/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 809: Lupte în șapte sate din Harkov. Rusia susține că a respins un atac ucrainean cu drone și rachete

social

/VIDEO/ Delia, îngerul care a dăruit viață: Povestea micuței eroine, care a salvat 3 fetițe, după ce părinții i-au donat organele

16 aprilie 2023, ora 11:00

Misiunea ei, pe această lume, a fost să salveze alte vieți și să dăruiască speranță. Asta crede o femeie din Capitală despre fetița ei care, fiind în comă cerebrală, a donat trei organe vitale pentru alte trei copile. Este un caz cunoscut opiniei publice, ce s-a produs în anul 2015. Delia Berari s-a născut cu grave probleme de sănătate, din cauza unei hipoxii intrauterine. A trăit trei ani și patru luni, luptând în fiecare zi pentru viața sa. 

Dar, când se întorcea cu familia de la un tratament din Italia, pe drum i s-a făcut rău și a intrat în comă. Părinții ei au luat cea mai dificilă decizie din viață: cea de a dona organele Deliei altor copii care aveau mare nevoie de ele. De-a lungul anilor, între părinții Deliei și familiile fetițelor salvate s-a format o legătură strânsă pe viață. 

Delia a fost un copil mult așteptat. Părinții ei, care aveau un băiat mai mare, au încercat timp de 12 ani să conceapă încă un copil. Vestea că va fi fetiță a fost întâmpinată cu mult entuziasm. Deși sarcina a decurs normal, nașterea, ce a avut loc la un spital privat, a fost un proces cu multe probleme.

Dosarul, pornit de procurori, pe acest caz și acum se rejudecă la Curtea de Apel Chișinău. Din cauza unei hipoxii intrauterine, fetița s-a născut cu leziuni cerebrale, ceea ce i-a afectat mai multe funcții cognitive. 

„Lucrurile în viața noastră s-au schimbat când noi am perceput-o și acceptat-o pe Delia nu ca o povară, dar ca o comoară. Eu, când m-am trezit din anestezie și medicul mi-a spus că fetița va fi vegetativă toată viața, am intrat în șoc”, ne-a spus Diana Berari, mama Deliei. 

Copilăria Deliei, deși a fost scurtă, a fost marcată și de multă suferință. Crizele îi puneau în fiecare zi viața în pericol. Fetița a rezistat trei ani și patru luni. Într-o zi din noiembrie 2015, familia Berari se întorcea din Italia, unde fusese la proceduri de recuperare. Pe drum, când se deplasau prin Ungaria, nu departe de frontiera cu România, micuța a făcut un status convulsiv. 

A fost internată la cel mai apropiat spital, dar deja intrase în comă cerebrală. Acolo, părinții ei au luat cea mai grea decizie din viața lor: cea de a dona organele Deliei altor copii care aveau mare nevoie de asta. 

„A fost grea până la momentul în care ... Totdeauna există acel „dar dacă”, dar dacă ea se va trezi? Omul are speranțe până în ultima clipă... După a 5-a zi eu mi-am dat seama de ce oamenii stau doar 3 zile pe laiță. În aceste trei zile, în reanimare, se vedea foarte clar, vădit, cum sufletul o părăsește, ea nu mai are viață. Ochii erau încețoșați. Tegumentele... Ea nu mai avea viață”, a povestit Diana.

Prelevarea de organe a avut loc într-un spital din Oradea, care se afla la circa 100 de kilometri de spitalul unde Delia fusese internată de urgență. Doctorii au fost impresionați de gestul familiei. 

Medicii au prelevat rinichii și ficatul, care au ajuns la trei fetițe din România cu vârste apropiate de mica donatoare. 

„Cu toate problemele, ea a rezistat o perioadă și ne-a făcut fericiți, pe noi ca părinți. Atunci m-am gândit că dacă ea a luptat ca să trăiască, de ce nu o părticică din tine, mă gândeam la inima ei, ca era foarte puternică, ceva măcar să trăiască, lasă să trăiască mai departe. Nu contează ce... Atunci pentru mine nu era important în cine să trăiască, dar să trăiască. Doar să trăiască. Atât”.

Diana este de părere că fiecare dintre noi are o misiune pe acest pământ, iar misiunea Deliei a fost să salveze alți copii: „Eu asta o cred, pentru că dacă suprapun toate lucrurile - de ce anume în România, de ce anume atunci, pentru că Delia putea să moară cel puțin o dată pe zi”. 

Fetițele salvate de organele pe care le-au primit de la Delia au devenit, între timp, foarte apropiate de familia Berari. Se întâmplă deseori să vină în ospeție, fac schimb de fotografii ori merg la zilele lor de naștere: „Noi ne cuprindem, când ne îmbrățișăm cu fetițele, eu simt, posibil doar eu asta simt, este o energie pe care o simt. Și asta tot îmi aduce o liniște sufletească”.

Și familiile fetițelor care au fost salvate sunt recunoscătoare soților Berari. Cristina vrea să uite de acele timpuri când se ruga ca să apară un donator pentru fiica ei, care făcea dializă de cinci ori pe zi. 

Acum, uitându-se înapoi, Diana este împăcată cu decizia luată în acel spital din Ungaria: „Suntem foarte mulțumiți de gestul pe care l-am făcut. Foarte mulțumiți. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru cuget și înțelepciune date mie și soțului meu. Acum ne bucurăm de asta. 

Noi mergem la Paștele Blajinilor, aducem tot omagiul. dar când merg la mormântul ei. Am un sentiment de dualitate: da, acolo este carcasa corpului. Eu, în genere, cred că sufletul Deliei este mereu cu noi. Nu pot să spun că nu sunt tristă, aș minți dacă aș spune că nu plâng... E un sentiment dual pentru că am o liniște că o parte din ea continuă să trăiască. Îmi oferă o stare de liniște sufletească”. 

De la moartea Deliei au trecut circa 10 ani, dar femeia a mai păstrat câteva dintre lucrurile fiicei, care continuă să-i trezească o mulțime de amintiri: „I-am păstrat-o nu știu de ce. Mi-e tare dragă. Ea dacă era mică, între 2 și 3 ani a purtat această rochie. Și coronița. Părul ei era foarte frumos și ascultător. Îmi plăcea să mă joc cu părul ei. Și ei îi plăcea, mă lăsa să-i fac cosițe”.

Cazul Deliei Berari a fost unul răsunător pentru opinia publică, din mai multe considerente. Nu doar din cauza problemelor survenite la naștere, fiind vorba de un spital privat și un reputat medic ginecolog, ci și pentru decizia luată de părinții ei de a dona organele. 

Multă lume a încurajat gestul familiei, dar au fost și din cei care au blamat-o. Diana vrea să creadă că datorită mediatizării cazului, și alți oameni vor fi mult mai deschiși pentru donarea de organe - atât de salvatoare pentru bolnavii, viața cărora atârnă de un fir de ață. 

„Stăteam și mă gândeam: mulți nu fac gesturile acestea, dar ar putea să salveze... Gata, până aici m-am ținut. Nu mai pot”. 

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii 

Imagine și montaj de Vlad Glinjan

/VIDEO/ „Poștărița anului” are nevoie urgentă de ajutor. Svetlana Ceban luptă pentru a nu orbi
/VIDEO/ Istoria mamei cu 5 copii din Cahul, care a vândut vaca pentru lemne: „Am salvat două familii”
/VIDEO/ Adopția, proces anevoios? Istoria unui copil care și-a găsit familie: „M-a cuprins și mi-a spus să nu-l mai las vreodată”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți
/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți
/VIDEO/ Pensiune de vis, la Pohrebea: Cum o casă, martoră a războiului de pe Nistru, atrage turiștii ca un magnet
/VIDEO/ Pensiune de vis, la Pohrebea: Cum o casă, martoră a războiului de pe Nistru, atrage turiștii ca un magnet
/VIDEO/ Ce loc a ocupat Natalia Barbu în semifinala Eurovision. Juriul și publicul din Moldova au preferat Ucraina în finala concursului
/VIDEO/ Ce loc a ocupat Natalia Barbu în semifinala Eurovision. Juriul și publicul din Moldova au preferat Ucraina în finala concursului

/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța

missing
12 mai 2024, ora 21:20

A trăit o experiență unică! Moldoveanul Victor Chetrari a avut onoarea de a purta flacăra olimpică în cadrul turului prin Franța. Soția sa a povestit, pentru TV8, că Victor a fost prezent la deschiderea din Marsilia și a alergat cu torța specială pe 12 mai, în orașul Aix-En-Provence.

Victor Chetrari a fost selectat drept purtător al flăcării Jocurilor Olimpice de Vară de către un juriu din Paris, în cadrul companiei unde activează. 

Moldoveanul a fost apreciat pentru entuziasmul său, implicarea activă în promovarea sportului și participarea la diverse competiții sportive, inclusiv Triathlon de Deauville. De asemenea, el este un practicant dedicat al Muay Thai-ului.

Potențialii purtători sunt adesea nominalizați de către organizații, comunități sau chiar de publicul larg. Aceștia pot fi sportivi de performanță, artiști, voluntari, persoane cu realizări remarcabile în diferite domenii sau cetățeni obișnuiți care au influențat pozitiv societatea. 

Reamintim că flacăra olimpică este un simbol al unităţii şi păcii și a fost aprinsă pe 16 aprilie, lângă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia. Aceasta urmează să fie dusă la Paris, acolo unde, în perioada 26 iulie - 11 august, vor avea loc Jocurile Olimpice de Vară. Până va ajunge însă în capitala Franței, torța a trecut prin Marsilia, dar și prin alte sute de orașe mai mici. Potrivit legendelor grecești, prima ediție a Jocurilor Olimpice ar fi avut loc în anul 776 înaintea erei noastre.

Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.

/VIDEO/ Natalia Barbu ratează Marea Finală Eurovision 2024: Lista țărilor care au trecut de prima semifinală
/VIDEO/ Natalia Barbu ratează Marea Finală Eurovision 2024: Lista țărilor care au trecut de prima semifinală
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Viral pe YouTube: Interviul lui Dudi cu Sandu, inundat de comentarii în care refugiații ucraineni mulțumesc moldovenilor
/VIDEO/ Viral pe YouTube: Interviul lui Dudi cu Sandu, inundat de comentarii în care refugiații ucraineni mulțumesc moldovenilor
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram