Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 610: Coridor suspendat și premiera lăudată de Rusia! Țara care oprește ajutorul militar pentru Kiev

26 octombrie 2023, ora 21:43

Forțele ruse lansează atacuri în mai multe sectoare de pe frontul de est, înregistrând pierderi grele în echipamente militare și soldați la Avdiivka. Asta în timp ce bombardamentele rusești asupra localităților continuă, fiind înregistrați mai mulți morți și răniți, inclusiv copii. Pe de altă parte, Moscova anunță că apărarea antiaeriană a doborât, în premieră, două rachete ATACMS, notează Libertatea. Noul prim-ministru populist al Slovaciei, Robert Fico, declară că guvernul său opreşte ajutorul militar acordat Ucrainei.

Rusia își antrenează forțele armate pentru a lansa o „lovitură nucleară masivă”, drept ripostă, a anunțat miercuri ministrul Apărării, Serghei Șoigu, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie înăsprite, potrivit HotNews. Între timp, Uniunea Europeană a scăpat de gazul și petrolul rusesc. SUA și Qatar suplinesc mare parte din necesar. Totodată, Ucraina a suspendat utilizarea noului său coridor pentru cereale de la Marea Neagră, din cauza a ceea ce consideră că ar fi riscurile militare foarte mari

UPDATE Ucraina a suspendat folosirea noului coridor pentru cereale din Marea Neagră din cauza amenințărilor avioanelor rusești, a arătat joi firma de consultanță de la Kiev Barva Invest, în condițiile în care guvernul ucrainean nu a făcut vreun anunț oficial în acest sens, relatează Reuters. Actuala interdicție este în vigoare pe 26 octombrie, dar este posibil să fie prelungită.

UPDATE Uniunea Europeană nu va reuși să furnizeze Ucrainei un milion de obuze de artilerie până în martie, au declarat surse pentru Bloomberg. UE s-a angajat în luna mai să livreze un milion de obuze pe an Ucrainei. Cu toate acestea, acum, după ce au trecut șase luni, doar 30% din obuzele promise au fost livrate, au spus sursele. În acest ritm încetinit, UE riscă să nu-și atingă obiectivul. Potrivit Bloomberg, unele țări au cerut în mod privat prelungirea termenului, notează Spotmedia.

UPDATE Rusia a pierdut 297.120 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, a anunțat joi Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Rusia a pierdut, de asemenea, 5.141 de tancuri, 9.715 vehicule blindate de luptă, 7.155 sisteme de artilerie, 556 sisteme de apărare aeriană, 320 de avioane, 324 elicoptere și 5.389 de drone, potrivit Spotmedia.

UPDATE Țările UE și-au redus drastic dependența de combustibili fosili rusești, în ultimul an, se arată în raportul Comisiei Europene privind starea uniunii energetice în 2023. Mai ales după invadarea Ucrainei, au scăzut și scad în continuare importurile de cărbune, petrol și gaze. Raportul arată că UE a răspuns în mod colectiv și eficace la agresiunea Rusiei în Ucraina și la utilizarea ca armă de către aceasta a aprovizionării cu energie. Treptat, gazele rusești au fost înlocuite în mare parte cu cele din SUA și Qatar. Țările Uniunii au acoperit necesarul de gaze pentru iarna 2023-2024 în această lună, notează Gândul.

UPDATE Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud au emis o declarație comună în care condamnă furnizarea de arme de către Coreea de Nord Rusiei pentru războiul său din Ucraina, a anunțat Departamentul de Stat al SUA. „Astfel de livrări de arme vor crește semnificativ numărul victimelor războiului de agresiune al Rusiei”, se arată în declarație. Moscova a negat semnarea unui acord cu Phenianul, dar imaginile satelitare de la începutul lunii octombrie au confirmat o creștere a traficului feroviar la granița nord-coreeană-rusă. În același timp, instituțiile de presă au raportat că au început livrările de arme, scrie Spotmedia.

UPDATE Kremlinul a declarat joi că decizia Slovaciei de a opri livrările de arme pentru Ucraina nu va schimba nimic în conflict, pentru că această țară are o contribuţie mică în ajutorul militar acordat Kievului.

UPDATE Noul premier al Slovaciei, social-democratul Robert Fico, a anunţat joi încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine la "un ajutor umanitar şi civil", transmite AFP.

