Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

/VIDEO/ Experiment în premieră, la Bahmut: În câți metri frânează o mașină la diferite viteze

missing
31 octombrie 2023, ora 22:58

Pentru a vedea în câți metri se oprește, în totalitate, un autoturism care se deplasează cu viteză diferită, am decis să facem un experiment în condiții reale, de drum. Am luat trei limite de viteze regulamentare - cele mai comune pe traseele din țară: 50 de km la oră, 70 de km la oră și 90 de km la oră. În toată această provocare, am fost sprijiniți de către Inspectoratul Național de Securitate Publică care a securizat o porțiune de drum de pe traseul național Chișinău-Ungheni, în zona localității Bahmut acolo unde, vinerea trecută, s-a produs accidentul soldat cu patru persoane decedate și alte două rănite. 

Am testat și cât de bine suntem văzuți pe traseu, de șoferi, în condiții de noapte. Ora experimentului a fost 19 seara, ora aproximativă a impactului. Ca să obținem o concluzie avizată, am desfășurat experimentul cu doi instructori auto profesioniști. 

„Deci acum vom testa, la o viteză de deplasare de 50 de km la oră, să vedem spațiul de frânare. Acum colegul meu a instalat un con, ca să putem măsura exact spațiul de frânare la viteza de 50 de km la oră”.

„Vom face acum a doua încercare, cu o viteză de deplasare de 70 de km la oră”.

„Iar acum vom testa cu viteza de 90 de km la oră. Am văzut că spațiul de frânare s-a mărit cu mult mai mult. Și din nou avem un con instalat, ca să putem calcula spațiul de frânare”. 

După marcarea cu un an a fiecărui loc de oprire completă a automobilului, am trecut la măsurătoarea propriu-zisă. În loc de metru, am folosit pașii. Din start, precizăm că aceste măsurători sunt aproximative și au fost realizate doar pentru a arăta diferențele dintre diferitele situații care pot apărea în trafic. Și mai este necesar de menționat că traseul, în seara experimentului, a fost umed, respectiv spațiul de frânare este mai lung cu câțiva metri.

„- Radu noi am făcut un experiment acum, iar ăsta e locul în care tu ai frânat la fiecare treaptă de viteză, 50, 70, 90. - Corect. - Hai să vedem unde te-ai oprit, atunci când ai circulat cu 50 de kilometri la oră. Hai să facem o măsurătoare. - Ok, o să o facem în pași. - Aproximativ 13 pași. - Deci aproximativ 13 metri. - Da. - Hai să menționăm că accidentul s-a produs în condiții de carosabil uscat, iar acum noi avem un carosabil umed. Radu, spune-mi te rog, cu ce schimbă distanța de frânare faptul că, drumul e ud? - Sigur că influențează factorul de drum respectiv, pe carosabilul uscat frânarea va fi mai bună, aderența la carosabil va fi mai eficace, să spunem așa. În momentul de reacție a conducătorului auto, autovehiculul va opri, dacă aici am avut 13 metri aproximativ, evident că va fi o frânare mai devreme, la 7, 8 metri, să presupunem așa. Dar depinde mult de starea tehnică a mașinii, de starea anvelopelor, sunt mulți factori. 

Și momentul de reacție a conductorului auto. Noi acum am calculat exact momentul de frânare, nu se știe într-o situație reală, cum ar frâna șoferul. - Ok, deci aici avem 13 metri, hai să mergem la următorul ca să vedem la ce distanță te-ai oprit, atunci când ai calculat cu 70 de kilometri la oră. - Aproximativ 27. Spațiul de frânare s-a mărit încă odată. - Aici este punctul în care te-ai oprit, atunci când ai circulat cu 70 de kilometri la oră. Hai să vedem unde ai ajuns, când ai circulat cu 90 de kilometri la oră. - Ok. 54. - Deci, când ai circulat cu 90 de kilometri la oră, te-ai oprit la 54 de metri, din momentul în care ai frânat. - Da. - Asta e mult. - Destul de mult, da. - Dacă nu ai o reacție rapidă, distanța asta se mărește. La 100, da, dacă nu și mai bine”.

Imediat după, am realizat un al doilea experiment în care am vrut să arătăm cât de mult contează ca, în timpul deplasării pe timp de noapte, în afara unei mașini, să ne facem observați cât mai mult, prin instalarea unor elemente reflectorizante. 

Pentru acest experiment, făcut pe o porțiune de drum securizată, am ales să ne amplasăm pe benzile ce separă direcțiile de deplasare. Eram îmbrăcați în haine închise la culoare și nu purtam niciun element reflectorizant. Șoferului i-am cerut să conducă mașina cu 70 la oră, viteza regulamentară pe această porțiune de drum.

„Acum vom încerca să facem un experiment, la viteza de 70 de kilometri la oră, având doar faza scurtă. Pietonii îi avem îmbrăcați doar în negru, fără elemente reflectorizante. Vom încerca să observăm, la ce distanță aproximativă îi vedem pe aceștia. Deci în momentul când am încetinit, atunci i-am observat. Iar după părerea mea, acolo era o distanță în jur de 10 metri”.

„Acum, cu aceeași viteză de deplasare de 70 de kilometri la oră, colegul nostru o să fie îmbrăcat într-o vestă reflectorizantă, cu elemente care se văd de la distanță. Vom încerca să observăm, la ce distanță aproximativă îl vedem. Am aproape 70 de oră. Acum când am frânat, am observat acest pieton. Să fiu sincer, distanța de vizibilitate s-a mărit, să spunem pe la 20 de metri. Deci da, este într-adevăr o diferență. Dacă am avea faza lungă conectată, atunci vizibilitatea ar fi cu mult mai devreme”.

Cele două experimente au demonstrat ceea ce fiecare șofer ar trebui să aplice în practică. Să circule cu viteză redusă pe timp de noapte, în special în localități. Iar pentru ceilalți participanți la trafic - fie că sunt pietoni ori căruțași - este vital să poarte elemente reflectorizante, pentru a spori șansele de a fi văzuți pe drum. 

„Factorii de risc sau recomandările care vin pentru conducătorii auto, pentru toți, pentru toate categoriile, mai ales pe timp de noapte, este ca din timp să înțelegem că poate apărea un obstacol pe carosabil fie pieton, fie biciclist sau altceva. Deci fiecare conducător auto, ar fi bine să reducă viteza. Atunci când se apropie la o intersecție, chiar dacă ești sigur sută la sută că nu e nimeni, mai bine redu viteza ca să fii precaut pentru că apar multe momente, se fac foarte multe accidente. Se produc foarte multe accidente rutiere din cauză că vizorul nu este bun adică, pietonii, cei cu motocultoare sau bicicliștii, nu au îmbrăcată vesta reflectorizantă. De asta recomandăm, cauciucurile să fie echipate de iarnă, că se apropie sezonul rece, să ținem cont de condițiile meteorologice, să înțelegem că spațiul de frânare pe carosabil umed sau alunecuș nu este ca pe uscat. Ar trebui să avem o conducere preventivă”, a subliniat instructorul auto Radu Mazur.

De asemenea, nu doar lipsa iluminării unui drum poate provoca situații de risc, ci și prezența celorlalte autovehicule participante la trafic. 

„Factorul de orbire a mașinii care vine din sens opus este foarte mare și ăsta e un risc pentru condus. Reieșind din toată chestia asta, vizibilitatea pe timp de noapte, pe drumurile naționale cum nu este lumină stradală, fiecare conducător ar fi de dorit să depună prudență maximă, mai ales în zonele de risc, apropiere de localități, treceri etc. Fiecare conducător este obligat să întreprindă toate măsurile de siguranță la o intersecție nedirijată, mai ales pe timp de noapte.

Noaptea, este mult mai greu să estimezi distanța până la mașina care vine din sens opus, în primul rând. Când vrem să facem o depășire, trebuie să o facem în primul rând în siguranță și în zonele unde este permis, în zone cu vizibilitate bună, pentru că vizibilitatea este lucrul cel mai important în momentul condusului. Cel mai important este să analizezi distanța până la conducătorul care vine din sens opus, iar asta e foarte greu de făcut noaptea”, a explicat instructorul auto Iaroslav Jelimălai.

I-am întrebat și cât de reală este existența unei limite de viteză de 70 de kilometri la oră, pe o porțiune de drum unde se află o intersecție destul de mare și, pe deasupra, neiluminată. 

„Sigur este mare, e mare. Ținând cont că ne apropiem de o intersecție nedirijată și intrare în localitate. Ar fi necesar ca viteza să fie de 50, un pic mai scăzută”.

Un reportaj de Constantin Niculae 

Imagine de Vlad Glinjan 

Montaj de Constantin Niculae 

/VIDEO/ În căutarea kilometrilor „pierduți”, cu camera ascunsă: Datele odometrului pot fi fraudate cu 70 de euro
/VIDEO/ Autoritățile nu se grăbesc să recupereze kilometrii „dispăruți”: Avem contravenții pentru fraudarea odometrului, dar nu și amenzi
/VIDEO/ Automobile cu kilometraj fraudat - fenomen larg răspândit și în Moldova. Prezentator TV8, la un pas să fie păcălit

Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.