„Nu se închide niciun spital, se comasează sub un management comun”. Ministerul Sănătății a venit cu o reacție pentru TV8, după ce angajații Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile au lansat o petiție prin care își exprimă dezacordul privind fuzionarea instituției cu Spitalul „Toma Ciorbă”. Între timp, și Colectivul Spitalului de Boli Infecțioase a semnat o sesizare privind comasarea instituțiilor medico-sanitare.
Corina Gamurari, consultat principal la Ministerul Sănătății a declarat pentru TV8: „Nu se închide niciun spital, se comasează sub un management comun, deoarece au același specific (maladii contagioase), ambele sunt terțiare și activează cu o capacitatea joasă din punct de vedere economico-financiar. Nu suntem o țară bogată să ne permitem un asemenea lux, să activeze un spital asemenea Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu un volum de 40%, pentru asta plătesc cetățenii.”
Tot azi, și Angajații Spitalului de Boli Infecțioase au venit cu o sesizare către autorități prin care își exprimă nemulțumirea față de reorganizarea celor două spitale. În document se face referire la declarația Ministerului Sănătății privind scopul acestei fuziuni și anume „prin crearea unui management comun al ambelor instituții medicale, iar activitatea va fi in continuare în aceleași edificii și nu se pune problema închiderii vreunui spital.”
Cu toate acestea, „reieșind din nota informativă la proiectul de hotărâre privind fuziunea ambelor instituții medicale, se observă că de fapt scopul acestei fuziuni este de a închide actualul IMSP Spital Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și a-l transfera în spațiile din cadrul IMSP Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile, ceea ce este absolut incorect și inadmisibil”, se menționează în sesizare.
Angajații Spital Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă" solicită revizuirea deciziei de comasare a instituțiilor medico-sanitare vizate.