UPDATE Ucraina suspendă noul coridor pentru cereale din Marea Neagră. Vorbim de o suspendare temporară a traficului navelor către și dinspre porturi, informează Reuters. Actuala interdicție este în vigoare pe 26 octombrie, dar este posibil să fie prelungită. O suspendare de facto a fost deja în vigoare de două zile la cererea armatei, invocând o amenințare din cauza creșterii activității aviației militare ruse în zonă.

UPDATE Un comunicat din partea grupului statelor puternic industrializate (G7), în care va fi anunţată o interdicţie referitoare la importurile de diamante ruseşti, este aşteptat pentru sfârşitul lunii octombrie. Acesta va fi urmat imediat de o propunere pentru un nou pachet de sancţiuni al UE, cel de al 12-lea, vizând Rusia, au declarat pentru Reuters surse diplomatice. „Avem nevoie acum de aprobarea finală din partea G7 înainte de a traduce aceste elemente în texte legale la nivel european”, a precizat un diplomat european, potrivit Spotmedia.

UPDATE Activele ruseşti îngheţate în Belgia au generat profituri de aproape 3 miliarde de euro, în timp ce statele membre UE continuă să discute ce să facă cu aceşti bani, transmite Bloomberg.

UPDATE Ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a sosit joi la Minsk, unde va participa la o conferință de securitate alături de mai multe state aliate ale Rusiei, relatează Ukrinform.

UPDATE Rusia a primit din partea Statelor Unite ale Americii propuneri pe probleme de stabilitate strategică într-o formă informală, iar Moscova le studiază, a anunţat adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, în timpul unei discuţii cu jurnaliştii, anunță TASS potrivit Rador.

UPDATE Armenia nu vede niciun avantaj în continuarea găzduirii bazelor militare rusești pe teritoriul său după ce Azerbaidjanul a recucerit regiunea contestată Nagorno-Karabah, a declarat premierul armean Nikol Pashinyan într-un interviu pentru Wall Street Journal publicat miercuri, 25 octombrie.

UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dă asigurări că Rusia se retrage "treptat" din Crimeea în ciuda faptului că Moscova a creat "iluzia unei dominații de netrecut" în peninsula ocupată de trupele ruse din 2014, conform 20 Minutos, scrie Rador.

UPDATE Guvernul ceh a anunţat miercuri că va achiziţiona din Israel 48 de rachete aer-aer cu rază lungă de acţiune I-Derby, pentru a-şi întări capacităţile de apărare într-un moment în care războiul din Ucraina continuă să facă ravagii, informează AFP.

UPDATE În urma atacului rusesc de la Berislav, regiunea Herson,, din această seară, un băiat de 13 ani a murit, a informat guvernatorul Oleksandr Prokudin, citat de Kyiv Independent. Oficialul ucrainean nu a oferit mai multe detalii cu privire la potențialele daune cauzate de atac sau despre armamentului folosit de forțele ruse. Anterior, de dimineață, un localnic de 42 de ani a fost ucis, după un atac cu bombă aeriană ghidată. Berislav, cu o populație de 12.000 de locuitori, 60 de kilometri est de Herson, a fost ocupat temporar de trupele Moscovei până la eliberarea sa în ofensiva de toamnă a Ucrainei, de anul trecut. Orașul suferă atacuri regulate de pe malul stâng al râului Niprului, ocupat de ruși.

UPDATE Circa 385.000 de persoane s-au înrolat în armata rusă în 2023, iar Moscova intenţionează, în plin conflict din Ucraina, să continue recrutarea şi în 2024, a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, spunând că este responsabil de această chestiune, relatează AFP, potrivit Agerpres. "Potrivit Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie până la 25 octombrie anul acesta (...) aproape 385.000 de persoane s-au înrolat", a spus Medvedev în cadrul unei reuniuni.

UPDATE Principalul producător de gaze naturale din Rusia, Gazprom și-a redus programul de investiții pentru 2023 la 1,97 trilioane de ruble (21,22 miliarde dolari) de la o estimare anterioară de 2,30 trilioane de ruble, a anunțat marți compania, potrivit Reuters.

UPDATE Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în direcția Bahmut. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Terestre ucrainene, locotenent-colonelul Volodymyr Fityo, a declarat pe 24 octombrie că forțele ucrainene desfășoară operațiuni ofensive în apropiere de Klișchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut) și Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut). Fityo a declarat că luptele au avut loc și lângă Khromove (imediat la vest de Bakhmut). Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Maloyllinivka (4 km nord de Bakhmut), Andriivka, Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bakhmut) și Pivnichne (20 km sud-vest de Bahmut), notează Adevărul.

UPDATE Vladimir Putin, dictatorul de la Kremlin, a anunţat că Rusia a efectuat, cu succes, la începutul lunii octombrie, testarea unei rachete  balistice intercontinentale ce poate transporta încărcătură nucleară, numită Yars. Federaţia Rusă a anunţat în acest an suspendarea acordului bilateral nuclear cu SUA, precum şi suspendarea tratatului care interzice testele nucleare. Nu mai încape nicio îndoială că lumea se află oficial în cel de-al Doilea Război Rece, notează Mediafax.

UPDATE Un ofițer de rezervă ucrainean a publicat imagini din satelit și a confirmat că armata rusă a pierdut cel puțin 109 de echipamente militare în apropiere de Avdiivka în perioada 10-20 octombrie, menționează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Este vorba în principal de vehicule blindate de luptă, cum ar fi BMP-1 și BMP-2 și MT-LB; tancuri T-72, T-64, T-80, transportoare de personal blindate și alte vehicule militare. Pierderile de echipamente din zona Avdiivka au depășit pierderile înregistrate de ruși în timpul traversării eșuate a Siverskyi Donețk în mai 2022 și este probabil să depășească pierderile suferite în zona Vugledar în perioada noiembrie 2022 - aprilie 2023. Cifrele pot crește - aproximativ 20 de vehicule militare nu sunt incluse în lista pierderilor din cauza inconsecvenței imaginilor. Alte două surse independente estimează că forțele ruse au pierdut aproximativ 200 de vehicule militare în apropiere de Avdiivka.

UPDATE Unitățile ruse de apărare aeriană au doborât două sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) pe 25 octombrie, a susținut Ministerul rus al Apărării. Potrivit presei din Rusia, este pentru prima oară când armata rusă doboară rachete fabricate în Statele Unite ale Americii. Ministerul rus al apărării nu a precizat unde au fost interceptate țintele, dar a inclus informațiile în actualizarea sa zilnică despre războiul din Ucraina. Afirmația nu a fost verificată independent în acest moment.

UPDATE Fabricile rusești care produc rachete Kh-47M2 Kinjal folosesc componente importate din mai multe țări ale Uniunii Europene, a informat publicația rusă de investigații The Insider. Rchetele supersonice Kinjal sunt cele mai avansate rachete balistice rusești, cu o viteză de până la 12.000 de kilometri pe oră. Un singur Kinjal costă statul rus 10 milioane de dolari, „aproximativ 50.000 de pensii medii rusești”, a subliniat The Insider.  Rachetele Kinjal și Iskander, sunt produse de Biroul de Proiectare de Inginerie Mecanică (KBM), parte a holdingului Rostec, conglomeratul de apărare deținut de stat. Înregistrările companiei arată că echipamentul este încă importat prin intermediari din Polonia, Germania, Lituania, Letonia și Marea Britanie. Componente de înlocuire au fost furnizate în ianuarie 2023 de la o companie de logistică din Berlin. Iar diferite materiale sunt fabricate de producătorul multinațional suedez de utilaje Sandvik. The Insider a descoperit că Serghei Pitikov, director general KB Mașinostroienia (KBM), o întreprindere de stat de apărare, centru științific de cercetare și dezvoltare specializat în sisteme de rachete situată în Kolomna, Parte a corporației de stat Rostec, are o legătură personală cu Suedia. Fiica lui, Maia, s-a stabilit într-un orășel de lângă Malmo, scrie Libertatea.

UPDATE În discursul său zilnic către națiune, președintele Volodimir Zelenski a declarat atacul cu drone rusești în regiunea Hmelnițkîi, vestul Ucrainei, a vizat centrala nucleară din zonă,, relatează Ukrainska Pravda. „Cel mai probabil, ținta acestor drone a fost centrala nucleară. Unda de șoc a explozie a spulberat ferestrele din incinta centralei”, a spus liderul de la Kiev. Zelenski a mai spus că „fiecare atac rusesc servește drept argument că presiunea asupra statului terorist este insuficientă”. Atacul cu drone nu a lovit centrala electrică și nici nu a afectat funcționarea acesteia, dar a întrerupt temporar curentul la unele stații de monitorizare a radiațiilor din afara amplasamentului. De asemenea, a rănit, potrivit lui Zelenski, 24 de oameni în Slavuta.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 609: Explozie lângă centrala atomică și alerta lui Musk! Zelenski: „Ne pregătim de atacuri teroriste”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 608: Atac subacvatic, „eroul” Soloviov și planul lui Rogozin! Sunak: „Putin va eșua, la fel ca Hamas”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.