Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 634: Atac la Kiev, explozie la Moscova și record de lunetist! Ucraina anunţă cel mai mare succes recent

19 noiembrie 2023, ora 21:27

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutivă, a declarat administrația militară a orașului. În tot acest timp, autoritățile ucrainene anunță că peste 3.800 de gospodării din regiunea Odesa nu au curent electric după atacurile cu drone rusești asupra infrastructurii energetice. Vremea nefavorabilă împiedică restabilirea alimentării cu energie, notează Libertatea. 

De partea cealaltă, apărarea antiaeriană a Rusiei anunță că  respins un atac cu dronă în noaptea de sâmbătă spre duminică deasupra capitalei Rusiei, potrivit primarului Moscovei, informează dpa. Între timp, un lunetist al trupelor speciale ale Ucrainei a stabilit un record mondial. El a eliminat un ocupant rus de la o distanță de 3,8 kilometri, raportează serviciul de presă al SBU.

UPDATE Armata ucraineană a declarat ieri că a împins forțele rusești înapoi „între trei și opt kilometri” de pe malurile râului Nipru, ceea ce, dacă se confirmă, ar fi primul avans semnificativ al forțelor Kievului la câteva luni de la o contraofensivă dezamăgitoare, transmite The Guardian. „Cifrele preliminare variază între 3 și 8 km, în funcție de particularitățile, geografia și topografia malului stâng", a declarat purtătoarea de cuvânt a armatei, Natalia Goumeniouk, pentru televiziunea ucraineană. Dacă acest avans se confirmă, va fi cea mai mare înaintare a armatei ucrainene împotriva trupelor Moscovei din ultimele luni. Cu toate acestea, Natalia Goumeniouk nu a precizat dacă forțele ucrainene controlează în totalitate această zonă din regiunea Herson (sud) sau dacă armata rusă s-a retras în fața asaltului trupelor de la Kiev.

UPDATE Unii parteneri ai Kievului cred că avioanele de luptă F-16 care ar urma să fie acordate Ucrainei nu vor putea schimba cursul războiului. Armata ucraineană, însă, nu este de acord cu o astfel de abordare, subliniind că aeronavele moderne vor alunga avioanele rusești din spaţiul aerian al Ucrainei, scrie Rador.

UPDATE Ministrul de Externe al Letoniei, Krisjanis Karins, se alătură listei de candidaţi la şefia NATO, după ce Jens Stoltenberg se va retrage, fiind al doilea politician de top din ţările baltice care îşi exprimă interesul, potrivit Mediafax.

UPDATE Vladimir Paholenko, adjunct al Departamentului de Investigații Criminale, și Oleg Șumilov, viceministru interimar de Interne în așa-numită Republică Populară Luhansk (LPR), au fost răniți, după ce mașina lor, un UAZ Patriot, a fost aruncată în aer, relatează publicația ucraineană Obozrevatel („Obsevatorul), care preia Astra, un canal rusesc de Telegram, notează Libertatea.

UPDATE Armata SUA își reconsideră necesitățile de muniție pentru un potențial conflict de anvergură în viitor. Forțele armate americane își îndreaptă atenția către modernizarea producției și a stocurilor, cu un accent deosebit pe proiectilele de artilerie de 155mm, notează Adevărul. "Armata analizează cu atenție războiul din Ucraina și modul în care muniția este utilizată, pentru a ne informa cu privire la necesitățile noastre. Recunoscând utilizarea unor cantități mari de artilerie de ambele părți ale conflictului, Armata (SUA) investește pentru a se pregăti mai bine pentru un potențial conflict și pentru a susține Ucraina în lupta sa continuă pentru libertate", a declarat pentru Business Insider Douglas R. Bush, secretarul adjunct al Armatei pentru achiziții, logistică și tehnologie. Unul dintre obiectivele imediate ale Armatei SUA este creșterea producției de proiectile de 155mm, de la aproape 30.000 pe lună în prezent, la 100.000 pe lună până la sfârșitul anului 2025. În același timp, se concentrează pe asigurarea unui lanț de aprovizionare mai puternic și o producție constantă de muniție, atât pe plan intern, cât și cu sprijinul partenerilor SUA.

UPDATE Oficialii ucraineni au recunoscut că întâmpină „probleme” în privința persoanelor apte de încorporare, dar care evită mobilizarea în armată și a implementării legilor privind recrutarea în armata ucraineană, informează CNN.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin, care a evitat reuniunea liderilor G20 din India în septembrie, va participa miercuri la summitul G20 prin videoconferinţă, a anunţat duminică televiziunea de stat rusă, citată de Le Figaro. Vladimir Putin este vizat de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională şi acum călătoreşte rar în străinătate, scrie ZF.

UPDATE Kievul şi Moscova au anunţat duminică faptul că au repatriat un orfan ucrainean în vârstă de 17 ani care a fost transferat în Rusia din oraşul Mariupol, după ce armata rusă l-a ocupat în primăvara anului 2022, în urma unui asediu sângeros, scrie Le Figaro, citat de Mediafax.

UPDATE Viktor Orban spune că Ucraina este „la ani lumină” de a se alătura Uniunii Europene și că obiectivul Ungariei va fi să „corecteze promisiunea greșită” făcută țării pentru aderarea la bloc. „Obiectivul nostru va fi să corectăm promisiunea greșită de începere a negocierilor cu Ucraina pentru că Ucraina este, acum, la ani-lumină depărtare de Uniunea Europeană”, a spus Orban. Premierul ungar spune că promisiunea UE de a deschide negocierile de aderare cu Ucraina a fost o „greșeală” adăugând și că el și guvernul său vor „opune rezistență” la aceste discuții din decembrie, scrie Digi24.

UPDATE Aproximativ 3.000 de camioane, majoritatea ucrainene, sunt blocate pe partea poloneză a frontierei începând de duminică dimineaţa, din cauza unei blocade de peste 10 zile a camionagiilor polonezi. Anunțul a fost făcut de autorităţile ucrainene, informează Reuters.

UPDATE Bulgaria avertizează țările NATO ce livrează arme Ucrainei că sunt ținte ale agenților ruși GRU. Emilian Gebrev, un magnat bulgar de arme, avertizează asupra campaniei de sabotaj a Rusiei ce vizează obstrucționarea livrărilor de arme Ucrainei, scrie Newsweek.

UPDATE Cea mai neagră săptămână pentru ruși. Au pierdut  peste 7.000 de soldați, 86 tancuri, un avion și sute de elemente de tehnică militară. Generalul Oleksandr Pavliuk, prim-adjunct al ministrului Apărării al Ucrainei, a postat pe Telegram daunele provocate de de forțele ucrainene  echipamentelor militare ale trupelor invadatoare ale Rusiei, scrie Newsweek. 

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sancţionat 37 de organizaţii ruseşti şi 108 persoane, între care un fost prim-ministru şi un fost ministru al Educaţiei, şi a afirmat că a avut ca scop să lupte împotriva răpirii, în timpul războiului, de copii din Ucraina şi alte forme de ”teroare rusească”, relatează Reuters, citată de News.ro.

UPDATE Ministerul de Interne al Rusiei l-a plasat pe Serghei Aleksaşenko, fost guvernator adjunct al Băncii Rusiei şi ministru adjunct al Finanţelor, pe lista sa de persoane urmărite, au informat sâmbătă agenţiile de presă de stat ruse TASS şi RIA, citate de Reuters, relatează News.ro. Aleksaşenko, care a criticat războiul Rusiei în Ucraina, trăieşte în exil în Statele Unite, după ce a intrat în conflict cu guvernul preşedintelui Vladimir Putin, şi fusese deja desemnat ”agent străin”. TASS a relatat că Aleksaşenko a fost adăugat pe lista de persoane urmărite a Ministerului de Interne pentru o acuzaţie penală nespecificată. Reuters nu a putut accesa imediat baza de date generală a ministerului.

UPDATE Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte la rând, intensificându-și atacurile asupra capitalei ucrainene după mai multe săptămâni de pauză, a transmis administrația militară a orașului. Ucrainenii afirmă că forțele Moscovei au lansat în total 20 de drone asupra țării, dintre care au fost doborâte 15, scrie HotNews.

UPDATE Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei informează, în raportul de duminică dimineaţă, că armata rusă a pierdut încă 1.190 de militari. Astfel, de la începutul invaziei la scară largă, armata ucraineană a lichidat 318.570 de invadatori ruşi. De asemenea, de la începutul războiului, trupele ucrainene au doborât 323 de avioane și 324 de elicoptere rusești. Au mai fost distruse 5.435 (+13) de tancuri ale armatei ruse, 10.166 (+25) de vehicule blindate, 7.744 (+18) de sisteme de artilerie, 588 (+2) de sisteme de apărare antiaeriană, 898 (+2) de lansatoare multiple de rachete, 10.120 (+29) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 22 de nave/ambarcaţiuni, 1 submarin, 5.755 (+29) de drone, 1.563 de rachete de croazieră și tehnică specială (1.096), potrivit Rador.

UPDATE Conglomeratul energetic ucrainean DTEK afirmă că peste 3.800 de gospodării din 13 zone din cadrul regiunii Odesa au rămas fără electricitate, a anunțat compania pe 18 noiembrie. "În cursul serii, echipele noastre de urgență au reușit să restabilească energia electrică pentru 7.732 de locuințe care au fost întrerupte din cauza vremii nefavorabile. Mai mult de 3.800 de case din 13 localități din regiune rămân fără electricitate", a declarat un reprezentant al companiei. Inginerii încearcă să repare sistemele avariate de atacurile cu drone, dar vremea nefavorabilă împiedică lucrările, scrie Libertatea. 

UPDATE Un lunetist al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a eliminat un soldat rus de la o distanță record. „Lunetistul SBU a stabilit un record mondial pentru o lovitură reușită. A lovit un soldat rus de la o distanță incredibilă de 3.800 de metri. Recordul anterior era de 3.540 de metri”, au subliniat sursele, pentru agenția Unian, potrivit Adevărul.

UPDATE Le Monde vorbește despre tentația statelor membre ale Uniunii Europene de a abandona frontul israeliano-palestinian în favoarea războiului din Ucraina: ”În adâncul sufletului, liderii Celor 27 știu că autoritățile israeliene nu au ținut niciodată seama de recomandările lor și mai mult ca niciodată favorizează alianța lor cu Statele Unite, singurul garant al securității Israelului. În timp ce Statele Unite dau tonul, unii sunt chiar înclinați să lase Washingtonul să-și asume responsabilitățile alături de Israel, încercând în același timp, la rândul lor, să se concentreze asupra angajamentului lor față de Kiev. Această poziționare este cu atât mai puternică cu cât Cei 27, la fel ca și președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, simt că Statele Unite riscă să se concentreze asupra conflictului israelo-palestinian, în defavoarea războiului din Ucraina”, notează RFI.

UPDATE ABC News observă că alegerea Kievului ca prima vizită a noului ministru de externe al Regatului Unit David Cameron subliniază importanța majoră acordată sprijinirii Ucrainei împotriva Rusiei chiar și în timp ce războiul se desfășoară în Gaza. Și este un indiciu despre cât de important este ca un fost șef de guvern să devină cel mai înalt diplomat britanic. Dar, odată cu experiența în funcții înalte, vin și poverile din urmă. Atunci când Cameron i-a promis lui Zelenski - așa cum a făcut-o - că va sprijini Ucraina militar „oricât de mult va dura”, a fost imposibil să ignorăm moștenirea anilor lui Cameron la putere, când guvernul său a impus reduceri radicale ale forțelor armate din Regatul Unit, scrie RFI.

UPDATE Echipajele care deservesc sistemele de rachete cu lansare multiplă Uragan (MLRS) ale armatei ruse au lovit un punct de comandă temporară forțelor ucrainene pe direcția Kupiansk, a comunicat Ministerul rus al Apărării, scrie agenția TASS, citată de Adevărul.

UPDATE Armata ucraineană anunță că a creat un culoar de până la opt kilometri lățime, de-a lungul malului stâng al râului Nipru. Rușii nu mai pot lansa atacuri cu mortiere asupra malului drept, dar acesta încă se află în raza artileriei grele. Căpitanul Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al forțelor de pe Frontul de Sud, a spus că “cifrele variază de la 3 la 8 kilometri, în funcție de specificul geografiei malului stâng, dar deja lansările de mortiere ale rușilor nu mai ajung pe malul drept și, prin urmare, aceasta este o anumită realizare, pe care deja o putem înregistra”, notează Biziday.

UPDATE Guvernul ucrainean a distribuit peste 2.000 de drone de producţie ucraineană între trupele aflate în cele mai fierbinţi zone ale frontului, a declarat ministrul pentru Transformare Digitală, Mykhailo Fedorov, sâmbătă. Acestea includ modele pentru recunoaştere, aruncarea de bombe şi misiuni kamikaze, scrie AlephNews

UPDATE Serghei Hadjikurbanov, ucigașul jurnalistei Anna Politkovskaia, o critică a Kremlinului, eliberat din închisoare, a fost onorat pentru contribuția sa în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. a informat canalul de Telegram Baza, citând o cunoștință a făptuitorului, notează Bild. Bărbatul a fost distins cu Ordinul de Vitejie, notează Libertatea. Novaia Gazeta a relatat că Hadjikurbanov a ajuns comandant de batalion pe frontul din Ucraina. În 2014, criminalul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Eliberarea și grațierea sa au fost anunțate în urmă cu câteva zile. În consecință, el luptă în Ucraina de la sfârșitul anului 2022.

UPDATE Unitățile de apărare aeriană rusești ar fi interceptat o dronă deasupra capitalei ruse, a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, într-o postare pe Telegram, duminică, potrivit The Kyiv Independent. Ministerul rus al Apărării a afirmat că drona a fost interceptată deasupra districtului municipal Bogorodskoye la ora locală 1:00 a.m. Sobyanin a precizat că nu au fost raportate victime sau pagube. El a mai spus că serviciile de urgență lucrează la locul prăbușirii. The Kyiv Independent nu a putut verifica independent rapoartele, potrivit Libertatea.

UPDATE Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutivă, a declarat administrația militară a orașului, potrivit BBC. Serhiy Popko, șeful administrației, a declarat că sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au lovit aproximativ 10 drone în Kiev și în împrejurimile sale. Nu au fost raportate „pagube critice” sau victime, a spus el.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 633: Noapte de foc, pene de curent și lovitura Ungariei! Londra: Rusia suferă pierderi grele la Avdiivka
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 632: Șansa Moldovei, atac prin ceață, copii deportați și iad de foc! Zelenski: „Iarna va fi grea”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.