Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel: Plan din SUA, ultimatum de evacuare și atac la o tabără de refugiați! Un oficial ONU cere încetarea focului

18 noiembrie 2023, ora 21:48

Ministerul de Externe al Republicii Moldova anunță finalizarea cu succes a operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, odată cu întoarcerea celor opt cetățeni evacuați. În total, 53 de cetățeni moldoveni au ajuns cu bine în Republica Moldova.

Israelul a emis un nou avertisment către palestinienii din oraşul Khan Younis, din sudul Gaza, să iasă de pe linia de foc şi să se apropie de ajutorul umanitar, acesta fiind cel mai recent indiciu că intenţionează să atace Hamas în sud, după ce a supus nordul, transmite Reuters. Totodată, armata israeliană a dat termen de o oră medicilor, pacienţilor şi persoanelor strămutate care se află în complexul spitalicesc Al-Shifa, situat în nordul Fâşiei Gaza, să evacueze spitalul. Cel puţin 26 de persoane au murit şi 23 au fost rănite în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un bombardament israelian asupra unei zone rezidenţiale din localitatea Khan Yunes, din Fâşia Gaza. Forțele israeliene (IDF) care desfășoară o operațiune la sol împotriva Hamas în Fâșia Gaza s-au apropiat de unul dintre cele mai importante bastioane ale teroriștilor.

UPDATE Președintele american Joe Biden cere pentru prima dată comunității internaționale să ajute la gestionarea securității Gaza pentru o perioadă interimară după război. Statelor Unite, Joe Biden, a declarat sâmbătă că Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze în cele din urmă Fâșia Gaza și Cisiordania, în urma războiului dintre Israel și Hamas. „Pe măsură ce ne străduim să obținem pacea, Gaza și Cisiordania ar trebui să fie reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toții pentru o soluție cu două state”, a declarat Joe Biden într-un articol de opinie publicat în „Washington Post”. „Nu trebuie să existe nicio strămutare forțată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, niciun asediu sau blocadă și nicio reducere a teritoriului”, a mai spus Joe Biden. El a folosit articolul de opinie pentru a încerca să răspundă la întrebarea ce doresc Statele Unite pentru Gaza după ce conflictul se va încheia, scrie Rador.

UPDATE Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan face apel la Germania să ajute la convingerea Israelului să elibereze "ostaticii" pe care îi deţine, înainte ca Ankara să poată negocia mai departe eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, relatează dpa sâmbătă.  

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că nu există încă un acord pentru eliberarea unora dintre ostaticii capturați de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie. Benjamin Netanyahu a negat ceea ce el a numit informaţii false potrivit cărora Israelul ia în considerare o propunere pentru eliberarea a cel puțin 50 de ostatici. Când guvernul va avea ceva de spus, autoritățile vor anunţa acest lucru, a spus el. Forțele israeliene de apărare (IDF) au declarat vineri că estimarea oficială a armatei cu privire la numărul de ostatici reținuți în Gaza este de 237. Benjamin Netanyahu a declarat că i-a invitat pe reprezentanții familiilor ostaticilor la o întâlnire cu cabinetul de război al Israelului, la sfârșitul acestei săptămâni. Premierul israelian a apărat, de asemenea, decizia cabinetului său de război de a permite intrarea zilnică în Gaza a două cisterne de combustibil, după ce mai mulți oficiali israelieni au criticat această măsură. Benjamin Netanyahu a spus că cisternele vor furniza o cantitate minimă de combustibil de urgență pentru funcționarea pompelor de apă și de canalizare din Gaza. El a negat, de asemenea, că mișcarea a fost o schimbare de politică, spunând, în schimb, că a fost o soluție specifică și limitată pentru a preveni bolile, potrivit Rador.

UPDATE Există "o nevoie urgentă de a ameliora situaţia umanitară" în Fâşia Gaza, a declarat sâmbătă cancelarul german Olaf Scholz în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP, informează Agerpres.

UPDATE Principalul consilier al preşedintelui american Joe Biden în Orientul Mijlociu, Brett McGurk, a declarat sâmbătă că eliberarea ostaticilor deţinuţi de gruparea islamistă palestiniană Hamas ar duce la o creştere a livrărilor de ajutoare umanitare şi la o pauză semnificativă a ostilităţilor în Gaza, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Dacă "ostaticii sunt eliberaţi, veţi vedea o schimbare semnificativă, semnificativă", a declarat Brett McGurk în cadrul Dialogului de la Manama, o conferinţă anuală privind politica externă şi de securitate care se desfăşoară în Bahrein, potrivit Știripesurse.

