Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 21: Atac în Siria, explozii în Egipt, iar ONU acuză crime de război! Israelul: Ofensiva din Gaza va dura

27 octombrie 2023, ora 20:20

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului

Telefon de urgență: +972 527 789 772 și +972 7998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081. Din data de 7 octombrie până în prezent, 637 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors în țară, iar în aceeași perioadă, 312 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv.

UPDATE Israelul se așteaptă să lanseze în curând ofensiva terestră în Fâșia Gaza, ofensivă care va fi una dificilă și de lungă durată și va viza distrugerea vastei rețele de tuneluri folosite de Hamas, a declarat vineri ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, citat de The Times of Israel.

UPDATE Forţele terestre iraniene au început vineri un exerciţiu major de două zile, într-un context de tensiuni crescute în Orientul Mijlociu, informează DPA.

UPDATE Armata israeliană (IDF) susține că cea mai importantă bază de operațiuni a Hamas se află sub spitalul Al Shifa care este cea mai mare unitate medicală din orașul Gaza.

UPDATE Rusia și-a apărat vineri decizia de a invita o delegație a Hamas la Moscova în fața unor critici puternice din partea Israelului, afirmând că este necesar să mențină contacte cu toate părțile implicate în conflictul israeliano-palestinian, informează Reuters.

UPDATE Ali Bagheri Kani, adjunct al ministrului iranian de Externe, s-a întâlnit la Moscova, joi, cu Mousa Abu Marzook, unul dintre liderii mișcării islamiste Hamas, în contextul în care Rusia încearcă să se prezinte ca fiind o platformă alternativă de mediere pentru evitarea escaladării confruntărilor militare cu Israelul, notează Gândul.

UPDATE În timpul unui interviu pe care îl acorda BBC, Ghazi Hamad, purtătorul de cuvânt al grupării Hamas a fost deranjat de întrebările repetate referitoare la uciderea civililor israelieni în timpul atacului din 7 octombrie 2023. Potrivit spuselor sale, operațiunea din 7 octombrie a fost una militară, dar jurnalistul BBC i-a atras atenția că au existat foarte multe victime civile. Ghazi Hamad a răspuns că a fost vorba despre o ”zonă foarte mare” de acțiune și că au avut loc înfruntări, iar jurnalistul BBC i-a atras atenția că luptătorii Hamas au invadat casele civililor israelieni. Purtătorul de cuvânt al Hamas a spus, apoi, că nu a existat o ”intenție” sau o ”decizie” ca israelieni civili să fie uciși, dar nu a putut să justifice uciderea unor familii în timp ce acestea dormeau, replicând că vrea să oprească interviul și scoțându-și lavaliera, notează Gândul.

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a aprobat planul întocmit de forțele armate în vederea invadării fâșiei Gaza pentru a acorda mai mult timp negocierilor și din cauza temerilor unui eșec militar, scrie The New York Times, citând surse diplomatice, militare și guvernamentale din Israel.

UPDATE Cel puţin trei persoane au fost rănite vineri după ce o clădire de locuinţe din partea de sud a metropolei israeliene Tel Aviv a fost lovită de o rachetă cu rază lungă de acţiune lansată de gruparea islamistă Hamas, a anunţat serviciul israelian de urgenţă, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE.

UPDATE Un oficial de rang înalt al ONU a subliniat vineri că bilanțul morților publicat de autoritățile din Fâșia Gaza „nu a fost niciodată contestat” în conflictele anterioare, în timp ce Washingtonul, Londra și Berlinul au pus la îndoială credibilitatea acestora în actualul război împotriva Israelului, potrivit AFP.

UPDATE Organizația Națiunilor Unite s-a declarat vineri îngrijorată de comiterea unor crime de război în conflictul dintre Israel și Hamas, transmite agenția AFP. „Suntem îngrijorați de faptul că se comit crime de război. Suntem îngrijorați de pedeapsa colectivă a locuitorilor din Gaza ca răspuns la atacurile atroce ale Hamas, care reprezintă, de asemenea, crime de război”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, într-o conferință de presă la Geneva.

UPDATE Propaganda, imposibilitatea de a merge pe teren în Gaza, presiunea din partea reţelelor sociale, o opinie publică inflamată: mass-media occidentale se confruntă cu dificultăţi majore în acoperirea războiului dintre Israel şi Hamas, ceea ce le obligă să fie foarte atente, comentează vineri France Presse.

UPDATE Teritoriul egiptean a fost lovit de două ori în noaptea de joi spre vineri, în ceea ce pare să fie o serie de incidente legate de războiul dintre Israel și gruparea teroristă din Gaza, notează Antena3.

UPDATE Conflictul dintre Israel și gruparea Hamas continuă, iar Forțele Armate Israeliene (IDF) anunță că au realizat noi incursiuni limitate în această noapte în Fâșia Gaza. IDF anunță că a efectuat lovituri aeriene și de artilerie asupra unor ținte aparținând grupării teroriste Hamas, inclusiv asupra punctelor de unde membrii Hamas lansează rachete către teritoriul israelian. Mai mulți membri Hamas au fost, de asemenea, ținta atacurilor, mai notează IDF. Toate forțele israeliene au părăsit zona după câteva ore și nu sunt raportate decese sau alte pierderi în rândul acestora, notează Times of Israel, notează Gândul.

UPDATE Armata israeliană (IDF) a expus, joi, în faţa unor jurnalişti arme utilizate de comandouri ale Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie şi dintre care unele ar fi fost furnizate de Coreea de Nord şi Iran, potrivit IDF.

UPDATE Președintele SUA, Joe Biden, avertizează Teheranul să nu atace trupele americane din Orientul Mijlociu, a anunțat Casa Albă, în contextul în care joi,  o serie de atacuri au vizat forțele americane din regiune, potrivit Reuters.

UPDATE Imagini sfâșietoare cu o copilă palestiniană care își plânge mama ucisă în bombardamentele lansate de Israel în Fâșia Gaza în urma atacului Hamas au fost publicate de Al Jazeera. Jurnalistul Muhannad Al-Khatib a documentat un videoclip sfâșietor cu o copilă palestiniană plângând pentru mama ei, care a fost ucisă în bombardamentele israeliene din Gaza. „Spune-mi că ești în viață și nu moartă”, strigă copila, în timp ce împinge o targă cu un trup acoperit cu pânză albă.

UPDATE Departamentul Apărării al SUA va desfăşura circa 900 de militari în Orientul Mijlociu, pentru a întări capacitatea de protecţie a trupelor pe fondul conflictului din Gaza. Aceste forțe nu merg în Israel, a transmis purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, informează vineri DPA, preluată de Agerpres.

UPDATE Imagini din satelit difuzate de Maxar Technologies arată amploarea dezastrului din nordul Fâșiei Gaza, în urma bombardamentelor lansate de forțele israeliene după atacul surpriză al Hamas. Cartiere întregi au fost reduse la mormane de moloz.

UPDATE Hamas nu va elibera ostaticii capturați în timpul atacului său asupra Israelului până când nu se ajunge la un acord de încetare a focului, a declarat Abu Hamid, membru al delegației Hamas aflate în vizită la Moscova, scrie ziarul rus Kommersant, citat de Reuters. El a mai susținut că este nevoie de timp pentru a localiza toți ostaticii care au fost luați în Gaza de diferite facțiuni palestiniene. Kommersant a scris, de asemenea, că un membru al delegației Hamas a susținut că în urma bombardamentelor israeliene asupra Gaza au fost uciși 50 dintre ostaticii capturați de către Hamas, iar gruparea nu îi va elibera pe cei în viață până când nu s-a convenit încetarea focului.

UPDATE Israelul a trimis peste noapte tancuri și trupe în Fâșia Gaza într-o a doua incursiune terestră, spun Forțele de Apărare Israeliene. Raidul din apropierea cartierului Shuja'iyya din estul orașului Gaza a fost sprijinit aerian de dronele forțelor aeriene israeliene și elicopterele de luptă. Toate forțele israeliene au părăsit zona după câteva ore fără a avea niciun rănit.

UPDATE Statele Unite nu s-au coordonat cu Israelul și nici nu i-au informat în prealabil despre atacurile aeriene de astăzi în estul Siriei, au declarat oficiali americani reporterilor la briefingul Pentagonului. Aceștia au reiterat că incidentul nu are legătură cu conflictul Israel-Hamas. Oficialii Pentagonului au mai spus că atacurile au ca scop trimiterea unui mesaj clar Iranului.

UPDATE Guvernul israelian va permite poliției să folosească armamentul împotriva cetățenilor israelieni care blochează drumurile sau intrările în orașe în timpul unui „război pe mai multe fronturi”, transmite postul public de radio Kan, citat de publicația The Times of Israel. Poliția va avea nevoie doar de aprobarea unui ofițer superior înainte de a deschide focul în conformitate cu noile reguli, potrivit postului de radio, adăugând că procurorul general Gali Baharav-Miara a fost de acord să accelereze proiectul legislativ promovat de ministrul de extremă dreapta al Securității Naționale, Itamar Ben Gvir.

UPDATE Aripa militară a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a declarat că „aproape 50” de ostatici ținuți în Fâșia Gaza au fost uciși din cauza atacurilor israeliene.

UPDATE Armata americană a efectuat lovituri împotriva a două baze din estul Siriei, folosite de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran și de grupurile pe care le sprijină, a spus Pentagonul, adăugând că acestea au venit ca răspuns la o serie de atacuri împotriva forțelor americane atât în ​​Irak, cât și în Siria. Țintele siriene lovite de SUA au inclus depozite de arme și muniții, relatează Reuters, citând o sursă oficială. Loviturile au fost efectuate de piloți în avioane F-16. Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că acțiunile SUA au fost efectuate pentru a proteja personalul american din Irak și Siria și au VENIT ca răspuns la atacurile recente ale milițiilor iraniene. „Aceste atacuri susținute de Iran împotriva forțelor SUA sunt inacceptabile și trebuie să înceteze. Iranul vrea să-și nege rolul în aceste atacuri împotriva forțelor noastre. Nu le vom lăsa”, a spus el, adăugând că vor lua măsuri suplimentare în cazul altor atacuri împotriva forțelor americane continuă. SUA au mai precizat că loviturile sunt „separate și distincte de conflictul dintre Israel și Hamas și nu constituie o schimbare în abordarea noastră”.

UPDATE O rachetă a căzut lângă o unitate medicală din stațiunea egipteană Taba, la Marea Roșie, lângă granița cu Israelul, rănind șase persoane, relatează Al Qahera News din Egipt. Armata Israelului spune că este la curent cu incidentul de securitate de cealaltă parte a graniței sale cu Egiptul fără a face alte precizări.

UPDATE Israelul va folosi, în încercarea de a bloca reațeaua de tuneluri săpate de Hamas sub Fâşia Gaza, o nouă armă, aşa-numitele „bombe burete”, un dispozitiv chimic al armatei care produce o explozie de spumă ce poate bloca breşele şi intrările în tuneluri, scrie The Telegraph. Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au testat „bombele burete” , care nu conţin explozibili, dar sunt folosite pentru a bloca ieşirile sau intrările în tuneluri pe unde pot scăpa militanţii. Ele creează o explozie bruscă de spumă, care se extinde rapid şi apoi se întăreşte.

UPDATE Președintele american Joe Biden s-a întâlnit joi cu un grup restrâns de lideri musulmani americani la Casa Albă, au declarat două surse familiare cu întâlnirea pentru CNN, în condițiile în care președintele este criticat de această comunitate pentru că nu face mai mult pentru a ușura criza umanitară din Gaza. Se aștepta ca întâlnirea să se concentreze în parte pe eforturile de combatere a islamofobiei, a declarat una dintre surse. Biden a denunțat islamofobia, inclusiv în timpul unui discurs în prime-time săptămâna trecută.

/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.