Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 619: Vizită surpriză, armă modernă și mutarea lui Zelenski! Alertă: Suntem aproape de un război mondial

04 noiembrie 2023, ora 14:02

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă, 4 noiembrie, la Kiev într-o vizită care nu fusese anunțată oficial, a scris deputatul ucrainean Iaroslav Jelezniak într-un mesaj pe canalul său de Telegram, preluat de Reuters. Totodată, oficiali SUA și europeni au abordat în spatele ușilor închise subiectul negocierilor de pace cu Ucraina. Conversațiile au inclus schițe foarte generale despre ceea ce ar putea fi necesar să renunțe Ucraina pentru a ajunge la un acord cu Rusia, potrivit unor surse citate de televiziunea americană NBC News. 

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri seară, în discursul către compatrioți, că l-a înlocuit pe comandantul Forţelor pentru Operațiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei şi a spus că aşteaptă „cu nerăbdare” noi rezultate de la noua conducere.  Totodată, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat asupra încercărilor forţelor pro-Kremlin şi a forţelor pro-război de a „încerca din răsputeri să blocheze drumul european” al ţării. SUA au anunțat că vor acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari, care va fi în principal compus din sisteme de apărare antiaeriană, informează AFP, potrivit Agerpres. Între timp, Joschka Fischer, fost ministru de Externe al Germaniei, pune un verdict dur despre starea actuală existentă în lume, pe care o compară cu cea din 1914, înainte de Primul Război Mondial.

UPDATE Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit sâmbătă dimineaţă la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit News.ro. Vizita vine cu doar patru zile înainte ca Bruxelles-ul să publice în 8 noiembrie un raport privind progresele înregistrate de Ucraina şi să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare. „Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE”, precum şi despre sprijinul financiar al UE „pentru a reconstrui Ucraina ca o democrație modernă şi prosperă”, a declarat ea la sosirea la gara din Kiev, notează G4media.

UPDATE Oficiali americani și europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre ceea ce ar putea implica eventualele negocieri de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial american de rang înalt actual și unui fost oficial american de rang înalt familiarizat cu discuțiile, conform unui articol publicat sâmbătă pe site-ul televiziunii americane NBC News. „Orice decizie privind negocierile depinde de Ucraina", a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, într-o declarație. „Ne concentrăm pe continuarea susținerii ferme a Ucrainei în timp ce își apără libertatea și independența împotriva agresiunii rusești." Administrația Biden nu are niciun indiciu că președintele rus, Vladimir Putin, este pregătit să negocieze cu Ucraina, au declarat doi oficiali americani, notează NBC News. Putin încă mai crede că poate continua să lupte până când SUA și aliații săi își pierd sprijinul intern pentru finanțarea Ucrainei sau până când lupta pentru aprovizionarea Kievului cu arme și muniții devine prea costisitoare, au subliniat oficialii.

UPDATE Suedia a transferat 8 sisteme de artilerie autopropulsate Archer în Ucraina.  Livrarea lor a fost confirmată oficial de ministrul suedez al Apărării, Paul Johnson. Acesta este un tun autopropulsat de concepție suedeză, recunoscut pe scară largă ca fiind una dintre cele mai avansate arme de artilerie din lume. Are o viteză de deplasare între 45 km/h pe terenuri accidentate sau 70 km/h pe șosea. Sistemul a fost dezvoltat special pentru a avea mobilitate pe cele mai dificile terenuri. Rundele se pot trage la distanțe de până la 40 km cu muniție convențională de 155 mm și 60 km cu muniții ghidate cu precizie, inclusiv Excalibur. Archer poate trage 21 de runde complete, în 2,5 minute, în sistem complet automatizat.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe din România, Radu Filip, i-a răspuns purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, care a făcut referire la limba moldovenească, şi a afirmat că există dovezi științifice că aceasta nu există, fiind doar limba română, informează Agerpres. „Îi reamintim doamnei Zaharova că tocmai Principele Dimitrie Cantemir a scris limpede, chiar într-o carte publicată la Sankt Petersburg, că locuitorii principatelor Valahia şi Moldova vorbesc una şi aceeaşi limbă. Este o dovadă ştiinţifică solidă şi de netăgăduit, de dincolo de secole, că aşa-zisa limbă "moldovenească" nu există. Există doar limba română", a transmis purtătorul de cuvânt al MAE român.

UPDATE Oficiali americani şi europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre ce ar putea implica eventualele negocieri de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial american de rang înalt şi unui fost oficial american de rang înalt familiarizat cu discuțiile, potrivit NBC, anunță news.ro. Conversațiile au inclus linii foarte generale cu privire la ceea ce Ucraina ar putea fi nevoită să renunțe pentru a ajunge la un acord, au declarat oficialii. Unele dintre discuții, pe care oficialii le-au descris ca fiind delicate, au avut loc luna trecută în timpul unei reuniuni a reprezentanților a peste 50 de națiuni care sprijină Ucraina, inclusiv membri NATO, cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, au declarat oficialii.

UPDATE Andrii Iusov, un reprezentant al Serviciului de Informaţii al Apărării din Ucraina, a sugerat că ruşii care au reacţionat pe reţelele de socializare la rapoartele false privind moartea preşedintelui rus Vladimir Putin vor fi pedepsiţi, notează Mediafax.

UPDATE Germania a alocat deja fonduri pentru Ucraina în planificarea sa bugetară până în 2032, a declarat general-maior Christian Freuding într-un interviu acordat publicației Stuttgarter Nachrichten, scrie Ziare.com.

UPDATE Zeci de tancuri și blindate sunt aruncate în aer în timp ce încearcă să ia cu asalt orașul Avdiivka, devenit epicentrul celor mai dure lupte din ultimele luni și locul unde rușii au pierdut mii de soldați. Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov a declarat că pierderile rusești în Avdiivka se ridică la aproximativ 4.000 de soldați. Președintele Volodimir Zelenski spunea recent că Rusia a pierdut cel puțin o brigadă în încercarea de a captura orașul asediat Avdiivka, situat în regiunea Donețk, la periferia orașului Donețk, scrie Adevărul.

UPDATE „Este greu să nu ne gândim la 1914, când evenimentele au luat o dinamică incontrolabilă şi au precipitat Primul Război Mondial”, spune Joschka Fischer, fost ministru german de Externe şi un observator atent al Orientului Mijlociu. Ex-oficialul arată pesimism în faţa crizei din Gaza, care „împinge întreaga regiune în pragul unui conflict general”. Războiul declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei a fost doar primul domino, care „pune definitiv în criză pacea americană de după 1945” şi declanşează o „nouă polarizare geopolitică în care nimeni nu va câştiga avantaje”, notează Mediafax.

UPDATE Ucraina nu are ca strategie pentru înfrângerea armatei ruse doar folosirea gloanțelor și a bombelor, ci și campaniile de comunicare. Șeful Comandamentului pentru Operații Speciale ale Armatei SUA, Jonathan Braga, a declarat că Ucraina a reușit grație operațiunilor de informare să convingă 17.000 de soldați ruși să dezerteze fără să tragă un foc, scrie Business Insider, potrivit Adevărul.

UPDATE În urma atacului rusesc din oraşul ucrainean Harkov, un civil a murit iar un altul a fost rănit. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost grav avariate. Alerta de raid aerian a intrat în vigoare în toată ţara. Deşi unităţile antiaeriene au fost active, unele drone kamikaze tot au reuşit să-şi atingă ţintele.

UPDATE Trupele ruse au atacat oraşul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk de şapte ori în cursul nopţii, a informat guvernatorul Serhii Lysak. În urma atacului, un bărbat de 51 de ani a fost rănit şi spitalizat, scrie Mediafax.

UPDATE Incapacitatea forțelor ucrainene și a celor rusești deopotrivă de a străpunge liniile frontului are la bază apărarea aeriană solidă a ambelor părți și linia de contact lungă pe care trebuie să o mențină, se arată în ultima evaluare a serviciilor de informații britanice privind situația războiului, din 3 noiembrie, citată de Ukrainska Pravda, notează Adevărul.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat legea actualizată privind minorităţile naţionale. Schimbarea legii a fost unul dintre cei şapte paşi recomandaţi de Comisia Europeană în iunie 2022 pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

UPDATE SUA au anunţat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 milioane de dolari, constând în special în mijloace de apărare antiaeriană, relatează AFP. Noul ajutor a fost aprobat de Congresul american la sfârşitul lui septembrie şi „epuizează fondurile care mai sunt disponibile momentan”, a precizat Pentagonul într-un comunicat. Ajutorul cuprinde şi muniţie pentru artilerie, arme antitanc şi muniţie de calibru mic în valoare de 125 milioane de dolari. El mai include rachete cu ghidaj laser în valoare de 300 de milioane de dolari, finanţate prin Programul de asistenţă de securitate pentru Ucraina, prin intermediul căruia Washingtonul îi furnizează acesteia echipamente via industria militară sau parteneri ai săi, şi nu direct din stocuri. SUA sunt de departe cel mai important donator de ajutor militar pentru Ucraina, cu un total de 44,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei trupelor ruse din Ucraina din februarie 2022. Unii aleşi republicani se opun însă continuării susţinerii militare a Ucrainei de către SUA, aminteşte AFP, citat de Cotidianul.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că pentru Moscova Hoarda de Aur a fost întotdeauna mai bună decât „cuceritorii occidentali” și l-a lăudat pe prințul Alexandru Nevski pentru că a mers la hani pentru a primi o „firman” pentru domnie, scrie Ziare.com.

UPDATE Volodimir Zelenski a anunţat, vineri seara, că l-a înlocuit pe comandantul Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei şi a spus că aşteaptă „cu nerăbdare” noi rezultate de la noua conducere. „Am făcut o înlocuire în structura de comandă a Forţelor Armate ale Ucrainei. L-am numit pe colonelul Serhi Lupanciuk în funcţia de nou comandant al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei. Este un ofiţer cu experienţă, un ofiţer de luptă, comandantul potrivit şi o persoană care poate adăuga mai multă putere forţelor noastre pentru operaţiuni speciale. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem noi rezultate”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un mesajul transmis compatrioțior. Liderul de la Kiev a precizat că generalul Viktor Horenko, care a comandat până acum Forţele pentru Operaţiuni Speciale, va continua să îndeplinească sarcini speciale în cadrul Serviciului de Informaţii al apărării din Ucraina, serviciu condus de generalul Kirilo Budanov.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 618: Atac masiv cu drone! SIS: Rusia a cheltuit 1 miliard de lei pentru a submina alegerile din Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 617: Semne de iarnă grea! Sandu acuză Rusia, Kremlinul reacționează, iar Zalujnîi recunoaște o greșeală
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice

Președintele Coreei de Sud a fost arestat: Acuzațiile aduse lui Yoon Suk Yeol

missing
15 ianuarie 2025, ora 09:49

Președintele Coreei de Sud a fost arestat, după impunerea legii marțiale. Este primul lider arestat în timpul mandatului din țara asiatică. Autoritățile au pus în aplicare mandatul de arestare emis la sfârșitul lunii trecute, astfel că Yoon Suk Yeol, președintele Coreei de Sud, a fost arestat miercuri, 15 ianuarie, scrie adevarul.ro.

Președintele este acuzat că ar fi fost liderul unei insurecții, singura faptă în fața căreia nu are imunitate. În urma arestării, Yoon Suk Yeol devine primul lider de stat din Coreea de Sud care să fie arestat în timpul mandatului.

Separat, procesul său de punere sub acuzare este judecat la Curtea Constituțională.

Mandatul, care era valabil până la 6 ianuarie, a fost unul greu de pus în aplicare, dat fiind faptul că la 3 ianuarie, autoritățile au fost împiedicate de gărzile de securitate ale președintelui în a-l reține.

Autoritățile s-au întors miercuri cu forțe noi, mai mulți ofițeri, ba chiar unul purtând o scară cu ajutorul căreia să urce peste baricadele de la reședința lui Yoon.

Odată arestat, liderul de stat a declarat că este deschis dialogului și se va supune interogatoriului, pentru a evita astfel un posibil conflict sângeros.

Yoon Kab-keun, un avocat al președintelui destituit este ilegal și invalid, deoarece Biroul de Investigare a Corupției pentru Înalți Funcționari (CIO) nu avea autoritatea de a solicita un mandat în temeiul legislației sud-coreene.

De asemenea, CIO a anunțat că a fost emis și un mandat de percheziție asupra președintelui.

Președintele destituit a devenit cunoscut pentru ridicarea legii marțiale la o zi după ce a introdus-o.

Un conflict privind adoptarea bugetului său în parlament, unde tabăra prezidenţială este în minoritate, l-a determinat, marţi, 3 decembrie, să recurgă la impunerea legii marţiale, măsură criticată dur nu doar de opoziţie, care i-a cerut demisia de urgenţă, ci şi de membrii propriului partid.  

La scurt timp după anunț, sute de manifestanți s-au adunat în fața Parlamentului, pentru a cere retragerea textului şi demisia lui Yoon Suk Yeol.

„Preşedintele trebuie să explice această situaţie tragică imediat şi în detaliu”, a declarat la televiziune şeful partidului său, Han Dong-hoon, subliniind că „toţi cei responsabili vor trebui traşi la răspundere”.

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.