Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 932: Răspuns urgent, crime de război și avion doborât! Consilierul lui Putin amenință nuclear

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 606: Atac mortal! Rusia ar pregăti noua ofensivă și vinde apartamentul lui Zelenski din Crimeea

missing
22 octombrie 2023, ora 22:09

Rușii au atacat atât pozițiile trupelor ucrainene cât și zonele populate cu 4 rachete și 33 de lovituri aeriene, conform Statului Major al Kievului. Cel puțin șase oameni au murit și alți 14 au fost răniți după un atac cu rachete asupra unui depozit poștal din Harkov. 

În același timp, o adolescentă de 17 ani și trei băieți de 3,6 și 9 ani au fost eliberați din captivitatea rusă. „În cadrul programului Bring Kids Back UA, am reușit să returnăm încă 4 copii ucraineni. Sunt deja acasă, împreună cu rudele lor”, a spus Andri Iermak, șeful Biroului Președintelui ucrainean, notează Gândul.

UPDATE Armata rusă continuă să atace orașul Avdiivka, în ciuda pierderilor uriașe suferite în ultimele trei săptămâni, estimate la mii de militari uciși sau răniți și sute de tancuri și vehicule blindate distruse. După atacurile la scară mare, în care au folosit un număr mare de militari și de vehicule de luptă, soldate cu eșec și pierderi mari, rușii și-au schimbat tactica și încearcă să folosească grupuri mai mici de atac, în încercarea de a cuceri acest oraș transformat într-o fortăreață de apărătorii ucraineni. Militarii Kievului au postat recent imagini filmate de o dronă care arată o coloană rusească alcătuită din camioane „Polutorka”, produse pe vremea lui Stalin, în anii 1930, copiate după modelul camionului Ford din aceeași perioadă, notează Digi24.

UPDATE Forţele ruse au dejucat mai multe încercări ale forţelor ucrainene de a traversa râul Nipru în regiunea de sud Herson, în ultima zi, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

UPDATE Forţele ruse au doborât duminică, 22 octombrie, mai multe rachete ucrainene care vizau Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014 şi vizată în mod regulat de atacuri ale forţelor de la Kiev, a susținut un oficial rus, potrivit AFP.

UPDATE SUA au publicat o evaluare a serviciilor de informații americane, trimisă la peste 100 de țări, care a constatat că Moscova folosește spioni, rețelele de socializare și mass-media de stat rusești pentru a eroda încrederea publicului în integritatea alegerilor democratice din întreaga lume. Washingtonul a informat în mod privat guvernele beneficiare și a împărtășit evaluarea „pentru bunul mers al alegerilor care se vor desfășura în cursul anului viitor”, scrie Reuters „Acesta este un fenomen global”, se arată în evaluare. „Informațiile noastre indică faptul că înalți oficiali guvernamentali ruși, inclusiv Kremlinul, văd valoarea acestui tip de operațiune de influență și o percep ca fiind eficientă”.

UPDATE Unitățile grupului de trupe Nipru au oprit o încercare a Forțelor Armate Ucrainene (AFU) de a ocupa un pod feroviar de lângă Herson, ucigând 20 de soldați ucraineni, a declarat un reprezentant al serviciilor operaționale din regiune, citat de agenția rusă de presă TASS. „O încercare de desant a inamicului în zona micului pod feroviar a fost oprită. În urma atacului, 4 bărci și 20 de militari ai Forțelor Armate ucrainene au fost distruși”, a transmis ofițerul rus.

UPDATE Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, într-un comunicat pe Facebook, că în ultimele 24 de ore au avut loc pe linia frontului peste 80 de ciocniri armate. „În ultimele 24 de ore, au avut loc peste 80 de ciocniri de luptă. În total, inamicul a lansat 6 rachete și 53 de lovituri aeriene, a lansat 54 de atacuri cu salve de rachete asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate. Din păcate, în urma atacurilor rusești există morți și răniți”, se arată în comunicat.

UPDATE Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, duminică, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 293.830 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie. Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 980 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană. De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 5.081 de tancuri, 9.631 de blindate, 7.032 de sisteme de artilerie, 320 de avioane, 324 de elicoptere și 5.339 de drone.

UPDATE Oleg Sinegubov, șeful Administrației Militare Regionale Harkov, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că în dimineața zilei de 22 octombrie armata rusă a bombardat orașul Kupiansk, rănind trei persoane. „Astăzi, în jurul orei 7:00, inamicul a bombardat orașul Kupiansk. Clădiri de locuințe au fost lovite, trei persoane au fost rănite. O fată de 15 ani și o femeie de 63 de ani sunt internate în stare gravă. Un băiat de 17 ani este într-o stare moderată”, a transmos Oleg Sinegubov.

UPDATE Concernul rus Gazprom va furniza la iarnă cantităţi suplimentare de gaze Ungariei şi Chinei, a anunţat duminică preşedintele - director general Alexei Miller, conform agenţiei ruse TASS preluate de Reuters.

UPDATE Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite sâmbătă în urma atacurilor ruseşti cu rachete asupra unui depozit poştal în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, informează Ukrinform. „Cele şase persoane ucise şi 14 rănite în atacul ocupanţilor erau angajaţi ai companiei care se aflau în interiorul terminalului Nova Poșta. Victimele, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, au fost rănite de schije şi suflul (exploziilor)”, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

UPDATE Rusia scoate la licitaţie, pe 30 octombrie, cu un preţ de pornire de peste 240.000 de euro, apartamentul deţinut de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi de soţia acestuia, Olena Zelenska, în Ialta, în peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, informează Agerpres, citând EFE. Potrivit agenţiei oficiale TASS, apartamentul, care a fost confiscat în mai de "parlamentul" impus de Rusia în Crimeea, va fi scos la licitaţie "la roşu", întrucât cuplul prezidenţial nu a locuit niciodată la această proprietate unde doar pereţii sunt zugrăviţi.

UPDATE Șeful Direcției Principale de Informații ucrainene, Kirilo Budanov, participă la operațiunile de luptă din prima linie. „Uneori, e necesar să vii apropape de soldați și să-i încurajez”, a spus el, într-un interviu pe jurnalistul Dmitro Komarov. El fost întrebat dacă riscul de a pierde șeful informațiilor în timpul ostilităților este justificat, el a numit această întrebare „pur retorică”: „Dacă sunt rezultate pozitiv, atunci e corect. Câștigătorii nu sunt judecați”, notează Libertatea.

UPDATE "Armata a efectuat un atac aerian asupra unui complex terorist aparţinând agenţilor Hamas şi Jihadului Islamic, care au fost responsabili pentru mai multe atacuri teroriste în ultimele luni şi care plănuiau un alt atac terorist iminent", a transmis armata israeliană, potrivit The Guardian.Moscheea este situată în tabăra de refugiaţi palestinieni din Jenin. Jenin este considerată o fortăreaţă a militanţilor palestinieni, vizată frecvent de raidurile armatei israeliene.Potrivit armatei israeliene, moscheea era un centru de comandă "pentru planificarea viitoarelor atacuri" şi "bază pentru efectuarea acestora". Tot conform armatei, "celula teroristă" a organizat un atac sâmbătă, 14 octombrie, în apropierea barierei de separare dintre Israel şi Cisiordania folosind un dispozitiv exploziv, dar fără a provoca victime.Potrivit unor rapoarte neconfirmate din presă, doi palestinieni au fost ucişi în acest atac, informează dpa. 

UPDATE Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NDSC),, a declarat, într-un interviu păentru agenția japoneză Kyodo, preluat de Ukrainska Pravda, că „negocierile cu Rusia nu vor avea loc până când aceasta va părăsi teritoriul ucrainean ocupat, inclusiv Crimeea”. Danilov și-a exprimat convingerea că „situația se va schimba fundamental”, după sosirea avioanelor de luptă F-16 din Occident, dar a recunoscut că este greu de prezis când și dacă va putea fi eliberat teritoriul întregii Ucrainei, notează Libertatea.

UPDATE Guvernul Rusiei a publicat vineri o listă de maşini produse pe plan intern pe care oficialii de stat ar trebui să le cumpere, toate mărci ruseşti sau chinezeşti, subliniind infiltrarea Beijingului în industria auto a Rusiei de la războiul din Ucraina, transmite Reuters.

UPDATE O explozie puternică a izbucnit sâmbătă în orașul Berdiansk, regiunea Zaporojie, ocupat de ruși, transmite publicația ucraineană Obozrevatel. Potrivit datelor preliminare, explozia a avut loc în zona aerodromului, care a mai fost atacat cu rachete ATACMS, în urmă cu câteva zile, potrivit Libertatea.

UPDATE Numărul răniților, ca urmare a bombardamentului rusesc asupra terminalului  „Nova Posta” din Korotyce, regiunea Harkiv, a crescut la 16, a relatat RBK-Ucraina cu referire la Serviciul pentru situațiile de urgență în regiunea Harkiv. S-a menționat că informația despre bombardament a parvenit în jurul orei 22:20, s-a comunicat despre incendiul la filiala «Nova Poșta» și despre incendierea unui camion. Începând cu ora 02:30 se știe că pe teritoriul terminalului se aflau 20 de persoane, dintre care 6 persoane au fost ucise și 16 rănite. Printre răniți se numără bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani. Cu leziuni corporale de diferite grade de gravitate, aceștia au fost transportați la spital. „Specialiștii de la departamentul de inginerie explozivă au găsit fragmente ale rachetei S-300. Anchetatorii împreună cu criminaliștii și experții criminaliști examinează corpurile celor decedați”, a declarat poliția, notează Libertatea Cuvântului.

UPDATE Fostul cancelar german Gerhard Schröder a comentat un posibil plan de rezolvare a conflictului din Ucraina, numit Crimeea „parte a istoriei Rusiei. Într-un interviu pentru Berliner Zeitung, citat de Izvestia, Schröder a sugerat ca ucrainenii să renunțe la pretențiile lor asupra acestei regiuni, „pentru că a fost întotdeauna rusă, din timpuri istorice”. „Pentru Rusia, Crimeea nu este doar o regiune, ci o parte a istoriei sale. Ostilitățile ar fi putut înceta dacă interesele geopolitice nu ar fi fost afectate”, a mai spus fostul cancelar german, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Schröder este plătit cu aproape un milion de dolari pe an de către companiile energetice controlate de ruși, scria New York Times, anul trecut, potrivit Libertatea.

UPDATE Yaroslav Hunka, fost soldat în trupele naziste de elită SS, în vârstă de 98 de ani, este urmărit penal în Rusia pentru genocid, iar pe numele său ar putea fi emis un mandat internaţional de arestare, a informat vineri comisia rusă de anchetă, citată de AFP, conform Agerpres. Hunka a fost ovaţionat în septembrie în parlamentul Canadei, cu ocazia vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, însoţit de premierul canadian Justin Trudeau.

UPDATE Rusia dispune în prezent de proiectile de artilerie pentru un încă an de ostilități active în Ucraina. Pe de altă parte, intensificarea angajării forțelor sale în zonele Avdiivka (regiunea Donețk) și Kupiansk (regiunea Harkov) ar putea indica indica pregătirea unei noi ofensive, potrivit serviciilor estoniene de informații, citate de Ukrainska Pravda, scrie Adevărul. Potrivit evaluării armatei estoniene, principalele direcții de atac ale armatei Moscovei sunt acum în două secțiuni ale frontului - Avdiivka-Marinka, respectiv Kupiansk-Lîman. De pildă, dacă în vară în aceste zone se înregistrau 20-40 de atacuri pe zi, în prezent au loc în medie 76. Serviciile secrete estoniene consideră că Moscova preferă să numească aceste acțiuni apărare activă - ca o modalitate de a masca probabil în acest fel tentativele ofensive nereușite din ultimele aproape două săptămâni - în scopul de a disimula pregătirea unei noi ofensive. „Trebuie să recunosc faptul că acțiunile întreprinse de Federația Rusă în est și nord-est pot conduce la faptul că în următoarele săptămâni armata rusă va încerca să dezvolte un succes, să trimită forțe suplimentare acolo și să treacă la ofensivă pe acest sector al frontului", a declarat șeful serviciilor estoniene de informații Ants Kiviselg

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 605: Oraș dispărut, măcel cu blindate și tactică nouă! Generalul Armaghedon a fost demis oficial
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 604: Măcel, scrisoarea mitropolitului și pace cu 10 puncte! Biden: „Putin şi Hamas au un lucru comun”

Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.

Copil de 4 ani, lovit de automobil, pe o zebră din Chișinău. Ce spune poliția
Copil de 4 ani, lovit de automobil, pe o zebră din Chișinău. Ce spune poliția
/PROMO/ Ex-președintele Nicolae Timofti - invitatul special al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/PROMO/ Ex-președintele Nicolae Timofti - invitatul special al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
Seceta de anul acesta, urmată de scumpiri la produsele agricole? Cea mai complicată situație, legată de recolta de sfeclă de zahăr
Seceta de anul acesta, urmată de scumpiri la produsele agricole? Cea mai complicată situație, legată de recolta de sfeclă de zahăr
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/VIDEO/ Îndemn la ajutor. Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” are nevoie de renovare
/VIDEO/ Îndemn la ajutor. Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” are nevoie de renovare

/VIDEO/ Incendiu masiv pe insula Creta: Peste 15.000 de oameni au fost evacuați

missing
12 septembrie 2024, ora 13:30

Un incendiu masiv a izbucnit miercuri în apropierea orașului Platanias din partea de vest a insulei grecești Creta, determinând autoritățile să evacueze sute de turiști din două hoteluri mari din zonă, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, transmite adevărul.ro.

Incendiul a izbucnit într-un stufăriș aflat între plajă și hoteluri și s-a extins rapid, alimentat de vântul puternic. Autoritățile au fost nevoite să evacueze întreaga parte vestică a Platanias, un oraș cu aproximativ 15.000 de locuitori care atrage mii de turiști în fiecare vară. 

Mai mult de 90 de pompieri, sprijiniți de 30 de camioane și trei elicoptere cisternă, au intervenit pentru a limita flăcările. 

Purtătorul de cuvânt a declarat că până la sfârșitul după-amiezii de miercuri, incendiul a fost limitat la un „perimetru stabil”, dar nu era încă sub control. 

Sute de turiști, care își cărau valizele, și-au părăsit hotelurile după-amiază, în mijlocul unui fum dens și al unei atmosfere sufocante.

Deși temperaturile actuale sunt relativ normale pentru sezon, două valuri de căldură extremă în iunie și iulie, cu temperaturi de peste 44 de grade Celsius în unele zone, au uscat vegetația, contribuind la izbucnirea și extinderea incendiilor.

Un alt incendiu a izbucnit în peninsula Muntele Athos din Chalkidiki, în nordul Greciei, fiind combătut de zeci de pompieri.

În august, un incendiu masiv a devastat mai mult de 10.000 de hectare în zona Atenei, omorând o femeie și distrugând sute de case, întreprinderi și vehicule. 

Peste 2.000 de incendii de vegetație au izbucnit în toată Grecia în această vară, care, potrivit autorităților, prezintă cel mai ridicat risc de incendiu din ultimele două decenii, pe fondul temperaturilor neobișnuit de ridicate legate de schimbările climatice. 

Cu toate acestea, cele mai multe incendii au fost stăpânite înainte de a provoca pagube mari sau decese, așa cum s-a întâmplat în timpul verilor anterioare.

Grecia a cunoscut o iarnă blândă și uscată, urmată de o primăvară uscată și fierbinte, care a lăsat vegetația din întreaga țară uscată, permițând flăcărilor să se răspândească rapid.

Pentru a face față acestei amenințări, guvernul a investit în mai multe mijloace de stingere a incendiilor, inclusiv avioane care lansează apă și drone de avertizare timpurie.

Serviciul de pompieri a declarat joi după-amiază că, în total, 35 de incendii de vegetație au izbucnit în întreaga țară în ultimele 24 de ore.

Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Flăcări într-un apartament din Chișinău: Sunt doi morți și un rănit. Pompierii au intervenit în forță
/VIDEO/ Flăcări într-un apartament din Chișinău: Sunt doi morți și un rănit. Pompierii au intervenit în forță
/PROMO/ Ex-președintele Nicolae Timofti - invitatul special al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/PROMO/ Ex-președintele Nicolae Timofti - invitatul special al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
„Au întrunit criteriile de eligibilitate”. Toți cei patru candidați la șefia PCCOCS, admiși la proba interviului
„Au întrunit criteriile de eligibilitate”. Toți cei patru candidați la șefia PCCOCS, admiși la proba interviului
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.