Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 951: Atac mortal, planul lui Putin, prioritatea NATO și mesajul G7! Zelenski: Situație foarte dificilă

economic

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură recepționează cereri pentru subvenționarea accizei la motorină: Data Limită

18 iulie 2023, ora 10:47

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că fermierii pot depune cereri pentru subvenționarea accizei la motorină, până la data de 31 iulie 2023.

Regulamentul prevede că subvenția complementară se acordă în două etape, pentru motorina achiziționată în perioada 16 noiembrie 2022 – 29 iunie 2023, și se depune nu mai târziu de 31 iulie 2023, iar motorina achiziționată începând cu 30 iunie 2023 până pe 30 septembrie 2023 inclusiv, se depune nu mai târziu de 30 septembrie, după cum urmează:

În cuantum de: a) 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 3 248 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; b) 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii;

În cuantum de: a) 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 974,4 lei per tonă – pentru fermierii mari; b) 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 894 de lei per tonă – pentru fermierii mari.

Pentru a accesa Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de subvenționare accesați AICI, rubrica Intervenții ale Guvernului 2023. 

/VIDEO/ Drift nereușit cu BMW oprit în stâlp, la Chișinău: 3 persoane au ajuns la spital
/VIDEO/ Drift nereușit cu BMW oprit în stâlp, la Chișinău: 3 persoane au ajuns la spital
/VIDEO/ ALO, TV8! Avem un fals de raportat: Despre deepfake, falsuri și cum le facem față
/VIDEO/ ALO, TV8! Avem un fals de raportat: Despre deepfake, falsuri și cum le facem față
/HARTĂ/ Nor de praf din Asia în Moldova: Risc de ploaie murdară. Fenomenul rar a fost filmat în Ucraina
/HARTĂ/ Nor de praf din Asia în Moldova: Risc de ploaie murdară. Fenomenul rar a fost filmat în Ucraina
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 951: Atac mortal, planul lui Putin, prioritatea NATO și mesajul G7! Zelenski: Situație foarte dificilă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 951: Atac mortal, planul lui Putin, prioritatea NATO și mesajul G7! Zelenski: Situație foarte dificilă

/VIDEO/ Tentați să împrumute statul pe evms.md: Un investitor a pus în joc 7.000.000 de lei

missing
01 octombrie 2024, ora 22:45

Oportunitatea de a împrumuta bani statului tentează moldovenii. Vorbim despre persoanele fizice care cumpără valori mobiliare pe platforma eVMS. Dobânda, peste media oferită de bănci la depozite, dar și garanția de stat că banii vor fi recuperați sunt argumentele ce au determinat peste 600 de moldoveni să-și împrumute economiile statului. Cel mai bogat investitor în valori mobiliare a pus în joc tocmai șapte milioane de lei. 

După zece zile de tranzacții, Ministerul Finanțelor a făcut totalul primei emisii de valori mobiliare pe platforma eMVS. Astfel, puțin peste 600 de moldoveni au împrumutat statul cu aproape 79 de milioane de lei, cu mult peste așteptările autorităților.

„Cea mai mică valoare este de 100 de lei. Foarte multă lume a testat cum funcționează platforma. Cea mai mare tranzacție este de șapte milioane de lei. Cele mai multe tranzacții se situează între valorile de 60 -100 de mii de lei”. 

Potrivit Ministerului Finanțelor, cel mai în vârstă investitor are 79 de ani, iar cel mai tânăr -19.

 Moldovenii pot împrumuta statul cumpărând valori mobiliare de stat, primind în schimb o dobândă fixă de șase procente. Banii investiți de către cetățeni sunt garantați de către stat indiferent de circumstanțele care pot apărea în timp. Termenul împrumutului este de doi ani, iar dobânzile pot fi încasate de două ori pe an. Profitul obținut nu se impozitează. Totuși, cei tentați de afaceri cu statul trebuie să aștepte emisiile de valori. Următoarea, de exmplu, va fi abia în luna ianuarie.

„Sunt anumite doleanțe, deja le cunoaștem, să fie valori pe termeni diferiți, probabil cu dobândă diferite, diferite tipuri de instrumente. Din acest motiv noi zilele următoare noi vom efectua un sondaj, un chestionar care va fi distribuit tuturor utilizatorilor platformei, dar și tuturor celor interesați în care o să îi rugăm să ne spună care sunt așteptările lor de la această platformă și acest instrument”. 

Banii investiți de către cetățeni vor fi folosiți de stat pentru realizarea proiectelor de infrastructură.

Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cum și-au schimbat retorica în timp unii candidați la scrutinul prezidențial
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cum și-au schimbat retorica în timp unii candidați la scrutinul prezidențial
/VIDEO/ ALO, TV8! Avem un fals de raportat: Despre deepfake, falsuri și cum le facem față
/VIDEO/ ALO, TV8! Avem un fals de raportat: Despre deepfake, falsuri și cum le facem față
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/HARTĂ/ Furtuna Ashley: Ce efecte va avea în Moldova, în timp ce România se pregătește pentru vreme severă
/HARTĂ/ Furtuna Ashley: Ce efecte va avea în Moldova, în timp ce România se pregătește pentru vreme severă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.