/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 818: Lupte grele la Harkov și asistență din Spania. Kremlinul a confiscat active occidentale

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 140: Zeci de civili, uciși noaptea trecută de armata israeliană. La New York se fac proteste pro-Palestina

23 februarie 2024, ora 17:23

Armata israeliană a bombardat casele din centrul Gazei și au ucis cel puțin 40 de palestinieni, spun autoritățile locale, potrivit Al Jazeera. „Facem apel la lumea liberă să pună imediat capăt acestui război de exterminare pe care armata israeliană îl poartă împotriva civililor”.

UPDATE Societatea Semilunii Roșii Palestiniene (PRCS) declară că unul dintre membrii personalului său a fost ucis în orașul Rafah, din sud, după ce raiduri israeliene au lovit casa în care se adăpostește împreună cu familia sa. Fayez As'ad Mohammad Muammar a fost paramedic voluntar pentru organizaţia umanitară din Gaza, a spus organizaţia de caritate.

UPDATE Israelul a interzis vehiculele palestiniene de pe drumul 417 din Cisiordania ocupată de la 6:00 (04:00 GMT) până la 9:00 (07:00 GMT). Restricția se aplică unei porțiuni de drum care duce de la așezarea Maale Adumim pe nodul Adumim către autostrada 1 și pe drumul 1 din direcția Ierihon pe nodul Adumim către punctul de control Al-Zaeem. Măsura vine la o zi după ce o persoană a fost ucisă când trei oameni înarmați palestinieni au deschis focul asupra șoferilor pe autostrada centrală de la est de Ierusalim, lângă așezarea Maale Adumim.

UPDATE Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a trimis o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU cu privire la schimbul de focuri în curs la granița comună cu Libanul, îndemnându-l să ia măsuri împotriva grupării Hezbollah. „Consiliul de Securitate trebuie să ceară guvernului libanez să-și pună în aplicare pe deplin deciziile, să-și asume responsabilitatea și să prevină atacurile de pe teritoriul său împotriva Israelului și să se asigure că zona de până la râul Litani este lipsită de prezență militară, bunuri sau arme”, a spus Katz. , potrivit The Times of Israel.

UPDATE Oficialii americani au declarat pentru The New York Times că cred că Hamas a fost constrâns de operațiunile israeliene, dar Israelul nu va putea să-și atingă în viitorul apropiat obiectivul de a elimina capacitățile militare ale grupului. Oficialii au cerut anonimatul pentru a discuta despre evaluările serviciilor de informații, a spus ziarul american.

UPDATE Organismele de presă afiliate grupului armat Houthi din Yemen au raportat că „agresiunea americano-britanica” l-a vizat pe Ras Issa în districtul Al-Salif, la nord de Hodeidah.

UPDATE Ministrul de Externe al Israelului, Israel Katz, a susținut într-o scrisoare către Consiliul de Securitate al ONU că transporturile includ componente pentru sistemele de apărare aeriană, drone Shahed-101 și Shahed-136 și o serie de rachete, potrivit radiodifuzorului israelian i24. Scrisoarea lui Katz a subliniat, de asemenea, implicarea unităților din Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) și Hezbollah în facilitarea acestor transferuri, precum și cazurile în care Israelul a interceptat astfel de livrări.

UPDATE Orice transfer de arme sau muniție către Israel care ar fi folosit în Gaza este de natură să încalce dreptul internațional umanitar și trebuie să înceteze imediat, a avertizat o echipă de experți ONU. „Toate statele trebuie să asigure respectarea dreptului internațional umanitar de către părțile la un conflict armat, așa cum prevede Convențiile de la Geneva din 1949 și dreptul internațional cutumiar”, au spus experții.

UPDATE Mii de manifestanți pro-Palestini au mărșăluit joi la biroul puternicului grup de lobby pro-Israel, Comitetul American pentru Afaceri Publice Israelului (AIPAC), din New York. Protestatarii au ținut un banner care declara „AIPAC finanțează genocidul”, în timp ce participanții au scandat „Palestina liberă”, „Lăsați Gaza să trăiască”, „Opriți genocidul” și „Încetare focul acum”.

UPDATE O delegație Hamas, condusă de liderul politic al grupului, Ismail Haniyeh, a părăsit Egiptul după trei zile de discuții în capitala Cairo. Potrivit unei declarații Hamas, delegația s-a întâlnit cu oficiali israelieni și cu șeful serviciului de informații din Egipt, Abbas Kamel, și a discutat despre un acord de încetare a focului care ar presupune eliberarea captivilor israelieni și a prizonierilor palestinieni.

UPDATE Secretarul general al organizației caritabile medicale MSF a avertizat Consiliul de Securitate al ONU că, copiii de până la cinci ani din Gaza spun că ar prefera să moară decât să fie martori la ororile războiului din Israel. Christopher Lockyear a criticat, de asemenea, vetourile repetate ale SUA față de rezoluțiile care cer o încetare imediată a focului în Gaza, unde peste 29.000 de palestinieni au fost uciși de atacurile israeliene din 7 octombrie. „Timp de 138 de zile, am urmărit distrugerea sistematică a unui sistem de sănătate pe care l-am susținut de zeci de ani. Am urmărit pacienții noștri și colegii noștri uciși și mutilați. Această situație este punctul culminant al războiului pe care Israel îl poartă asupra întregii populații din Fâșia Gaza, un război al pedepselor colective, un război fără reguli, un război cu orice preț”, a spus Lockyear.

UPDATE Mai multe lovituri aeriene mortale au avut loc în centrul Gazei și, până acum, este un model pe care l-am văzut în ultimele săptămâni: dacă este mai puțin intens într-o zonă, este foarte agresiv în cealaltă. În Rafah, a fost o altă noapte mortală pentru oamenii care se adăposteau în casele rezidențiale. S-au raportat că opt persoane au fost ucise, toți palestinieni strămutați din partea de nord. În Khan Younis, unde armata israeliană a anunțat aseară că forțele sale au finalizat ceea ce a descris ca operațiune precisă și limitată în interiorul spitalului Nasser. Dar ceea ce este vizibil este nivelul absolut de distrugere cauzat în vecinătatea spitalului și a diferitelor clădiri din interiorul spitalului.

/VIDEO/ Declarații tari în instanță: Un șofer recunoaște că a primit zeci de mii de lei pentru a duce oameni la protestele PP Șor
/VIDEO/ Declarații tari în instanță: Un șofer recunoaște că a primit zeci de mii de lei pentru a duce oameni la protestele PP Șor
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 817: Planul G7, atacuri sângeroase și „dublă lovitură”! Zelenski e contrazis, iar Medvedev îl amenință
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 817: Planul G7, atacuri sângeroase și „dublă lovitură”! Zelenski e contrazis, iar Medvedev îl amenință
Cererea de revizuire înaintată de Filat la CSJ: A fost reluată examinarea. Detalii de la PA
Cererea de revizuire înaintată de Filat la CSJ: A fost reluată examinarea. Detalii de la PA
Deputat ucrainean: „Este o prostie să presupunem că în cazul în care Ucraina cade, Rusia se va opri”
Deputat ucrainean: „Este o prostie să presupunem că în cazul în care Ucraina cade, Rusia se va opri”

/VIDEO/ Răsturnare de situație după 18 luni de la dispariția Mădălinei, în SUA: Mama fetei ar putea fi deportată în Moldova

missing
21 mai 2024, ora 13:07

La 18 luni de la dispariția Mădălinei Cojocari în SUA, mama fetei, Diana, și-a schimbat declarațiile în instanță. Aceasta pledează vinovată, pentru că nu a raportat la timp dispariția copilei, scrie WCNC Charlotte. Acum, femeia ar putea fi deportată în Republica Moldova.

Mama Mădălinei risca doi ani de închisoare minus timpul deja petrecut în detenție. Conform avocaților săi, aceasta a petrecut ultimele 520 de zile în arest și ar putea fi eliberată în zilele următoare.

Diana și soțul ei, Christoper Palmiter, tatăl vitreg al Mădălinei, nu au raportat dispariția fetiței la poliție decât câteva săptămâni mai târziu, pe data de 15 decembrie 2022. Inițial, au declarat autorităților că și-au văzut fiica ultima dată în seara zilei de 23 noiembrie 2022.

Christopher Palmitter, tatăl vitreg al Mădălinei, susținea că fiica este în siguranță și că a fost ascunsă, cel mai probabil, de către mama Diana, undeva în munți, deoarece ar fi fost în pericol din partea unei persoane terțe.

Ambii părinți au fost arestați în termen de 24 de ore după ce Mădălina era de negăsit. Christoper Palmiter a fost eliberat pe cauțiune în luna august 2022, iar suma a fost redusă la 25.000 de dolari. Diana rămâne închisoare, potrivit avocaților săi.

În vara anului 2023, bunica fetei, Rodica Cojocari, a declarat că nepoata ei „este vie, dar a fost răpită”. Femeia îi acuză pe cei doi că ar fi traficat-o pe Mădălina pentru suma de cinci milioane de dolari.

Reamintim că Mădălina a fost văzută ultima dată pe 21 noiembrie 2022, când avea 12 ani, coborând dintr-un autobuz școlar în orașul Cornelius, la nord de Charlotte, în Statele Unite ale Americii, mama fetei, Diana Cojocari, a declarat poliției că a văzut-o pentru ultima oară pe 22 noiembrie 2022, în jurul prânzului. Mai târziu, și-a schimbat mărturia, spunând că a văzut-o pe Mădălina pe 23 noiembrie, în jurul orei 22:00. În aceeași seară, Diana Cojocari a spus poliției din Cornelius că ea și soțul său, Christopher Palmitter, s-au certat.

Înregistrările poliției arată că Palmitter a părăsit orașul în acea seară și a condus până în Michigan pentru a „ridica obiecte”, revenind în Cornelius pe 26 noiembrie. El le-a spus polițiștilor că nu a văzut-o pe Mădălina timp de o săptămână înainte de acea dată.

Conform rapoartelor poliției, ambii s-au acuzat reciproc că o ascund pe Mădălina. Poliția a dezvăluit ulterior că Diana Cojocari a vizitat munții din comitatul Madison, Carolina de Nord, între 22 noiembrie și 15 decembrie. Autoritățile au cerut ajutorul publicului în cazul în care au observat-o în acea perioadă.

Pe 12 decembrie, un ofițer școlar a vizitat casa Mădălinei, dar nu a găsit pe nimeni. Diana Cojocari a promis să o aducă pe Mădălina la o întâlnire pe 15 decembrie, dar la școală s-a prezentat fără ea. Ulterior Diana a spus că nu a văzut-o pe Mădălina de la prânzul din 22 noiembrie.

Atât Palmitter, cât și Diana Cojocari au fost arestați pe 17 decembrie. 

Detectivii au fost trimiși la ea acasă pentru a căuta indicii cu privire la locul în care ar putea fi Mădălina. FBI-ul a fost chemat să ajute la căutări pe 16 decembrie. În casa lor, poliția a descoperit cărțile de școală ale fetei și că lipseau câteva haine. Moldoveanca a afirmat că un rucsac și hainele aparținând Mădălinei au dispărut din casa lor. Acest lucru a condus la o nouă percheziție la domiciliu pe 21 decembrie.

Pe 30 decembrie, un mandat de percheziție la casa familiei a scos la iveală mai multe obiecte, inclusiv documente despre locuința Mădălinei, haine, arme, documente financiare și alte dovezi ADN. Pe 3 ianuarie, Diana Cojocari și Palmiyter au fost inculpați pentru neglijarea raportării dispariției Mădălinei. Ulterior, pe 8 martie, investigațiile au arătat o "comunicare extinsă pe 2 decembrie 2022", inclusiv apeluri către numere implicate în investigații privind traficul de droguri/narcotice T3.

Pe 11 aprilie a trecut a 12-a aniversare a Mădălinei, fără să se știe nimic despre ea. Diana Cojocari a fost acuzată de posesie de droguri pe 14 aprilie, în timp ce era în închisoare, însă aceste acuzații au fost retrase pe 6 iulie.

Poliția din Cornelius a investigat un indiciu găsit într-o postare de pe Facebook care pretindea că Mădălina a fost văzută la o stație de benzină din California, dar autenticitatea nu a fost confirmată. 

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Tatăl vitreg al Mădălinei, dispărută în SUA, eliberat din închisoare deși bunica crede că el a răpit-o: „E implicat cu criminali”
/VIDEO/ Un an de la dispariția Mădălinei! Căutările continuă, în timp ce părinții se acuză reciproc, iar bunica are o versiune șocantă

Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă 30 de zile de arest pentru bărbatul suspectat de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tinerei de la Orhei. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. / Scandal în justiție! Membra comisiei pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat. Asta- după ce în spațiul public a apărut un document semnat de șefa Procuraturii Anticorupție, în care se menționează că Răducanu e investigată pentru acțiuni de corupție în interesele lui Platon și Șor. / Maladie periculoasă în capitală. Un copil de patru ani s-a îmbolnăvit de tetanos. Micuțul nu a fost vaccinat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Creştinii ortodocşi își pomenesc astăzi morții. Oamenii au mers la cimitire pentru a cinsti memoria celor trecuţi în nefiinţă. La cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, cel mai mare din Europa, au venit mii de oameni. /Serviciul Meteorologic de Stat a emis Cod Galben de îngheț. Acesta intră în vigoare astăzi, și este valabil până pe 16 mai. Între timp, agricultorii spun că din cauza vremii, culturile de toamnă s-au dezvoltat rapid, dar nu calitativ și vom avea roadă mai puțină. /În anul 2023 au fost constatate peste 700 de mii de contravenţii, în creștere cu 75 de mii față de anul precedent. Cele mai multe nereguli au fost în traficul rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.

/VIDEO/ Scandal cu iz penal: Un pădurar se plânge că șeful de ocol i-ar cere mită. „Jur pe copiii mei că nu e așa”
/VIDEO/ Scandal cu iz penal: Un pădurar se plânge că șeful de ocol i-ar cere mită. „Jur pe copiii mei că nu e așa”
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/VIDEO/ Blocarea TikTok și Telegram în timpul campaniei electorale - zvon sau realitate? Președinta: „Nu am de ce să...”
/VIDEO/ Blocarea TikTok și Telegram în timpul campaniei electorale - zvon sau realitate? Președinta: „Nu am de ce să...”
Republica Moldova, neatractivă? Ulianovschi: Războiul din Ucraina nu este principalul motiv pentru care nu vin investitori străini
Republica Moldova, neatractivă? Ulianovschi: Războiul din Ucraina nu este principalul motiv pentru care nu vin investitori străini
/VIDEO/ Declarații tari în instanță: Un șofer recunoaște că a primit zeci de mii de lei pentru a duce oameni la protestele PP Șor
/VIDEO/ Declarații tari în instanță: Un șofer recunoaște că a primit zeci de mii de lei pentru a duce oameni la protestele PP Șor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram