Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

Război în Ucraina, ziua 564: Atac la Kiev și zile numărate pentru ofensivă! Bush: Putin s-ar putea să nu se oprească la Ucraina

10 septembrie 2023, ora 22:22

Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului în primele ore ale zilei de duminică, exploziile s-au auzit în capitala ucraineană și în regiunea sa timp de aproape două ore, iar resturi de drone au căzut pe mai multe cartiere centrale ale orașului. Forțele terestre ucrainene au spus că sistemele de apărare aeriană ale țării au distrus 25 din cele 32 de drone Shahed, majoritatea vizând regiunea Kiev. 

De cealaltă parte, rușii afirmă că au doborât în apropiere de Crimeea opt drone lansate de Ucraina pe deasupra Mării Negre și că au distrus duminică dimineața devreme trei ambarcațiuni rapide în apropiere de Insula Șerpilor, potrivit HotNews. Noul ministru ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a cerut Occidentului să furnizeze „mai multe arme grele” Ucrainei, în plină contraofensivă împotriva armatei ruse, notează AFP. Şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei, Kirilo Budanov, a vorbit sâmbătă la forumul de strategie europeană Ialta de la Kiev, care a reunit factori de decizie politică, ucraineni şi internaţionali, pentru a discuta despre evoluţia războiului, relatează The Guardian.

UPDATE Ministerul Apărării din România a confirmat faptul că militarii, ajutați de către localnici, au găsit noi resturi de drone căzute în România. Jurnaliștii de la Antena 3 CNN au găsit locul unde picase respectiva dronă în localitatea Plauru, din Tulcea.

UPDATE Kievul a acuzat duminică forţele ruse de uciderea a doi lucrători umanitari, un canadian şi o spaniolă, în estul Ucrainei, calificând moartea lor drept o "pierdere dureroasă şi ireparabilă", transmite AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Înarmarea trupelor ucrainene după începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse a devenit o afacere profitabilă. Dar puțini oameni din această afacere se pot compara cu traficantul de arme Mark Morales, al cărui primat este mult facilitat de banii Pentagonului și de legăturile extrem de strânse cu armata ucraineană, scrie The New York Times.

UPDATE Șeful Direcției Principale a Agenției de Informații militare a Ucrainei (GUR) a declarat că trupele ruse se vor dovedi incapabile să-și continue invazia la scară largă mai mult de un an, adăugând că forțele Moscovei au „eșuat lamentabil” la nivel strategic. Cu această ocazie, Budanov a comentat despre tacticile Rusiei. „În ceea ce priveşte creativitatea şi flexibilitatea, noi încă avem un avantaj faţă de ei, sunt mai degrabă depăşiţi”, a spus şeful GUR. „Dar ei se adaptează, încearcă să schimbe tacticile, să modifice modul în care folosesc forţele”, a adăugat el. „Eşuează lamentabil cu strategia lor, dar tacticile lor au unele îmbunătăţiri”, a recunoscut Budanov. Astfel, el a arătat că ruşii au trecut la folosirea masivă a dronelor, în condiţiile în care înainte de război „pur şi simplu nu înţelegeau importanţa lor”. „Acum se adaptează şi ne copiază foarte mult”, a afirmat şeful spionajului militar ucrainean. În ceea ce priveşte scandalul în curs de desfăşurare cu privire la Elon Musk şi Starlink, Budanov a spus următoarele: „Este greu de spus unde se află adevărul, ce se inventează. Personal, nu sunt sigur că Elon Musk însuşi a apăsat nişte butoane pentru a opri mişcarea unor drone. În ceea ce priveşte sistemele Starlink, acestea nu erau operaţionale de ceva timp în apropiere de Crimeea”, a precizat şeful GUR. „Am folosit nişte echipamente speciale şi ştiam că nu există acoperire disponibilă pentru noi. Starlink continuă să joace un rol uimitor, deoarece multe sisteme îl folosesc pentru legături de date cu dronele atunci când este necesară comunicarea de la distanţă cu punctele de comandă, iar acestea au fost destul de bune pe linia frontului”, a punctat Budanov.

UPDATE Președintele american Joe Biden este pe punctul de a lua o decizie privind trimiterea de rachete cu rază lungă ATACMS (Army Tactical Missile System) la Kiev, relatează duminică Financial Times. ATACMS sunt rachete balistice tactice cu o rază de acţiune de cel puțin 300 km, concepute pentru sistemul M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System) şi pentru sistemul M142 HIMARS. Până acum, armele cu cea mai mare rază primite de Ucraina au fost rachetele de crozieră Storm Shadow şi Scalp furnizate de Marea Britanie şi Franţa care au o rază de acţiune de aproximativ 250 km.

UPDATE Generalul Mark Milley, şeful Statului Major al SUA, a declarat într-un interviu pentru BBC că „au mai rămas între 30 şi 45 de zile" pentru contraofensiva ucraineană, o fereastră de oportunitate suficientă pentru ca trupele Kievului să obţină succese înainte ca vremea să se înrăutăţească, iar frigul şi noroiul să le facă sarcina mult mai dificilă, notează HotNews. Dar generalii ucraineni susţin că au deschis o breşă în prima linie de apărare a Rusiei în sud. "Am spus încă de la începutul acestui [război] că va fi lung, lent, greu şi cu multe victime, şi exact asta este", a declarat generalul Milley.

UPDATE Un grup de oameni îmbrăcați în uniformă militară a atacat, sâmbătă, o patrulă de polițiști de frontieră polonezi la granița cu Belarus, a anunțat duminică poliția de frontieră poloneză, informează Wprost.pl. „La punctul de frontieră Dubiche-Tserkevne, un grup de șapte persoane mascate și îmbrăcate în uniformă au aruncat cu pietre în patrulă de pe teritoriul Belarusului. Atacatorii aveau praștii și lanterne cu care i-au orbit pe cei din patrulă”, se spune în raportul poliției de frontieră.

UPDATE Trupele ucrainene au reuşit să avanseze încă circa 1,5 kilometri pătraţi în apropierea aşezării eliberate Robotîne din regiunea Zaporojie, a anunţat purtătorul de cuvânt al grupului operativ strategic Tavria, responsabil de zona de sud-est a frontului, al Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Ştupun. „Continuăm să facem mici progrese în zona Robotine. Aproximativ încă 1,5 kilometri pătraţi din teritoriul nostru ucrainean au fost eliberaţi", a declarat el duminică în cadrul unei emisiuni de ştiri naţionale.

UPDATE Un fost soldat al armatei britanice a fost găsit mort într-un ochi de apă din Ucraina, cu mâinile legate la spate, după ce a plecat în țară pentru a lupta alături de forțele ucrainene. Jordan Chadwick, care a servit în Gărzile Scoțiene din 2011 până în 2015, a călătorit în Ucraina pentru a lupta în octombrie anul trecut. Opt luni mai târziu, pe 26 iunie, poliția din Lancashire i-a spus mamei sale, Brenda, că fiul ei, cunoscut sub numele de Joe, a fost ucis. Oficialii guvernului britanic i-au confirmat ulterior moartea, notează Adevărul.

UPDATE Rusia va reveni la acordul privind cerealele din Marea Neagră „în aceeași zi" în care vor fi îndeplinite condițiile Moscovei pentru exportul propriilor cereale și îngrășăminte pe piețele globale, a declarat duminică ministrul de externe Serghei Lavrov. Rusia a renunțat la acord în iulie, la un an după ce a fost negociat de ONU și Turcia, plângându-se că propriile sale exporturi de alimente și îngrășăminte se confruntă cu obstacole și că o cantitate insuficientă de cereale ucrainene ajunge în țările care au nevoie de ele.

UPDATE Boris Johnson a declarat că Ucraina ar trebui să fie acceptată în NATO „cât mai repede posibil" și că invazia pe scară largă a Rusiei este singura dovadă necesară pentru a demonstra că neapartenența Kievului la NATO a fost un „dezastru", scrie Kyiv Post. Vorbind la cea de-a 18-a reuniune anuală a Yalta European Strategy (YES), fostul premier britanic, a declarat „Apartenența la NATO este un sprijin psihologic masiv pentru o țară și un factor de descurajare masiv pentru oricine ar încerca să atace acea țară. NATO funcționează, s-a dovedit că funcționează". Johnson a spus că invazia președintelui Putin a demolat orice argument privind neacceptarea Ucrainei în NATO, bazat pe teama de a escalada un conflict între Rusia și Occident. "Acest argument nu arată foarte bine în aceste zile. Uitați-vă ce am făcut fără Ucraina în NATO. Am încercat să nu avem Ucraina în NATO. A dus la cel mai mare război din Europa din ultimii 80 de ani, sute de mii de oameni morți. Este un dezastru", a spus el.

UPDATE Președintele francez Emmanuel Macron a declarat duminică că G20, care a fost creat pentru a rezolva problemele economice internaționale, nu este neapărat locul în care să se aștepte progrese diplomatice în privința războiului din Ucraina. Cu toate acestea, a spus el într-o conferință de presă, declarația G20 nu a fost o victorie diplomatică pentru Rusia, care a ieșit izolată de la summitul din India, scrie Reuters.

UPDATE Podul Kerci din Crimeea nu poate funcționa în continuare în mod normal, a spus armata ucraineană, potrivit Kyiv Independent. Podul, care face legătura între Crimeea ocupată și Krasnodar Krai din Rusia, este încă deteriorat după ce a fost lovit de o explozie în iulie, a raportat duminică purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk.

UPDATE Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kirilo Budanov, a vorbit aseară la forumul de strategie europeană Yalta de la Kiev, care a reunit factori de decizie politică ucraineni și internaționali pentru a discuta despre evoluția războiului. Ce a spus Budanov despre tacticile Rusiei: „În ceea ce privește creativitatea și flexibilitatea, noi încă avem un avantaj față de ei, sunt mai degrabă depășiți. Dar ei se adaptează, încearcă să schimbe tacticile, să modifice modul în care folosesc forțele, eșuează lamentabil cu strategia lor, dar tacticile lor au unele îmbunătățiri. Au trecut la folosirea în masă a dronelor, înainte de război pur și simplu nu înțelegeau importanța lor, acum se adaptează și ne copiază foarte mult.”

UPDATE Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a devenit unul dintre înalții oficiali care au lăudat declarația summitului G20, în care însă Rusia nu este criticată direct pentru războiul din Ucraina. Cele mai mari economii ale lumii au adoptat sâmbătă, la Delhi, o declarație consensuală care a evitat să condamne Rusia pentru război, dar a subliniat suferința umană provocată de conflict și a cerut tuturor statelor să nu folosească forța pentru a acapara teritorii.

UPDATE Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că țara sa va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 2 miliarde de dolari pe termen lung, începând din 2025, pe lângă cele 300 de milioane de dolari promise pentru anul viitor, potrivit Yonhap News.

UPDATE Forțele ucrainene au făcut sâmbătă progrese confirmate în zona graniței administrative dintre regiunile Donețk și Zaporojie și în vestul regiunii Zaporojie, iar armata ucraineană afirmă că a obținut progrese și la sud de Bahmut, notează Institutul pentru Studiul Războiului. Imaginile geolocalizate publicate sâmbătă arată că forțele ucrainene au avansat la nord-vest de Novomayorske (18 km sud-est de Velyka Novosilka) de-a lungul graniței dintre Donețk și Zaporojie, unde surse rusești susțin că luptele s-au intensificat în ultimele zile. Imagini geolocalizate suplimentare publicate sâmbătă arată că forțele ucrainene au avansat, de asemenea, la nord-est și la est de Novoprokopivka (13 km sud de Orihiv) și la vest de Verbove (20 km sud-est de Orihiv) în vestul regiunii Zaporojie. Statul Major General ucrainean a raportat că forțele ucrainene au obținut succese nespecificate la sud de Robotîne (10 km sud de Orihiv).

UPDATE Primăria tulceană Chilia Veche a transmis un mesaj către cetăţenii comunei în care le recomandă, printre altele, să evite deplasările noaptea pe Dunăre cu bărci cu motor deoarece sunetul motoarelor poate fi confundat cu sunetul dronelor.

UPDATE Estimarea ucraineană a pierderilor rusești din ultima zi: 490 de soldați, 10 tancuri, 16 alte blindate de luptă, 22 de tunuri, 3 lansatoare multiple de rachete, 1 sistem antiaerian, 2 echipamente speciale și 40 de diferite vehicule și cisterne.

UPDATE Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat, sâmbătă, că liderul rus Vladimir Putin nu va fi arestat în Brazilia, dacă va participa la summitul G20 de la Rio de Janeiro de anul viitor, relatează Reuters, conform news.ro.

UPDATE Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei la București a fost convocat la Ministerul De Externe aproape după o săptămână de la găsirea fragmentelor de drone pe teritoriul României, notează Ziare.com.

UPDATE Rusia a desfăşurat peste 420.000 de soldaţi în zonele ocupate din estul şi sudul Ucrainei, a afirmat sâmbătă un general al serviciilor ucrainene de informaţii militare, notează HotNews.

UPDATE Noul ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a făcut apel la ţările occidentale să furnizeze "mai multe arme grele" Ucrainei, care se află în plină contraofensivă împotriva armatei ruse, informează AFP, scrie Ziare.com.

UPDATE Fostul preşedinte american George W. Bush consideră că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este un tip atât de dur, încât ar putea fi din Texas, scrie Politico, preluat de News.ro. Vorbind prin legătură video la o conferinţă care a avut loc vineri la Kiev, Bush a spus că îl vede pe liderul rus Vladimir Putin cu ambiţii de a construi un imperiu şi de aceea s-ar putea să nu se oprească la invadarea Ucrainei, iar în acest caz SUA vor trebui să se implice în ajutarea unor ţări precum Polonia, Lituania şi Letonia, potrivit G4media.

UPDATE Loviturile ucrainene împotriva Rusiei vizează în principal companii militare-industriale din această ţară, a afirmat şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov.

UPDATE Atât Rusia, cât și SUA au lăudat o declarație a summitului G20 care nu a criticat direct Moscova pentru războiul din Ucraina. Liderii blocului sunt astăzi în zi de deliberări, scrie Reuters. Pe de alta parte, Ministerul ucrainean de Externe a criticat sâmbătă Declaraţia comună a G20 pentru că nu menţionează agresiunea Rusiei şi a spus că nu are „nimic de care să fii mândru”, prezentând în acelaşi timp o variantă „corectată” a textului, aşa cum ar fi trebuit să sune documentul, în viziunea Kievului, notează HotNews.

UPDATE Tancurile M1 Abrams promise de Washington trebuiau să sosească în toamnă în Ucraina, dar ele vor întârzia, la cererea Kievului, care a solicitat ca antrenamentul trupelor sale să fie prelungit, a anunţat armata ucraineană.

Război în Ucraina, ziua 562: Atac în Rusia, frica lui Musk și ordinul lui Putin! Podoliak: România să renunțe la „tăcerea mieilor”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.