să dea mâna cu rusoaica după încheierea partidei, iar gestul a fost notat ca atare de presa internațională. Marta Kostiuk, care este din Kiev, a declarat în ianuarie, la Australian Open, că nu va da mâna cu adversarele din Rusia sau Belarus, notează Antena3.

UPDATE Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, s-a deplasat în Ucraina, la Mariupol, unde a inspectat proiecte de infrastructură. Informația provine de la Ministerul Apărării de la Moscova, care a postat-o pe canalul său oficial Telegram, notează CNN. Conform sursei citate, Șoigu a vizitat, de asemenea, un centru medical, un nou cartier rezidențial construit de armată și a fost informat cu privire la construcția unei conducte care "va furniza apă mai multor așezări din regiune". Ministerul rus nu a menționat când a avut loc vizita lui Șoigu. În urmă cu două zile, instituția a publicat o înregistrare video în care ministrul Apărării se întâlnește cu trupele rusești desfășurate în Ucraina, într-un "post de comandă pe direcția Donețk - Sud", notează Antena3.

UPDATE Norvegia a avut anul trecut venituri record din petrol şi gaze, în principal ca urmare a războiului din Ucraina, care a propulsat preţurile la gaze naturale la valori record în Europa, arată datele oficiale publicate luni, scrie Digi24.

UPDATE Rusia a distrus în Ucraina, de la startul războiului, 505 obiective de infrastructură culturală, a anunțat Ministerul ucrainean al Culturii, potrivit Ukrinform. “În total, au fost afectate 1.322 de elemente de infrastructură culturală din cauza agresiunii Rusiei în Ucraina. Aproape o treime din total, şi anume 505 obiective, sunt distruse”, a precizat ministerul, informează News.ro. Cele mai mari distrugeri s-au înregistrat în regiunile Doneţk, Harkiv, Kiev, Herson, Mikolaiv şi Luhansk

UPDATE Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, a publicat luni comentarii despre „lupta dreaptă” a Argentinei de a recupera Insulele Falkland de la Marea Britanie, relatează TASS.

UPDATE Militarii ucraineni care luptă pe frontul din Bahmut (estul Ucrainei), în prezent epicentrul luptelor cu forțele ruse, trebuie să facă faţă unor valuri neîncetate de bombardamente şi de atacuri ce vin de cealaltă parte a frontului, relatează luni agenţia de presă EFE, citând publicaţia ucraineană Kyiv Independent, care publică un reportaj din acest oraş-simbol pe baza mărturiilor făcute de peste 10 soldați ucraineni. Militarii ucraineni citați descriu frontul drept o ‘mașină de tocat carne’ din cauza numărului mare de victime de ambele părți, notează Agerpres.

UPDATE În timp ce zeci de milioane de criptomonede au fost donate Ucrainei în ultimul an, grupurile pro-Kremlin au folosit, de asemenea, aceleași monede digitale pentru a cumpăra provizii militare și pentru a răspândi propaganda. În războiul Rusia-Ucraina, ambele părți ale conflictului au folosit criptomonede pentru a obține avantajul, conform cointelegraph.com. Cauzele pro-Ucrainei au strâns aproximativ 200 de milioane de dolari din donațiile cripto, arătând cât de utili ar putea fi bani fără granițe și necenzurabili în situații de urgență. Însă și partea rusă a profitat de cripto: un total de aproximativ 5 milioane de dolari a fost strâns de grupuri pro-Kremlin și agenții de propagandă în cursul invaziei, după cum a relevat un raport recent Chainalysis . Aceste entități sunt mici organizații de bază care au folosit cripto-ul pentru a ocoli sancțiunile financiare occidentale, notează Știripesurse.

UPDATE Cel puțin o persoană a fost rănită luni în regiunea Belgorod, din sudul Rusiei, după ce forțele ruse au doborât trei rachete, a declarat guvernatorul regiunii de la granița cu Ucraina. Resturile rachetelor au distrus și linii electrice în apropierea orașului Novi Oskol, dar încă nu se știe cât de însemnate sunt pagubele, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov în aplicația de mesagerie Telegram, scrie Rador „Știm despre un rănit, un bărbat cu răni de schije la mână”, a spus Gladkov, fără să precizeze cine ar fi putut lansa rachetele. În trecut, guvernatorul a acuzat forțele ucrainene de cealaltă parte a graniței de atacuri similare. Belgorod se învecinează cu regiunea Harkov din Ucraina și a fost în repetate rânduri vizată de atacuri de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

UPDATE Consiliul municipal din orașul Zaporojie, din sudul Ucrainei, a declarat luni zi de doliu după ce 13 persoane au fost ucise de o rachetă care a lovit, săptămâna aceasta, un bloc rezidențial, a anunțat secretarul consiliului, Anatoliy Kurtiev, potrivit CNN. „Aceasta este o mare durere pentru întregul (oraș) Zaporojie. De aceea, mâine este declarată zi de doliu în orașul nostru. Împreună, să onorăm memoria prețioasă a tuturor celor a căror viață a fost curmată pentru totdeauna în acea noapte tragică din martie”, a afirmat Kurtiev, într-un mesaj publicat duminică pe Telegram.

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse susține că a împiedicat o tentativă de asasinat asupra președintelui consiliului de administrație al Grupului de Companii "Țargrad" Konstantin Malofeev, a cărui mașină intenționa să-l arunce în aer, a informat centrul pentru relații publice al departamentului FSB, transmite Interfax. Potrivit agenției, organizatorul complotului este "fondatorul și unul dintre liderii așa-numitului "Corp de voluntari ruși", care locuiește pe teritoriul Ucrainei și acționează sub controlul SBU, un cetățean al Federației Ruse Kapustin Denis, născut în 1984. Actul terorist a fost planificat să fie efectuat prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat atașat mașinii lui Malofeev", se arată în raport, potrivit Știripesurse.

UPDATE Administrația militară a regiunii Kiev a anunțat pe Telegram că apărarea antiaeriană a Ucrainei „opera” în cursul nopții de 6 martie, după ce o „țintă aeriană” a fost identificată în regiune. „Locuitori din regiunea Kiev! O țintă aeriană a fost detectată pe cer. Forțele de apărare aeriană sunt pregătite. Stați în adăposturi și păstrați tăcerea informațională – nu filmați și nu postați nimic online”, a scris administrația militară.

UPDATE Primarul din exil al orașului Melitopol, Ivan Fedorov, a anunțat duminică seară că două explozii puternice s-au auzit în partea de nord a orașului ocupat din regiunea Zaporojie, ucigând probabil sute de soldați ruși staționați în oraș. „În Melitopolul ocupat, se aud explozii puternice, două baze inamice au fost distruse”, a spus Fedorov.

UPDATE O actualizare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), publicată luni dimineață, transmite că forțele ucrainene ar putea efectua o „retragere limitată de pe câmpul luptă” din Bahmut. Forțele ucrainene continuă să provoace pierderi mari împotriva unităților ruse care avansează, dar ISW spune că este încă prea devreme pentru a ști cum se dezvoltă situația și apărarea „rămâne solidă”.

UPDATE Sirenele de raid aerian au pornit luni dimineață în toate regiunile din Ucraina, potrivit Sky News. Alertele de raid aerian se aud luni în toată Ucraina. Totuși, nu există informații privind eventuale victime și ținte lovite.

Război în Ucraina, ziua 374: Explozii la Zaporojie, lupte crâncene la Bahmut și vizită la Kiev. Șefa CE: „Putin trebuie pedepsit”
Război în Ucraina, ziua 375: Turn de observație din Rusia, distrus. Avertizarea lui Prigojin și exportul cerealelor

Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.

/VIDEO/ Start sesiunilor foto de Crăciun! La cât se ridică prețul unei ore într-un decor de poveste
/VIDEO/ Start sesiunilor foto de Crăciun! La cât se ridică prețul unei ore într-un decor de poveste
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/VIDEO/ Moldovenii cu cetățenie română, prezenți în număr mare la urne: „Fiecare vot este important”
/VIDEO/ Moldovenii cu cetățenie română, prezenți în număr mare la urne: „Fiecare vot este important”
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ „Toată lumea a avut tendința să mă calce”: Luciana Spînu, amintiri dureroase din trecut și hate-ul din mediul online
/VIDEO/ „Toată lumea a avut tendința să mă calce”: Luciana Spînu, amintiri dureroase din trecut și hate-ul din mediul online

Alegeri prezidențiale în România: Start vot în țară și a treia zi de scrutin în diasporă

missing
24 noiembrie 2024, ora 09:45

Românii sunt chemați la urne, duminică, 24 noiembrie, pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidențiale. Secțiile de votare din țară s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00, cu posibilitatea ca programul să fie prelungit, dacă sunt oameni la coadă. În diasporă, duminică este a treia zi de votare, întrucât procesul electoral în afara granițelor a început de vineri, transmite Digi24.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă a declarat: „Începem cu o veste bună ziua de astăzi şi anume la ora 7,00 s-au deschis toate secţiile de votare, cele aproape 19.000 de secţii de votare din ţară, şi continuă votarea în secţiile de vot din străinătate, în funcţie de fusul orar al fiecărei ţări în care avem organizate secţii de votare. Până la ora 7,00 au votat în străinătate 232.630 de cetăţeni, iar de la ora 7,00 a început votarea în toate secţiile, astfel încât până acum avem aproximativ 50.000 de oameni care şi-au exprimat deja dreptul de vot”.

Până la această oră, conform autorităților, nu au fost înregistrate incidente sau probleme.

Cel mai matinal candidat la prezidențiale este președintele PNL, Nicolae Ciucă. Oficialul a votat duminică dimineața la ora 8:00, la o secție de votare organizată la Grădinița nr. 3 din satul Dumbrăveni, județul Ilfov.

„Este într-adevăr o zi importantă pentru România, este o zi în care eu, personal, am votat pentru prosperitate, securitate şi democraţie. Este o zi în care îmi pun speranţa că votul util merge către acel candidat care are onestitatea, decenţa şi pregătirea necesară să poată să gestioneze tot ceea ce ţine de responsabilităţile acestei funcţii. Am votat util pentru acel candidat care poate să reprezinte toate aceste valori ale democraţiei româneşti. Sper ca astăzi să vină la vot cât mai mulţi români, pentru că este vorba despre viitorul nostru, despre viitorul copiilor noştri”, a declarat Nicolae Ciucă la ieșirea din secția de votare.

Până la această oră, în străinătate, la cele 951 de secții organizate, au votat aproape 223.000 de români.

La alegerile prezidențiale din România concurează 13 candidați: 

  1. Elena Lasconi - Uniunea Salvați România;
  2. George Simion - Alianța pentru Unirea Românilor;
  3. Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat;
  4. Nicolae Ciucă - Partidul Național Liberal;
  5. Hunor Kelemen - Uniunea Democrată Maghiară din România;
  6. Mircea Geoană - candidat independent;
  7. Ana Birchall - candidat independent;
  8. Alexandra Beatrice Bertalan-Păcuraru - Alternativa pentru Demnitate Națională;
  9. Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie;
  10. Ludovic Orban - Forța Dreptei (și-a anunțat retragerea din cursă);
  11. Călin Georgescu - candidat independent;
  12. Cristian Diaconescu - candidat independent;
  13. Cristian-Vasile Terheș - Partidul Național Conservator Român;
  14. Silviu Predoiu - Partidul Liga Acțiunii Naționale.

TV8.md amintește că în Republica Moldova sunt deschise 59 de secții de votare: 16 în Chișinău, două în suburbii și restul în teritoriul țării. Programul de vot pentru astăzi este de la ora 7:00 până la 21:00. În primele două zile de vot, peste 18 de mii de moldoveni care dețin și cetățenia română au votat la primul tur al alegerilor prezidențiale din țara vecină.

Alegeri prezidențiale în România: Start vot în străinătate! Unde și când pot vota cetățenii din Moldova
/VIDEO/ Moldovenii cu cetățenie română, prezenți în număr mare la urne: „Fiecare vot este important”

Secțiile de votare din afara țării, pentru prezidențialele din România, au fost deschise. Moldovenii cu cetățenie romana vor putea vota de astăzi și până duminică la cele 59 de birouri electorale deschise pe teritoriul țării noastre. /Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a autosesizat în cazul fetiței din Tohatin, batută cu cruzime de mama ei și a solicitat statului să intervină pentru a proteja copila de violență. /Parlamentul urmează să modifice legea specială a fermierilor, votată acum două luni. Ar urma sa fie lărgit cercul agricultorilor eligibili, iar perioada de înghețare a datoriilor va fi extinsă. Anunțul a fost făcut aseară de președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la viceguvernatorului Găgăuziei, Ilia Uzun. Acesta este vizat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Avem detalii, dar și reacția viceguvernatorului! /Guvernul î-l trimite pe ministrul Energiei la Gazprom după gaz rusesc pentru regiunea transnistreană. Este prima vizită a unui ministru în Federația Rusă după declanșarea războiului de invazie a Ucrainei. /Prima ninsoare din acest an a venit la pachet și cu primele incidente în trafic. Zeci de salvatori și echipe de intervenție au muncit în teren pentru a scoate din șanțuri automobilele derapate de pe șosele, dar și pentru a împrăștia material antiderapant.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remanierile de la Guvern sunt corecte, afirma președinta Maia Sandu, ca răspuns la criticile aduse ultimelor schimbări din Executiv. /Ministerul apărării anunță ca urmează sa achizitioneze doua sisteme noi de identificare și nimicire a dronelor. Totuși acestea nu sunt suficiente și ar mai fi nevoie de câteva, susțin autoritățile. /Guvernul a ratificat acordul cu Italia care prevede ca moldovenii cu stagiu de muncă atât în Moldova cât și în statul italian, vor fi calificați pentru a beneficia de pensii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O dronă a fost găsită de un trecător în capitala. Dispozitivul a fost descoperit in zona Arenei Chișinău și a fost preluat de geniști pentru examinare. /Analiștii politici de la noi consideră ineficiente remanierile guvernului și se arată sceptici față de schimbarile făcute. Ce așteptări aveau aceștia! /Astăzi se împlinesc 1000 de zile de când ucrainenii trăiesc în teroarea semănată de invazia rusă în țara vecină. Cu această ocazie, Volodimir Zelenski a publicat un filmuleț în care a arătat prin ce încercări a trecut Ucraina în tot acest timp.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Discuțiile pe marginea remanierilor s-au finalizat. Premierul Dorin Recean urmează să anunțe din clipă în clipă cine sunt miniștrii care își pierd fotoliile. /Tot astăzi, șefa statului Maia Sandu s-a întalnit la Președinție cu liderii partidelor politice. S-a discutat despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. Ce au declarat liderii de partide la ieșire! /Un copil de 3 ani și un barbat de 42 de ani au murit intoxicați cu gaz în propria lor locuință. S-a întâmplat în satul Gura Bîcului, Anenii Noi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Conturi bancare cu peste 100 milioane de dolari, provenite din spălarea de bani cunoscută drept „Laundromatul rusesc”, au fost înghețate în străinătate, în baza probelor aduse procurorii anticorupție de la Chișinău. De asemenea, pentru alte 90 de milioane de dolari, urmează să fie pus sechestru. /Întreprinderile de stat trebuie să implementeze măsuri anticorupție mai riguroase, în conformitate cu bunele practici europene. Asta relevă un raport, prezentat astăzi de Comitetul Consultativ Independent Anticorupție. Cu ce recomandări vin experții în domeniu! /Un bărbat de 72 de ani din Drochia ar fi încercat să-l omoare pe presupusul amant al soției. Acesta a fost reținut în flagrant, fiind denunțat la poliție de cel pe care îl angajase inițial să comită crima.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Dosarul de trădare de patrie în care este vizat șeful serviciului juridic al Parlamentului, un ofițer al Poliției de Frontieră și soția acestuia, care ar fi fost complice, a fost trimis în instanță. /Notă de protest Kremlinului, înmânată Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău. Oleg Ozerov a fost chemat astăzi la Ministerul de Externe. Autoritățile moldovenești i-au cerut Rusiei să se abțină de la orice ingerință în afacerile interne ale Republicii Moldova. /Un șef de secție de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este cercetat de ofițerii anticorupție, pentru că ar fi perceput sistematic plăți ilegale de la pacienți. Care este reacția instituției!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină fotoliul șefei de la Procuratura Anticorupție. „Am văzut un eșec total”, a spus președinta Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discutat despre corupția politică. Cu ce reacție a venit Procuratura Anticorupție! /Andrei Spînu se retrage din Guvernul Republicii Moldova și din Partidul Acțiune și Solidaritate. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook. Cum și-a motivat plecarea, dar și care a fost reacția colegilor! /Notă de protest Kremlinului pentru ingerințele Federației Ruse în procesul electoral și căderea dronelor rusești pe teritoriul țării. Autoritățile de la Chișinău îl convoacă pe Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Ozerov.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Socialiștii nu se pot resemna cu înfrângerea. Membri, dar și simpatizanți ai partidului au protestat astăzi în fața Comisiei Electorale Centrale, în timp ce membrii acesteia examinau sesizările depuse de ei, care se referă la presupusele încălcări în timpul scrutinului. Care este reacția PAS-ului! /Amenzile aplicate până acum alegătorilor care au luat bani în schimbul votului la alegerile prezidențiale și referendum se ridică la 5 milioane de lei. Sancțiunile au fost aplicate de Centrul Național Anticorupție, pe baza proceselor contravenționale întocmite de polițiști. /Mai mulți medici, dar și pacienți au ieșit astăzi astăzi în fața Spitalului Clinic din Bălți, în semn de protest față de decizia instanței de a-l condamna la doi ani de închisoare pe medicul urolog Serghei Cozub. Aceștia au cerut grațierea medicului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Victor Furtună a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Acesta a obținut cel mai mare punctaj în urma interviului desfășurat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor. /Partidul Socialiștilor din Moldova amenință cu proteste. Igor Dodon acuză guvernarea și pe președinta nou aleasă că a furat voturile alegătorilor. Ce răspuns au cei din urmă! /Moldovenii cu cetățenie română vor fi așteptați 5 zile la urne ca să voteze președintele țării și să-și aleagă reprezentanții în Parlamentul de la București. România va deschide în Republica Moldova 59 de secții de votare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină unele fotolii în Guvern. Premierul Dorin Recean promite schimbări în următoarele zile. Acesta nu a precizat însă despre ce miniștri ar fi vorba. /Ministerul Afacerilor Externe respinge acuzațiile autorităților ruse, care au spus că nu recunosc rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și le consideră „nedemocratice”. Care a fost și reacția purtătorului de cuvânt al Guvernului! /În doar două zile, peste 100 de mii de persoane s-au înscris în sistem pentru a beneficia de compensații pentru perioada rece a anului. Cei care vor cheltui banii acordați de stat în alte scopuri decât plata facturilor pentru încălzire, vor fi lipsiți de compensație.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Decizia Curții Constituționale privind confirmarea rezultatelor referendumului republican a fost publicată în Monitorul Oficial. Integrarea europeană va fi legalizată în Constituție. /Fraudă de zece milioane de lei dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Ofițerii anticorupție au descins la cinci angajați ai Moldsilva. /Peste 50 de mii de persoane s-au înscris în sistemul de compensații în prima zi de la lansare. Cererile pot fi depuse până pe 28 noiembrie, inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale și devine singurul politician căruia moldovenii i-au încredinţat direct două mandate. Rezultate preliminare arată un scor de 55,3 la sută pentru Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, cu 44,6%. /Aproape 800 de încălcări în ziua alegerilor au fost semnalate de Observatorii Misiunii Promo-Lex. Și poliția a înregistrat peste 200 de incidente care au vizat procesul electoral și au întocmit 31 de procese-verbale. Cele mai multe țin de coruperea electorală, fotografierea buletinelor de vot sau transportarea organizată la secțiile de votare. /De astăzi, cetățenii Republicii Moldova se pot înregistra pe platforma compensații.gov.md pentru a beneficia de ajutor la energie în sezonul rece. Compensațiile vor fi acordate sub formă de bani direct în contul bancar sau prin oficiile poștale, nu ca reducere în facturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remunerați cu mașini și telefoane mobile pentru a corupe alegătorii. Oamenii legii vin cu detalii despre perchezițiile de ieri la membrii fostului partid „Șor” și ai Blocului politic „Victorie”. Două persoane au fost reținute, iar un Suzuki Vitara, confiscat. Astăzi au avut loc noi percheziții în acest dosar. /Astăzi este ultima zi în care este permisă agitația electorală în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Mâine va fi „ziua tăcerii”, iar duminică moldovenii vor decide cine va conduce țara în următorii patru ani. /Suntem săraci, dar punem bani și la ciorap. Șase din zece moldoveni au reușit în ultimul an să pună bani deoparte, arată un sondaj efectuat de Expert Grup. Economia țării însă a pierdut.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Constituția Republicii Moldova va fi modificată. Curtea Constituțională a validat referendumul republican din 20 octombrie. Începutul ședinței a avut loc pe fundalul unui protest organizat de liderii și simpatizanții Blocului „Victorie”, afiliat fugarului penal Ilan Șor, dar și ai Partidului Comuniștilor. /Percheziții matinale în șapte raioane din țară, în cadrul unor dosare privind coruperea electorală.12 persoane sunt bănuite că ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale. Tot pentru corupere electorală a fost reținut și liderul organizației teritoriale al Blocului Victorie din Cimișlia. /Începând de mâine,1 noiembrie, și până pe 31 martie, șoferii sunt obligați să circule cu luminile de întâlnire conectate la mașini și pe timp de zi. Ce amendă riscă șoferii care nu se vor conforma.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Centrul Național Anticorupție a aplicat amenzi în valoare de peste două milioane de lei pentru corupere electorală, iar alte aproape o mie de procese-verbale sunt acum în examinare. Printre cei amendați se află și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. /În plină campanie electorală, miniștrii au decis să dubleze îndemnizația unică pentru tinerii medici care vor alege să profeseze la sate. Suma va crește de la 120 până la 250 de mii de lei. Nu are nicio tangență electorală, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului. /Stare de panică dăunează buzunarului. Celebra schemă cu ruda implicată în accident a înșelat moldovenii de cel puțin 36 de milioane de lei. Poliția raportează 240 de cazuri în care oamenii au căzut în plasa escrocilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții în dosarul coruperii electorale. Oamenii legii au descins în Cimișlia și Comrat, la șase persoane, care ar fi influențat alegătorii la referendumul și scrutinul electoral de pe 20 octombrie. /Căldură mai ieftină pentru consumatorii din nordul țării. Care este noul tarif aprobat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică./Numărul cazurilor de infecții ale căilor respiratorii este în creștere cu 20 la sută față de săptămâna trecută. Mai mult de jumătate s-au înregistrat la copii. În total au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În doar o săptămână, ofițerii anticorupție au aplicat amenzi de peste un milion de lei persoanelor care și-ar fi vândut votul în cadrul alegerilor din 20 octombrie. Până acum, oamenii legii au efectuat peste 800 de percheziții și au aplicat sechestre în valoare de peste 50 de milioane de lei. /Medicul de la azilul de bătrâni din Comrat, care a fost filmat în timp ce le spunea pacienților cum să voteze, ar fi fost plătit cu bani din Rusia pentru a influența votul alegătorilor. Acesta a fost reținut. CEC nu exclude anularea voturilor date în acest azil. /Noi detalii în cazul avionului prăbușit la Vadul lui Vodă, unde o persoană a decedat. Aeronava se pregătea să aterizeze când a căzut peste o clădire.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Spovedania” lui Șor și Platon despre frauda bancară și influența lui Plahotniuc
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Spovedania” lui Șor și Platon despre frauda bancară și influența lui Plahotniuc
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/PROMO/ Secretul banilor: Apartamente scumpe. Cum s-a ajuns aici, aflăm de la președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare, Nicolae Balaur
/VIDEO/ Adio, Andreea Cuciuc! Mii de oameni s-au adunat la înmormântarea tinerei de 17 ani
/VIDEO/ Adio, Andreea Cuciuc! Mii de oameni s-au adunat la înmormântarea tinerei de 17 ani
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
/VIDEO/ Andreea este petrecută de colegi pe ultimul drum! Igor Cuciuc, în lacrimi: „Cum să trăim cu durerea asta”
/VIDEO/ Andreea este petrecută de colegi pe ultimul drum! Igor Cuciuc, în lacrimi: „Cum să trăim cu durerea asta”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.