Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 725: Planul Rusiei, amenințare nucleară și flori lui Navalnîi. Zelenski a discutat cu Biden

18 februarie 2024, ora 20:20

Ministrul german al Apărării avertizeaza că ţările europene şi alianţa NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia. Între timp, mai multe regiuni din estul Ucrainei au fost bombardate de forțele Moscovei sâmbătă, în Donețk, cel puțin două persoane fiind ucise. Totodată, Ucraina a anunţat, duminică, respingerea unei ofensive ruseşti în sectorul Zaporojie de pe frontul de sud, după retragerea forţelor ucrainene de la Avdiivka, relatează The Kyiv Independent.

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat unităţile militare şi pe comandantul acestora pentru capturarea oraşului ucrainean Avdeevka, un oraș-cheie din estul Ucrainei, devenit de câteva luni cel mai fierbinte punct de pe front. Trupele ucrainene s-au retras sâmbătă, armata Kievului invocând riscul de a fi încercuite. Totodată, în pofida represiunii, susținătorii lui Aleksei Navalnîi continuă să depună flori la memorialele improvizate în Rusia pentru principalul opozant al regimului Putin, declarat mort vineri în colonia penală IK-3 din Harp, cunoscută și ca „Lupul polar”.

UPDATE Rusia și-a propus probabil să obțină victoria în Ucraina până în 2026 și va încerca să facă acest lucru prin implementarea unui proces în trei etape care va forța în cele din urmă fosta republică sovietică să cedeze teritoriul sub control rusesc, potrivit Royal United Services Institute (RUSI).

UPDATE Delegațiile prezente la Conferința de Securitate de la Munchen, din 2023, erau optimiști cu privire la perspectivele Ucrainei, iar țările occidentale promiteau să susțină Kievul “atâta timp cât este nevoie”. La ediția din acest an, optimismul s-a transformat în tristețe. Concluzia celor trei zile de discuții a fost că Ucraina are nevoie urgentă de arme și muniții și că solidaritatea exprimată de țările occidentale trebuie și transpusă în acțiuni, nu doar declarată, scrie Financial Times într-o analiză, scrie Money.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, că este "o chestiune de viaţă şi de moarte" pentru Rusia "ceea ce se întâmplă" în Ucraina, în timp ce Occidentul nu urmăreşte decât "să-şi îmbunătăţească (poziţia) tactică", notează Știripesurse.

UPDATE România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, aplicat de către Uniunea Europeană, a declarat duminică, 18 februarie, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, potrivit Ziare.com.

UPDATE Autoritățile ruse au luat în considerare posibilitatea de a efectua un schimb, oferindu-se să-l predea pe Alexei Navalnîi în schimbul agentului rus Vadim Krasikov, care este încarcerat în Germania, scrie Bild.

UPDATE Dronele ucrainene similare UAV-urilor rusești Lancet au trecut de primele teste și sunt în drum spre primele probe de luptă, a spus Mihailo Fedorov, viceprim-ministru și ministru al transformării digitale, pe canalul de YouTube al Diia, portal al Ministerului Digitalizării, relatează Ukrainska Pravda.

UPDATE Premierul estonian Kaja Kallas a respins duminică mandatul de arestare emis de Rusia, spunând că este doar o încercare de intimidare, în contextul în care se speculează că ar putea obţine un post de conducere în Uniunea Europeană.

UPDATE Dizidenţii ruşi exilaţi îşi exprimă sprijinul pentru Ucraina în onoarea memoriei lui Alexei Navalnîi, în mijlocul acuzaţiilor îndreptate împotriva lui Vladimir Putin pentru moartea liderului opoziţiei, scrie The Independent.

UPDATE Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, s-a recules duminică în faţa unui memorial improvizat la Moscova pentru disidentul Alexei Navalnîi, în timp ce autorităţile ruse au reprimat cetăţenii care s-au manifestat în acelaşi fel, relatează AFP.

UPDATE Novaya Gazeta (NG) citează o sursă conform căreia trupul lui Alexei Navalnîi se află la morga spitalului din Salekhard și are mai multe vânătăi pe corp, cauzate posibil de convulsii și una conformă cu masajul cardiac. Potrivit sursei, acele vânătăi ”apar în urma unor convulsii”. Persoana este zguduită de convulsii, cineva încearcă să-l țină și astfel apar semnele. Vânătaia de pe piept a fost provocată un masaj cardiac, așadar au încercat să-l resusciteze, dar probabil că a murit din cauza unui stop cardiac. Nimeni nu vorbește despre cauză”, scrie Rador.

UPDATE Pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește, investițiile masive ale Rusiei în armată i-au îngrijorat pe oficialii și experții europeni, care au declarat că NATO a subestimat capacitatea Rusiei de a susține un război pe termen lung, scrie The Guardian.

UPDATE Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a amenințat duminică, 18 februarie, că Moscova va folosi armele nucleare împotriva SUA, Marii Britanii, Germaniei și Ucrainei dacă Rusia va pierde teritoriile ucrainene anexate și va fi nevoită să revină la granițele din 1991, scriu The Kyiv Independent și Ukrainska Pravda. Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei, a amenințat în repetate rânduri, după lansarea invaziei din Ucraina, cu utilizarea armelor nucleare, dar amenințările nu s-au materializat până acum. Criticii spun că declarațiile acestuia sunt mai degrabă o „sondare a terenului" decât planuri concrete ale Rusiei și că sunt menite să sperie Occidentul pentru a-l determina să accepte concesii în contextul războiului din Ucraina, notează Libertatea.

UPDATE Rusia a declarat duminică că are control deplin asupra oraşului ucrainean Avdiivka, după ce Ucraina şi-a retras armata, deşi Moscova a afirmat că unele trupe ucrainene erau încă adăpostite într-o vastă fabrică de cocs din era sovietică după una dintre cele mai intense bătălii ale războiului, scrie CNBC. Căderea Avdiivka este cea mai mare cucerire a Rusiei de la capturarea oraşului Bakhmut în mai 2023 şi survine la aproape doi ani de la ziua în care preşedintele Vladimir Putin a declanşat un război pe scară largă prin ordonarea invaziei Ucrainei, scrie Mediafax.

UPDATE Soţia celui mai aprig critic al lui Putin, Alexei Navalnîi, care a murit în închisoare, va fi prezentă la Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene, a declarat duminică şeful politicii externe din blocul european, Josep Borrell, scrie Mediafax.

UPDATE Revista franceză L'Express dezvăluie joi că directorul său din anii '70, Philippe Grumbach, a lucrat pentru serviciile secrete ale URSS, potrivit AFP, scrie Agerpres.

UPDATE Armata ucraineană a acuzat duminică Rusia că a executat prin împuşcare doi prizonieri de război ucraineni în estul Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres. Duminică dimineaţa, „ruşii şi-au arătat încă o dată atitudinea faţă de dreptul umanitar internaţional, executând prin împuşcare doi prizonieri de război ucraineni”, au afirmat, pe Telegram, forţele terestre ucrainene.

UPDATE Relaţiile Serbiei cu Rusia ar putea fi afectate de decesul recent al disidentului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat duminică preşedintele prorus al Serbiei, Aleksandar Vucic, pentru televiziunea sârbă Prva, informează dpa.

UPDATE Kaja Kallas a respins duminică mandatul de arestare emis de Rusia pe numele ei, afirmând că este doar o încercare de intimidare, în contextul în care se speculează că premierul estonian ar putea obține un post de conducere la nivelul Uniunii Europene. Decizia „este menită să mă intimideze și să mă facă să mă abțin de la deciziile pe care altfel le-aș lua”, a declarat Kallas, pentru Reuters, într-un interviu acordat în marja Conferinței de Securitate de la Munchen.

UPDATE Ucraina a efectuat teste inițiale ale unor drone de luptă asemănătoare cu dronele rusești Lancet, a anunțat duminică ministrul pentru Transformare Digitală, Mihailo Fedorov, potrivit The Kyiv Independent.

UPDATE Un comandant militar rus de rang înalt a murit pe 14 februarie într-un spital din Sevastopol, în peninsula anexată Crimeea, după ce a fost rănit, potrivit unui comunicat al guvernului local din Daghestan, o republică din Rusia, scrie duminică The Kyiv Independent. Guvernul local nu a precizat precizează unde și când a avut loc rănirea acestuia.

UPDATE Ambasadorul SUA la Moscova, Lynne Tracy, şi cel al Marii Britanii, Nigel Casey, au fost fotografiaţi omagiindu-l pe Alexei Navalnîi într-un loc din capitala Rusiei dedicat opozantului Kremlinului, după decesul acestuia, scrie Ziare.com.

UPDATE Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, că Beijingul ,,nu vinde arme letale” Rusiei, a anunţat duminică diplomaţia chineză, potrivit AFP. Beijingul ,,nu profită de situaţie pentru a obține profit şi nu vinde arme letale în zone de conflict sau părţilor aflate în conflict”, a subliniat ministrul Wang Yi.

UPDATE Forțele ruse au lansat sâmbătă, 17 februarie, atacuri asupra mai multor localități din regiunile ucrainene Harkov, Donețk și Sumî, anunță autoritățile locale, citate de The Kyiv Independent. Orașul Kupiansk din regiunea Harkov a fost lovit cu bombe aeriene în după-amiaza zilei de 17 februarie, o femeie fiind ucisă și alte cel puțin cinci persoane, rănite, a anunțat guvernatorul Oleg Siniegubov.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a fost informat de ministrul Apărării Serghei Șoigu cu privire la capturarea orașului ucrainean Avdeevka și a felicitat militarii ruși pentru „această victorie importantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenția rusă de presă de stat Interfax.

UPDATE Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că forțele rusești au stabilit temporar o superioritate aeriană limitată și localizată și au putut să ofere trupelor terestre un sprijin din aer în ultimele zile ale operațiunii lor ofensive pentru a captura Avdiivka, relatează Ukrainska Pravda. „Este probabil, pentru prima dată când forțele rusești au făcut acest lucru în Ucraina”, notează ISW.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că a avut o conversație telefonică sâmbătă cu omologul său american, Joe Biden, în timpul Conferinței de Securitate de la Munchen, scrie Ukrainska Pravda. „Am purtat o conversație telefonică cu președintele american Joe Biden în timpul Conferinței de Securitate de la Munchen. Am discutat despre situația actuală de pe câmpul de luptă. Mă bucur că pot conta pe sprijinul deplin al președintelui SUA. Avem încredere că și Congresul va lua o decizie înțeleaptă”, a scris Zelenski, într-un mesaj publicat pe conturile sale de socializare.

UPDATE Forțele ruse au bombardat Hersonul sâmbătă după-amiază, atacul soldându-se cu uciderea unui bărbat în vârstă de 49 de ani și cu rănirea altor doi locuitori, a anunțat guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, potrivit The Kyiv Independent. Forțele armate ucrainene au eliberat Hersonul și alte așezări regionale de pe malul vestic al fluviului Nipru în contraofensiva din toamna anului 2022. Trupele ruse au fost împinse pe malul estic al fluviului, de unde de atunci bombardează teritoriile eliberate, provocând în mod regulat moartea unor civili și distrugerea pe scară largă a locuințelor și a infrastructurii, notează publicația citată.

UPDATE Retragerea armatei ucrainene din oraşul Avdiivka, estul ţării, este dovada „costului inacţiunii” Congresului american, care blochează un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denunţat sâmbătă Casa Albă, scrie Agerpres citând AFP. Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Securităţii Naţionale, Adrienne Watson, i-a somat pe parlamentarii americani „fără întârziere” această asistenţă după ce armata ucraineană s-a retras în faţa Rusiei, prilejuindu-i cea mai mare victorie simbolică după eşecul contraofensivei Kievului lansată în vară.

UPDATE Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a avertizat sâmbătă, într-un discurs susţinut la Conferinţa de securitate de la Munchen, că ţările europene şi Alianţa Nord-Atlantică trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia, informează agenția germană de presă DPA. Eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul Rece a eşuat, a spus Boris Pistorius, în faţa participanţilor la Conferinţa de la Munchen.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 724: Iad la Avdiivka, protest înăbușit și ucraineni falși. NATO: Cel mai mare pericol vine din 3 direcții
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 723: Moartea lui Navalnîi și stare critică! Biden îl acuză pe Putin de omor, iar Rusia alertează Moldova
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice

/VIDEO/ Plajă din Malibu, transformată în sat pentru pompieri: Au venit să lupte cu incendiile din Los Angeles

missing
15 ianuarie 2025, ora 09:03

O plajă din Malibu s-a transformat într-un sat imens ce găzduiește mii de pompieri veniți din toată America de Nord pentru a lupta împotriva incendiilor care au pus stăpânire pe zona din jurul Los Angeles-ului relatează AFP, scrie b1tv.ro.

Aproximativ 5.000 de bărbați și femei în uniformă de pompieri manâncă, dorm și se recuperează acolo, înainte de a porni din nou în lupta cu flăcările care au transformat locuințe întregi în scrum, lăsând întreaga doar amintirea orașului care a fost odată. Incendiile au omorât cel puțin 24 de persoane în decurs de o săptămână și împiedică alte peste 90.000 să se întoarcă acasă.

„Este un orășel care a fost construit de la zero”, a spus Edwin Zuniga despre „Plaja Zuma”, situată la câțiva kilometri sub colinele în flăcări ale regiunii.

Ember, patrupedul care le oferă sprijin moral pompierilor

Incendiile au forțat cetățeni și autorități să coopereze și să își ofere reciproc ajutor pentru a învinge focul și pentru a trece, cu cât mai puține victime și pagube, peste aceste momente extrem de dificile pentru comunitate.

Printre pompieri, câinele Ember circulă vesel printre rânduri, oferind sprijin emoțional în schimbul mângâierii, după ore întregi de luptă cu flăcarile.

„Când oamenii mângâie câinii, tensiunea arterială scade și se simt bine pentru un minut”, a spus proprietara câinelui, Bari Boersma.

Mâncarea este pregătită de deținuți care au fost recrutați să ofere ajutor

Mâncarea este pregătită de pompieri în uniforme portocalii, culoare care indică faptul că sunt deținuți, recrutați din închisoare de California pentru a servi statul în cazul unui dezastru natural.

„Este o onoare și un privilegiu să fiu aici, să servesc comunitatea, să-mi fac datoria față de societate, să fiu recunoscător oamenilor”, a afirmat Bryan Carlton, în vârstă de 55 de ani. În cele 12 ore de muncă, deținutul pregătește peste 1.500 de litri de cafea.

Los Angeles se luptă cu o a doua săptămână de vânturi intense care agravează incendiile de vegetație și îngreunează munca pompierilor. Cel puțin 24 de persoane au murit și peste 12.000 de clădiri de pe o suprafață de peste 40.000 de acri (aproximativ 16.200 de hectare) au fost făcute scrum.

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.