Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1057: „Rachetă în Moldova”, alertă națională, pene de curent și lupte grele! ISW: Rusia nu va renunța

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 606: Atac mortal! Rusia ar pregăti noua ofensivă și vinde apartamentul lui Zelenski din Crimeea

missing
22 octombrie 2023, ora 22:09

Rușii au atacat atât pozițiile trupelor ucrainene cât și zonele populate cu 4 rachete și 33 de lovituri aeriene, conform Statului Major al Kievului. Cel puțin șase oameni au murit și alți 14 au fost răniți după un atac cu rachete asupra unui depozit poștal din Harkov. 

În același timp, o adolescentă de 17 ani și trei băieți de 3,6 și 9 ani au fost eliberați din captivitatea rusă. „În cadrul programului Bring Kids Back UA, am reușit să returnăm încă 4 copii ucraineni. Sunt deja acasă, împreună cu rudele lor”, a spus Andri Iermak, șeful Biroului Președintelui ucrainean, notează Gândul.

UPDATE Armata rusă continuă să atace orașul Avdiivka, în ciuda pierderilor uriașe suferite în ultimele trei săptămâni, estimate la mii de militari uciși sau răniți și sute de tancuri și vehicule blindate distruse. După atacurile la scară mare, în care au folosit un număr mare de militari și de vehicule de luptă, soldate cu eșec și pierderi mari, rușii și-au schimbat tactica și încearcă să folosească grupuri mai mici de atac, în încercarea de a cuceri acest oraș transformat într-o fortăreață de apărătorii ucraineni. Militarii Kievului au postat recent imagini filmate de o dronă care arată o coloană rusească alcătuită din camioane „Polutorka”, produse pe vremea lui Stalin, în anii 1930, copiate după modelul camionului Ford din aceeași perioadă, notează Digi24.

UPDATE Forţele ruse au dejucat mai multe încercări ale forţelor ucrainene de a traversa râul Nipru în regiunea de sud Herson, în ultima zi, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

UPDATE Forţele ruse au doborât duminică, 22 octombrie, mai multe rachete ucrainene care vizau Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014 şi vizată în mod regulat de atacuri ale forţelor de la Kiev, a susținut un oficial rus, potrivit AFP.

UPDATE SUA au publicat o evaluare a serviciilor de informații americane, trimisă la peste 100 de țări, care a constatat că Moscova folosește spioni, rețelele de socializare și mass-media de stat rusești pentru a eroda încrederea publicului în integritatea alegerilor democratice din întreaga lume. Washingtonul a informat în mod privat guvernele beneficiare și a împărtășit evaluarea „pentru bunul mers al alegerilor care se vor desfășura în cursul anului viitor”, scrie Reuters „Acesta este un fenomen global”, se arată în evaluare. „Informațiile noastre indică faptul că înalți oficiali guvernamentali ruși, inclusiv Kremlinul, văd valoarea acestui tip de operațiune de influență și o percep ca fiind eficientă”.

UPDATE Unitățile grupului de trupe Nipru au oprit o încercare a Forțelor Armate Ucrainene (AFU) de a ocupa un pod feroviar de lângă Herson, ucigând 20 de soldați ucraineni, a declarat un reprezentant al serviciilor operaționale din regiune, citat de agenția rusă de presă TASS. „O încercare de desant a inamicului în zona micului pod feroviar a fost oprită. În urma atacului, 4 bărci și 20 de militari ai Forțelor Armate ucrainene au fost distruși”, a transmis ofițerul rus.

UPDATE Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, într-un comunicat pe Facebook, că în ultimele 24 de ore au avut loc pe linia frontului peste 80 de ciocniri armate. „În ultimele 24 de ore, au avut loc peste 80 de ciocniri de luptă. În total, inamicul a lansat 6 rachete și 53 de lovituri aeriene, a lansat 54 de atacuri cu salve de rachete asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate. Din păcate, în urma atacurilor rusești există morți și răniți”, se arată în comunicat.

UPDATE Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, duminică, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 293.830 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie. Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 980 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană. De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 5.081 de tancuri, 9.631 de blindate, 7.032 de sisteme de artilerie, 320 de avioane, 324 de elicoptere și 5.339 de drone.

UPDATE Oleg Sinegubov, șeful Administrației Militare Regionale Harkov, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că în dimineața zilei de 22 octombrie armata rusă a bombardat orașul Kupiansk, rănind trei persoane. „Astăzi, în jurul orei 7:00, inamicul a bombardat orașul Kupiansk. Clădiri de locuințe au fost lovite, trei persoane au fost rănite. O fată de 15 ani și o femeie de 63 de ani sunt internate în stare gravă. Un băiat de 17 ani este într-o stare moderată”, a transmos Oleg Sinegubov.

UPDATE Concernul rus Gazprom va furniza la iarnă cantităţi suplimentare de gaze Ungariei şi Chinei, a anunţat duminică preşedintele - director general Alexei Miller, conform agenţiei ruse TASS preluate de Reuters.

UPDATE Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite sâmbătă în urma atacurilor ruseşti cu rachete asupra unui depozit poştal în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, informează Ukrinform. „Cele şase persoane ucise şi 14 rănite în atacul ocupanţilor erau angajaţi ai companiei care se aflau în interiorul terminalului Nova Poșta. Victimele, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, au fost rănite de schije şi suflul (exploziilor)”, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

UPDATE Rusia scoate la licitaţie, pe 30 octombrie, cu un preţ de pornire de peste 240.000 de euro, apartamentul deţinut de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi de soţia acestuia, Olena Zelenska, în Ialta, în peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, informează Agerpres, citând EFE. Potrivit agenţiei oficiale TASS, apartamentul, care a fost confiscat în mai de "parlamentul" impus de Rusia în Crimeea, va fi scos la licitaţie "la roşu", întrucât cuplul prezidenţial nu a locuit niciodată la această proprietate unde doar pereţii sunt zugrăviţi.

UPDATE Șeful Direcției Principale de Informații ucrainene, Kirilo Budanov, participă la operațiunile de luptă din prima linie. „Uneori, e necesar să vii apropape de soldați și să-i încurajez”, a spus el, într-un interviu pe jurnalistul Dmitro Komarov. El fost întrebat dacă riscul de a pierde șeful informațiilor în timpul ostilităților este justificat, el a numit această întrebare „pur retorică”: „Dacă sunt rezultate pozitiv, atunci e corect. Câștigătorii nu sunt judecați”, notează Libertatea.

UPDATE "Armata a efectuat un atac aerian asupra unui complex terorist aparţinând agenţilor Hamas şi Jihadului Islamic, care au fost responsabili pentru mai multe atacuri teroriste în ultimele luni şi care plănuiau un alt atac terorist iminent", a transmis armata israeliană, potrivit The Guardian.Moscheea este situată în tabăra de refugiaţi palestinieni din Jenin. Jenin este considerată o fortăreaţă a militanţilor palestinieni, vizată frecvent de raidurile armatei israeliene.Potrivit armatei israeliene, moscheea era un centru de comandă "pentru planificarea viitoarelor atacuri" şi "bază pentru efectuarea acestora". Tot conform armatei, "celula teroristă" a organizat un atac sâmbătă, 14 octombrie, în apropierea barierei de separare dintre Israel şi Cisiordania folosind un dispozitiv exploziv, dar fără a provoca victime.Potrivit unor rapoarte neconfirmate din presă, doi palestinieni au fost ucişi în acest atac, informează dpa. 

UPDATE Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NDSC),, a declarat, într-un interviu păentru agenția japoneză Kyodo, preluat de Ukrainska Pravda, că „negocierile cu Rusia nu vor avea loc până când aceasta va părăsi teritoriul ucrainean ocupat, inclusiv Crimeea”. Danilov și-a exprimat convingerea că „situația se va schimba fundamental”, după sosirea avioanelor de luptă F-16 din Occident, dar a recunoscut că este greu de prezis când și dacă va putea fi eliberat teritoriul întregii Ucrainei, notează Libertatea.

UPDATE Guvernul Rusiei a publicat vineri o listă de maşini produse pe plan intern pe care oficialii de stat ar trebui să le cumpere, toate mărci ruseşti sau chinezeşti, subliniind infiltrarea Beijingului în industria auto a Rusiei de la războiul din Ucraina, transmite Reuters.

UPDATE O explozie puternică a izbucnit sâmbătă în orașul Berdiansk, regiunea Zaporojie, ocupat de ruși, transmite publicația ucraineană Obozrevatel. Potrivit datelor preliminare, explozia a avut loc în zona aerodromului, care a mai fost atacat cu rachete ATACMS, în urmă cu câteva zile, potrivit Libertatea.

UPDATE Numărul răniților, ca urmare a bombardamentului rusesc asupra terminalului  „Nova Posta” din Korotyce, regiunea Harkiv, a crescut la 16, a relatat RBK-Ucraina cu referire la Serviciul pentru situațiile de urgență în regiunea Harkiv. S-a menționat că informația despre bombardament a parvenit în jurul orei 22:20, s-a comunicat despre incendiul la filiala «Nova Poșta» și despre incendierea unui camion. Începând cu ora 02:30 se știe că pe teritoriul terminalului se aflau 20 de persoane, dintre care 6 persoane au fost ucise și 16 rănite. Printre răniți se numără bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani. Cu leziuni corporale de diferite grade de gravitate, aceștia au fost transportați la spital. „Specialiștii de la departamentul de inginerie explozivă au găsit fragmente ale rachetei S-300. Anchetatorii împreună cu criminaliștii și experții criminaliști examinează corpurile celor decedați”, a declarat poliția, notează Libertatea Cuvântului.

UPDATE Fostul cancelar german Gerhard Schröder a comentat un posibil plan de rezolvare a conflictului din Ucraina, numit Crimeea „parte a istoriei Rusiei. Într-un interviu pentru Berliner Zeitung, citat de Izvestia, Schröder a sugerat ca ucrainenii să renunțe la pretențiile lor asupra acestei regiuni, „pentru că a fost întotdeauna rusă, din timpuri istorice”. „Pentru Rusia, Crimeea nu este doar o regiune, ci o parte a istoriei sale. Ostilitățile ar fi putut înceta dacă interesele geopolitice nu ar fi fost afectate”, a mai spus fostul cancelar german, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Schröder este plătit cu aproape un milion de dolari pe an de către companiile energetice controlate de ruși, scria New York Times, anul trecut, potrivit Libertatea.

UPDATE Yaroslav Hunka, fost soldat în trupele naziste de elită SS, în vârstă de 98 de ani, este urmărit penal în Rusia pentru genocid, iar pe numele său ar putea fi emis un mandat internaţional de arestare, a informat vineri comisia rusă de anchetă, citată de AFP, conform Agerpres. Hunka a fost ovaţionat în septembrie în parlamentul Canadei, cu ocazia vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, însoţit de premierul canadian Justin Trudeau.

UPDATE Rusia dispune în prezent de proiectile de artilerie pentru un încă an de ostilități active în Ucraina. Pe de altă parte, intensificarea angajării forțelor sale în zonele Avdiivka (regiunea Donețk) și Kupiansk (regiunea Harkov) ar putea indica indica pregătirea unei noi ofensive, potrivit serviciilor estoniene de informații, citate de Ukrainska Pravda, scrie Adevărul. Potrivit evaluării armatei estoniene, principalele direcții de atac ale armatei Moscovei sunt acum în două secțiuni ale frontului - Avdiivka-Marinka, respectiv Kupiansk-Lîman. De pildă, dacă în vară în aceste zone se înregistrau 20-40 de atacuri pe zi, în prezent au loc în medie 76. Serviciile secrete estoniene consideră că Moscova preferă să numească aceste acțiuni apărare activă - ca o modalitate de a masca probabil în acest fel tentativele ofensive nereușite din ultimele aproape două săptămâni - în scopul de a disimula pregătirea unei noi ofensive. „Trebuie să recunosc faptul că acțiunile întreprinse de Federația Rusă în est și nord-est pot conduce la faptul că în următoarele săptămâni armata rusă va încerca să dezvolte un succes, să trimită forțe suplimentare acolo și să treacă la ofensivă pe acest sector al frontului", a declarat șeful serviciilor estoniene de informații Ants Kiviselg

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 605: Oraș dispărut, măcel cu blindate și tactică nouă! Generalul Armaghedon a fost demis oficial
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 604: Măcel, scrisoarea mitropolitului și pace cu 10 puncte! Biden: „Putin şi Hamas au un lucru comun”

Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin

Campanie revoltătoare în Maroc: Milioane de câini vagabonzi ar putea fi uciși înaintea Cupei Mondiale de Fotbal

missing
foto: moroccophototours
15 ianuarie 2025, ora 14:36

Maroc este criticată din cauza unei campanii controversate de exterminare a câinilor vagabonzi. Inițiativa a fost elaborată cu scopul de a curăți străzile orașelor înainte de Cumpa Mondială la Fotbal din 2030, transmite Golazo.

Activiștii acuză autoritățile marocane că folosesc substanțe toxice, precum stricnina, un pesticid folosit frecvent pentru a ucide animale mici.

Grupul susține că puii de câine sunt împușcați sau capturați, iar campania autorităților au denumit-o „secretul urât al Marocului”.

Dacă planul va fi transpus în totalitate în practică, peste 3 milioane de câini riscă să fie omorâți.

Activista pentru drepturile animalelor, Jane Goodall, a condamnat ferm aceste acțiuni și a îndemnat FIFA să adopte o poziție fermă împotriva cruzimii.

„Sunt la fel de șocată să aflu de la IAWPC – Coaliția Internațională pentru Drepturile Animalelor, că vi s-au prezentat dosare detaliate care documentează aceste acte groaznice, majoritatea dintre ele fiind comise într-o manieră extrem de brutală și crudă, și totuși se pare că le-ați ignorat. Cu siguranță sunteți conștient de reacția pe care o vor avea fanii de fotbal din întreaga lume, mulți dintre ei fiind și iubitori de animale, atunci când vor afla despre acest lucru. 

Totuși, dacă nu acționați, FIFA va fi cunoscută pentru complicitatea într-un act groaznic de barbarie, chiar sub supravegherea dumneavoastră. Nu există niciun fel de scuză pentru groaznica campanie de cruzime care se desfășoară în numele fotbalului. Vă cer să folosiți poziția dumneavoastră de Secretar General al FIFA pentru a pune capăt imediat acestei atrocități și pentru a câștiga respectul și recunoștința publicului iubitor de fotbal din întreaga lume”, a declarat activista.

Maroc a fost confirmată la finalul lui 2024 drept una dintre cele trei gazde ale Cupei Mondiale 2030, alături de Spania și Portugalia.

/VIDEO/ FIFA a anunțat oficial gazdele Cupelor Mondiale din 2030 și 2034: Două premiere absolute

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.