Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 44: Pericol de foamete, apel al Papei, evacuare forțată și „zona morții”. Șeful ONU: "Sunt profund șocat"

19 noiembrie 2023, ora 20:16

Un acord pentru a asigura eliberarea unora dintre ostaticii ţinuţi în Gaza de militanţii Hamas este mai aproape ca niciodată, a declarat duminică, 19 noiembrie, un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters. Între timp, reprezentanții Programului Alimentar Mondial al ONU avertizează că întreaga populație din Gaza, adică peste 2 milioane de oameni, dintre care aproximativ jumătate sunt copii, ar putea muri oricând de foame.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că o echipă de evaluare a vizitat sâmbătă Spitalul Al-Shifa din nordul Fâșiei Gaza şi lucrează la un plan de evacuare a spitalului. Potrivit OMS, experții săi au stat doar o oră în spital, din cauza problemelor de securitate. Membrii misiunii au descris spitalul ca fiind o „zonă a morţii” în care situaţia este „disperată”, spitalul nefuncționând din cauza lipsei de apă, combustibil, medicamente și alte produse esențiale. În spital se mai află 25 de lucrători medicali şi 291 de pacienţi, dintre care 32 de bebeluşi în stare critică, potrivit OMS, citată de Libertatea.

UPDATE Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat duminică „profund șocat” de faptul că două școli ale ONU din Fâșia Gaza au fost lovite în mai puțin de 24 de ore, zeci de oameni, între care multe femei și copii „care căutau siguranță în clădirile ONU”, fiind ucişi sau răniţi. „Sute de mii de civili palestinieni caută adăpost în facilitățile ONU în toată Gaza din cauza intensificării luptelor. Reafirm că localurile noastre sunt inviolabile”, a subliniat dl Guterres într-un comunicat. El a afirmat, de asemenea, că războiul dintre Israel și militanții palestinieni Hamas care conduc Gaza provoacă un „număr uluitor și inacceptabil de victime civile” și a cerut din nou o încetare umanitară a focului imediată, notează Rador.

 

UPDATE Ministrul israelian al serviciilor de informaţii, Gila Gamliel, a cerut comunităţii internaţionale să ''promoveze reinstalarea voluntară'' a palestinienilor ''în afara Fâşiei Gaza'', ''în loc să trimită bani pentru a reconstrui'' teritoriul bombardat în prezent de Israel, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

UPDATE O avocată palestiană povestește despre viața din Gaza după mai bine de o lună de război. Fatma Ashour spune că „nu există apă, combustibil, electricitate, pâine, sare, haine. Este dincolo de ceea ce poate îndura o ființă umană”, notează Adevărul.

 

UPDATE Avioane de luptă ale armatei israeliene au atacat "infrastructura teroristă" a grupării şiite libaneze Hezbollah, ca răspuns la lansarea a zece obuze de mortier către oraşul de graniţă Shlomi, evacuat de Israel în urmă cu câteva săptămâni din cauza tensiunii la graniţa sa de nord, transmite duminică EFE, informează Agerpres.

UPDATE Un comandant de tanc a mărturisit că a văzut soldați jucând fotbal și înotând în mare, iar un alt comandant IDF a spus că șoferii israelieni se întrec pentru a vedea cine va ajunge primul la destinație, scrie Ziare.com.

UPDATE Armata SUA își reconsideră necesitățile de muniție pentru un potențial conflict de anvergură în viitor. Forțele armate americane își îndreaptă atenția către modernizarea producției și a stocurilor, cu un accent deosebit pe proiectilele de artilerie de 155mm, notează Adevărul. "Armata analizează cu atenție războiul din Ucraina și modul în care muniția este utilizată, pentru a ne informa cu privire la necesitățile noastre. Recunoscând utilizarea unor cantități mari de artilerie de ambele părți ale conflictului, Armata (SUA) investește pentru a se pregăti mai bine pentru un potențial conflict și pentru a susține Ucraina în lupta sa continuă pentru libertate", a declarat pentru Business Insider Douglas R. Bush, secretarul adjunct al Armatei pentru achiziții, logistică și tehnologie. Unul dintre obiectivele imediate ale Armatei SUA este creșterea producției de proiectile de 155mm, de la aproape 30.000 pe lună în prezent, la 100.000 pe lună până la sfârșitul anului 2025. În același timp, se concentrează pe asigurarea unui lanț de aprovizionare mai puternic și o producție constantă de muniție, atât pe plan intern, cât și cu sprijinul partenerilor SUA.

UPDATE Franţa va trimite mai multe materiale medicale şi o a doua navă spital în Gaza, a anunţat duminică biroul preşedintelui Emmanuel Macron, într-un comunicat citat de Reuters. 

UPDATE Iranul se află în spatele capturării de către rebelii Houthi din Yemen a unei nave în Marea Roșie, avertizează Israelul, potrivit The Jerusalem Post. Capturarea navei Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, este „un alt act de terorism iranian", transmite premierul Benjamin Netanyahu.

UPDATE Ceva mai mult de trei din patru palestinieni au o opinie pozitivă despre Hamas, potrivit unui sondaj de opinie realizat de firma de sondare Lumea arabă pentru cercetare şi dezvoltare (Arab World for Research and Development, AWRAD) după atacul terorist din 7 octombrie de pe teritoriul Israelului, potrivit Spotmedia.

UPDATE Gruparea teroristă Houthi, care operează în Yemen, fiind coordonată financiar și logistic de Iran, a amenințat la începutul săptămânii că va comite acte teroriste îndreptatea împotriva Israelului în Marea Roșie.

UPDATE Duminică, regele Abdullah al Iordaniei a spus că întreaga comunitate internațională ar trebui să facă eforturi în vederea instituirii unei încetări imediate a focului în Gaza pentru a opri o catastrofă umanitară provocată de ceea ce a descris ca „războiul urât al Israelului împotriva civililor”, scrie Rador.

UPDATE Treizeci şi unu de bebeluşi născuţi prematur şi „foarte bolnavi” au fost transferaţi în siguranţă duminică de la principalul spital din Gaza la altul din sud şi vor fi mutaţi luni în Egipt, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii, potrivit AP. Zeci de alţi pacienţi, grav răniţi, au rămas blocaţi în spital la câteva zile după ce forţele israeliene au intrat în incintă, scrie Money.

UPDATE Miniștrii de externe ai Rusiei și Iranului au cerut duminică o încetare a focului în Gaza și au spus că trebuie acordat ajutor urgent populației civile de acolo. Oficialii ruşi au declarat că ministrul de externe Serghei Lavrov a discutat cu omologul său iranian, Hossein Amirabdollahian, la cererea autorităţilor de la Teheran, potrivit Rador.

UPDATE Sergentul de Stat Major Yonatan Yitzhak Samo, 21 de ani, care a murit în luptele cu teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, a salvat șase pacienți, după ce organele i-au fost donate, la cererea sa. Printre altele, o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani au primit o nouă șansă viață, relatează Jerusalem Post și Walla News, citat de Libertatea.

UPDATE Papa Francisc a reînnoit duminică apelurile pentru pace în Ucraina și în Orientul Mijlociu în timpul rugăciunii Angelus, spunând că este esențial să se continue eforturile pentru a opri conflictele. „Mă rog pentru populația chinuită din Ucraina... și pentru oamenii din Palestina și Israel", a spus el mulțimii adunate în Piața Sfântul Petru. „Pacea este posibilă, este nevoie de bunăvoință ... nu trebuie să ne resemnăm pentru că, întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna războiul este o înfrângere din care profită doar producătorii de arme", a adăugat Francisc.

UPDATE Prim-ministrul Qatarului a declarat că provocările care rămân în discuțiile pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas pe 7 octombrie sunt „minore”. Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani a adăugat că are încredere din ce în ce mai mare că se poate ajunge la un acord între Israel și Hamas.

UPDATE Bilanţul victimelor atacului comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas, în 7 octombrie, la festivalul de muzică Nova de la Re'im, în sudul Israelului, a fost revizuit în creştere, de la 260 la 350 de morţi, în timp ce oficialii israelieni au avertizat că bilanţul ar putea creşte şi mai mult pe măsură ce apar noi informaţii, scrie HotNews.

UPDATE Miniştri din ţări arabe şi islamice vor vizita luni China, prima oprire a unui turneu care are ca scop încheierea războiului din Gaza dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, a declarat ministrul de externe saudit, prinţul Faisal bin Farhan, citat de Reuters. Turneul va fi un prim pas în vederea punerii în aplicare a deciziilor la care s-a ajuns la summitul comun arab şi islamic ţinut în Riad în această lună, a comentat vineri pe X prinţul Bin Farhan în cadrul Dialogului de la Manama, o conferinţă anuală privind politica externă şi de securitate care se desfăşoară în Bahrein.

UPDATE Personalul medical de la spitalul Al-Shifa din Gaza a fost forțat să părăsească cel mai mare spital din Fâșia Gaza pe jos, cu pacienți grav bolnavi, inclusiv bebeluși prematuri, potrivit Medical Aid for Palestinians. "Printre cei care urmează să fie evacuați se numără și bebelușii prematuri supraviețuitori care au fost scoși forțat din incubatoare din cauza refuzului Israelului de a folosi combustibilul pentru generatoare. Ultimele informații primite de MAP au indicat că patru au murit și 35 au rămas în viață. Viețile lor sunt în pericol iminent”, se arată într-o postarea MAP, notează Antena3.

UPDATE Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat sâmbătă cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, şi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi despre negocierile în curs pentru obţinerea eliberării ostaticilor deţinuţi de Hamas, a anunţat palatul Elysée, transmite AFP. Macron a reamintit că „eliberarea ostaticilor, inclusiv a opt francezi, este o prioritate absolută pentru Franţa” şi a reiterat „necesitatea unui armistiţiu imediat care să conducă la o încetare a focului” în contextul în care numărul „victimelor civile creşte în Gaza”, notează Spotmedia.

UPDATE Mai multe sondaje de opinie sugerează că susținerea pentru Netanyahu și coaliția sa de guvernare se prăbușește, în ciuda sprijinului covârșitor în Israel pentru războiul împotriva Hamas, scrie CNN.

UPDATE Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că personalul său a vizitat spitalul Al-Shifa din orașul Gaza și se pregătește să evacueze pacienții și membrii personalului care rămân în termen de 24 până la 72 de ore. Potrivit comunicatului OMS, la locul de muncă se află încă 25 de membri ai personalului și 291 de pacienți – și se acționează pentru a coordona transferul acestora la spitalul Nasser și la spitalul European, tot în Fâșia Gaza, scrie AlephNews.

Cu toate acestea, s-a precizat că „aceste unități funcționează deja peste capacitatea lor maximă, iar transferul mai multor pacienți nu va face decât să înrăutățească povara asupra lor”.

UPDATE "Pe măsură ce ne străduim să obţinem pacea, Gaza şi Cisiordania ar trebui să fie reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toţii pentru o soluţie cu două state", a scris Joe Biden într-un articol de opinie publicat în Washington Post, citează Reuters. "Nu trebuie să existe nicio strămutare forţată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, niciun asediu sau blocadă şi nicio reducere a teritoriului", a mai spus Biden, potrivit Mediafax.

UPDATE Armata israeliană a ucis doi palestinieni în incursiuni în Cisiordania în această dimineață, potrivit unui raport al agenției palestiniene de presă WAFA. Forțele israeliene l-au împușcat mortal pe Issam Al-Fayed, un invalid de 46 de ani, la intrarea în tabăra de refugiați din Jenin, a precizat agenția, scrie AlephNews. 

/LIVE TEXT/ Război în Israel: Plan din SUA, ultimatum de evacuare și atac la o tabără de refugiați! Un oficial ONU cere încetarea focului
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 42: Legătura cu Ucraina, profundă îngrijorare și tunel secret! Israelul extinde operațiunea din Fâșia Gaza
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Прогноз погоды на выходные: тепло и без осадков
Прогноз погоды на выходные: тепло и без осадков
Лишение прав, штраф в 150 000 леев и до 4 лет тюрьмы: с 7 сентября в Молдове ужесточили наказания для пьяных водителей
Лишение прав, штраф в 150 000 леев и до 4 лет тюрьмы: с 7 сентября в Молдове ужесточили наказания для пьяных водителей
/ВИДЕО/ Ковеши: У европейской прокуратуры есть полномочия расследовать хищения из фондов ЕС в Молдове
/ВИДЕО/ Ковеши: У европейской прокуратуры есть полномочия расследовать хищения из фондов ЕС в Молдове

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/ВИДЕО/ Полиция нашла пропавшего 13-летнего подростка с помощью дрона
/ВИДЕО/ Полиция нашла пропавшего 13-летнего подростка с помощью дрона
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Михай Попшой пригласил нового главу МИД Украины посетить Молдову
Михай Попшой пригласил нового главу МИД Украины посетить Молдову
/ФОТО/ На берегу Днестра в селе Рэскаец начали ремонт защитной дамбы
/ФОТО/ На берегу Днестра в селе Рэскаец начали ремонт защитной дамбы
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.