Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 874: Presiuni pe front, atac cibernetic și plan de pace de la Zelenski! Rusia ironică amenință Europa

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 640: „Cel mai mare atac cu drone”, generali demiși și surprize promise! Oferta Rusiei, respinsă de Kiev

25 noiembrie 2023, ora 18:27

În a 640-a zi de la începutul războiului în Ucraina, Moscova s-a dezlănțuit atacând masiv cu drone. Forţele aeriene ucrainene au anunţat că Ucraina a fost atacată noaptea trecută de un număr record de drone lansat de forţele ruse. Într-un comunicat se menţionează că sistemele antiaeriene au doborât 74 din cele 75 de drone, marea majoritate în regiunea Kiev. „Kremlinul este mândru că poate ucide”, a comentat liderul ucrainean Volodimir Zelenski, care, în alt context, a emis un decret de demitere a mai multor ofițeri de rang înalt din Garda Naţională a Ucrainei, informează sâmbătă dpa.

Pe de altă parte, Serviciul de Securitate al Ucrainei pregătește multe surprize pentru ruși pentru a elibera toate teritoriile ocupate. În special, podul Crimeea construit ilegal este sortit pieirii, a declarat şeful SBU Vasil Maliuk. David Arahamia, liderul grupului parlamentar al partidului Slujitorul Poporului, care a condus delegația ucraineană în cadrul negocierilor de pace din 2022, a dezvăluit că delegația rusă a promis pace Kievului în schimbul angajamentului de a nu adera la NATO, dar ucrainenii nu au avut încredere.

UPDATE Președintele leton Edgars Rinkēvičs a fost nevoit să coboare într-un adăpost antiaerian din cauza atacului masiv cu drone care a vizat Kievul în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai amplu de la începutul războiului, scrie BBC.

UPDATE Vânzările de maşini chineze în Rusia par să fi atins apogeul, pe măsură ce producţia internă îşi revine după exodul producătorilor de automobile occidentali, au arătat datele văzute de Reuters, dar creşterea recentă a pieţei s-ar putea bloca, pe măsură ce costurile ridicate de import şi ratele dobânzilor vor începe să îşi facă efectul.
Cifrele sunt indicii timpurii că piaţa auto a Rusiei şi rolul Chinei în aceasta s-au stabilizat după aproape doi ani de tulburări cauzate de sancţiunile impuse ieşirii bruşte de pe piaţa rusă a companiilor occidentale, în urma invaziei Moscovei în Ucraina, scrie news.ro. Dar sectorul, care a înregistrat o scădere de aproape 60% a vânzărilor în 2022, în timp ce producţia a scăzut la un nivel minim post-sovietic, este încă departe de nivelurile sale anterioare invaziei. Vânzările şi producţia din 2023 vor fi printre cele mai scăzute din ultimii 10 ani. Înainte de invazia din februarie 2022, maşinile chinezeşti reprezentau mai puţin de 10% din piaţa rusă. În luna august a acestui an, cota de vânzări a mărcilor chineze a atins un vârf de aproape 56%, au arătat datele agenţiei de analiză Autostat şi ale companiei de consultanţă partenere PPK.

UPDATE Mulți dintre cei peste 200.000 de copii și tineri ucraineni refugiați în Polonia și România se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Războiul și exilul au pus o povară psihologică semnificativă asupra acestor copii și a familiilor lor. Ei se confruntă cu incertitudine, anxietate sau stări de teamă cauzate de statutul de imigranți pe care îl au, în timp ce alții au parte chiar de traume serioase generate de război, potrivit unei ample analize a site-ului Sinopsis, scrie G4media.

UPDATE Statele Unite şi Germania speră să determine Ucraina să negocieze cu Rusia - prin livrări de armament bine ”ţintite”, dezvăluie tabloidul Bild citând surse guvernamentale anonime, scrie pe site Kyiv Independent.  

UPDATE Ministerul britanic al Apărării avertizează că – după ce sediul Flotei Mării Negre a Rusiei, din Sevastopol, a fost atacat cu rachete de armata ucraineană – Rusia și-a mutat o parte din nave și submarine într-un port din Novorossiysk, această bază navală putând să joace un rol extrem de important în campania de iarnă dusă de Kremlin împotriva Kievului.

UPDATE Prezentatoarea TV rusă Olga Skabeeva a lăudat victoria liderului olandez de extremă-dreapta Geert Wilders la alegerile din Țările de Jos, spunând că victoria este în avantajul Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei, relatează The Moscow Times.

UPDATE Occidentul ar trebui să înceteze să ofere ajutor financiar Ucrainei. Este inutil să ajuţi Ucraina, pentru că acum Occidentul este „mai interesat” de războiul din Israel. Preşedintele ucrainean „ar fi trebui trimis la un centru de reabilitare”. Ucrainenii „se comportă ca şarlatanii”. „Gaoductul Nord Stream a fost subminat de americani, chiar există cineva care a crezut altfel?”. Acestea sunt doar câteva dintre „mesajele” sociale pe care fabrica de bot a Kremlinului – o serie de conturi sociale identificate şi monitorizate constant (unele se nasc şi mor la două săptămâni) de către proiectul „Bot Blocker / antibot4navalny” – emise în masă, de la începutul lunii noiembrie, pe Facebook, iar din 23 noiembrie tot pe „X” (twitter), făcându-le să pară declaraţii ale vedetelor de la show business la fotbal, printre care Ashton Kutcher, Cristiano Ronaldo, Beyonce, Oprah, notează Mediafax.

UPDATE România şi-a asumat un rol de maximă importanţă în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către pieţele internaţionale, iar în perioada următoare este vizată o creştere a capacităţii de transport, spune Marcel Ciolacu la Summit-ul internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară, scrie Mediafax.

UPDATE Comisia Europeană va furniza 50 de milioane de euro Ucrainei pentru a-şi repara şi moderniza infrastructura portuară, în încercarea de a contribui la sporirea exporturilor de produse agricole ucrainene, informează sâmbătă DPA. ''Capacităţile portuare îmbunătățite vor accelera exporturile de alimente şi alte bunuri pe care Ucraina le furnizează pe pieţele mondiale'', a menționat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.''În timp, investiția noastră ar trebui să le permită porturilor Ucrainei să revină la nivelul cantităților ce erau exportate înainte de război'', a adăugat șefa executivului UE în scrisoare.

UPDATE În timpul unei vizite de stat la Praga, noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, a numit războiul din Ucraina un conflict înghețat care nu poate fi rezolvat prin trimiterea de arme ucrainenilor, scrie Mediafax.

UPDATE Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va participa săptămâna viitoare la o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO pentru a sublinia angajamentul alianței față de Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, a anunțat sâmbătă Departamentul de Stat, notează Rador.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret de demitere a mai multor ofiţeri de rang înalt din Garda Naţională a Ucrainei. Ofițerul cu cel mai înalt rang destituit este prim-adjunctul şefului Gărzii Naţionale, general-locotenentul Volodimir Kondratiuk, potrivit decretului prezidențial. Ceilalți trei adjuncți demiși sunt general-locotenentul Oleksandr Nabok şi doi generali-maiori, Oleg Sahon şi Mikola Mikolenko. Cu excepția lui Sahon, toți generalii erau în funcție înainte de război. Nu se cunosc deocamdată motivele acestei remanieri la conducerea Gărzii Naţionale ucrainene.

UPDATE David Arahamia, liderul partidului „Slujitorul poporului” şi cel care a condus delegaţia ucraineană la negocierile de „pace” cu ruşii din Belarus şi Turcia în 2022, a declarat că delegaţia rusă a promis pace Kievului în schimbul refuzului de a adera la NATO, dar ucrainenii nu i-au crezut, scrie Ukrainska Pravda,

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia a lansat peste 70 de drone Shahed asupra Ucrainei în timpul nopții, majoritatea fiind doborâte, relatează Reuters. Zelenski a declarat că atacul, care a avut loc la primele ore ale zilei în care Ucraina comemorează Holodomor, marea foamete provocată de Stalin în 1932-1933, care a ucis câteva milioane de ucraineni, a fost un act „terorist”, scrie HotNews. Potrivit acestuia, atacul nocturn este o dovadă a terorii deliberate. „Conducerea rusă este mândră că poate ucide. Războinicii noștri au doborât majoritatea dronelor. Din păcate, nu toate. Dar lucrăm în continuare pentru a ne consolida apărarea antiaeriană și a doborî mai mult. Și continuăm să lucrăm pentru a uni lumea în apărarea împotriva terorii ruse. Statul terorist trebuie să piardă și să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut”, a menționat președintele.

UPDATE Aproximativ 650.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au părăsit Ucraina de la începutul războiului, conform BBC Ucraina. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, peste o jumătate de milion de bărbați refugiați locuiesc în prezent în cele 27 de state membre ale UE, și în Elveția, Liechtenstein și Norvegia, mulți dintre ei fără documente. 100.000 de persoane neînregistrate locuiesc în Germania, în timp ce în Austria cel puțin 14.000 de ucraineni au sosit utilizând documente false sau servicii ale unor traficanți. În conformitate cu legea marțială, bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu unele excepții, nu au voie să părăsească țara, deoarece ar putea fi chemați la serviciul militar.

UPDATE Un atac în masă cu drone a lovit sâmbătă diferite cartiere din Kiev, a declarat un martor ocular, iar primarul Vitali Kliciko a declarat că fragmente din dronele doborâte au lovit locuințe și alte clădiri, rănind două persoane, conform Reuters.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 638: Risc de nor negru, pene de curent și apelul lui Scholz! Finlanda închide toate vămile cu Rusia
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 639: Atac în valuri, noi sancțiuni și canibal grațiat de Putin! Starea de urgență, prelungită în Moldova
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Nu va participa la „nunți politice”: Renato Usatîi, despre susținerea candidaturii lui Stoianoglo la prezidențiale
/VIDEO/ Nu va participa la „nunți politice”: Renato Usatîi, despre susținerea candidaturii lui Stoianoglo la prezidențiale
Descoperire impresionantă: Cea mai rară balenă din lume, eșuată pe o plajă din Noua Zeelandă. Au fost văzute doar 6 în 200 de ani
Descoperire impresionantă: Cea mai rară balenă din lume, eșuată pe o plajă din Noua Zeelandă. Au fost văzute doar 6 în 200 de ani
IRI: Sandu, favorită în cursa pentru Președinție. Actuala șefă de stat, urmată de Dodon și Usatîi
IRI: Sandu, favorită în cursa pentru Președinție. Actuala șefă de stat, urmată de Dodon și Usatîi

Estonia, Letonia și Lituania se vor decupla de la rețeaua electrică a rușilor

missing
16 iulie 2024, ora 19:31

Operatorii reţelelor electrice din Estonia, Letonia şi Lituania au semnat un acord care vizează decuplarea de la reţeaua electrică sincronizată cu Rusia şi Belarus, aşa-numitul sistem BRELL, care datează din perioada sovietică, în luna februarie 2025, transmite Reuters.

Cele trei ţări baltice se bazează chiar şi acum pe operatorii ruşi pentru controlul frecvenţelor şi echilibrarea reţelei electrice.

„Vom părăsi BRELL în luna februarie. Ţările baltice vor testa funcţionarea izolată a reţelelor electrice şi decuplarea”, a scris marţi ministrul lituanian al Energiei, Dainius Kreivys, într-o postare pe Facebook.

„Am ştiut dintotdeauna că, aşa cum am devenit parte a Uniunii Europene şi NATO, vom deveni şi parte a sistemului european de electricitate”, a adăugat oficialul lituanian.

După un deceniu de negocieri, statele baltice au semnat în 2018 un acord pentru a-şi conecta reţele electrice la reţeaua din UE până în 2025.

Peste 120 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în mai multe raioane ale țării. La Cahul a ars pădurea de lângă oraș, iar în raionul Florești focul s-a extins pe 80 de hectare de vegetație uscată. /Energia electrică cumpărată de stat la bursa română s-a scumpit de patru ori, în ultimelel zile pe fundalul creșterii consumului și diminuării producției de curent. Din fericire, Republica Moldova importă de peste Prut doar opt la sută din necesitățile țării.. /Roberta Metsola a mai obținut un mandat de președinte al Parlamentului European, iar joi deputații vor pune la vot și candidatura Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări la Cahul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de incendii, în paralel cu cel roșu de caniculă, de care vom scăpa abia joi. /A început admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sunt peste 12 mii de locuri bugetare și peste șapte mii- cu taxă. /Reparațiile de pe podul de la Mihai Viteazul se lungesc. Acum primăria invocă faptul că CFM refuză să deschidă circulația peste calea ferată la strada Petru Rareș, pentru ca podul să fie închis în totalitate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Prima zi de cod roșu de caniculă, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade! Oamenii au făcut cu greu față căldurii sufocante, în special cei nevoiți să muncească sub razele arzătoare ale soarelui. /Curtea Constituțională a respins solicitarea unui grup de deputați comuniști, care au cerut examinarea constituționalității Decretului prezidențial prin care Alexandr Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general. / Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei. Complotul a fost dejucat de SUA și Germania.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. /Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. /Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O șefă de secție de la asistența socială din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție. Aceasta și câțiva dintre colegii ei sunt suspectați că a lăsat fără apartamente doi pensionari singuratici. / Deși a fost finalizat, drumul Leova-Bumbăta nu poate fi dat în exploatare. Primarul de la Leova refuză recepția atât timp cât Procuratura Anticorupție investighează cine și cât a furat din acest proiect de infrastructură. / O competiție din Rusia a certat Guvernul de la Chișinău cu mai multe federații sportive din țară. Ministerul Educației amenință că va tăia finanțările celor care au trimis sportivi la Kazan, calificând participarea noastră la competiție drept act de încurajare a agresorului.

/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram