Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 877: Atac masiv, planul B și scrisoarea lui Orban. Șeful NATO: Să ne pregătim de cel mai rău scenariu

/FOTO/ Concerte, spectacole și brunch! Topul evenimentelor recomandate în penultimul weekend de noiembrie 2023

missing
17 noiembrie 2023, ora 09:05

Ești în căutarea unui eveniment care să te inspire sau să te distreze? Află ce activități interesante sunt planificate weekendul acesta! 

De 15 ani ne vedem la SHOPPING MALLDOVA

Bucurați-vă de 15 ani de transformări și excelență la Shopping MallDova! Într-o săptămână plină de sărbătoare, sunteți invitați să vă alăturați evenimentelor spectaculoase:

16 noiembrie: Delia cucerește inimile -  Experimentați un concert memorabil susținut de îndrăgita Delia, începând cu ora 19:00. Hiturile sale celebre vor răsuna în centrul comercial, aducând bucurie și emoție.

17 noiembrie: Club Meets Symphony – O experiență muzicală unică

La ora 19:00, va avea loc un concert inedit, unde DJ Kirpitch se va alătura tinerilor muzicieni ai Moldovan National Youth Orchestra, creând o atmosferă magică prin fuziunea dintre muzica electronică și cea simfonică.

18 noiembrie: Mark Stam încântă publicul

Mark Stam acorduri pop-rock ce vor face inimile să vibreze. Un spectacol incendiar pentru toți fanii săi!

19 noiembrie: Spectacolul Scufița Roșie pentru cei mici

Ultima zi aduce un spectacol special pentru copii, "Scufița Roșie", la ora 15:00. O aventură captivantă ce prinde viață pe scena, oferind o experiență minunată pentru întreaga familie.

Toate evenimentele sunt cu intrare liberă!

Alăturați-vă în această sărbătoare de neuitat, unde muzică și distracție se întâlnesc într-un cadru plin de energie și bucurie. 

Când? 16-19 noiembrie, ora: 19:00, 15:00

Unde? Shopping Malldova 

Detalii: aici 

BOEING - BOEING 

„Boeing-Boeing" de Marc Camoletti, în regia lui Mihai Țărnă, aduce pe scenă o comedie de proporții mondiale, plină de poante și răsturnări de situație surprinzătoare. Bernard, arhitect de succes, jonglează cu trei logodnice stewardese, fiecare crezând că este unică în viața lui.

Călătoriți într-o zi amuzantă din viața lui Bernard, unde micul său paradis funcționează perfect cu ajutorul Bertei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, ce îndeplinește rolul de control al traficului aerian romantic. Vizita neașteptată a vechiului prieten Robert, zboruri modificate și un nou avion Boeing declanșează haosul, oferind publicului o porție generoasă de râsete.

Spectacolul promite o seară memorabilă într-un univers al coincidențelor amuzante.

Când? 17-18 noiembrie, ora: 19:00, 18:00

Unde? Teatrul fără nume 

Detalii: aici

ПРЕМЬЕРА! МОЛИСЬ И КАЙСЯ (Rugăciune și pocăință)

Experimentați o poveste captivantă despre viață și căutarea sensului în "Rugăciune și Pocăință" prezentat de Anna Bogacheva. Un spectacol confesional care explorează limitele și provocările fiecărui stadiu al vieții, adresând întrebări fundamentale despre vină și destin.

Când? 17 noiembrie, ora: 19:00 

Unde? Teatrul „С Улицы Роз” имени Юрия Хармелина 

Detalii: aici 

Năpasta după I.L. Caragiale 

Explorează aspectele profunde ale moralității, religiei și naturii umane, într-un spectacol captivant ce pune în discuție întrebări esențiale precum ”Ce este omul?, Ce este Dumnezeu?, Ce este năpasta?” . Nu rata această experiență teatrală provocatoare! 

Când? 17-18 noiembrie, ora: 19:00 

Unde? Teatrul ”Luceafărul”

Detalii: aici 

ЖЕНЩИНЫ БЕЗ ГРАНИЦ (Femeile fără granițe)

Totul începe frumos, el și ea, mare, șampanie, ananas... Apoi, povestea despre ce se poate întâmpla într-o întâlnire romantică, dacă îndrăgostiții se abat măcar pentru o clipă unul de la celălalt și își amintesc de mama, soția decedată, amanta, primul bărbat... Și toate amintirile se materializează în mod mistic. Fiecare dintre invitații nepoftiți va oferi sfaturi, va amenința, va acuza și chiar va șantaja.

Totul, ca în viața reală. Umbrele zilelor trecute pot distruge planurile pentru viitor și pot despărți îndrăgostiții. Dacă eroii vor reuși să se elibereze de povara trecutului și să trăiască în prezentul zilei de astăzi, depinde doar de ei înșiși.

Când? 18 noiembrie, ora: 19:00 

Unde? Teatrul dramatic rus de stat ”A.P. Cehov”

Detalii: aici

Peter Pan 

„PETER PAN" este un spectacol care te va aduce înapoi în lumea minunată a copilăriei, a viselor și a aventurilor. Nu rata această ocazie unică de a zbura împreună cu Peter Pan și de a redescoperi bucuria simplă a ființei tale copilărești. Rezervă-ți locurile acum și pregătește-te pentru o experiență teatrală memorabilă! 

Când? 19 noiembrie, ora: 14:30 

Unde? Teatrul Național ”Eugene Ionesco”

Detalii: aici 

Fata Babei și Fata Moșneagului - Spectacol Interactiv pentru Copii

Teatrul Planeta Clounella vă oferă o experiență memorabilă, plină de distracție și învățăminte. În cadrul acestui spectacol interactiv, copiii vor fi captivați de poveștile tradiționale reinterpretate într-un mod modern și educativ.

Ce vă așteaptă:

-Spectacol distractiv și plin de viață, jucat live

-Dansuri și cântece interactive pentru copii

-Un program bogat în interacțiune cu cei mici

-Emoții și voie bună garantate

-Conținut educativ adaptat copiilor

-Cadouri surpriză de la parteneri

-Sesiune foto cu Eroii Principali după spectacol

-Un cadou secret oferit de Planeta Clounella

Este o oportunitate unică de a crea amintiri frumoase alături de cei mici. Rezervați-vă locurile și pregătiți-vă pentru o zi plină de zâmbete și bucurie!

Când? 19 noiembrie, ora: 11:00 

Unde? Cinematograful ”Odeon”

Detalii: aici

Dmitriy Leontiev - Мама Ангелочка

Bucurați-vă de o seară unică de comedie cu evenimentul "Stand Up Solo", susținut de talentatul comedian Dmitriy Leontiev. În deschidere, câțiva colegi vor pregăti terenul cu umorul lor, creând o atmosferă perfectă pentru momentul principal al serii.

Dmitriy Leontiev va aduce pe scenă un material captivant și amuzant, rezultat al experiențelor și observațiilor sale unice. Este o oportunitate rară de a râde în hohote la un spectacol de stand-up solo, unde comediantul împărtășește perspectivele sale comice și spiritul său original.

Alăturați-vă acestei serii de comedie neîntreruptă, unde râsul este garantat și atmosfera este plină de energie pozitivă. Rezervați-vă locul pentru o seară de distracție autentică și umor de calitate!

Când? 19 noiembrie, ora: 21:30 

Unde? str. Șciusev 93

Detalii: aici 

Brunch de Duminică 

Vino să descoperi farmecul Brunch-ului de duminică, unde bucatele alese cu grijă și ambianța plăcută creează o experiență culinară desăvârșită. Rezervă-ți acum locul și pregătește-te să fii răsfățat într-o dimineață de duminică plină de gusturi locale și atmosferă primitoare!

Când? 12 noiembrie, ora: 12:00 

Unde? BERD'S Restaurant

Detalii: aici 

 Cină Gastronomică cu Arome Autohtone 

Transformă-ți o simplă cină într-o aventură culinară de neuitat! Te invităm la cea de-a doua Cină Gastronomică, pregătită cu pasiune de Restaurantul Butoiaș, în parteneriat cu prestigiosul Castel MIMI. Îmbinând aromele tradiționale cu eleganța contemporană, această seară va fi o călătorie în inima Moldovei, unde fiecare fel de mâncare devine o operă de artă gustativă.
Rezervă-ți locul acum pentru a asigura o seară de rafinament și descoperiri gastronomice de excepție!

Când? 17 noiembrie, ora: 19:00 

Unde? Restaurantul Butoiaș

Detalii: aici

Lansare data evenimentului KALEIDOSCOP! 

KALEIDOSCOP 2024 

Precum obiectul ”magic”, ce combină diferite culori și figuri, evenimentul va fi o asociere remarcabilă de stiluri și note muzicale, voci și mișcări, emoții și senzații. Aparatul optic va lua forma unei experiențe de proporții epice și pe ritmul celor mai îndrăgite piese, ne vom dispersa în dans.

Conceptul festivalului a pornit de la ideea că viața se află într-o continuă schimbare, iar misiunea noastră este să-i descoperim farmecul și să-i apreciem culorile. Însăși denumirea provine din trei cuvinte grecești, care înseamnă: ”observator al formelor frumoase”.

Pe 17 noiembrie va avea loc lansarea dații festivalului dar și anunțarea primului val de vânzare bilete Early Bird stai cu ochii pe noi pe rețelele de socializare și află printre primii data evenimentului KALEIDOSCOP 2024.

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.

Tragedie într-un parc din Capitală! O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat. Un băiețel de 6 ani e la spital
Tragedie într-un parc din Capitală! O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat. Un băiețel de 6 ani e la spital
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Dosare răsunătoare! Cum scapă de închisoare judecătorii condamnați pentru corupție
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Dosare răsunătoare! Cum scapă de închisoare judecătorii condamnați pentru corupție
/VIDEO/ Noii membri în familia de la zoo: Cum sunt botezați cei trei urși, aduși din Ucraina
/VIDEO/ Noii membri în familia de la zoo: Cum sunt botezați cei trei urși, aduși din Ucraina
/PROMO/ Chinurile foametei și lupta pentru viață a ultimilor supraviețuitori - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Chinurile foametei și lupta pentru viață a ultimilor supraviețuitori - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 876: Explozii la Kiev, atac în Crimeea și 3 lucruri cerute de Zelenski. ISW explică planul Rusiei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 876: Explozii la Kiev, atac în Crimeea și 3 lucruri cerute de Zelenski. ISW explică planul Rusiei

Luptă crâncenă pentru titlul de oraș gazdă a Eurovision 2025: Două orașe din Elveția, în cursă

missing
19 iulie 2024, ora 15:04

Orașele Basel și Geneva sunt orașele elvețiene care au intrat în cursa pentru a găzdui competiția muzicală Eurovision Song Contest 2025, după victoria lui Nemo. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii august, potrivit lui Edi Estermann, șeful media la SRG SSR.

Basel este un centru cultural, de afaceri și turistic și al treilea oraș ca mărime din Elveția, după Zurich și Geneva. Locația pe care o propune pentru ediția de anul viitor este St. Jakobshalle, cu o capacitate de aproximativ 12.000 de spectatori. Orașul dispune de un sistem eficient de transport public, care conectează diverse părți ale orașului, iar localizarea acestuia în apropierea aeroportului Basel-Mulhouse-Freiburg facilitează călătoriile internaționale.

Geneva este un oraș situat pe malurile lacului Geneva în partea de sud-vest a Elveției și este al doilea oraș ca mărime din Elveția după Zurich. Orașul a propus ca locație Centrul Internațional de Expoziții și Convenții Palexpo, care poate găzdui până la 15.000 de spectatori. Geneva are un sistem eficient de transport public, iar aeroportul Internațional Geneva (GVA) are conexiuni cu orașele mari din întreaga lume și se află la o distanță scurtă de centrul orașului. 

Cele două orașe vor fi evaluate pe baza unui set de criterii, cum ar fi capacitatea locului de desfășurare și de cazare, conexiunile de transport, dar și existența unui centru de presă în proximitate.

Decizia finală cu privire la alegerea orașului gazdă pentru Eurovision 2025 va fi luată de Corporația Elvețiană de Radiodifuziune (SRG SSR) și EBU (Uniunea Europeană de Radiodifuziune). 

TV8.md amintește că Eurovision 2024 a fost câștigat de Elveția, reprezentată de Nemo, asta deși casele de pariuri dădeau mari șanse Croației, iar în a doua semifinală Eurovision, piesa „The Code” s-a clasat pe locul 4 din 16. Nemo este primul artist non-binar care câștigă Eurovision și a declarat că se simte mândru nu doar pentru el, ci și pentru comunitatea persoanelor non-binare sau de gen fluid: „Trebuie să vorbim unii cu alții și sper că această seară poate fi o modalitate de a ne aminti de asta”.

Concursul Eurovision se va întoarce acum în Elveția, în 2025, pentru a treia oară. Ultima dată când Elveția a câștigat a fost în 1988, când Céline Dion a cucerit cu „Ne Partez Pas Sans Moi”. Elveția nu a fost doar prima țară care a găzduit vreodată Eurovision, ci și prima care a câștigat.

Încă patru vameși au fost reținuți în urma unor percheziții la postul vamal Leușeni. Aceștia sunt bănuiți că luau mită de la transportatorii de colete și pasageri pentru a-i scuti de anumite taxe. /Atenție, cod roșu de escrocherie. Zeci de moldoveni sunt înșelați zilnic prin așa-numita schemă „ruda implicată în accident”. Poliția susține că doar de la începutul anului escrocii au reușit să ia de la oameni cel puțin 20 de milioane de lei. /Ploile, vântul puternic și grindina din după-amiaza zilei de ieri au distrus acoperișuri și au doborât mai mulți copaci în nordul țării. A fost nevoie de intervenția pompierilor în 15 raioane, cele mai afectate fiind Glodeni și Dondușeni. / Preşedintele american Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19. Liderul de la Casa Albă spune că se simte „bine” și că își va onora obligațiunile în izolare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Câte 1000 de lei lunar, timp de doi ani pentru părinții de la sate, care își vor da copiii la școlile mai mari din localitățile vecine. Guvernul a aprobat procedura, menită să încurajeze populația să accepte optimizarea sistemului educațional. /Incendiu puternic la Edineț. Un depozit al fostei fabrici de tutun din Cupcini a luat foc. Șapte echipe de salvatori au intervenit în lupta cu flăcările. /Moldoveancă ucisă în România. Femeia lucra stomatolog în orașul Brăila și a fost găsită moartă în propriul cabinet.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 120 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în mai multe raioane ale țării. La Cahul a ars pădurea de lângă oraș, iar în raionul Florești focul s-a extins pe 80 de hectare de vegetație uscată. /Energia electrică cumpărată de stat la bursa română s-a scumpit de patru ori, în ultimelel zile pe fundalul creșterii consumului și diminuării producției de curent. Din fericire, Republica Moldova importă de peste Prut doar opt la sută din necesitățile țării.. /Roberta Metsola a mai obținut un mandat de președinte al Parlamentului European, iar joi deputații vor pune la vot și candidatura Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări la Cahul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de incendii, în paralel cu cel roșu de caniculă, de care vom scăpa abia joi. /A început admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sunt peste 12 mii de locuri bugetare și peste șapte mii- cu taxă. /Reparațiile de pe podul de la Mihai Viteazul se lungesc. Acum primăria invocă faptul că CFM refuză să deschidă circulația peste calea ferată la strada Petru Rareș, pentru ca podul să fie închis în totalitate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Prima zi de cod roșu de caniculă, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade! Oamenii au făcut cu greu față căldurii sufocante, în special cei nevoiți să muncească sub razele arzătoare ale soarelui. /Curtea Constituțională a respins solicitarea unui grup de deputați comuniști, care au cerut examinarea constituționalității Decretului prezidențial prin care Alexandr Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general. / Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei. Complotul a fost dejucat de SUA și Germania.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. /Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. /Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Dosare răsunătoare! Cum scapă de închisoare judecătorii condamnați pentru corupție
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Dosare răsunătoare! Cum scapă de închisoare judecătorii condamnați pentru corupție
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/PROMO/ Chinurile foametei și lupta pentru viață a ultimilor supraviețuitori - sâmbătă, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Chinurile foametei și lupta pentru viață a ultimilor supraviețuitori - sâmbătă, la „Moldova gândește”
Tragedie într-un parc din Capitală! O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat. Un băiețel de 6 ani e la spital
Tragedie într-un parc din Capitală! O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat. Un băiețel de 6 ani e la spital

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram