Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 724: Iad la Avdiivka, protest înăbușit și ucraineni falși. NATO: Cel mai mare pericol vine din 3 direcții

17 februarie 2024, ora 12:05

Iadul pe pământ în Avdivka. Ucrainenii rezistă încă sub 1.500 de atacuri de artilerie pe zi. Forțele ruse încearcă să-l captureze încă din octombrie, suferind pierderi uriașe, notează NewsWeek. Serviciile de informații din Marea Britanie au notat că eforturile ofensive ale Rusiei sunt concentrate în prezent în Avdiivka, în ciuda pierderilor masive de personal și echipament militar, potrivit European Pravda. Ulterior, armata ucraineană a anunțat că și-a retras trupele din Avdiivka, orașul cheie din estul țării, asediat de luni de zile de forțele rusești, transmite BBC. 

Şeful armatei, Oleksandr Sîrski, a precizat că a luat decizia "pentru a evita încercuirea și pentru a păstra viețile și sănătatea personalului de serviciu". Preluarea de către Rusia a orașului estic i-ar oferi controlul deplin asupra zonei din jurul Donețkului, regiune anexată de Moscova în 2014, fiind cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eşecul contraofensivei Kievului. Între timp, Vladimir Putin încearcă să îi reducă la tăcere pe susţinătorii lui Aleksei Navalnîi. Zeci de oameni au fost reţinuţi, după ce au încercat să îi aducă un omagiu celebrului activist, mort într-un lagăr din Siberia.

UPDATE Noile evaluări ale amenințărilor la adresa securității NATO au condus la un ritm tot mai mare de avertismente din partea guvernelor occidentale și la presiuni tot mai mari pentru a face investiții mari în domeniul Apărării. Alianța trage un serios semnal de alarmă privind escaladarea unui conflict pe scară largă împotriva Rusiei, cel mai mare pericol din istoria recentă. Iar acesta vine din 3 direcții principale: forțele aeriene, navale și nucleare ale lui Putin, scrie Ziare.com

UPDATE Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, sâmbătă, la Conferinţa de Securitate de la München, că, probabil, Europa se află în pragul unui moment în care chestiunile legate de Articolul 5 al NATO vor fi decise nu de SUA, ci în capitalele europene. „Poate că Europa este în pragul unui moment în care problema aplicării Articolului 5 din Statutul NATO nu va fi o întrebare pentru Washington, ci o întrebare pentru capitalele europene”, a afirmat președintele ucrainean, potrivit Rador.

UPDATE Preşedintele francez Emmanuel Macron denunţă vineri o ”schimbare de postură” a Rusiei care ”cere un salt colectiv”, evocând atacuri cibernetice împotriva unor ţări din Occident şi temeri cu privire la o desfăşurare de armament nuclear în spaţiu, relatează AFP, transmite News.ro.

UPDATE Cel puțin 102 persoane au fost reținute în Rusia în urma mitingurilor spontane în memoria liderului opoziției, Aleksei Navalnîi, mort în detenție, după cum au anunțat vineri autoritățile de la Moscova, relatează BBC Rusia, citând date publicate de proiectul pentru drepturile omului OVD-Info.

UPDATE După ce a obținut garanții de securitate pentru Ucraina din partea Berlinului și Parisului, Volodomir Zelenski se întoarce sâmbătă în Germania pentru a se adresa liderilor occidentali și pentru a obține un sprijin larg pentru țara sa, care are probleme cu trupele rusești, potrivit AFP.

UPDATE Franța promite Ucrainei un ajutor militar de până la 3 miliarde de euro. Franța și Ucraina au semnat un acord de securitate care include angajamentul ca Parisul să livreze mai multe arme, să antreneze soldați și să trimită până la 3 miliarde de euro în ajutor militar Kievului în acest an, relatează SkyNews.

UPDATE Europa trebuie să îşi consolideze capacitatea de a se apăra, pentru a descuraja potenţalii agresori, indiferent de cine va câştiga alegerile din Statele Unite sau de modul în care va evolua războiul din Ucraina, a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, duminică, la Conferinţa de Securitate de la München, potrivit Rador.

UPDATE Secretarul de stat american Antony Blinken și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sprijinul acordat de Beijing războiului Rusiei în Ucraina omologului său chinez Wang Yi, care a cerut Washingtonului să ridice sancțiunile americane împotriva entităților chineze, potrivit AFP.

UPDATE Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a apreciat că semnarea vineri a acordurilor bilaterale de securitate cu Franţa şi Germania vor „da un impuls Statelor Unite”, unde un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari este blocat în Camera Reprezentanţilor, notează AFP, transmite Agerpres.

UPDATE Premierul ucrainean, Denis Şmihal, a declarat că guvernul pe care îl conduce își va concentra principalele eforturi pe programe de reconstrucţie şi redresare a Ucrainei. „Am prezentat ieri (vineri, n.r.), împreună cu Banca Mondială, al treilea raport privind nevoile de redresare. Noua cifră este de 486 de miliarde de dolari. Sunt necesare 15 miliarde de dolari pentru o reconstrucţie rapidă a Ucrainei. Vedem că, în ultimul an, nevoile de reconstrucție au continuat să crească. Creșterea este vizibilă mai ales în sectorul locativ, unde 10% din întregul fond de locuințe a fost distrus sau deteriorat din cauza acțiunilor inamicului” – a menționat Şmihal, la şedinţa de guvern de vineri. Potrivit premierului, pierderile totale economice, sociale și de altă natură ale Ucrainei, la sfârșitul anului 2023, erau de aproape 499 de miliarde de dolari. Şmihal a subliniat că principalele fonduri pentru recuperarea Ucrainei ar trebui să provină din confiscarea activelor rusești înghețate, scrie Rador.

UPDATE Trupele ucrainene s-au retras din oraşul estic Avdiivka pentru a evita încercuirea, a declarat şeful armatei Oleksandr Sîrski, marcând cea mai mare schimbare pe front de când forţele ruse au capturat oraşul Bahmut, în mai anul trecut, relatează The Guardian. „Într-o situație în care inamicul avansează pe cadavrele propriilor soldați cu un avantaj de 10 la 1 în materie de obuze, sub bombardament constant, aceasta este singura soluție corectă”, a explicat Tarnavski.

UPDATE Hadijat Kadîrova, fiica șefului Republicii Cecene Ramzan Kadîrov, a primit medalia „În memoria lui Ahmat-Hadji Kadîrov, primul președinte al Republicii Cecene”. Decorația e din aur de 750 de carate și are încrustate zeci de pietre prețioase, scrie portalul rus de știri Lenta.

UPDATE Guvernul britanic i-a convocat vineri seară pe diplomaţii ambasadei Rusiei pentru a le face cunoscut că autorităţile ruse sunt considerate "pe deplin responsabile" de moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, scrie AFP.

UPDATE Statele Unite se confruntă cu perspectiva unei lupte directe cu Rusia dacă nu reuşesc să ofere sprijin financiar şi militar continuu pentru forţele ucrainene, a declarat vineri senatorul democrat american Chris Coons. Solicitând sprijin bipartizan în Camera Reprezentanţilor pentru un nou pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari care include fonduri pentru Ucraina, Coons a declarat că investiţiile în Europa reprezintă cea mai bună apărare a SUA împotriva Moscovei, notează Mediafax.

UPDATE O reacţie din partea Statelor Unite după moartea lui Alexei Navalnîi este o altă încercare a autorităţilor americane de a interveni în politica internă a Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, conform TASS.

UPDATE Poliţia din Rusia a luat măsuri represive împotriva persoanelor adunate pentru a marca moartea liderului opoziţiei Alexei Navalnii, o grupare pentru drepturile omului susţinând că cel puţin 100 de persoane au fost arestate, conform Sky News, care citează o grupare civică. Filmări şi imagini din Moscova şi Sankt Petersburg au arătat ofiţeri care smulgeau pancartele protestatarilor şi îi târau pe alţii de la altare improvizate în memora lui Navalnii. Jurnalişti au fost, de asemenea, filmaţi fiind reţinuţi, notează Money.

UPDATE Fotograful Dmitri Markov a murit la vârsta de 41 de ani. Acest lucru a fost anunțat de publicația „Provincia Pskov”, care citează postările de pe rețelele de socializare ale prietenilor săi, scrie Meduza. Markov este autorul unei fotografii devenită simbol al persecuției lui Alexei Navalnîi, iar vestea morții lui a venit în aceeași zi cu cea a morții disidentului rus, scrie Libertatea.

UPDATE Şeful armatei, Oleksandr Sîrski, a declarat că trupele au fost mutate pe „linii mai favorabile”. Sâmbătă dimineaţă, generalul Sîrski a declarat că decizia sa s-a bazat pe „situația operațională din jurul Avdiivka”. „Soldații noștri și-au îndeplinit datoria militară cu demnitate, au făcut tot posibilul pentru a distruge cele mai bune unități militare rusești, au provocat pierderi semnificative inamicului în ceea ce privește efectivele și echipamentele”, a adăugat acesta. Şeful armatei a declarat că trupele ucrainene „iau măsuri pentru a stabiliza situația și pentru a menține pozițiile”.

UPDATE Numărul persoanelor care vin din Ucraina în Germania, ca refugiați de război, este în creștere. Recent, s-a observat că unii dintre ei au, pe lângă cetățenia ucraineană, o altă cetățenie a unei țări UE, de exemplu Ungaria sau România. „Falșii“ ucraineni ar fi obținut în mod fraudulos bani de la statul german, notează HotNews.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe din România îşi exprimă regretul profund ca urmare a anunţului despre decesul în închisoare al politicianului rus de opoziţie Alexei Navalnîi, considerându-l ”una dintre figurile emblematice ale opoziţiei din Federaţia Rusă”.

UPDATE Guvernatorii din mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv din Belgorod, Kaluga, Briansk și Voronej, au afirmat că mai multe drone au fost doborâte în noaptea de 17 februarie, relatează The Kyiv Independent. Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat prin Telegram că două drone au fost doborâte deasupra regiunii. Vladislav Shapsha, guvernatorul regiunii ruse Kaluga, a anunțat, de asemenea, că patru drone au fost doborâte de apărarea aeriană din teritoriu.

 

UPDATE UE este ghidată de planurile de a furniza Kievului arme cu rază lungă de acțiune care ar ajunge în „inima Rusiei”. Acest lucru a fost declarat de ministrul rus de externe Serghei Lavrov la conferința științifică și practică „Euromaidan: deceniul pierdut al Ucrainei”, notează TASS.

UPDATE Rusia a pierdut 401.350 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022, a anunţat Statul Major General al forțelor armate ucrainene sâmbătă, potrivit The Kyiv Independent. Numărul include cele 1.050 de pierderi suferite de forțele ruse în ultima zi. Rusia a pierdut, de asemenea, 6.476 de tancuri, 12.145 de vehicule blindate de luptă, 12.734 de vehicule și rezervoare de combustibil, 9.669 de sisteme de artilerie, 984 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 671 de sisteme de apărare aeriană, 332 de avioane, 325 de elicoptere, 7.413 drone și 25 de ambarcațiuni.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 723: Moartea lui Navalnîi și stare critică! Biden îl acuză pe Putin de omor, iar Rusia alertează Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 722: Regretul lui Putin, aprecierea lui Podoliak și morți în Belgorod. Rușii, sfătuiți să cultive banane
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

missing
17 octombrie 2024, ora 23:00

Noul editorial Verde în ochi cu Mariana Rață este despre ziua de duminică, 20 octombrie. În ultimele două luni am fost martori ai unei ample campanii de promovare a minciunilor și de corupere a alegătorilor. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au surprins de minune cum exact funcționează această mașinărie din interior.

În luptă au fost aruncați zeci de milioane de euro, mai mulți politicieni-candidați ghidați din umbră de criminalul Ilan Șor și conserve mai vechi ale Kremlinului. În disperare să păstreze R. Moldova în sfera sa de influență, Rusia a înrolat chiar și preoți în armata sa de propagandiști. Nu a ezitat nicio clipă să amestece credința și cele sfinte în noroiul corupției politice și a partizanatului pentru minciună. Iar asta demonstrează, dincolo de cuvinte, că nu au nimic sfânt în ei.

Miza cea mare a acestor eforturi disperate ale Kremlinului este referendumul. Un referendum care ar putea spune verde-n ochi întregii lumi că cetățenii R. Moldova vor în UE. Nu parte a russkii mir, care seamănă ură, război și dezbinare. Ci parte a lumii civilizate care trăiește de peste jumătate de secol în pace și prosperitate.

În ultimele 6 săptămâni am încercat, prin editorialele Verde-n ochi, să vă arăt, prin probe concrete și date oficiale, cum este viața oamenilor care trăiesc în UE. Cum dincolo de propaganda anti-UE, promovată violent de elitele rusești, copiii și soțiile lor își trăiesc Dolce Vita în țări din Occident. La fel ca și copiii unor candidați din această campanie electorală care se opun integrării europene.

V-am arătat ce pensii au bătrânii din UE, față de cei din R. Moldova sau Rusia. V-am explicat de ce corupții lumii se tem de UE. Și cel mai important, v-am arătat cum UE a susținut financiar dezvoltarea R. Moldova. Reparația drumurilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, dezvoltarea afacerilor și a agriculturii.

În cei peste 30 de ani de independenta, Moldova a primit suport extern în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Asta înseamnă cam 1400 de euro pentru fiecare cetățean al acestei țări. Cel mai important donator care a oferit bani Republicii Moldova a fost  este UE. De aici am primit mai mult de jumătate din toată suma.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană ne-a întins din nou mâna și a anunțat un nou sprijin, fără precedent pentru R. Moldova. Suport financiar de 1,8 miliarde de euro. Această sumă e aproape echivalentul întregului suport oferit de UE R. Moldova în cei 30 de ani de independență. Grație acestor bani, Moldova va putea crește, se va putea dezvolta și în sfârșit va deveni atractivă pentru copiii și nepoții noștri.

Avem o datorie față de generațiile care vin. În primul rând, NU avem dreptul să le furăm viitorul. NU avem dreptul să îl vindem și nici nu avem dreptul să îl tratăm cu nepăsare.

„În UE, dar NU acum” este egal cu nidiodată. În trenul schimbărilor mari trebuie să urci atunci când el ajunge în gara ta. Următoarea cursă ar putea să nu mai fie. Am tot auzit în ultimele luni că referendumul din 20 octombrie  este o luptă între UE și Rusia. Greșit. Aceasta este lupta noastră pentru a ne desprinde de un trecut trist, plin de șantaj, sărăcie și abuz. În 2015, R. Moldova a ratat ocazia să fie povestea de succes a Parteneriatului Estic. Am pierdut ocazia din cauza unor politicieni corupți și avari care erau mai preocupați de propriile interese, decât de cele ale țării. Atunci, șansa noastră era în mâinile lor. 

Astăzi, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să avem grijă ce facem cu el. Cel mai important lucru este ca după 20 octombrie să ne putem privi în ochi copii și nepoții și să le putem spune sincer și verde în ochi că am ales ce e mai bun pentru ei. 

/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.