Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 642: Furtuna secolului în Crimeea și asalt la Avdiivka! Alertă: „Războiul s-ar putea extinde”

27 noiembrie 2023, ora 17:50

Vremea rea a făcut prăpăd și în țara vecină, Ucraina. O furtună puternică a lovit peninsula Crimeea și stațiunea rusească Soci. Valurile puternice din Marea Neagră au inundat orașe și blocat drumuri naționale. Valuri extrem de mari au lovit peninsula Crimeea ocupată de ruși, Marea Neagră a spălat drumuri și cheiuri, casele au fost inundate, zeci de copaci și stâlpi de curent au fost doborâți iar acoperișurile smulse. Cea mai puternică furtună din ultimii 100 de ani a lovit Crimeea. În ultimele ore, pe peninsulă au fost valuri de nouă metri. Furtuna a fost catalogată la 11 puncte pe o scară în care 12 puncte este maximul. Vântul a bătut până la 40 m/s, smulgând acoperișuri și copaci, notează Ziare.com.

Rușii au continuat asaltul la Avdiivka, oraș din regiunea Donețk, iar Institutul pentru Studiul Războiului, un think-tank american, relatează că trupele Moscovei au făcut „mici progrese”. Blogerii ruși transmit, însă, că forțele Moscovei au capturat întreaga zonă industrială. Pe de altă parte, Statul Major ucrainean precizează că au fost reprinse 30 de atacuri la Avdiivka și 10 pe direcția Bahmut, potrivit Libertatea. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat, luni, că țara sa nu are planuri agresive şi nici "expansioniste" în Europa.

UPDATE Artefacte scitice din muzeele din Crimeea ocupată de Rusia au fost returnate Ucrainei după o dispută juridică privind drepturile de proprietate. Acestea au petrecut aproape un deceniu în Olanda, au anunţat luni reprezentanţii unui muzeu ucrainean, potrivit Reuters.

UPDATE Trei persoane din Odesa şi una din Crimeea ocupată de Rusia ar fi murit din cauza vremii nefavorabile, au anunţat la 27 noiembrie poliţia din regiunea Odesa şi autorităţile de ocupaţie din Crimeea, scrie Mediafax.

UPDATE Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, a cerut, luni, prelungirea armistițiului dintre Israel și grupul islamist palestinian Hamas, avertizând asupra riscurilor extinderii conflictului din Orientul Mijlociu. Jens Stoltenberg a atras atenția că lumea trece prin ”cea mai periculoasă” perioadă din ultimele decenii, în contextul ”intensificării competiției mondiale” și al războaielor din Ucraina și din Orientul Mijlociu.

UPDATE Rezistenţa ucraineană ar fi aruncat în aer o maşină în care se aflau luptători ceceni care luptau de partea Rusiei în apropiere de Melitopol-ul ocupat, a declarat primarul exilat al oraşului, Ivan Fedorov, la 27 noiembrie, scrie Mediafax.

UPDATE Transportatorii și fermierii polonezi au demarat luni blocarea accesului în vama Medyka, unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, extinzând astfel un protest care s-a soldat cu mii de camioane blocate zile întregi în cozi ce se întind pe distanțe de kilometri, relatează Reuters.

UPDATE Moscova vrea să sape un tunel pe sub Marea Neagră care să asigure o legătură sigură, care să nu poată fi bombardată de către ucraineni, între Rusia şi Crimeea anexată, dezvăluie tabloidul american Washington Post (WP).

UPDATE Viscolul lovește și Ucraina unde a lăsat peste 2000 de localități fără curent electric din 16 regiuni, iar o mulțime de autostrăzi sunt închise.Pe lângă energia electrică, și aprovizionarea cu apă a fost întreruptă, duminică, din cauza unor pene de curent, după cum au anunțat autoritățile, conform G4media. Cel mare mare furnizor privat de energie din Ucraina a anunțat la începutul zilei de luni că a reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică în circa 250 de localități, scrie B1.

UPDATE Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului curent (iulie 2023/iunie 2024) şi până în prezent se ridică la 12,7 milioane de tone, arată datele oficiale publicate luni de Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

UPDATE Singurele semene de viaţă la Avdiivka sunt ciripitul păsărilor şi lătratul câinilor, printre explozii care răsună constant, un oraş ucrainean luat cu asalt neîncetat de către ruşi de peste o lună şi care se goleşte, relatează AFP, potrivit news.

UPDATE Rusia a furat și a exportat cereale ucrainene în valoare de un miliard de dolari pe piețele mondiale, a declarat prim-ministrul Denis Şmîhal, la un summit de cereale de la Kiev. La summit au participat lideri ai Lituaniei, Letoniei și Elveției, scrie Spotmedia.

UPDATE Grigori Pivovarov, 42 de ani, soldatul de elită israelian antrenat în Brigada Golani, nu luptă cu Hamas în Fâșia Gaza, ci pe frontul ucrainean, lângă Bahmut. „Adversarul este același, rușii au degetele băgate în toate“, susține militarul, într-un interviu pentru ziarul elvețian Blick. În timpul conversației de o oră cu jurnaliștii de la Blick, comandantul a dat mai multe ordine prin telefon trupelor sale, care luptau împotriva rușilor, la doar câțiva kilometri distanță. Tocmai căzuse prima ninsoare în Donbas. Pământul este ud, drumurile, rupte, câmpurile sunt pline de noroi, notează Libertatea.

UPDATE Cantitatea de petrol rusesc importată în UE prin rafinăria Lukoil din Bulgaria a crescut semnificativ în ultimele luni, a declarat Martin Vladimirov, principalul analist energetic al Centrului pentru Studierea Democrației (CSD), pentru Euractiv Bulgaria într-un interviu exclusiv. „Acest lucru înseamnă un profit suplimentar în valoare de sute de milioane pentru compania rusă în ultimul trimestru al anului”, a menționat Vladimirov, scrie Cotidianul.

UPDATE Artem Sachuk, vicepreședintele Federației ucrainene de Șah, a fost ucis pe front. Sachuk, 39 de ani, locuia în Jîtomîr şi s-a oferit voluntar în armată la scurt timp după invazia din februarie 2022. Într-un interviu acordat Suspilne în iulie 2022, Sachuk a spus că i-a învățat pe colegii săi militari cum să joace șah și a folosit jocul pentru a oferi exemple de formațiuni de luptă, notează Spotmedia.

UPDATE Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat încă o dată că Ucraina nu va putea învinge Rusia pe câmpul de luptă. Fragmentul cu declarația despre confilctul ruso-ucrainean, din discursul lui Orban, a fost publicat pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter) de către reprezentantul oficial al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, relatează Meduza. Orban a spus că agresiunea Rusiei față de Ucraina este inacceptabilă, dar țările occidentale, în opinia sa, au ales calea greșită de a rezolva acest conflict, scrie Libertatea.

UPDATE Avansul tehnologiei ruse și creșterea producției de arme a Moscovei ar putea extinde războiul dincolo de estul și sudul Ucrainei, a declarat general-locotenentul Serhii Naiev, responsabil pentru apărarea frontierei de nord a Ucrainei. „Ne pregătim pentru asta. Ne construim apărări, punem mine și ne antrenăm forțele”, a spus el, potrivit Spotmedia.

UPDATE Grupul rus Gazprom PJSC a informat că livrările sale de gaze naturale către China au atins un nou maxim istoric pe fondul creşterii cererii, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

UPDATE Un comandant de artilerie ucraineană a spus că brigăzile concurează pentru a vedea cine poate ucide cei mai mulți soldați ruși în timp ce încearcă să traverseze o zonă de artilerie grea din Avdiivka, în estul Ucrainei, scrie Ziare.com.

UPDATE Odesa a fost acoperită de zăpadă. Pe drumurile auto Odesa - Reni și Odesa - Sud, traficul a fost blocat, iar pentru autovehiculele grele au fost impuse restricții de circulație pe autostrada M-05 Kiev - Odesa.Au fost raportate accidente rutiere. Mai târziu, poliția a informat că au primit peste cincizeci de rapoarte despre incidente rutiere. Din cauza condițiilor meteorologice, Moldova a decis să oprească trecerea vehiculelor pe teritoriul său la punctele de trecere „Maiași - Palanca - Udobnoe” și „Staro Kazacie - Tudora”. În regiunea Odesa, pentru eliminarea consecințelor ninsorii, au fost mobilizați chiar și vehicule blindate de transport.

UPDATE Liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer, plănuiește să organizeze votul pentru aprobarea ajutorului pentru Ucraina și Israel încă de pe 4 decembrie, relatează Politico. În acest fel, Schumer presează parlamentarii să ajungă la un acord privind politica de securitate a frontierei, deoarece aceasta este combinată cu ajutorul acordat Ucrainei și Israelului. Schumer a numit această cerință „cel mai mare obstacol” în calea furnizării de noi fonduri pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei și a războiului Israelului cu Hamas, notează Libertatea.

UPDATE Autoritățile de ocupaţie din Crimeea au început să blocheze sistematic Internetul, la intervale regulate. „Cel mai probabil, ocupanții întrerup în mod deliberat comunicarea pentru a preveni transmiterea de informații despre mișcările lor”, susţin partizanii Atesh. Raportul nu a precizat când au început deconectările și nici cât timp a fost blocat Internetul în fiecare caz. Autoritatea rusă de reglementare a Internetului, Roskomnadzor, a anunțat anterior limitări ale serviciilor în zonele în care se desfășoară așa-numitele „operațiuni de combatere a terorismului”, scrie Spotmedia.

UPDATE Aproape  76.000 de persoane, dintre care 6.526 cetăţeni ucraineni, au intrat duminică în România, prin punctele de la graniţă, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

UPDATE Decizia de a lupta pentru Bahmut „a avut niște ramificații destul de serioase”, a declarat George Barros, analist la Institutul pentru Studiul Războiului, pentru Business Insider. Dacă Ucraina nu l-ar fi blocat, Rusia nu s-ar fi putut confrunta niciodată cu o serie de probleme importante care au degradat mașina de război a țării în timpul și după bătălie, notează Ziare.com.

UPDATE În ultimele 24 de ore au fost respinse 30 de atacuri la Avdiivka și 10 atacuri în direcția Bahmut, transmite, în această dimineață, Statului Major General ucrainean. Regiunea Donețk a suferit lovituri aeriene. Peste 100 de așezări din regiunile Cernihiv, Sumî, Harkov, Luhansk, Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk și Herson au fost sub focul artileriei, potrivit Libertatea.

UPDATE Trei companii maritime de top deținute de armatori greci au încetat să mai transporte petrol rusesc pentru a nu fi supuse sancțiunilor impuse de Occident, după cum relatează Reuters, citând cifre din domeniu și declarații exclusive ale traderilor. Este vorba despre companiile Minerva Marine, Thenamaris și TMS Tankers, care au refuzat să comenteze știrea, transmite Business Daily, citată de Rador.

UPDATE Volodimir Zelenski a mulțumit armatei ucrainene pentru că luptă împotriva atacurilor rusești și serviciilor sale de salvare pentru că intervin în aceste condiții de iarnă extremă, care au privat de energie electrică aproximativ 400 de localități din 10 regiuni. În discursul său video de duminică noapte, Zelenski a declarat că în regiunile estice Donețk și Harkov se duc lupte intense și continue, în timp ce „vremea extrem de dificilă" afectează zone din regiunea Kiev, în nord, până la Odesa, în sud, notează HotNews.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 641: Iarnă grea, drone negre și riposta Kievului! "Următoarele luni ar putea fi decisive"
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 640: „Cel mai mare atac cu drone”, generali demiși și surprize promise! Oferta Rusiei, respinsă de Kiev
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

missing
17 octombrie 2024, ora 23:00

Noul editorial Verde în ochi cu Mariana Rață este despre ziua de duminică, 20 octombrie. În ultimele două luni am fost martori ai unei ample campanii de promovare a minciunilor și de corupere a alegătorilor. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au surprins de minune cum exact funcționează această mașinărie din interior.

În luptă au fost aruncați zeci de milioane de euro, mai mulți politicieni-candidați ghidați din umbră de criminalul Ilan Șor și conserve mai vechi ale Kremlinului. În disperare să păstreze R. Moldova în sfera sa de influență, Rusia a înrolat chiar și preoți în armata sa de propagandiști. Nu a ezitat nicio clipă să amestece credința și cele sfinte în noroiul corupției politice și a partizanatului pentru minciună. Iar asta demonstrează, dincolo de cuvinte, că nu au nimic sfânt în ei.

Miza cea mare a acestor eforturi disperate ale Kremlinului este referendumul. Un referendum care ar putea spune verde-n ochi întregii lumi că cetățenii R. Moldova vor în UE. Nu parte a russkii mir, care seamănă ură, război și dezbinare. Ci parte a lumii civilizate care trăiește de peste jumătate de secol în pace și prosperitate.

În ultimele 6 săptămâni am încercat, prin editorialele Verde-n ochi, să vă arăt, prin probe concrete și date oficiale, cum este viața oamenilor care trăiesc în UE. Cum dincolo de propaganda anti-UE, promovată violent de elitele rusești, copiii și soțiile lor își trăiesc Dolce Vita în țări din Occident. La fel ca și copiii unor candidați din această campanie electorală care se opun integrării europene.

V-am arătat ce pensii au bătrânii din UE, față de cei din R. Moldova sau Rusia. V-am explicat de ce corupții lumii se tem de UE. Și cel mai important, v-am arătat cum UE a susținut financiar dezvoltarea R. Moldova. Reparația drumurilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, dezvoltarea afacerilor și a agriculturii.

În cei peste 30 de ani de independenta, Moldova a primit suport extern în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Asta înseamnă cam 1400 de euro pentru fiecare cetățean al acestei țări. Cel mai important donator care a oferit bani Republicii Moldova a fost  este UE. De aici am primit mai mult de jumătate din toată suma.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană ne-a întins din nou mâna și a anunțat un nou sprijin, fără precedent pentru R. Moldova. Suport financiar de 1,8 miliarde de euro. Această sumă e aproape echivalentul întregului suport oferit de UE R. Moldova în cei 30 de ani de independență. Grație acestor bani, Moldova va putea crește, se va putea dezvolta și în sfârșit va deveni atractivă pentru copiii și nepoții noștri.

Avem o datorie față de generațiile care vin. În primul rând, NU avem dreptul să le furăm viitorul. NU avem dreptul să îl vindem și nici nu avem dreptul să îl tratăm cu nepăsare.

„În UE, dar NU acum” este egal cu nidiodată. În trenul schimbărilor mari trebuie să urci atunci când el ajunge în gara ta. Următoarea cursă ar putea să nu mai fie. Am tot auzit în ultimele luni că referendumul din 20 octombrie  este o luptă între UE și Rusia. Greșit. Aceasta este lupta noastră pentru a ne desprinde de un trecut trist, plin de șantaj, sărăcie și abuz. În 2015, R. Moldova a ratat ocazia să fie povestea de succes a Parteneriatului Estic. Am pierdut ocazia din cauza unor politicieni corupți și avari care erau mai preocupați de propriile interese, decât de cele ale țării. Atunci, șansa noastră era în mâinile lor. 

Astăzi, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să avem grijă ce facem cu el. Cel mai important lucru este ca după 20 octombrie să ne putem privi în ochi copii și nepoții și să le putem spune sincer și verde în ochi că am ales ce e mai bun pentru ei. 

/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.