Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 929: Tsunami de drone, planul Kievului și iluzia lui Kadîrov. General: Putin poate sfârși dramatic

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 29: Pauză, plângere de genocid, discuții despre pace și asediul orașului Gaza! Șeful ONU: „Sunt îngrozit”

04 noiembrie 2023, ora 14:29

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului. Telefon de urgență: +972 527 789 772 și +972 7998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081. Din data de 7 octombrie până în prezent, 637 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors în țară, iar în aceeași perioadă, 312 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv. Moldovenii care vor să fie evacuați din Fâșia Gaza, rămân încă blocați, anunță autoritățile de la Chișinău.

În cea de-a 29-a zi de război, luptele Israel-Hamas continuă, dar și eforturile de pace. Liderul grupării Hezbollah din Liban a declarat că puternica sa miliție este angajată în lupte transfrontaliere cu Israelul și a amenințat o „escaladare” a lor în continuare. Hassan Nasrallah a avertizat că luptele de la granița Liban-Israel nu se vor limita la amploarea de până acum. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken urmează să se întâlnească sâmbătă cu regele Iordaniei Abdullah al II-lea, după ce a părăsit Israelul fără vreun rezultat în eforturile sale de a asigura o pauză umanitară a războiului, scrie HotNews.

UPDATE Lovitura din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza City, cea mai mare unitate medicală din enclavă, a ucis cel puţin 15 persoane şi a rănit alte 50, vineri, potrivit autorităţilor sanitare administrate de Hamas. „Sunt îngrozit de atacul raportat în Gaza asupra unui convoi de ambulanţe în afara spitalului Al-Shifa”, a spus Guterres în comunicat. „Imaginile cu cadavrele împrăştiate pe stradă în faţa spitalului sunt sfâşietoare”, a adăugat el. Şeful ONU a precizat însă că nu a uitat „atacurile teroriste” ale Hamas în Israel şi „uciderea, mutilarea şi răpirile, inclusiv de femei şi copii”, reiterând totodată apelurile pentru eliberarea necondiţionată a tuturor ostaticilor deţinuţi în Gaza.

UPDATE Armata israeliană a anunțat sâmbătă că va permite circulația pe o autostradă-cheie din Gaza pentru o perioadă de trei ore, interval în care va înceta bombardamentele, transmite BBC. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) a anunțat că va permite traficul pe una dintre cele două autostrăzi principale nord-sud din Gaza, astfel încât locuitorii din nord să poată fugi în sudul Fâșiei. Purtătorul de cuvânt al FDI a spus că drumul Salah al-Din va putea fi traversat timp de trei ore.

UPDATE Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că întrerupe orice contact cu premierul israelian Benjamin Netanyahu din cauza acţiunilor Israelului în Fâşia Gaza, potrivit AFP.

UPDATE Hamas s-a pregătit pentru un război de durată în Fâşia Gaza şi crede că poate întârzia înaintarea Israelului suficient de mult timp pentru a-şi forţa inamicul să accepte o încetare a focului, au declarat două surse apropiate conducerii organizaţiei pentru Reuters.

UPDATE Israelul a respins ideea unei „pauze umanitare” în Fâșia Gaza și își continuă ofensiva împotriva Hamas cu o „operațiune terestră intensificată” și lovituri aeriene. Benjamin Netanyahu a respins ideea unui „armistițiu temporar” fără eliberarea celor 240 de ostatici duși în Gaza în urma întâlnirii de vineri la Tel Aviv cu secretarul american Antony Blinken, potrivit Gândul.

UPDATE Un oficial ONU a avertizat că „nu există niciun loc sigur în Gaza în acest moment”, multe dintre clădirile ONU adăpostind persoane strămutate din calea conflictului iminent. Ursula von der Leyen a ajuns sâmbătă la Kiev. „Sunt aici pentru a discuta despre calea de aderare a Ucrainei la UE. Sprijinul financiar al UE pentru a reconstrui Ucraina ca o democraţie modernă şi prosper”, a scris Von der Leyen pe platforma X. Ea a adăugat că cea de-a şasea sa vizită în Ucraina de la invazia rusă va implica, de asemenea, discuţii pe tema unui nou pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei, care ar urma să includă o interdicţie asupra diamantelor ruseşti, scrie Mediafax. Preşedintele CE se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenskyy şi cu alţi oficiali ucraineni de rang înalt la Kiev, pe fondul îngrijorărilor că UE şi SUA şi-ar fi pierdut entuziasmul de a oferi ţării finanţare pe termen lung, scrie The Guardian. „Bineînţeles că subiectul extinderii va fi pe primul loc pe ordinea de zi, dar şi sprijinul nostru financiar şi militar”, a declarat Von der Leyen reporterilor. „Cel mai important mesaj este reasigurarea faptului că suntem alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a adăugat Ursula von der Leyen.

UPDATE Business Insider a a publicat mărturia lui Valerie Dyksztejn, o femeie ucraineano-israeliană în vârstă de 43 de ani care locuia la Kiev când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 și care se afla în vacanță în Israel când Hamas a atacat în octombrie, notează Adevărul.

UPDATE Consiliul Național de Securitate al Israelului și Ministerul Afacerilor Externe au emis un avertisment prin care cer „tuturor cetățenilor israelieni să manifeste o prudență sporită atunci când călătoresc oriunde în străinătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, citat de Jewish Chronicle.

UPDATE Apelul secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, pentru o "pauză" în atacul Israelului asupra Fâşiei Gaza a evidenţiat modul în care aliaţii trec de la sprijinul necondiţionat pentru dreptul de a se apara al Israelului la concentrarea asupra crizei umanitare din teritoriul palestinian., relatează FT.

UPDATE Business Insider a a publicat mărturia lui Valerie Dyksztejn, o femeie ucraineano-israeliană în vârstă de 43 de ani care locuia la Kiev când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 și care se afla în vacanță în Israel când Hamas a atacat în octombrie, notează Adevărul.

UPDATE Un oficial ONU a avertizat că „nu există niciun loc sigur în Gaza în acest moment”, multe dintre clădirile ONU adăpostind persoane strămutate din calea conflictului iminent, notează Mediafax.

UPDATE Statele Unite au confirmat pentru prima dată că zboară cu drone de supraveghere nearmate deasupra Fâşiei Gaza de când Hamas a lansat atacul asupra Israelului pe 7 octombrie. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat că dronele operează „în sprijinul eforturilor de recuperare a ostaticilor”. „SUA desfăşoară zboruri neînarmate cu drone peste Gaza. Oferim sfaturi şi asistenţă pentru a sprijini partenerul nostru israelian în timp ce conlucrăm la eforturile de recuperare a ostaticilor”, a declarat Ryder.

UPDATE Războiul dintre Israel şi Hamas ar putea avea un impact semnificativ asupra creşterii economice şi a inflaţiei din Zona Euro, dacă presiunile asupra preţului energiei nu vor fi ţinute sub control, potrivit băncii americane Goldman Sachs, transmite CNBC.

UPDATE Conflictele armate din secolul al XX-lea au arătat că atunci când dominanții refuză să recunoască exigențele dominaților, aceștia din urmă se radicalizează și sunt convinși că numai violența îi poate elibera de opresiune, scrie istoricul tunisian Sophie Bessis în Le Monde.

UPDATE O dronă israeliană a tras o rachetă asupra casei din Gaza a şefului Hamas, Ismail Haniyeh, care se află în prezent în afara regiunii, relatează agenţia de presă Reuters, citând postul de radio Al-Aqsa al Hamas.

UPDATE Forțele terestre israeliene au anunţat că au încercuit şi se apropie de orașul Gaza, cel mai mare și mai dens centru din enclava palestiniană, sugerează imaginile din satelit și înregistrările video din surse deschise și oficiale. Analiza imaginilor realizată de CNN ajută la înţelegerea a ceea ce se întâmplă la sol. „Forțele IDF înconjoară Gaza din aer, de pe uscat și de pe mare, încercuind orașul Gaza și împrejurimile sale”, a declarat vineri Daniel Hagari, purtător de cuvânt al IDF. „Luptătorii avansează în luptă, distrugând infrastructurile teroriste supraterane și subterane și eliminând teroriștii”, a adăugat Daniel Hagari. De când FDI a lansat ofensiva terestră în Gaza, în urmă cu o săptămână, marcând cea mai recentă fază a războiului său împotriva Hamas, trupele sale au înaintat pe trei axe – de la granița de nord-vest a Gaza, de-a lungul coastei mediteraneene, de la nord-est, în apropiere de Beit Hanoun, și de la est la vest, de-a lungul sudului orașului Gaza – într-un efort aparent de a împărți Fâşia Gaza în două, notează Rador.

UPDATE Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat, vineri, că eliberarea ostaticilor de către Hamas, cel puţin 240 de persoane conform armatei israeliene, "ar necesita o pauză foarte consecventă în conflictul" cu Israelul.

UPDATE Avocatul francez Francois Zimeray a anunţat vineri la Paris că va depune o plângere pentru crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid la Curtea Penală Internaţională (CPI) în numele a nouă familii ale victimelor israeliene ale atacului Hamas din 7 octombrie.

UPDATE Nou-născuţii, femeile şi copiii „suportă în mod disproporţionat povara” războiului din Gaza, au transmis mai multe agenţii de ajutor ale ONU într-o declaraţie comună, acrie News.ro care citează CNN.  

UPDATE Ministerul palestinian al Sănătăţii controlat de Hamas anunță că cel puțin 13 oameni au fost uciși în atacul din fața spitalului Al-Shifa din orașul Gaza, transmite BBC.

UPDATE Un înalt oficial american a declarat că Hamas a încercat să-și strecoare luptătorii din Gaza printre răniții scoși cu ambulanțele prin Rafah, amânând eforturile de evacuare a cetățenilor străini. Hamas a oferit Egiptului și SUA o listă a celor răniți grav pe care dorea să-i evacueze, împreună cu miile de cetățeni străini care doresc să plece. Oficialii americani și egipteni au descoperit că o treime dintre nume erau luptători Hamas, dintre care niciunul nu se număra printre cei 76 de palestinieni răniți evacuați în cele din urmă, potrivit HotNews.

UPDATE Societatea Semilunii Roșii Palestiniene (PRCS) a condamnat atacul unui convoi de ambulanțe care s-a soldat cu 15 morţi în Gaza, o lovitură confirmată de armata israeliană care a declarat că a vizat „o celulă teroristă a Hamas” care folosea vehiculul.

UPDATE Organizația britanică umanitară Oxfam transmite că este "extrem de îngrijorată” pentru viețile celor aproximativ 500.000 de persoane blocate în Gaza, precum și pentru cei peste 200 de ostatici israelieni, relatează Sky News.

UPDATE Miniştrii de externe din Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar se vor întâlni sâmbătă la Amman (Iordania) cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, pentru a discuta despre mijloace de a „pune capăt războiului din Gaza”, a anunţat diplomaţia iordaniană. Un oficial ONU a spus că organizația poate face din ce în ce mai puțin pentru a-i proteja pe cei din Gaza care încearcă să se adăpostească de lupte „Să fim foarte clari, nu există niciun loc sigur în Gaza în acest moment”, spune Thomas White, de la agenția ONU pentru refugiații palestinieni.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 28: Apelul Angelinei Jolie și încercuirea orașului Gaza! Israelul atacă, iar șeful Hezbollah iese la rampă
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 27: Moldoveni reținuți la Paris, bilanț negru și soluția Papei! Orașul Gaza e asediat de armata israeliană
/VIDEO/ Kate Middleton anunță că și-a încheiat tratamentul de chimioterapie. „Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele”
/VIDEO/ Kate Middleton anunță că și-a încheiat tratamentul de chimioterapie. „Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele”
/PROMO/ Ministrul Energiei, Victor Parlicov, vine la „Новая неделя”. De la 19:55, doar la TV8!
/PROMO/ Ministrul Energiei, Victor Parlicov, vine la „Новая неделя”. De la 19:55, doar la TV8!
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 929: Tsunami de drone, planul Kievului și iluzia lui Kadîrov. General: Putin poate sfârși dramatic
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 929: Tsunami de drone, planul Kievului și iluzia lui Kadîrov. General: Putin poate sfârși dramatic
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”
De ce a fost ucisă, de fapt, moldoveanca dentistă din Brăila? Noi detalii din ancheta procurorilor
De ce a fost ucisă, de fapt, moldoveanca dentistă din Brăila? Noi detalii din ancheta procurorilor

De ce a fost ucisă, de fapt, moldoveanca dentistă din Brăila? Noi detalii din ancheta procurorilor

missing
09 septembrie 2024, ora 21:37

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au anunţat luni schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul dentistei care a fost ucisă în propriul cabinet. Astfel, s-a renunţat la acuzaţia de omor calificat cu premeditare, iar principalul suspect este acuzat de omor calificat pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni, scrie hotnews

Ancheta a stabilit că bărbatul a intrat în cabinetul femeii medic stomatolog din Brăila pentru a-i sustrage telefonul şi cardul bancar, fiind înarmat cu un obiect ascuţit, posibil cuţit.

Procurorii au renunţat la acuzaţia de omor calificat cu premeditare, iar principalul suspect este acum acuzat de omor calificat pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni.

De asemenea, s-a dispus „extinderea urmăririi penale şi a acţiunii penale faţă de inculpatul M.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată (…) efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (…) şi accesul ilegal la un sistem informatic”.

„În fapt, s-a reţinut că inculpatul M.M a comis, la data de 16.07.2024, infracţiunea de omor calificat în varianta agravatei «pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni», când inculpatul a pătruns, fără drept, în cabinetul victimei, înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit), a comis infracţiunea de tâlhărie calificată, în variantele agravatelor «prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante» şi ,«prin violare de domiciliu sau sediu profesional», sustrăgând victimei, prin violenţă extremă, telefonul mobil, precum şi cardul bancar pe care l-a folosit la bancomatele altor bănci, efectuând operaţiuni de retragere în numerar”, susțin anchetatorii.

Potrivit acestora, prin încheierea din data de 13.08.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila, s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi s-a dispus prelungirea arestării preventive a inculpatului M.M. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2024 până la data de 18.09.2024, inclusiv.

„Cercetările continuă prin administrarea tuturor mijloacelor de probă apreciate a fi concludente, pertinente şi utile cauzei, cu respectarea dreptului la apărare şi a celorlalte principii fundamentale ale procesului penal”, au mai anunțat procurorii.

O femeie, medic stomatolog în municipiul Brăila, originară din Republica Moldova, a fost găsită moartă, în seara de 16 iulie, în cabinetul ei. 

Poliţiştii afirmau că ea avea urme de violenţă pe corp, fiind declanşată o anchetă. Potrivit presei locale, femeia care deţinea cabinetul stomatologic ar fi fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit.

Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/PROMO/ Ministrul Energiei, Victor Parlicov, vine la „Новая неделя”. De la 19:55, doar la TV8!
/PROMO/ Ministrul Energiei, Victor Parlicov, vine la „Новая неделя”. De la 19:55, doar la TV8!
/VIDEO/ Nimic nu amintește de perioada sovietică! Cum arată un azil din Letonia și cât se cheltuie zilnic pentru fiecare vârstnic
/VIDEO/ Nimic nu amintește de perioada sovietică! Cum arată un azil din Letonia și cât se cheltuie zilnic pentru fiecare vârstnic
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”
/VIDEO/ „Cea mai bună decizie pe care am luat-o în ultimele decenii”. Austriecii au votat pentru aderarea la UE acum 30 de ani
/VIDEO/ „Cea mai bună decizie pe care am luat-o în ultimele decenii”. Austriecii au votat pentru aderarea la UE acum 30 de ani

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.