Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 39: Israelul atacă intensiv, iar Hamas cere armistițiu! OMS: „Cel mai mare spital din Gaza devine cimitir”

14 noiembrie 2023, ora 10:17

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului. Telefon de urgență: +972 527 789 772 și +972 7998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081.

Tancurile israeliene au fost masate marți la porțile principalului spital din Gaza, considerat o ascunzătoare strategică a Hamas, dar Joe Biden a cerut Israelului să dea dovadă de reținere pentru a proteja miile de persoane blocate acolo. Hamas acuză Israelul de „tergiversare" a negocierilor, mediate de Qatar, cu privire la o eventuală eliberare a zeci de ostatici în schimbul unui armistițiu. Israelul „a cerut eliberarea a 100 (de ostatici), noi am informat mediatorii că am putea elibera ostaticii dacă obținem cinci zile de armistițiu - adică o încetare a focului și trecerea ajutoarelor pentru toți oamenii noștri în întreaga Fâșie Gaza - dar inamicul tergiversează", a declarat purtătorul de cuvânt al ramurii armate a Hamas, Abu Obeida, notează HotNews. Între timp, pe rețelele sociale a fost publicată o fotografie cu militarii israelieni care au arborat drapelul național în clădirea legislativului din Gaza. 

UPDATE Premierul Israeului, Benjamin Netanyahu, a catalogat acuzația ONU de crime de război „o porcărie” și a spus despre civilii uciși de bombardamente în Gaza că sunt „victime colaterale”.

UPDATE Un membru important al guvernului de extremă-dreapta al premierului Benjamin Netanyahu a spus marți că Israelul nu va mai accepta existența unei entități independente în Gaza și că ar fi mai bine ca palestinienii de acolo să plece în alte țări, transmite Reuters.

UPDATE Armata israeliană a anunţat marţi că a preluat controlul asupra clădirilor guvernamentale ale mişcării islamiste palestiniene Hamas în oraşul Gaza, inclusiv asupra Parlamentului şi clădirilor guvernului şi poliţiei, informează AFP.

UPDATE Armata israeliană (IDF) a anunţat că marţi va fi impusă încă o „pauză tactică” de patru ore în operaţiunea militară din Fâşia Gaza. Pauza a fost introdusă pentru a permite organizarea de evacuări şi intervenţia lucrătorilor umanitari.

UPDATE Israel folosește în mod deliberat „forță dispropoționată” în Fâșia Gaza și țintește „infrastructură civilă” într-un efort de a-și limita propriile pierderi și de a-și demonstra „forța militară”, se susține într-un memo confidențial al ambasadei olandeze la Tel Aviv, relatează Politico.

UPDATE Cinci palestinieni au fost ucişi într-o operaţiune a armatei israeliene în sectorul Tulkarm din nordul Cisiordaniei ocupate. Cei cinci bărbaţi aveau vârste între 21 şi 29 de ani, a precizat Amin Khader, directorul spitalului Thabet, unde au fost constatate decesele. Martori au relatat despre ciocniri violente în tabăra de refugiaţi locală şi despre o desfăşurare importantă de forţe pentru arestarea tinerilor. Armata israeliană a confirmat pentru AFP o operaţiune în acest sector al Cisiordaniei ocupate, fără însă a preciza motivele sau a comenta bilanţul palestinian. Potrivit Reuters, cel puţin trei dintre palestinieni au fost ucişi de o dronă israeliană marţi dimineaţă în Cisiordania ocupată, notează Spotmedia.

UPDATE Președintele Israelului, Itzhak Herzog, spune că o copie a cărții lui Hitler, Mein Kampf, a fost găsită pe corpul unui membru Hamas într-o bază pe care gruparea o folosea în nordul Gaza, relatează BBC. El a spus că acest lucru arată că unii membri ai Hamas cercetau ideologia antisemită a lui Hitler. Președintele a prezentatla BBC cartea lui Adolf Hitler, spunând că a fost găsită în camera unui copil folosită de un agent din Gaza, care a marcat și secțiunile în care îndemna la masacrarea evreilor, scrie și Times of Israel, notează G4media.

UPDATE Cinci palestinieni au fost ucişi într-o operaţiune a armatei israeliene în sectorul Tulkarm din nordul Cisiordaniei ocupate. Cei cinci bărbaţi aveau vârste între 21 şi 29 de ani, a precizat Amin Khader, directorul spitalului Thabet, unde au fost constatate decesele. Martori au relatat despre ciocniri violente în tabăra de refugiaţi locală şi despre o desfăşurare importantă de forţe pentru arestarea tinerilor. Armata israeliană a confirmat pentru AFP o operaţiune în acest sector al Cisiordaniei ocupate, fără însă a preciza motivele sau a comenta bilanţul palestinian. Potrivit Reuters, cel puţin trei dintre palestinieni au fost ucişi de o dronă israeliană marţi dimineaţă în Cisiordania ocupată, potrivit Spotmedia.

UPDATE Aripa armată a grupării militante palestiniene Hamas a declarat că le-a spus mediatorilor din Qatar că grupul este gata să elibereze până la 70 de femei și copii deținuți în Gaza în schimbul unui armistițiu de cinci zile, scrie B1.

UPDATE Un atac aerian israelian asupra Ainata, un sat din sudul Libanului, a ucis un civil libanez şi a rănit un altul, conform unei surse de securitate libaneză citată de presă locală. Atacul aerian israelian a vizat o casă de la marginea satului. Armata israeliană anunțase de asemenea că „teroriştii au tras înspre mai multe locuri din nordul Israelului” și că a lovit sursa atacului şi posturi pe care „teroriştii obişnuiau să le folosească pentru a efectua lansări către Israel”, notează Spotmedia.

UPDATE Cel puțin 200.000 de oameni au fugit din nordul Fâșiei Gaza în mai puțin de 10 zile, susțin reprezentanții ONU. Biroul umanitar al ONU (OCHA) estimează că, în total, aproximativ 1,5 milioane de palestinieni, adică mai mult de două treimi din populația Gaza, și-au părăsit casele. OCHA a avertizat că doar un spital din nordul regiunii mai este capabil să preia pacienți, toate celelalte fiind închise, notează Spotmedia.

UPDATE Armata israeliană a declarat marţi că coordonează transferul de incubatoare în Fâşia Gaza, într-o posibilă măsură care să permită evacuarea nou-născuţilor din cel mai mare spital din Fâşia Gaza. Comunicatul, postat pe reţelele de socializare cu o imagine a unui soldat care descarcă incubatoare dintr-o dubă, a urmat apelurilor de urgenţă de la spitalul Al Shifa cu privire la pacienţii săi, în timp ce forţele terestre israeliene se apropie şi combustibilul pentru generatoare se epuizează, notează Mediafax.

UPDATE Încă 26 de cetățeni români vor fi evacuați, marți, din Fâșia Gaza, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În această dimineață, 86 de români au ajuns în țară, la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Naţională TAROM, notează Digi24.

UPDATE Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a recunoscut dezacordurile din cadrul Departamentului de Stat legate de abordarea administraţiei Biden faţă de războiul Israel-Hamas. Luna trecută, un oficial al Departamentului de Stat a demisionat public în semn de protest faţă de politica administraţiei privind războiul Israel-Hamas. „Ştiu că pentru mulţi dintre voi, suferinţa cauzată de această criză are un impact personal profund. Suferinţa care vine odată cu imaginile zilnice cu bebeluşi, copii, persoane vârstnice femei şi barbaţi care suportă această criză este chinuitoare. O simt eu însumi”, a scris Blinken într-un e-mail adresat personalului, scrie Mediafax.

UPDATE Președintele american Joe Biden a declarat că spitalele din Fâșia Gaza trebuie protejate și spune că a sperat la o acțiune „mai puțin intruzivă” din partea Israelului, în timp ce tancurile israeliene au avansat până la porțile principalului spital din enclava asediată, notează Spotmedia.

UPDATE Americanii au efectuat lovituri aeriene de „precizie" în Siria asupra unor instalații folosite de garda revoluționară iraniană, a anunțat Pentagonul, potrivit Știripesurse.

UPDATE Armata israeliană a acuzat Hamas de „teroare psihologică”, după ce gruparea a făcut publică o înregistrare video în care apare o femeie de 19 ani, răpită de militanţii Hamas pe 7 octombrie. În înregistrare apare Noa Marciano, care citeşte un mesaj, afirmând că se află în captivitate de patru zile. Astfel, data înregistrării ar fi în jur de 10 sau 11 octombrie. Ulterior apar imagini cu cadavrul unei tinere femei. Hamas afirmă că Noa Marciano a fost ucisă în urma unui raid aerian al Israelului, pe 9 noiembrie, notează Rador.

UPDATE Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat luni intensificarea atacurilor împotriva Hamas, promițând că Israelul va duce "războiul până la capăt". "Aceasta nu este nici o «operațiune», nici o «rundă», ci un război până la capăt, le-a transmis acesta soldaţilor israelieni. De asemenea, ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, a afirmat că Hamas "a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza". De cealaltă parte, palestinienii susțin că în nordul Fâșiei nu mai funcționează nicio unitate medicală.

UPDATE Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că alți doi soldați au fost uciși în luptele împotriva teroriștilor Hamas în nordul Fâșiei Gaza, iar numărul deceselor în operațiunea terestră israeliană a ajuns la 46, relatează The Times of Israel.

UPDATE Statele Unite se confruntă cu provocări simultane de securitate în Europa, în nord-estul Asiei și în Orientul Mijlociu, iar o reducere semnificativă a angajamentelor militare americane în aceste regiuni de importanță strategică ar conduce la intensificarea tentativelor Rusiei, Chinei și Iranului de a profita de vidul de putere, comentează cotidianul Financial Times. Statele Unite se confruntă cu provocări simultane de securitate în Europa, în nord-estul Asiei și în Orientul Mijlociu, iar o reducere semnificativă a angajamentelor militare americane în aceste regiuni de importanță strategică ar conduce la intensificarea tentativelor Rusiei, Chinei și Iranului de a profita de vidul de putere, comentează cotidianul Financial Times.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că aproximativ 600 de persoane au rămas în spital, iar altele s-au adăpostit pe holuri. „În jurul spitalului există cadavre care nu pot fi îngrijite sau nici măcar îngropate sau duse la vreun fel de morgă", a spus el, potrivit News.ro.  „Spitalul nu mai funcţionează deloc aşa cum ar trebui. Este aproape un cimitir", a adăugat Lindemeier. Medicii au vorbit, de asemenea, despre cadavrele care se îngrămădesc şi putrezesc la spital. Dr. Mohamed Abu Selmia a mai declarat pentru BBC că, întrucât autoritățile israeliene nu au acordat încă permisiunea ca trupurile în descompunere să părăsească spitalul pentru a fi îngropate, câinii au intrat acum în incinta spitalului şi au început să mănânce cadavrele.

UPDATE Cel mai mare spital din Gaza devine un cimitir, avertizează Organizația Mondială a Sănătăți. Sub spitalul „Al Shifa” s-ar afla centrul de comandă Hamas, insistă armata israeliană, care prezintă noi dovezi cu planurile teroriștilor. Al-Shifa este „aproape un cimitir”, avertizează Organizația Mondială a Sănătății, cu cadavre îngrămădite atât în interior, cât și în curtea exterioară. Iar zeci de bebeluși născuți prematur și 45 de bolnavi care au nevoie de dializă nu pot fi tratați corespunzător pentru că unitatea medicală a rămas fără energie electrică, spune un purtător de cuvânt al ONU.

UPDATE Armata israeliană a confirmat marţi identitatea unei femei soldat ținută ostatică de Hamas, după publicarea de către aripa armată a mișcării islamiste palestiniene a unui clip video în care apare o tânără în captivitate, notează Digi24.

UPDATE Un post de televiziune irakian a difuzat un videoclip în care apare academiciana israeliană-rusă Elizabeth Tsurkov, care a fost răpită la Bagdad în urmă cu nouă luni. Autoritățile israeliene au dezvăluit abia în luna iulie că Tsurkov a fost răpită, dând vina pe militanții pro-iranieni după ce aceasta a dispărut fără urmă în Irak, la sfârșitul lunii martie, relatează The Guardian, scrie Adevărul.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 38: Demisie la Londra și drapel în bernă la ONU! IDF: Hamas „a pierdut controlul asupra Gaza”
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 37: Atac în Siria și vamă redeschisă! Netanyahu promite victoria, Macron e criticat, iar SUA cer precizări
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.