UPDATE Ahmed Bahar, preşedinte interimar al Consiliului Legislativ din Gaza, controlat de Hamas, a murit din cauza rănilor grave suferite ca urmare a unui bombardament israelian, a informat sâmbătă, 18 noiembrie, gruparea islamistă palestiniană într-un scurt comunicat, citat de EFE.

UPDATE Iranul nu ar trebui să se implice în războiul din Fâşia Gaza, a declarat la Teheran un politician apropiat de ayatollahul Ali Khamenei, citat sâmbătă de ziarul Etemad, potrivit HotNews.

UPDATE Încercarea de a muta mulţi pacienţi de la spitalul Al-Shifa ar fi "extrem de problematică", a declarat o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează BBC.

UPDATE Trupele israeliene efectuează raiduri împotriva mai multor obiective din nordul Gaza, dezmembrând infrastructura teroristă și eliminând numeroși luptători Hamas în acest proces, relatează Ynetnews.com, potrivit G4media.

UPDATE Mai multe mii de persoane au demonstrat sâmbătă în Franţa pentru a cere un „armistiţiu imediat” în Gaza, la iniţiativa colectivului naţional pentru o pace justă şi durabilă între palestinieni şi israelieni, relatează AFP.

UPDATE Ministrul de externe al Iordaniei şi-a exprimat sâmbătă îndoiala că Israelul îşi poate atinge obiectivul de a distruge Hamas prin bombardamentele intense şi invazia din Fâşia Gaza, dominată de mult timp de mişcarea islamistă palestiniană, scrie Reuters.

UPDATE Protestatarii pro-Palestina au scandat pe străzile din București un slogan revendicat de teroriștii Hamas, care neagă existența Israelului, la marșul care a avut loc sâmbătă, în Piața Universității, începând cu ora 14:00: ”From the river to the sea, Palestina will be free” (De la râu până la mare, Palestina va fi liberă, n.red.), scrie G4media.

UPDATE Ministerul Sănătăţii din Fâșia Gaza a anunţat că minimum 50 de persoane au fost ucise, sâmbătă, într-o lovitură israeliană asupra unei şcoli care adăpostea strămutaţi într-o tabără de refugiaţi gestionată de ONU, în nordul enclavei.

UPDATE La două zile după ce proprietarul X, Elon Musk, și-a afișat pe platformă în mod public acordul total la o postare antisemită, Joe Biden a criticat postarea „odioasă” a miliardarului. O declarație a Casei Albe emisă vineri condamnă „promovarea odioasă a urii antisemite și rasiste” pe care Elon Musk o afișează pe X, în cei mai puternici termeni, și precizează că „vine împotriva valorilor noastre fundamentale ca americani”, transmite The Guardian, notează Digi24.

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat într-un interviu acordat NPR că nu intenţionează să păstreze trupe în Gaza după război, chiar dacă Israelul va menţine controlul de securitate asupra Fâşiei în viitorul apropiat. „Nu sunt sigur că ţin trupele înăuntru”, a explicat el. În ceea ce priveşte viitorul Fâşiei, „responsabilitatea militară generală este israeliană, dar trebuie să existe un guvern civil”, atâta timp cât acesta se angajează să nu „finanţeze terorismul”, notează Mediafax.

UPDATE Hamas a cerut ca Israelul să înceteze să mai zboare cu drone de supraveghere deasupra Fâșiei Gaza, ca parte a solicitării sale ca Israelul să-și întrerupă operațiunile militare în schimbul eliberării ostaticilor deținuți de grupul terorist, potrivit a doi oficiali israelieni și unei a treia surse familiare cu negocierile în curs, citate de CNN.

UPDATE Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a cerut, vineri, Naţiunilor Unite o încetare a focului pentru a-i ajuta pe cei 2,2 milioane de locuitori din Fâşia Gaza. „O încetare a focului umanitară. Numiţi-o cum vreţi, dar ceea ce este necesar din punct de vedere umanitar este simplu: opriţi luptele pentru a permite civililor să se deplaseze în siguranţă”, a pledat Griffiths în timpul unei intervenţii video înainte de o întâlnire informală a Adunării Generale a ONU la New York, scrie Spotmedia.

UPDATE Papa Francisc se va întâlni separat, săptămâna viitoare, cu rudele ostaticilor deţinuţi de militanţii Hamas şi cu o delegaţie de palestinieni care au rude în Gaza, a anunţat vineri Vaticanul, potrivit Reuters. „Prin aceste întâlniri, care au un caracter exclusiv umanitar, Papa Francisc doreşte să îşi arate apropierea spirituală faţă de suferinţele ambelor părţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat, scrie Money.

UPDATE Cinci state semnatare ale tratatului de instituire a Curţii Penale Internaţionale (CPI) au solicitat o anchetă cu privire la „situaţia din statul Palestina”, a anunţat procurorul său, care a confirmat investigarea crimelor comise de la atacul Hamas din 7 octombrie. „Biroul meu a primit o sesizare cu privire la situaţia din statul Palestina de la următoarele cinci state părţi: Africa de Sud, Bangladesh, Bolivia (…) Comore şi Djibouti”, a declarat Karim Khan, notează Spotmedia.

UPDATE Agenția de presă palestiniană Wafa relatează că 26 de persoane au fost ucise peste noapte într-un atac militar israelian asupra clădirilor din Khan Younis, în sudul Gazei.Wafa a spus că zeci sunt răniți în lovituri.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden l-a sunat din nou pe emirul Qatar Tamim bin Hamad Al-Thani şi a reiterat „necesitatea urgentă” ca cei aproximativ 240 de ostatici „să fie eliberaţi fără întârziere”, a spus Casa Albă, intensificându-şi retorica asupra imperativităţii problemei. În timpul şedinţei cabinetului de război de aseară, prim-ministrul Benjamin Netanyahu l-a sunat pe Biden şi l-a îndemnat să facă presiuni pe emirul Qatarului pentru a extinde numărul de ostatici care urmează să fie incluşi în acordul negociat la Doha între Israel şi Hamas, a informat în această seară Canalul 12, citat de Haaretz, notează Mediafax.

UPDATE Semiluna Roşie Palestiniană a anunţat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că cinci persoane au fost ucise şi două au fost rănite într-un atac israelian asupra taberei de refugiaţi Balata din Nablus, în Cisiordania ocupată. Potrivit administraţiei taberei, atacul aerian a lovit o clădire ce găzduieşte un sediu al Fatah, principala organizaţie palestiniană. Armata israeliană nu a confirmat imediat această lovitură, scrie Spotmedia.

UPDATE Israelul a emis un nou avertisment către palestinienii din orașul Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza de a se îndepărta de câmpul de luptă și a se apropia de zona de ajutor umanitar, acesta fiind cel mai recent indiciu că intenționează să atace Hamas în sudul enclavei după ce va cuceri controla partea de nord, notează HotNews. „Le cerem oamenilor să se mute. Știu că nu este ușor pentru mulți dintre ei, dar nu vrem să vedem civili prinși în mijlocul schimburilor de focuri", a declarat vineri Mark Regev, un consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Acest lucru ar putea forța sute de mii de palestinieni care au fugit spre sud de asaltul israelian asupra orașului Gaza să se mute din nou, împreună cu locuitorii din Khan Younis, un oraș cu peste 400.000 de locuitori, agravând o criză umanitară deja gravă.

UPDATE Primul transport de combustibil a ajuns vineri în Fâşia Gaza, după ce Israelul a dat undă verde pentru a pune capăt suspendării telecomunicaţiilor care blochează livrarea de ajutor umanitar în teritoriul palestinian asediat. De asemenea, continuă apelurile la nivel internațional pentru încetarea focului și găsirea unei soluții pentru a permite civililor să se deplaseze în siguranţă, în timp ce numărul victimelor crește. Totodată, Semiluna Roşie Palestiniană a anunţat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că cinci persoane au fost ucise şi două au fost rănite într-un atac israelian asupra taberei de refugiaţi Balata din Nablus, în Cisiordania ocupată, scrie Spotmedia.

UPDATE Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat vineri seară importanţa dialogului cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan date fiind opiniile lor diferite faţă de conflictul actual din Orientul Mijlociu, notează Spotmedia.

В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Прогноз погоды на выходные: тепло и без осадков
Прогноз погоды на выходные: тепло и без осадков
Лишение прав, штраф в 150 000 леев и до 4 лет тюрьмы: с 7 сентября в Молдове ужесточили наказания для пьяных водителей
Лишение прав, штраф в 150 000 леев и до 4 лет тюрьмы: с 7 сентября в Молдове ужесточили наказания для пьяных водителей
/ВИДЕО/ Ковеши: У европейской прокуратуры есть полномочия расследовать хищения из фондов ЕС в Молдове
/ВИДЕО/ Ковеши: У европейской прокуратуры есть полномочия расследовать хищения из фондов ЕС в Молдове

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/ВИДЕО/ Полиция нашла пропавшего 13-летнего подростка с помощью дрона
/ВИДЕО/ Полиция нашла пропавшего 13-летнего подростка с помощью дрона
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Михай Попшой пригласил нового главу МИД Украины посетить Молдову
Михай Попшой пригласил нового главу МИД Украины посетить Молдову
/ФОТО/ На берегу Днестра в селе Рэскаец начали ремонт защитной дамбы
/ФОТО/ На берегу Днестра в селе Рэскаец начали ремонт защитной дамбы
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.