/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 821: Lupte grele și condiția lui Putin pentru un armistițiu! Rusia e cu ochii pe R. Moldova

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 713: Un copil de două luni, omorât și vizita lui Borell la Kiev. Ucraina vrea rachete din Canada

06 februarie 2024, ora 16:33

Forțele ruse au distrus un hotel cu trei etaje în localitatea Bohodukhiv din regiunea Harkov în primele ore ale zilei de 6 februarie. Cel puțin patru persoane au fost prinse sub dărâmături în urma atacului. De cealaltă parte, sistemele antiaeriene rusești au distrus șapte drone ucrainene deasupra regiunii Belgorod din sud-vestul țării, a anunțat marți dimineață Ministerul rus al Apărării, după ce guvernatorul regiunii a declarat că orașul Gubkin a fost atacat de drone.

UPDATE  Josep Borrell, șeful diplomației UE, a sosit marți într-o vizită oficială în Ucraina. Acesta va discuta cu oficialii ucraineni despre dezvoltarea obligațiilor de securitate pentru Ucraina din partea UE.

UPDATE Ucraina va primi în martie prima tranșă din ajutorul de 50 de miliarde de euro, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Nexta. "Noaptea trecută s-a ajuns la un acord politic pentru alocarea a 50 de miliarde de euro Ucrainei - este un mare pas înainte. Europa se ține de cuvânt (…) Plănuim să începem plățile în martie", a spus aceasta.

UPDATE UE va limita călătoriile diplomaților ruși la teritoriul țării în care aceștia sunt acreditați, iar aceștia nu vor mai putea circula în tot spațiul Schengen. Propunerea face parte din al 13-lea pachet de sancțiuni europene la adresa Rusiei, susțin surse citate de Politico.

UPDATE Kirilo Budanov, şeful serviciului de informaţii militare din Ucraina, a cerut Canadei să transfere Kievului peste 80.000 de rachete CRV7 care ar urma să fie distruse, anunță Pravda Ukrainska. Budanov a transmis că rachetele CRV7 ar putea fi folosite în atacurile ucrainene din elicoptere sau de la sol împotriva tancurilor şi artileriei ruseşti. Încă nu este clar dacă cererea va fi acceptată, însă Budanov a transmis că problema a fost discutată cu canadienii. Rachetele CRV7 sunt destul de vechi (produse în anii 1970-1980 şi scoase din serviciu la începutul anilor 2000), iar oficialii canadieni se tem că acestea ar putea fi periculoase pe câmpul de luptă şi chiar şi pentru a fi transportate. Budanov a admis că şi ucrainenii sunt "îngrijoraţi" de acest aspect. Pentru Canada, trimiterea acestor rachete, deşi periculoasă, ar fi mai ieftină decât acordarea unui ajutor militar sub formă de echipamente noi sau chiar decât distrugerea rachetelor.

UPDATE Serviciile de securitate ucrainene au atacat recent pozițiile din Sudan ale unor mercenari Wagner. Kiev Post a publicat o înregistrare cu interogatoriul unor membri ai grupului prinși de forțele speciale ale Serviciului de Informații din Ucraina (GUR) în care aceștia mărturisesc că 100 de oameni plătiți de grupul Wagner au venit din Africa de Sud pentru a răsturna de la putere guvernul sudanez.

UPDATE Vitali Kliciko, primarul Kievului, a avertizat că opinia publică ucraineană nu are încredere în efectele pozitive ale schimbării conducerii armatei. "Datorită lui Zalujnîi ucrainenii au crezut cu adevărat în forțele noastre armate, care se bucură de cea mai mare încredere azi. Generalul Valerii Zalujnîi a trecut prin multe momente dificile ca militar în timpul războiului. Numai el știe câte au fost, de fapt…", a scris Kliciko pe Telegram. Criticând posibila înlocuire a generalului, Kliciko a scris că "politica poate depăși bunul simț și interesele statului", adăugând că singurul lucru pentru care trebuie luptat acum este victoria Ucraina în războiul cu Rusia.

UPDATE Mai multe explozii au fost auzite, în timpul nopții, în orașul Gubkin, din regiunea Belgorod, iar guvernatorul Viaceslav Gladkov a anunțat pe Telegram că a avut loc un atac cu dronă. Acesta a precizat că nu s-au înregistrat victime, dar patru case au fost avariate. Ministerul rus al Apărării a anunțat marți dimineață că a interceptat șapte drone deasupra regiunii Belgorod.

UPDATE  Rusia concentrează un număr mare de trupe în apropiere de Kupiansk, din regiunea Harkov, a transmis Andrii Kovalenko, şeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Naţional de Apărare şi Securitate. Publicaţia Forbes a scris acum două zile că forţele ruseşti plănuiesc capturarea oraşului Kupiansk până în martie, când vor avea loc alegerile prezidenţiale în Rusia. 400 de tancuri ruseşti, peste 600 de blindate, sute de obuze şi 40.000 de militari ruşi ar fi concentraţi în acest sector. Ruşii ar vrea să ocupe întregul teritoriu din Doneţk şi Lugansk şi o parte din Harkov, până la râul Oskil. Ucraina a dislocat în apropiere de oraş brigăzi mecanizate şi a început să facă tranşee şi buncăre. Kupianskul e apărat de circa 10 brigăzi ucrainene, între care Brigada 3 de Tancuri, la nord şi Brigada 3 de Tancuri, la sud. Ar fi în jur de 20.000 de militari ucraineni în această zonă şi sute de tancuri, blindate şi obuze. Însă dacă ruşii folosesc în jur de 10.000 de lovituri de artilerie pe zi, ucrainenii trag doar 2.000, un număr care a scăzut cu două treimi pe fondul întârzierilor sau lipsei de livrări de muniţie din Occident.

UPDATE Forțele ruse au distrus un hotel cu trei etaje din regiunea Harkov în primele ore ale zilei de 6 februarie. Cel puțin patru persoane au fost prinse sub dărâmături în urma atacului. Serviciile de urgență au reușit să scoată trei dintre ele, în timp ce un alt civil este în continuare căutat, potrivit Ukrainska Pravda. Hotelul este situat în orașul Zolochiv, oraș aflat la 40 km de Harkov, centrul administrativ al regiunii cu același nume.

UPDATE Un copil de doar două luni a murit în urma atacurilor rușilor. Trupul copilului a fost scos de sub dărâmăturile hotelului cu trei etaje. Printre victimele care au fost internate s-a numărat și mama băiatului.

UPDATE Ucraina se aşteaptă să primească avioane de vânătoare F-16 şi rachete cu o rază de acţiune între 300 şi 500 de kilometri "în pachete suplimentare de ajutor militar" din partea aliaţilor săi, a declarat comandantul Forţelor Întrunite, Serhii Naiev. Naiev nu a oferit mai multe detalii despre rachete şi nici nu a precizat dacă acestea vor veni împreună cu avioanele F-16 sau separat. Armata ucraineană a folosit rachetele ATACMS şi Storm Shadow/SCALP furnizate de SUA şi Franţa pentru a lovi instalaţii şi echipamente militare ruseşti în spatele liniilor de front. 

UPDATE Rușii au atacat din nou Hersonul, anunță șeful administrației militare a orașului, Roman Mrociko, preluat de TSN. „Bombardament masiv în diferite districte din Herson”, a scris Mrociko. El le-a cerut orășenilor să rămână în adăposturi. Ieri după-amiază, trupele ruse de pe malul stâng ocupat temporar au bombardat orașul. Autoritățile au anunțat cel puțin 4 morți. A fost avariată, între alte clădiri, Catedrala Adormirea Maicii Domnului.

UPDATE Rusia a cerut o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu bombardarea orașului Lisiceansk de către Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la organizația mondială Dmitri Polianski, citat de Kommersant. Întâlnirea este programată pe 6 februarie.

UPDATE La Kiev este așteptat și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell. El a declarat că UE ar trebui să continue să ajute, în special „să crească aprovizionarea cu muniții pentru armata ucraineană”. Șeful diplomației UE a făcut declarațiile la o conferință de presă la Varșovia, capitala Poloniei, pe care a susținut-o împreună cu ministrul polonez de externe, Radosław Sikorski. „Mă îndrept spre Kiev”, a spus Borrell, El ar putea ajunge în capitala ucraineană, marți, 6 februarie.

/ULTIMA ORĂ/ 3 din 4! Lista candidaților promovați la interviul pentru funcția de procuror general
/ULTIMA ORĂ/ 3 din 4! Lista candidaților promovați la interviul pentru funcția de procuror general
/PROMO/ Lupta pentru pensii mai mari chiar și în judecată - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Lupta pentru pensii mai mari chiar și în judecată - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/FOTO/ Sărbătoare la Președinție! Maia Sandu împlinește 52 de ani. Ce a scris pe o rețea de socializare
/FOTO/ Sărbătoare la Președinție! Maia Sandu împlinește 52 de ani. Ce a scris pe o rețea de socializare
/VIDEO/ Crimă odioasă la Chișinău: Un tânăr gelos și-ar fi ucis partenera cu zeci de lovituri de cuțit
/VIDEO/ Crimă odioasă la Chișinău: Un tânăr gelos și-ar fi ucis partenera cu zeci de lovituri de cuțit
/VIDEO/ Cifre alarmante: Tot mai mulți copii fug de acasă sau din centrele de plasament
/VIDEO/ Cifre alarmante: Tot mai mulți copii fug de acasă sau din centrele de plasament

/VIDEO/ „Au înnebunit” trandafirii în Bulgaria: Florarii culeg petalele pentru ulei cu o lună mai devreme

missing
24 mai 2024, ora 23:15

Florarii bulgari au început să culeagă petalele de trandafiri pentru renumitul ulei esențial cu aproximativ o lună mai devreme. Agrometeorologii spun că în acest an, după o iarnă călduroasă și un început de primăvară cu temperaturi peste medie, trandafirii au început să înflorească prematur.

Pentru a obține un produs de calitate, muncitorii culeg petalele dis-de-dimineață, când concentrația de ulei esențial în flori este cea mai mare. Pentru un kilogram de ulei de trandafiri este nevoie de aproximativ 3 tone de flori, spun producătorii.

„Dimineața devreme temperaturile scad, iar în timpul zilei este cald. În fiecare seară se formează condens și se lipește de trandafir, oferindu-i uleiului din floare cele mai bune proprietăți”.

Odată cu munca din câmp a crescut și volumul de procesare la fabricile de producere a uleiului.

„Datorită iernii și lunii martie foarte calde, mugurii de trandafiri au început să se desfacă foarte devreme în acest an. Pe alocuri pe la jumătatea lunii aprilie au început deja să înflorească, dar pe la 20-24 aprilie procesul s-a intensificat. Per ansamblu cu trei săptămâni mai devreme decât în anii precedenți”.

Agrometeorologii bulgari spun că în anii precedenți tufele de trandafiri înfloreau la mijlocul lunii iunie și foarte rar în luna mai.

„Am verificat arhiva din 1987 până în prezent și pentru stația Kazanlak, am constatat că începutul activ al înfloririi tufelor de trandafiri a fost între 10 și 20 iunie”.

 Bulgaria este unul din cei mai mari producători mondiali de ulei esențial de trandafiri, care este folosit în industria cosmetică. Istoricii bulgari spun că trandafirii erau cultivați în centrul țării, din cele mai vechi timpuri, iar prima fabrică de ulei a fost deschisă în 1820. Anual, țara produce între 2 și 3,5 tone de ulei parfumat de trandafir. Din petalele florilor se mai produce apă de trandafiri, dulceață, ceai și țuică.

Șefa Procuraturii Anticorupție este așteptată în Parlament, pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Prevetting și Vetting, care și-a dat demisia. Deputații vor să știe mai exact, care sunt dovezile că Tatiana Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. / Încă un judecător, cercetat în dosarul Laundromat pentru complicitate la spălarea banilor, și scos ulterior de sub urmărire penală, va fi despăgubit de stat. Acesta va primi jumătate de milion de lei. / Ministerul Educației cere pedepse pentru ultragierea personalului didactic. Se întâmplă la câteva zile după ce directoarea unei școli și-a pus capăt zilelor, după ce a fost atacată și denigrată de un grup de părinți.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă 30 de zile de arest pentru bărbatul suspectat de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tinerei de la Orhei. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. / Scandal în justiție! Membra comisiei pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat. Asta- după ce în spațiul public a apărut un document semnat de șefa Procuraturii Anticorupție, în care se menționează că Răducanu e investigată pentru acțiuni de corupție în interesele lui Platon și Șor. / Maladie periculoasă în capitală. Un copil de patru ani s-a îmbolnăvit de tetanos. Micuțul nu a fost vaccinat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Creştinii ortodocşi își pomenesc astăzi morții. Oamenii au mers la cimitire pentru a cinsti memoria celor trecuţi în nefiinţă. La cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, cel mai mare din Europa, au venit mii de oameni. /Serviciul Meteorologic de Stat a emis Cod Galben de îngheț. Acesta intră în vigoare astăzi, și este valabil până pe 16 mai. Între timp, agricultorii spun că din cauza vremii, culturile de toamnă s-au dezvoltat rapid, dar nu calitativ și vom avea roadă mai puțină. /În anul 2023 au fost constatate peste 700 de mii de contravenţii, în creștere cu 75 de mii față de anul precedent. Cele mai multe nereguli au fost în traficul rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.

/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/PROMO/ Lupta pentru pensii mai mari chiar și în judecată - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Lupta pentru pensii mai mari chiar și în judecată - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/EXCLUSIV/ „A fost foc și pară”: Carmen de Moldova la Opera din Sao Paulo. Cum a topit Lilia Istratii inimile brazilienilor
/EXCLUSIV/ „A fost foc și pară”: Carmen de Moldova la Opera din Sao Paulo. Cum a topit Lilia Istratii inimile brazilienilor
/VIDEO/ Scandal cu iz penal: Un pădurar se plânge că șeful de ocol i-ar cere mită. „Jur pe copiii mei că nu e așa”
/VIDEO/ Scandal cu iz penal: Un pădurar se plânge că șeful de ocol i-ar cere mită. „Jur pe copiii mei că nu e așa”
/VIDEO/ „Păcatele” inspectorilor judiciari: Probleme de integritate și trecut penal
/VIDEO/ „Păcatele” inspectorilor judiciari: Probleme de integritate și trecut penal

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram