La spitalul raional din Cahul au ajuns 13 persoane, victime ale accidentului din această dimineață, când un microbuz de marca Mercedes, plin cu pasageri a avut o pană de cauciuc, iar conducătorul auto a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un pilon de pe marginea drumului. Medicii spun că doi pacienți au fost supuși intervențiilor chirurgicale. O altă persoană va fi operată în scurt timp
Lilia Postolachi, directorul medical al spitalului din Cahul a oferit pentru TV8, mai multe informații despre starea pacienților. Potrivit medicului, cea de-a treia intervenție este de ordin neurochirurgical. Primele două operații au fost de ordin traumatologic.
„Din cei 112 care au fost preluați de serviciul 112 și aduși în departamentul de medicină urgentă, din păcate o pacientă de 74 de ani a decedat, două paciente au fost supuse intervențiilor chirurgicale pe segmentul traumatologie. Un al treilea pacient se pregătește pentru intervenție. Aici este vorba de spre serviciul neurochirurgical”, a precizat Postolachi.
Directorul medieval al Spitalului a mai adăugat că alte două paciente au fost internate în terapie intensivă, iar restul victimelor, în secția traumatologie pentru îngrijiri medicale de profil. Potrivit Liliei Postolachi, mulți dintre pacienți sunt cu fracturi și contuzii. Restul s-au ales cu politraumatisme.
„Noi am fost alertați la 7.50 dimineața că așteptăm victime după un accident major, iar la 10.30 toți pacienții redistribuiți conform diagnosticului. Vârstele pacineților sunt între anii 2002 și se termină cu 1949, în cazul dat vorbim despre femeia de 74 de ani, care a decedat”, a conchis medicul.
Amintim că accidentul grav s-a produs în localitatea Larga, Cahul. Este vorba de un microbuz de pe ruta Cahul-Doina, care a ajuns într-un pilon electric. La fața locului au fost trimise 5 echipe de salvatori și pompieri, inclusiv paramedicii SMURD.
Ajunși, aceștia au stabilit că în microbuz se aflau 11 persoane, dintre care cinci au rămas blocate. Salvatorii au evacuat din fiarele microbuzului persoanele încarcerate, care imediat au primit îngrijiri medicale, acordate de angajații SMURD.