Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1002: Scenariu negru, vecin nebun și escaladare clară! Alertă: Al Treilea Război Mondial a început oficial

Război în Ucraina, ziua 390: Xi Jinping vizitează Moscova, iar Rusia amenință Haga cu rachete. Țara unde ar putea fi arestat Putin

missing
20 martie 2023, ora 19:29

Războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin în Ucraina continuă și în ziua 390 de la începutul invaziei la scară largă. Președintele rus Vladimir Putin ar putea fi arestat în Africa de Sud, unde ar urma să efectueze o vizită în august pentru a participa la un summit BRICS, în timp ce fostul lider de la Kremlin Dmitri Medvedev amenință instituția de la Haga cu un atac cu rachete. China şi Rusia "au obiective similare", a declarat preşedintele chinez Xi Jinping în cadrul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, luni, în timpul unei vizite la Moscova.

Totodată, un ambasador polonez explică scenariul de a întra în război contra Rusiei, iar oficialii ucraineni dau asigurări că rezistă în apărare la Bahmut, scena celor mai sângeroase lupte din ultimele luni. Totuși, acțiunile ofensive ale rușilor pe frontul din estul Ucrainei s-au redus în intensitate în ultimele zile, ceea ce indică o reducere a capacității de luptă a forțelor invadatoare, constată Ministerul britanic al Apărării.

UPDATE Secretarul de stat american Antony Blinken spune că vizita făcută la Moscova de președintele chinez Xi Jinping arată intenția Chinei de a oferi „acoperire diplomatică atrocităților comise de Rusia în Ucraina”, în loc să le condamne, conform CNN.

UPDATE Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a precizat că este încrezător că vizita sa în Rusia va da un "nou impuls" relaţiilor cu Moscova, după ce a coborât din avion, pe aeroport, în capitala rusă. „Sunt convins că această vizită va fi fructuoasă şi că va da un nou impuls dezvoltării sănătoase şi stabile a relaţiilor sino-ruse", a declarat liderul chinez, citat de agenţiile ruse de presă, calificând Beijingul şi Moscova drept "buni vecini" şi "parteneri fiabili". În opinia sa, China "este pregătită să rămână ferm alături de Rusia" în favoarea unui "adevărat multilateralism" şi a unei "multipolarităţi în lume", potrivit Știripesurse.

UPDATE Şeful grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat luni, 20 martie, că oamenii săi controlează circa 70% din oraşul Bahmut din estul Ucrainei, scena unor lupte violente din vara anului trecut, informează AFP.

UPDATE Mandatul de arestare emis pe numele președintelui rus Vladimir Putin nu va expira dacă și când se va încheia războiul declanșat de Moscova în Ucraina, a declarat luni, la BBC, procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, potrivit The Guardian.

UPDATE Bătălia pentru Bahmut, în regiunea Donbas, a fost una dintre cele mai aprige din războiul din Ucraina, fiind comparată cu războiul de tranșee din Primul Război Mondial. Forțele Kievului au rezistat timp de opt luni în fața invadatorilor ruși de acolo, dar riscă să fie complet încercuite. Oficialii ucraineni au avertizat luni că orașul Avdiivka din estul țării ar putea deveni în curând un „al doilea Bahmut”, relatează Sky News. Comandantul forțelor terestre ucrainene a declarat săptămâna trecută că trupele lui Vladimir Putin încearcă acum să încerce să încercuiască complet Bahmut într-o ofensivă care nu a făcut progrese majore, notează G4media.

UPDATE Actorul hollywoodian Steven Seagal a fost prezent la Moscova la inaugurarea unui centru de aikido din Rusia, unul dintre obiectivele acestuia fiind pregătirea tinerilor pentru serviciul în forțele armate ruse, relatează insidethegames, potrivit Mediafax.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său chinez, Xi Jinping, că salută propunerea Beijingului pentru a pune capăt „crizei acute” din Ucraina și că tratează cu respect planul înaintat de partea chineză, potrivit The Guardian.

UPDATE Norvegia a anunţat luni că a livrat Ucrainei opt tancuri Leopard 2 pe care i le-a promis, o contribuţie care, alături de cea a altor aliaţi, va fi „hotărâtoare” pentru următoarea contraofensivă ucraineană, potrivit HotNews.

UPDATE Procurorii ruși au deschis un dosar de urmărire penală împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale care au decis emiterea unui mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin, relatează Interfax.

UPDATE Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a declarat luni, 20 martie, că preşedintele rus Vladimir Putin ”poate fi arestat imediat în aproape 130 de ţări”, după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat pe numele său, considerându-l responsabil de crime de război în Ucraina, relatează EFE.

UPDATE Preşedintele Vladimir Putin a promis luni, 20 martie, că Rusia va livra Africii toată cantitatea de cereale necesară dacă acordul asupra exporturilor ucrainene nu va fi prelungit după două luni, informează AFP.

UPDATE Șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a dat noi detalii luni, 20 martie, despre situația de pe frontul din Ucraina, avertizând asupra perspectivelor sumbre pe care le are armata rusă în eventualitatea unei contraofensive ucrainene. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Șeful mercenarilor Wagner avertizează că Rusia ar putea pierde războiul: ”Deocamdată, perspectivele sunt sumbre, potrivit Digi24.

UPDATE Decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a emite un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin este un semn al 'ostilităţii clare' ce există împotriva Rusiei şi a lui Putin personal, a indicat luni Kremlinul, transmite Reuters.

UPDATE Statele membre ale Uniunii Europene au convenit asupra achiziţionării în comun a unui milion de cartuşe de artilerie de 155 mm pentru Ucraina, a declarat luni ministrul Apărării din Estonia. În urma unei întâlniri cu omologii săi din UE la Bruxelles, Hanno Pevkur a scris pe Twitter că "s-a ajuns la un consens politic - 1 milion de cartuşe de 155 mm pentru Ucraina". Pe măsură ce războiul se întinde în al doilea an, Ucraina consumă muniţia mai repede decât o pot produce în prezent SUA şi NATO, potrivit Mediafax.

UPDATE Vladimir Putin se teme de o posibilă revoluție în Rusia. Președintele rus a cerut ca ofițerii Ministerului rus de Interne să suprime prompt acțiunile „ilegale de stradă” și „răspândirea ideologiei extremiste”. "Provocările, acțiunile stradale ilegale sau alte încercări de destabilizare a societății trebuie oprite. Suprimat prompt. La fel ca răspândirea ideologiei extremiste", a spus el, vorbind în cadrul unei reuniuni extinse a consiliului de administrație al Ministerului de Interne, relatează Interfax. Potrivit acestuia, reprezentanții cultelor religioase, ai tinerilor și ai altor organizații publice ar trebui să se implice mai activ în această activitate, potrivit Știripesurse.

UPDATE Biroul de Anchetă Naţional (DBR) al Ucrainei a anunțat luni, 20 martie, că un fost şef al Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Harkov (est) va fi judecat pentru ”înaltă trădare”, relatează AFP.Roman Dudin, 40 de ani, ”s-a ocupat de facto de acţiuni de sabotaj în loc să organizeze apărarea acestei regiuni”, a acuzat DBR într-un comunicat pe Telegram.  Ads   ”După ce apărarea va lua act de dosarul său, acesta va fi transmis tribunalului”, a precizat DBR, adăugând că bărbatul, arestat în septembrie şi care se află în detenţie, riscă închisoare pe viaţă, potrivit Ziare.com.

UPDATE Biroul Naţional ucrainean de Anchetă (DBR) a anunțat luni că a deschis o investigație legată de moartea a patru militari ucraineni care și-au pierdut viața din cauza exploziei unui obuz, în timpul unor tiruri de antrenament, în nordul Ucrainei, relatează AFP și Agerpres.

UPDATE Comandantul Forțelor Întrunite din cadrul armatei ucrainene, Serhi Naev, a declarat că Rusia a mobilizat aproximativ 300.000 de ruși pentru războiul din Ucraina, relatează RBC, potrivit Rador.

UPDATE Mass-media turcă a publicat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, se poate observa un Su-27 al Forțelor Aeriene Ruse care încearcă să doboare o dronă ucraineană Bayrakatar TB2. Videoclipul a fost publicat la cinci zile după ce două avioane Su-27 au doborât o dronă MQ-9 Reaper a Forțelor Aeriene americane în apele Mării Negre, scrie Defenseromania.

UPDATE Guvernatorul regiunii est-ucrainene Doneţk, Pavlo Kirilenko, a raportat că invadatorii ruși au tras, luni dimineaţă, asupra oraşului Avdiivka, iar cu o seară înainte au atacat oraşul Kramatorsk, avariind mai multe clădiri rezidenţiale. „La miezul nopții, rușii au lansat un atac cu rachetă asupra Kramatorskului. Au fost avariate locuinţe. Conform informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime” – a scris oficialul pe Telegram. În ceea ce priveşte situaţia din oraşul Avdiivka, guvernatorul a precizat că ruşii au atacat cu artilerie și lansatoare de rachete Grad. Alte atacuri au avut loc la Bahmut și Kostiantinivka. „O persoană a fost rănită în Kostiantinivka, iar trei blocuri și trei case particulare au fost avariate. La Bahmut o persoană a fost rănită şi trei blocuri de locuinţe au fost avariate”, a adăugat Kirilenko, potrivit Rador.

UPDATE Vizita de două zile a preşedintelui Xi Jinping la începutul acestei săptămâni la Moscova suscită temeri la Kiev, preocupat că Beijingul, aliatul strategic al Rusiei, s-ar putea decide în cele din urmă să-i livreze acesteia arme, influenţând astfel rezultatul războiului, comentează luni, într-o amplă analiză, France Presse, potrivit Agerpres.

UPDATE Avionul având la bord delegația președintelui chinez Xi Jinping a aterizat la Moscova, anunță presa rusă, care a publicat imagini de la aeroport.

UPDATE Regatul Unit găzduieşte luni o reuniune, cu participarea miniştrilor justiţiei din peste 40 de ţări, cu scopul de a aborda problema posibilelor crime de război comise în Ucraina, după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează DPA, citată de Agerpres.

UPDATE Ucraina face totul pentru ca lumea să nu vadă emoții, ci o bază clară de dovezi. Șeful Serviciului Securităţii al Ucrainei, Vasyl Maliuk, a comentat emiterea unui mandat de arestare a președintelui rus, Vladimir Putin, de către Curtea Penală Internațională. El a menționat că deportarea forțată de către Federația Rusă a copiilor ucraineni este doar una dintre puținele crime pentru care Putin trebuie să răspundă, potrivit Libertatea Cuvântului.

UPDATE Fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dimitri Medvedev s-a lansat într-un atac furibund la adresa Tribunalului de la Haga care a i-a dat lui Putin un mandat de arestare. Acesta cere atacarea instituției cu rachete, notează HotNews.

UPDATE Xi Jinping prezintă China ca fiind un pacificator al Ucrainei în ajunul călătoriei sale în Rusia. Mai mult el a lăudat legăturile din ce în ce mai strânse ale Beijingului cu Moscova. Într-un articol publicat în presa de stat rusă, Xi a declarat că China și Rusia au "consolidat încrederea reciprocă politică și au încurajat un nou model de relații între țări mari", potrivit NewsWeek.

UPDATE Rusia şi China încearcă să zdruncine ordinea internaţională, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Statelor Unite, John Kirby. Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie, la invitaţia lui Vladimir Putin, notează Mediafax.

UPDATE Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se îndreaptă spre Moscova, pentru a efectua prima sa vizită de la începutul invaziei ruse în Ucraina. El se va întâlni cu Vladimir Putin, la câteva zile după ce Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus, pentru presupuse crime de război. Cei doi lideri sunt aşteptaţi să anunţe extinderea cooperării, după ce anterior anunţaseră un parteneriat „fără limite”. Rusia, aflată sub sancţiuni dure la nivel internaţional, este tot mai dependentă de China, ca piaţă pentru mărfurile sale şi aflată în căutarea de sprijin diplomatic. Deşi anunţaseră un parteneriat fără limite, până acum, Beijingul a fost reticent în a asigura Moscovei sprijin letal pentru războiul din Ucraina, pentru a evita sancţiuni secundare împotriva companiilor chineze, relatează corespondentul BBC, potrivit Rador.

UPDATE Kievul s-a plâns de faptul că forțele sale sunt nevoite să își raționalizeze puterea de foc, deoarece invazia Rusiei, care durează de un an, s-a transformat într-un război de uzură. Ucraina a comunicat UE că are nevoie de 350 000 de obuze pe lună pentru a-și ajuta trupele să țină piept atacului Moscovei și pentru a le permite să lanseze noi contraofensive mai târziu în cursul anului, anunță France 24, potrivit Știripesurse.

UPDATE Angajaților Kremlinului li se recomandă cu tărie să renunțe la utilizarea iPhone-ului din cauza conexiunii cu SUA, scrie ziarul Kommersant luni, 20 martie.Vorbim despre angajații blocului politic intern al administrației Kremlinului. Până la începutul lunii aprilie, aceștia vor fi nevoiți să renunțe la iPhone-urile și să le înlocuiască cu smartphone-uri de la alți producători."iPhone-ul este totul. Fie îl aruncați, fie îl dați copiilor. Toată lumea va trebui să facă asta în martie", a spus unul dintre oficiali.Li se cere să facă acest lucru din motive de securitate, deoarece iPhone-urile americane sunt cel mai adesea supuse piratării și spionajului din partea Occidentului. Oficialii sunt îndemnați să găsească un alt tip de telefon potrivit pentru ei, pe sistemul de operare Android sau să achiziționeze marca „Aurora” rusească, potrivit Ziare.com.

UPDATE Sirenele de raid aerian au început să sune în Ucraina, luni dimineaţă, la ora 09:00, în timp ce un avion de luptă rusesc MiG-31K a decolat din Belarus. Un grup de monitorizare raportează că un avion de tip MiG-31K al Forțelor Aeriene Ruse a fost înregistrat decolând de pe aerodromul Maciulişci. Potrivit RBV, MiG-31K este un potențial purtător de rachete hipersonice Kh-47m2 Kinjal, pe care sistemele ucrainene de apărare antiaeriană nu le pot intercepta, potrivit Rador.

UPDATE Rusia a suferit 1.590 de pierderi militare și a pierdut 56 de vehicule blindate, inclusiv 26 de tancuri, în Ucraina în weekend, arată datele furnizate de Forțele Armate Ucrainene (UAF).

UPDATE Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a postat un mesaj pe Telegram, în care susține că decizia Curții Penale Internaționale (CPI) de a emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin va avea consecințe grave pentru dreptul internațional, relatează The Guardian, potrivit Digi24.

UPDATE Kremlinul caută un înlocuitor pentru președintele rus Vladimir Putin pe fondul nemulțumirii tot mai mari față de războiul din Ucraina, potrivit unui oficial din serviciile de informații ucrainean, potrivit NewsWeek.

UPDATE Serghei Moskalenko, șeful al unuia dintre cele mai mari centre operate de ruși în teritoriile ocupate în Ucraina, a fost ucis vineri seara în urma exploziei mașinii sale.

UPDATE Finanțatorul Grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, pierde sprijinul oficialii ruși locali. În regiunea Krasnodar autoritățile refuză să îngroape mercenarii Wagner morți în războiul din Ucraina, conform raportului Institutului pentru Studii de Război (ISW), potrivit Ziare.com.

UPDATE Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas, unul din criticii comandamentului militar de la Moscova pentru cum conduce războiul, spune că singurele momente în care președintele Vladimir Putin este cel real, și nu o dublură, sunt acelea în care liderul de la Kremlin apare singur sau la un capăt al mesei, la distanță de invitații săi, potrivit HotNews.

UPDATE Șeful Comitetului de Investigații al Rusiei, Alexander Bastrykin, a cerut instituției pe care o conduce să realizeze o evaluare juridică, după ce Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele lui Putin.  

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a explicat că nu a lansat războiul din Ucraina din 2014 pentru că Rusia nu era pregătită militar și că nu avea „arme hipersonice”, susținând totodată că acestea nu sunt folosite acum în așa-numita „operațiunea specială”, notează HotNews.

UPDATE Federația Rusă nu folosește de fapt arme hipersonice, dar ea deţine astfel de arme, la fel și alte sisteme moderne, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu, scrie Rador.

UPDATE Fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei și omul de afaceri Ilya Ponomaryov declarat într-un interviu în exclusivitate pentru TVR Moldova că principalul motiv care determină existența Transnistriei este de ordin financiar, o gaură neagră unde se face contrabandă, scheme financiare, scheme energetice, iar dacă nu ar fi fost toate astea această istorie era de mult închisă. Ilya Ponomaryov consideră că atunci când nu va mai exista regimul Putin aceste formațiuni separatiste nerecunoscute vor dispărea foarte rapid.

UPDATE „Fie Ucraina îşi va apăra independenţa, fie dacă nu, vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict, pentru că sunt în joc valorile noastre fundamentale, care stau la baza civilizaţiei noastre, deci nu vom avea de ales”, a declarat ambasadorul polonez în Franţa, Jan Emeryk Rościszewski, într-un interviu la televiziunea Lci. Răspunsul a venit când s-a vorbit despre transferul avioanelor Mig-29 din Polonia şi Slovacia în Ucraina şi despre posibila escaladare a conflictului. După cum relatează ziarul polonez Fakt, ambasadorul Jan Emeryk Rościszewski a explicat că „nu NATO, nici Polonia, nici Franţa sau Slovacia cresc tensiunea, ci Rusia este cea care a atacat Ucraina, ci Rusia invadează, omoară oameni, răpieşte copii ucraineni”. Apoi, oficialul a spus clar că Polonia ar putea juca un rol şi mai important în acest război, notează Mediafax.

UPDATE Forțele ruse de ocupație au turnat grâu ucrainean pe un drum care duce spre ieșirea din orașul-port Mariupol, a anunțat un oficial ucrainean al orașului, potrivit Sky News. Petro Andriușcenko, consilier al primarului orașului ocupat, a afirmat că „douăzeci de tone" de grâu au fost împrăștiate pe asfalt, pe drumul din zona Novoazovsk, la est de Mariupol. „Douăzeci de tone de grâu ucrainean au fost împrăștiate pe asfalt. Iată cum arată de la sol. Doar cu roțile pe cereale. Apoi, Moscova va deplânge «foametea din lume». Mă întreb cine a provocat foametea în lume?", a scris, într-o postare pe Telegram, Petro Andriușcenko, potrivit Libertatea.

UPDATE Unităţile de grăniceri desfăşurate în Bahmut, regiunea Doneţk, au respins patru atacuri ruseşti duminică, eliminând 5 invadatori şi rănind 9. Este ceea ce relatează Ukrinform, citând biroul de presă al Serviciului de Stat al Grăniceri. Unităţile grupării Wagner au vrut să se apropie neobservate pentru a sparge linia de apărare a Ucrainei, explică armata ucraineană, dar „s-au trezit în faţa unui foc masiv din partea apărătorilor noştri: cinci dintre ei nu vor mai putea fugi de nicăieri, în timp ce alţi nouă au fost răniţi", notează Mediafax.

UPDATE Copiii din 16 regiuni rusești vor fi trimiși în tabere de antrenament militare, în această primăvară și vară, unde vor fi învățați cum să tragă cu o pușcă de asalt Kalașnikov, să arunce grenade de mână și să mărșăluiască, scrie portalul independent Vertska, potrivit Libertatea.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin ar urma să viziteze Africa de Sud în august pentru a participa la un summit BRICS. Africa de Sud este conștientă de obligația sa legală, a declarat duminică un purtător de cuvânt al președintelui Cyril Ramaphosa, referindu-se la acest aspect, după ce o instanță internațională a emis un mandat de arestare împotriva liderului rus, informează Reuters. "Suntem, ca guvern, conștienți de obligația noastră legală. Cu toate acestea, până la summit, vom rămâne angajați cu diverse părți interesate relevante", a declarat purtătorul de cuvânt Vincent Magwenya. Deși nu a existat nicio confirmare oficială a vizitei lui Putin, se așteaptă ca acesta să participe la cel de-al 15-lea summit BRICS, așa cum a făcut-o și în 2013, potrivit Știripesurse.

UPDATE „Vom vedea ce iese din această întâlnire” dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping, dar dacă ar apărea cererea de armistiţiu în Ucraina, va fi „inacceptabil pentru că singurul lucru” ar însemna „să ratifice cuceririle făcute până la urmă”. acum de către Rusia” şi „daţi-i lui Putin mai mult timp”. Acest lucru a fost reiterat de purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, lui Fox, potrivit Mediafax.

UPDATE O fetiță ucraineană în vârstă de șapte ani a fost nevoită să se întoarcă împreună cu mama ei în Ucraina pentru un tratament stomatologic, deoarece lista de așteptare în Marea Britanie era foarte lungă.

UPDATE Cel puţin trei persoane au murit în urma bombardării de către ruşi a unei clădiri rezidenţiale din satul Kamenskoe, regiunea Zaporojie Acest lucru a fost raportat de Ukrainska Pravda, citând administraţia regională. Cel puţin două persoane au fost rănite în atac, potrivit Mediafax.

UPDATE Ruşii sunt incapabili din punct de vedere tactic să finalizeze operaţiunea de capturare a oraşului Bahmut şi suferă pierderi uriaşe în lupte, a asigurat Serghei Cherevati, reprezentant al Grupului de Est al Forţelor Armate ale Ucrainei, pentru Ukrainska Pravda. „Acum nu sunt în stare tactică să finalizeze operaţiunea de capturare a centrului regional ucrainean Bahmut. Da, există bătălii foarte active, continuă să efectueze câteva zeci de atacuri de inerţie, dar suferă pierderi uriaşe. Comandamentul şi personalul nostru îşi planifică apărarea corect”, a spus Cherevati.

Război în Ucraina, ziua 389: Putin a vizitat Mariupolul, iar Zelenski anunță sancțiuni. Expert: "Pericol de escaladare terifiantă"
Război în Ucraina, ziua 388: Plan privind Moldova, iar Putin e în Crimeea. Preşedinte: Lumea, în prag de Al Treilea Război Mondial

Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1002: Scenariu negru, vecin nebun și escaladare clară! Alertă: Al Treilea Război Mondial a început oficial
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1002: Scenariu negru, vecin nebun și escaladare clară! Alertă: Al Treilea Război Mondial a început oficial
/PROMO/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Ciuciuleni: Despre schimbarea miniștrilor, speranțe și dezamăgiri - de la 19:55, la TV8
/PROMO/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Ciuciuleni: Despre schimbarea miniștrilor, speranțe și dezamăgiri - de la 19:55, la TV8
/AUDIO/ Șor se plânge lui Platon la telefon: „Nu vreau să trăiesc toată viața în Rusia. Sunt atât de mincinoși...”
/AUDIO/ Șor se plânge lui Platon la telefon: „Nu vreau să trăiesc toată viața în Rusia. Sunt atât de mincinoși...”
/PROMO/ Mame violente: Cine e de vină - de la 17:45, la „Moldova gândește LIVE”
/PROMO/ Mame violente: Cine e de vină - de la 17:45, la „Moldova gândește LIVE”
Primele victime ale ninsorii: O mamă și doi copii au ajuns la spital după ce mașina lor s-a izbit de un copac
Primele victime ale ninsorii: O mamă și doi copii au ajuns la spital după ce mașina lor s-a izbit de un copac

Cutremur matinal la hotar cu Republica Moldova: Ce magnitudine a avut seismul

missing
22 noiembrie 2024, ora 09:56

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs vineri, 22 noiembrie, în zona seismică Vrancea din România. Seismul a fost înregistrat la ora 06:07:05.

Institutul Național de Fizică a Pământului a catalogat seismul, care s-a produs la o adâncime de 119,2 km, ca fiind un cutremur slab.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 51 km NV de Buzău, 61 km V de Focșani, 63 km SE de Sfântu-Gheorghe, 66 km E de Brașov, 72 km NE de Ploiești.

Percheziții la viceguvernatorului Găgăuziei, Ilia Uzun. Acesta este vizat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Avem detalii, dar și reacția viceguvernatorului! /Guvernul î-l trimite pe ministrul Energiei la Gazprom după gaz rusesc pentru regiunea transnistreană. Este prima vizită a unui ministru în Federația Rusă după declanșarea războiului de invazie a Ucrainei. /Prima ninsoare din acest an a venit la pachet și cu primele incidente în trafic. Zeci de salvatori și echipe de intervenție au muncit în teren pentru a scoate din șanțuri automobilele derapate de pe șosele, dar și pentru a împrăștia material antiderapant.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remanierile de la Guvern sunt corecte, afirma președinta Maia Sandu, ca răspuns la criticile aduse ultimelor schimbări din Executiv. /Ministerul apărării anunță ca urmează sa achizitioneze doua sisteme noi de identificare și nimicire a dronelor. Totuși acestea nu sunt suficiente și ar mai fi nevoie de câteva, susțin autoritățile. /Guvernul a ratificat acordul cu Italia care prevede ca moldovenii cu stagiu de muncă atât în Moldova cât și în statul italian, vor fi calificați pentru a beneficia de pensii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O dronă a fost găsită de un trecător în capitala. Dispozitivul a fost descoperit in zona Arenei Chișinău și a fost preluat de geniști pentru examinare. /Analiștii politici de la noi consideră ineficiente remanierile guvernului și se arată sceptici față de schimbarile făcute. Ce așteptări aveau aceștia! /Astăzi se împlinesc 1000 de zile de când ucrainenii trăiesc în teroarea semănată de invazia rusă în țara vecină. Cu această ocazie, Volodimir Zelenski a publicat un filmuleț în care a arătat prin ce încercări a trecut Ucraina în tot acest timp.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Discuțiile pe marginea remanierilor s-au finalizat. Premierul Dorin Recean urmează să anunțe din clipă în clipă cine sunt miniștrii care își pierd fotoliile. /Tot astăzi, șefa statului Maia Sandu s-a întalnit la Președinție cu liderii partidelor politice. S-a discutat despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. Ce au declarat liderii de partide la ieșire! /Un copil de 3 ani și un barbat de 42 de ani au murit intoxicați cu gaz în propria lor locuință. S-a întâmplat în satul Gura Bîcului, Anenii Noi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Conturi bancare cu peste 100 milioane de dolari, provenite din spălarea de bani cunoscută drept „Laundromatul rusesc”, au fost înghețate în străinătate, în baza probelor aduse procurorii anticorupție de la Chișinău. De asemenea, pentru alte 90 de milioane de dolari, urmează să fie pus sechestru. /Întreprinderile de stat trebuie să implementeze măsuri anticorupție mai riguroase, în conformitate cu bunele practici europene. Asta relevă un raport, prezentat astăzi de Comitetul Consultativ Independent Anticorupție. Cu ce recomandări vin experții în domeniu! /Un bărbat de 72 de ani din Drochia ar fi încercat să-l omoare pe presupusul amant al soției. Acesta a fost reținut în flagrant, fiind denunțat la poliție de cel pe care îl angajase inițial să comită crima.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Dosarul de trădare de patrie în care este vizat șeful serviciului juridic al Parlamentului, un ofițer al Poliției de Frontieră și soția acestuia, care ar fi fost complice, a fost trimis în instanță. /Notă de protest Kremlinului, înmânată Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău. Oleg Ozerov a fost chemat astăzi la Ministerul de Externe. Autoritățile moldovenești i-au cerut Rusiei să se abțină de la orice ingerință în afacerile interne ale Republicii Moldova. /Un șef de secție de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este cercetat de ofițerii anticorupție, pentru că ar fi perceput sistematic plăți ilegale de la pacienți. Care este reacția instituției!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină fotoliul șefei de la Procuratura Anticorupție. „Am văzut un eșec total”, a spus președinta Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discutat despre corupția politică. Cu ce reacție a venit Procuratura Anticorupție! /Andrei Spînu se retrage din Guvernul Republicii Moldova și din Partidul Acțiune și Solidaritate. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook. Cum și-a motivat plecarea, dar și care a fost reacția colegilor! /Notă de protest Kremlinului pentru ingerințele Federației Ruse în procesul electoral și căderea dronelor rusești pe teritoriul țării. Autoritățile de la Chișinău îl convoacă pe Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Ozerov.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Socialiștii nu se pot resemna cu înfrângerea. Membri, dar și simpatizanți ai partidului au protestat astăzi în fața Comisiei Electorale Centrale, în timp ce membrii acesteia examinau sesizările depuse de ei, care se referă la presupusele încălcări în timpul scrutinului. Care este reacția PAS-ului! /Amenzile aplicate până acum alegătorilor care au luat bani în schimbul votului la alegerile prezidențiale și referendum se ridică la 5 milioane de lei. Sancțiunile au fost aplicate de Centrul Național Anticorupție, pe baza proceselor contravenționale întocmite de polițiști. /Mai mulți medici, dar și pacienți au ieșit astăzi astăzi în fața Spitalului Clinic din Bălți, în semn de protest față de decizia instanței de a-l condamna la doi ani de închisoare pe medicul urolog Serghei Cozub. Aceștia au cerut grațierea medicului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Victor Furtună a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Acesta a obținut cel mai mare punctaj în urma interviului desfășurat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor. /Partidul Socialiștilor din Moldova amenință cu proteste. Igor Dodon acuză guvernarea și pe președinta nou aleasă că a furat voturile alegătorilor. Ce răspuns au cei din urmă! /Moldovenii cu cetățenie română vor fi așteptați 5 zile la urne ca să voteze președintele țării și să-și aleagă reprezentanții în Parlamentul de la București. România va deschide în Republica Moldova 59 de secții de votare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină unele fotolii în Guvern. Premierul Dorin Recean promite schimbări în următoarele zile. Acesta nu a precizat însă despre ce miniștri ar fi vorba. /Ministerul Afacerilor Externe respinge acuzațiile autorităților ruse, care au spus că nu recunosc rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și le consideră „nedemocratice”. Care a fost și reacția purtătorului de cuvânt al Guvernului! /În doar două zile, peste 100 de mii de persoane s-au înscris în sistem pentru a beneficia de compensații pentru perioada rece a anului. Cei care vor cheltui banii acordați de stat în alte scopuri decât plata facturilor pentru încălzire, vor fi lipsiți de compensație.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Decizia Curții Constituționale privind confirmarea rezultatelor referendumului republican a fost publicată în Monitorul Oficial. Integrarea europeană va fi legalizată în Constituție. /Fraudă de zece milioane de lei dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Ofițerii anticorupție au descins la cinci angajați ai Moldsilva. /Peste 50 de mii de persoane s-au înscris în sistemul de compensații în prima zi de la lansare. Cererile pot fi depuse până pe 28 noiembrie, inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale și devine singurul politician căruia moldovenii i-au încredinţat direct două mandate. Rezultate preliminare arată un scor de 55,3 la sută pentru Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, cu 44,6%. /Aproape 800 de încălcări în ziua alegerilor au fost semnalate de Observatorii Misiunii Promo-Lex. Și poliția a înregistrat peste 200 de incidente care au vizat procesul electoral și au întocmit 31 de procese-verbale. Cele mai multe țin de coruperea electorală, fotografierea buletinelor de vot sau transportarea organizată la secțiile de votare. /De astăzi, cetățenii Republicii Moldova se pot înregistra pe platforma compensații.gov.md pentru a beneficia de ajutor la energie în sezonul rece. Compensațiile vor fi acordate sub formă de bani direct în contul bancar sau prin oficiile poștale, nu ca reducere în facturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remunerați cu mașini și telefoane mobile pentru a corupe alegătorii. Oamenii legii vin cu detalii despre perchezițiile de ieri la membrii fostului partid „Șor” și ai Blocului politic „Victorie”. Două persoane au fost reținute, iar un Suzuki Vitara, confiscat. Astăzi au avut loc noi percheziții în acest dosar. /Astăzi este ultima zi în care este permisă agitația electorală în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Mâine va fi „ziua tăcerii”, iar duminică moldovenii vor decide cine va conduce țara în următorii patru ani. /Suntem săraci, dar punem bani și la ciorap. Șase din zece moldoveni au reușit în ultimul an să pună bani deoparte, arată un sondaj efectuat de Expert Grup. Economia țării însă a pierdut.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Constituția Republicii Moldova va fi modificată. Curtea Constituțională a validat referendumul republican din 20 octombrie. Începutul ședinței a avut loc pe fundalul unui protest organizat de liderii și simpatizanții Blocului „Victorie”, afiliat fugarului penal Ilan Șor, dar și ai Partidului Comuniștilor. /Percheziții matinale în șapte raioane din țară, în cadrul unor dosare privind coruperea electorală.12 persoane sunt bănuite că ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale. Tot pentru corupere electorală a fost reținut și liderul organizației teritoriale al Blocului Victorie din Cimișlia. /Începând de mâine,1 noiembrie, și până pe 31 martie, șoferii sunt obligați să circule cu luminile de întâlnire conectate la mașini și pe timp de zi. Ce amendă riscă șoferii care nu se vor conforma.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Centrul Național Anticorupție a aplicat amenzi în valoare de peste două milioane de lei pentru corupere electorală, iar alte aproape o mie de procese-verbale sunt acum în examinare. Printre cei amendați se află și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. /În plină campanie electorală, miniștrii au decis să dubleze îndemnizația unică pentru tinerii medici care vor alege să profeseze la sate. Suma va crește de la 120 până la 250 de mii de lei. Nu are nicio tangență electorală, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului. /Stare de panică dăunează buzunarului. Celebra schemă cu ruda implicată în accident a înșelat moldovenii de cel puțin 36 de milioane de lei. Poliția raportează 240 de cazuri în care oamenii au căzut în plasa escrocilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții în dosarul coruperii electorale. Oamenii legii au descins în Cimișlia și Comrat, la șase persoane, care ar fi influențat alegătorii la referendumul și scrutinul electoral de pe 20 octombrie. /Căldură mai ieftină pentru consumatorii din nordul țării. Care este noul tarif aprobat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică./Numărul cazurilor de infecții ale căilor respiratorii este în creștere cu 20 la sută față de săptămâna trecută. Mai mult de jumătate s-au înregistrat la copii. În total au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În doar o săptămână, ofițerii anticorupție au aplicat amenzi de peste un milion de lei persoanelor care și-ar fi vândut votul în cadrul alegerilor din 20 octombrie. Până acum, oamenii legii au efectuat peste 800 de percheziții și au aplicat sechestre în valoare de peste 50 de milioane de lei. /Medicul de la azilul de bătrâni din Comrat, care a fost filmat în timp ce le spunea pacienților cum să voteze, ar fi fost plătit cu bani din Rusia pentru a influența votul alegătorilor. Acesta a fost reținut. CEC nu exclude anularea voturilor date în acest azil. /Noi detalii în cazul avionului prăbușit la Vadul lui Vodă, unde o persoană a decedat. Aeronava se pregătea să aterizeze când a căzut peste o clădire.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Perchezițiile și reținerile în dosarul mitei electorale continuă. Astăzi a ajuns pe mâna oamenilor legii liderul unei grupări afiliate fugarului panal Ilan Șor, fiind denunțat de o femeie. Între timp, ofițerii CNA au descins în mai multe localități din Orhei, Rezina și Nisporeni! /Beneficiarii unei case de bătrâni din Comrat au fost ajutați să voteze. Mai mult, li s-a sugerat și candidatul. Promo-LEX face apel către instituțiile statului să intervină. /Percheziții astăzi și în sudul țării. Adjunctul bașcanei Găgăuziei, Victor Petrov, a fost asaltat de procurori. Acesta este suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Spovedania” lui Șor și Platon despre frauda bancară și influența lui Plahotniuc
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Spovedania” lui Șor și Platon despre frauda bancară și influența lui Plahotniuc
/PROMO/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Ciuciuleni: Despre schimbarea miniștrilor, speranțe și dezamăgiri - de la 19:55, la TV8
/PROMO/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Ciuciuleni: Despre schimbarea miniștrilor, speranțe și dezamăgiri - de la 19:55, la TV8
/VIDEO/ Tragedie fără margini! Fiica lui Igor Cuciuc a murit
/VIDEO/ Tragedie fără margini! Fiica lui Igor Cuciuc a murit
/PROMO/ Mame violente: Cine e de vină - de la 17:45, la „Moldova gândește LIVE”
/PROMO/ Mame violente: Cine e de vină - de la 17:45, la „Moldova gândește LIVE”
/UPDATE/ Accident în lanț pe viaduct: Sunt cinci mașini implicate și un rănit! Momentul impactului, surprins de o cameră de bord
/UPDATE/ Accident în lanț pe viaduct: Sunt cinci mașini implicate și un rănit! Momentul impactului, surprins de o cameră de bord

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.