Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 912: Alertă în România, sfatul lui Modi, veste proastă și feribot în flăcări! „Putin a decis răspunsul”

/VIDEO/ Înglodat în datorii și ruinat, Circul este salvat de partenerii externi de dezvoltare. 1,8 milioane de euro pentru prima etapă

missing
16 decembrie 2023, ora 21:00

Municipiul Chișinău la fel se află pe lista orașelor care se bucură de susținerea financiară a Uniunii Europene și ai partenerilor săi de dezvoltare. Conform unor date, oferite de o agenție de comunicare, în ultimii ani, valoarea investițiilor pentru municipiu a depășit suma de 2 miliarde de lei. 

Un proiect ambițios, aflat încă în desfășurare, este renovarea clădirii Circului, una dintre atracțiile de bază ale capitalei. Pentru prima etapă a lucrărilor - ce presupune reabilitarea acoperișului - au fost alocate aproape 2 milioane de euro. Dar mai este mult până când circul va fi gata să-și deschidă ușile pentru spectatori. Și, bineînțeles, este nevoie de sume mari de bani pentru a duce proiectul la bun sfârșit. Directorul Circului își pune speranțe și pentru următoarele etape tot în susținerea Uniunii Europene. 

„Suntem în clădirea Circului, unde se fac lucrări de conservare a clădirii, într-un proiect care are un buget de start de 1,8 milioane de euro, bani oferiți de UE. Iar sub noi se află o sală cu 2 mii de locuri”.

„ Clădirea a fost dată în exploatare în 1973, a activat până în 2002, după care angajații Circului au fost trimiși în concediu nedeterminat, pentru reparații. Așa a fost să fie. Oamenii nu au mai venit la serviciu, au început lucrările de reparație, după care Circul a fost dat în concesiune unei firme cipriote. Si de aici a început soarta tristă a circului”, a spus directorul Andrei Locoman.

Presa scria atunci că circul a fost luat în folosinţă de o companie cipriotă în 2008, pe un termen de 29 de ani. Agentul economic s-a obligat să repare clădirea, care era înglodată în datorii, dar nu şi-a onorat angajamentele. Doi ani mai târziu, Procuratura Generală a înaintat o acţiune civilă, solicitând declararea nulă a contractului. În 2013, se afla în insolvabilitate, iar statul l-a reprezentat în tot acest proces pe Andrei Locoman, care acum este directorul circului. 

„Planul nostru trebuie să fie divizat în 2 etape: punerea lui în funcțiune sau reluarea activității de bază. Am readaptat un spațiu de repetiții, unde e arena mică. De 10 ani, acolo au loc spectacole.

A doua etapă fiind conservarea Arenei principale, am blocat toate căile de pătrundere, senzori de mișcare, anti-incendiu și am încercat sa identificăm un partener, era un proiect ce necesita finanțare serioasă și iată că, împreună cu Ministerul Culturii, la doleanțele noastre a reacționat PNUD Moldova, cu finanțare de la UE”.

Prima tranșă aprobată, în valoare de 1,8 milioane de euro, a fost pentru reparația arenei principale a Circului. Expertiza tehnică a fost efectuată înainte de pandemie. Concluziile au arătat că reabilitarea construcției este posibilă. 

„O licitație unde s-a selectat un antreprenor care a făcut proiectul, apoi altă licitație unde s-au selectat doi antreprenori. Au fost licitații internaționale, puteau depune dosarul și din afară. Am început de la cupolă, apoi la acoperiș și vitralii”, a menționat Andrei Locoman. 

„Înainte de a începe lucrările pentru elaborarea documentației de proiect, au fost făcute niște studii de prefezabilitate, iar la momentul acela, suma necesară pentru reabilitare, era estimată undeva la vreo 12 milioane de euro. Cred că deja cifra nu mai este valabilă, pentru că au trecut trei ani, plus pandemia și economia globală”, a spus managerul de proiect, Andrei Vasilachi.

Și în ziua filmărilor, în interiorul circului aveau loc lucrări de reparații. Conform spuselor managerului de proiect, prima etapă de intervenție presupune, la rândul ei, alte două etape: renovarea acoperișului și înlocuirea fațadei vitrificate a clădirii principale.

„Acum ne aflăm în blocul A, al edificiului circului, mai sunt și alte blocuri. În acest bloc trebuie să fie schimbat tot, începând cu și terminând cu rețelele și conectările etc”.

Pe acoperișul Circului era prevăzută și construcția unei vederi panoramice, dar din cauza că în luna mai 2022 a fost introdus în registrul monumentelor, orice intervenție de acest fel nu mai este posibilă. 

„Edificiul în sine, inițial, nu reprezenta monument de arhitectură, pentru că e din perioada sovietică și după criteriul de vârstă și altele, nu reprezenta o valoare. Dar, în interiorul lui se aflau patru elemente care au avut statut de monumente, din start. Este vorba de acel mozaic de joc, pe care vi l-am arătat și care stă la intrare. E vorba de aceste laterale pe care vi le-am arătat și care sunt din argilă. Cred că obeliscul central l-ați văzut pe clădire. Acesta are de suferit din cauză că este făcut din metale prețioase, este vorba de cupru. Și când clădirea a fost lăsată, oamenii scoteau elementele și le vindeau. Statut de monument ea a primit anul trecut, întreaga clădire”.

Directorul Circului își pune mari speranțe în susținerea Uniunii Europene și pentru următoarele etape ale renovării clădirii. 

„- Vedeți o soluție tot în fonduri europene? - Cred că da, o soluție majoră, fiindcă capacitatea financiară a statului este redusă. Speranța noastră sunt fondurile europene, pe care le vom încerca să le accesăm și să le obținem. Sunt sigur că, fără ajutorul Uniunii Europene, autoritățile locale nu ar putea duce acest edificiu la bun sfârșit”.

Un reportaj de Constantin Niculae 

Imagini și montaj de Vlad Glinjan 

Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 912: Alertă în România, sfatul lui Modi, veste proastă și feribot în flăcări! „Putin a  decis răspunsul”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 912: Alertă în România, sfatul lui Modi, veste proastă și feribot în flăcări! „Putin a decis răspunsul”
/VIDEO/ UE investește în viitor: Cum o maternitate din Letonia a devenit model de excelență în serviciile medicale
/VIDEO/ UE investește în viitor: Cum o maternitate din Letonia a devenit model de excelență în serviciile medicale
/VIDEO/ „Acesta e tatăl meu”. Lacrimile fiului emoționat al lui Tim Walz, nominalizat pentru vicepreședinția SUA, au cucerit publicul
/VIDEO/ „Acesta e tatăl meu”. Lacrimile fiului emoționat al lui Tim Walz, nominalizat pentru vicepreședinția SUA, au cucerit publicul
/VIDEO/ Siguranța alimentară în UE: Cum sunt ajutați fermierii. Succesul unei afaceri lansate în 1937
/VIDEO/ Siguranța alimentară în UE: Cum sunt ajutați fermierii. Succesul unei afaceri lansate în 1937
„Destul de dubios”: Cum organizează Guvernul cele 3 zile de concert de Ziua Independenței. Ne va costa milioane de lei
„Destul de dubios”: Cum organizează Guvernul cele 3 zile de concert de Ziua Independenței. Ne va costa milioane de lei

/VIDEO/ Ghiozdane pline cu rechizite pentru sute de copii din familii nevoiașe: Caravana „Vreau și eu să învăț” a pornit prin țară

missing
23 august 2024, ora 20:11

Să înceapă școala. Și în acest an, copii din familii cu posibilități modeste vor merge la școală cu ghiozdanul plin. Astăzi, voluntarii Concordia, pe lângă rechizitele școlare, au împărțit zâmbete și motivație pentru câteva sute de copii. O grijă mai puțin au și familiile lor, care ne-au spus că veniturile mici nu le permit să-și pregătească micuții de școală cum se cuvine. Caravana „Vreau și eu să învăț” a pornit astăzi prin țară cu daruri în valoare de peste 300 de mii de lei, donate de către oamenii cu suflet mare.

Așa a început dimineața voluntarilor de la Concordia. Caravana „Vreau și eu să învăț” a pornit încărcată cu ghiozdane pline cu rechizite pentru 680 de copii din întreaga țară.

„Astăzi dăm start distribuirilor, asta înseamnă că în două zile, astăzi și luni vom ajunge în 65 de localități, la 680 de copii, așa cum ne-am ambiționat și datorită generozității, datorită donațiilor pe care le-am primit de la toți oamenii frumoși, vrem să le aducem mulțumiri, dacă nu erau aceste donații, nu reușeam”.

Primul popas a fost făcut în localitatea Țipala, acolo unde voluntarii au fost așteptați cu zâmbete de către doi băieței.

Bună ziua, vreți la școală? -Salut, vrei la școală, în ce clasă mergi? - În clasa a doua.” 

Atunci când ghiozdanul plin cu toate rechizite necesare este în față, zâmbetul este inevitabil, iar bucuria și dorința de a merge la școală este și mai mare. 

„Ce ai aici, ne spui și nouă?- Penar, foarfece, lipici,- Acum ne spui, vrei la școală?- Da.- Ai de toate?- da.- Este plin ghiozdanul tău”. 

Nicolae și Adriana au început să locuiască împreună cu familia unchiului, care mai are un copil, acum doi ani, după decesul mamei. Nicolae ne-a spus că este pregătit să învețe bine, așa cum în ghiozdan a găsit și o agendă pe care o va umple doar cu note foarte bune.

„Ce îți trebuie ție în acest an la școală?- De toate.- Ai aici totul, ești pregătit?- Da.- Acum urmează doar să înveți bine.- Da”.

Călătoria a continuat, iar de această dată am oprit în localitatea Bubuieci, acolo unde ne aștepta Alexandra. În acest an merge în clasa a treia. Ne-a spus că numără zilele până la întâi septembrie, mai ales că de astăzi este pregătită de școală. 

„Am adus un ghiozdan pe care l-am asamblat împreună cu prietenii noștri, ca de obicei, vrei să vezi ce este acolo?- Da”.

„Cum va fi întâi septembrie ?- Nu știu, voi fi bucuroasă .- Îți este dor de colegi, de profesori, de școală?- Da.- Ce îți dorești tu cel mai mult în noul an școlar?- Să învăț bine”.

Alexandra locuiește împreună cu bunica și tatăl său care de șapte ani este țintuit la pat. Tata ne-a spus că anume ea este cea care aduce lumină în casă și este fericit atunci când o vede cât de frumos crește. Așa cum prețurile mari sunt un impediment pentru ai umple ghiozdanul cu tot necesarul, iar pensia abia de îi ajunge pentru medicamente și mâncare, surpriza făcută de cei de la Concordia le-a adus mare bucurie. 

„Cum este să ai grijă de o fetiță așa mare și descurcăreață?- Este o senzație plăcută. Este un ajutor enorm pentru familie, pentru că pensia nu ajunge, cu așa prețuri este greu să o pregătim.- Acum ce vă doriți?- Să învețe bine și să fie sănătoasă”. 

În cadrul campaniei „Vreau și eu să învăț” s-au colectat bunuri în valoare de aproape 340 de mii de lei: 165 de ghiozdane complet echipate și 186 de ghiozdane neechipate, toate acestea fiind destinate copiilor care au nevoie de sprijin pentru a începe anul școlar cu toate cele necesare. Pentru voluntari mai urmează o zi de împărțire a ghiozdanelor, astfel încât toți copilașii nevoiași să fie pregătiți pentru a începe școala. 

Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitații de astǎzi ai emisiunii Cutia Neagrǎ cu Mariana Rațǎ sunt: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Dumitru Diacov, politician.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Declarațiile lor de avere amuză și șochează. Zeci de mii de euro primiți în dar la cumetrii și zile de naștere. Mașini scumpe, bijuterii - cine sunt demnitarii care primesc asemenea cadouri? Dar și cum sunt verificate averile acestora?

Copilă de trei ani, moartă în parc! Un șofer ar fi lovit-o accidental
Copilă de trei ani, moartă în parc! Un șofer ar fi lovit-o accidental
/VIDEO/ UE investește în viitor: Cum o maternitate din Letonia a devenit model de excelență în serviciile medicale
/VIDEO/ UE investește în viitor: Cum o maternitate din Letonia a devenit model de excelență în serviciile medicale
/FOTO/ TOP 10 locuri superbe de la Nistru care merită vizitate cu cortul sau în plimbarea de weekend
/FOTO/ TOP 10 locuri superbe de la Nistru care merită vizitate cu cortul sau în plimbarea de weekend
/VIDEO/ Siguranța alimentară în UE: Cum sunt ajutați fermierii. Succesul unei afaceri lansate în 1937
/VIDEO/ Siguranța alimentară în UE: Cum sunt ajutați fermierii. Succesul unei afaceri lansate în 1937
/VIDEO/ TV8 a vizitat un spital celebru în lume: „Santa Maria Nuova” din Florența îmbină turismul cu medicina modernă
/VIDEO/ TV8 a vizitat un spital celebru în lume: „Santa Maria Nuova” din Florența îmbină turismul cu medicina modernă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram