Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1218: Planul Safe, 28.743 de drone, bilanț negru și summit istoric la Haga. Rusia acuză Chișinăul

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 749: Zelenski vrea răzbunare, iar Rusia lansează noi amenințări. Opozant rus, atacat cu un ciocan

13 martie 2024, ora 23:08

Zelenski promite răzbunare după atacul de aseară asupra satului natului, Krivoi Rog. Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 38 au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit două clădiri. „În schimb, vom provoca pierderi statului rus - pe bună dreptate. Ei de la Kremlin trebuie să se obișnuiască cu faptul că teroarea nu rămâne nepedepsită pentru ei. Nimic nu îi poate vindeca pe acești pacienți de rău, dar ei vor simți pierderile. Statul rus va pierde și numai asta îl poate face sigur pentru vecinii săi. Nu numai pentru Ucraina, ci și pentru diferite națiuni, acțiunile noastre acum salvează vieți”, a spus liderul de la Kiev.

UPDATE Rusia nu va participa la summitul de pace pentru Ucraina, programat să aibă loc în Elveția în cursul acestui an, chiar dacă va fi invitată, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit Kyiv Independent. Elveția a acceptat în ianuarie 2024 să găzduiască un summit global de pace privind Ucraina. Peste 160 de țări vor fi invitate să discute formula de pace de la Kiev și să creeze un document comun cu privire la ceea ce trebuie făcut pentru a restabili suveranitatea țării.

UPDATE Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat miercuri că speră ca sportivilor ruşi să le fie interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris şi la ceremonia de deschidere a competiţiei. În schimb, sportivii israelieni ar trebui total bineveniţi, a declarat ea într-un interviu pentru Reuters, în timp ce organizatorii JO din 26 iulie-11 august se pregătesc să se confrunte cu problemele apărute în urma războaielor din Ucraina şi Gaza.

UPDATE Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus miercuri, într-un briefing de presă, că Moscova consideră că Occidentul merge „pe marginea prăpastiei” şi împinge totodată omenirea către această margine prin acţiunile sale în Ucraina. Conflictul din Ucraina poate căpăta o scară europeană ca urmare a mişcărilor statelor care susţin Ucraina, însă oprirea livrărilor de arme către Kiev va împiedica o nouă escaladare, a mai spus ea.

UPDATE ​Preşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa vineri la Berlin pentru a se întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz, în încercarea de a reduce tensiunile dintre ei legate de Ucraina, care au ieşit la iveală în ultimele săptămâni, au declarat pentru publicația Politico oficiali germani şi francezi de rang înalt. Lor li se va alătura mai târziu în cursul zilei premierul polonez Donald Tusk, potrivit unui oficial german, marcând astfel prima reuniune de când Tusk a redevenit prim-ministru al Poloniei, în decembrie, a „Triunghiului de la Weimar”, un format de dialog între cele trei ţări creat în 1991.

UPDATE Președintele Vladimir Putin a cerut din nou garanții de securitate pentru Rusia, afirmând că acestea vor fi necesare pentru a pune capăt războiului din Ucraina, potrivit Reuters. Putin a declarat în cadrul unui interviu publicat miercuri de agenția RIA Novosti, cu doar două zile înainte de începerea alegerilor prezidențiale în Rusia, că Moscova este dispusă să pună capăt războiului prin „mijloace pașnice”, dar că Ucraina trebuie să țină cont de „realitățile de pe teren”. Atât Putin, cât și purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov și alți oficiali de la Moscova au folosit în mod repetat această formulare pentru a se referi la faptul că Ucraina trebuie să accepte pierderea teritoriilor sale pe care Rusia le revendică și pe care liderul de la Kremlin le-a proclamat anexate în septembrie 2022.

UPDATE Armata rusă a publicat imagini în care se vede cum trei elicoptere ucrainene de transport Mi-8 aflate la sol sunt atacate cu muniție cu dispersie. Unul dintre ele pare că a reușit să fugă, celelalte două au fost distruse total apoi cu rachete ghidate. Nu este clar unde și când a avut loc atacul, dar este o pierdere importantă pentru forțele aeriene ale Kievului.

UPDATE Președintele lituanian Gitanas Nauseda i-a transmis un mesaj ferm omologului său rus Vladimir Putin după atacul asupra lui Leonid Volkov, un apropiat al lui Alexei Navalnîi, care a avut loc aseară la Vilnius, relatează Novaia Gazeta. Nauseda a declarat miercuri că atacul ar fi putut fi organizat sub „influența” autorităților ruse și că el a fost cu siguranță planificat. „Este clar că astfel de lucruri sunt planificate și nu trebuie să fim surprinși. Dar vreau să precizez că serviciile vor evalua, vor efectua o anchetă și, sper, vor găsi responsabili. Îi pot spune un singur lucru lui Putin: nimeni nu se teme de tine aici”, a adăugat președintele lituanian. Saulius Tamulevicius, comisarul general adjunct al poliției lituaniene, a declarat la rândul său că atacul asupra lui Leonid Volkov, unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Navalnîi înainte de moartea sa luna trecută, este efectuată de angajații Aras, unitatea antitero a poliției lituaniene. Potrivit acestuia, polițiștii au în vedere mai multe scenarii posibile pentru ceea ce s-a întâmplat.

UPDATE Papa Francisc a condamnat miercuri toate războaiele, declarația sa venind la câteva zile după ce a iritat Kievul și capitalele occidentale pentru că a părut să sugereze că Ucraina ar trebui să se predea și să negocieze pacea cu invadatorul său rus. „Mulți tineri, mulți tineri merg să moară (în război). Să-l rugăm pe Domnul să ne dea harul de a depăși această nebunie a războiului, care este întotdeauna o înfrângere”, a spus papa în timpul audienței sale săptămânale din Piața Sfântul Petru. El nu a menționat în mod specific Ucraina sau alte zone de conflict, dar a spus că a primit mai devreme un rozariu și o Biblie care au aparținut unui bărbat ucis într-un război nespecificat, scrie Reuters.

UPDATE O dronă ucraineană a atacat miercuri clădirea serviciului rus de securitate de stat FSB din Belgorod, în Rusia, au anunțat autoritățile locale, citate de agenția de știri TASS. Nu s-au înregistrat victime în urma atacului, dar clădirea a fost avariată, potrivit sursei citate.

UPDATE Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear și că, dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina, acest lucru ar fi considerat o escaladare semnificativă a războiului.

UPDATE „Nu ne vom da bătuţi”, a declarat miercuri opozantul rus Leonid Volkov, la câteva ore după ce a fost atacat în apropierea locuinţei sale din Vilnius, unde locuieşte în exil, transmite AFP, potrivit Agerpres. Leonid Volkov, fost adjunct al liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a spus că atacul pe care l-a suferit a fost unul „tipic” pentru modul în care acţionează oamenii preşedintelui Vladimir Putin.

UPDATE Liderii Poloniei, Germaniei și Franței se vor întâlni vineri la Berlin pentru un summit de urgență pe tema Ucrainei, a anunțat premierul polonez Donald Tusk.

UPDATE O rafinărie din regiunea rusă Reazan a luat foc în urma unui atac cu drone, a declarat miercuri guvernatorul regional. Mai multe persoane au fost rănite din cauza incidentului, a afirmat Pavel Malkov, pe Telegram. Potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, două persoane au fost transportate la un spital din orașul Reazan. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe clipuri video cu incendiul, unul dintre ele arătând chiar momentul în care o dronă lovește rafinăria și explodează.

UPDATE Adunarea Națională franceză a votat marți seară în majoritate pentru acordul de securitate dintre Paris și Kiev, în pofida abținerilor extremei drepte și a opoziției stângii radicale și a comuniștilor, într-un vot fără caracter obligatoriu. După dezbateri îndelungate, 372 de deputați au votat pentru și 99 împotrivă, a anunțat președintele Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, după vot.

UPDATE Serviciul de Securitate ucrainean a anunțat marți că a descoperit și destrămat una dintre cele mai mari rețele despre care se presupune că răspândește „sabotaj informațional” pro-rus în țară, sub coordonarea unui cleric al bisericii minoritare subordonate Moscovei, relatează Reuters. Oficialii de la Kiev au declarat că Moscova plănuiește să-și intensifice războiul informațional în această primăvară, răspândind dezinformarea în încercarea de a diviza societatea ucraineană în al treilea an de la invazia sa.

UPDATE Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că procesul de pace privind războiul din Ucraina nu va fi funcțional fără Rusia. „Continuăm dialogul cu ambii vecini ai Mării Negre. Săptămâna trecută l-am primit pe președintele ucrainean Zelenski, iar după alegeri îl vom primi pe președintele rus Putin. Lucrăm pentru ca comerțul cu cereale să fie desfășurat în siguranță”. În același discurs, Erdogan a acuzat Israelul că a transformat Fâșia Gaza „într-o închisoare în aer liber” și a numit țara „ucigaș și fascist”.

UPDATE Ucraina a început producția primilor roboți militari. Ministrul Fedorov a spus că în câteva luni acești „cyborgi” vor fi pe câmpul de luptă. El a explicat că scopul principal al roboților de la sol este de a minimiza participarea umană pe câmpul de luptă. „Acest lucru va ajuta la păstrarea vieții și a sănătății soldaților ucraineni. Sistemele robotizate la sol vor deveni următorul schimbător de joc în acest război, care include deja drone. Acesta este un răspuns asimetric la superioritatea cantitativă a inamicului”, a menționat viceprim-ministrul.

UPDATE O grupare de combatanţi ruşi susţinuţi de Ucraina a anunţat marţi că a preluat controlul asupra unui sat în Rusia din apropierea graniţei ucrainene, în cadrul unor incursiuni terestre în regiunile ruse Kursk şi Belgorod, derulate concomitent cu un atac masiv ucrainean cu drone şi rachete asupra unor ţinte multiple din Rusiei şi care a avariat serios o rafinărie, relatează AFP.

UPDATE Leonid Volkov, un apropiat al opozantului rus Alexei Navalnîi mort luna trecută, a fost atacat marți cu un ciocan în capitala lituaniană Vilnius, a spus Kira Iarmiș, fostă purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi.

UPDATE Lituania a confiscat prima mașină înmatriculată în Rusia de la modificarea regulilor care impune reînmatricularea vehiculelor rusești în Lituania, a anunțat vama lituaniană pe 12 martie, relatează Kyiv Indpendent. Vama lituaniană a anunțat la începutul lunii martie că toate persoanele cu vehicule înmatriculate în Rusia din Lituania au timp până pe 11 martie să reînmatriculeze mașinile în Lituania sau să părăsească țara și UE.

UPDATE Statele Unite au aprobat marți vânzarea de rachete către Polonia pentru 3,5 miliarde de dolari, o tranzacție anunțată cu puțin timp înainte ca președintele Joe Biden să se întâlnească cu premierul polonez Donald Tusk la Casa Albă, potrivit AFP. Contractul, care a fost notificat Congresului american, așa cum prevede legislația americană, include vânzarea de rachete aer-sol cu rază lungă de acțiune pentru 1,77 miliarde de dolari și rachete aer-aer cu rază medie de acțiune pentru 1,69 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat.

UPDATE Autoritățile ruse au percheziționat marți locuințele unor artiști și activiști din mai multe orașe, în legătură cu un caz împotriva unei foste membre a grupului de protest Pussy Riot care luptă alături de Ucraina, potrivit AFP. În ultimii doi ani, Kremlinul a desfășurat o amplă campanie de represiune împotriva oricărei forme de disidență, iar aceste raiduri au fost efectuate cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 15-17 martie.

UPDATE Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 38 au fost rănite, între care copii, într-un atac rusesc care a lovit marţi un bloc de apartamente din oraşul Krivoi Rog, din centrul Ucrainei, au declarat autorităţile ucrainene, relatează Reuters.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 748: Atac cu rachetă în Krivoi Rog și planurile lui Putin după alegeri. SUA anunță noi ajutoare
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 747: Răspuns dur papei și steagul Suediei, arborat la NATO. Ambasadorul rus a fost convocat la MAE
Fulger mortal la Ungheni: O femeie a decedat pe loc. Cum s-a produs tragedia
Fulger mortal la Ungheni: O femeie a decedat pe loc. Cum s-a produs tragedia
/VIDEO/ 8 ANI DE TV8. Margareta Cemârtan, copilul rupt din Moldova și exilat în Siberia: „Libertatea e un cuvânt mare”
/VIDEO/ 8 ANI DE TV8. Margareta Cemârtan, copilul rupt din Moldova și exilat în Siberia: „Libertatea e un cuvânt mare”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1217: Atac mortal, monstru infernal și replici Trump-Medvedev. Jurnalistă TV8: Zelenski e la Summitul NATO
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1217: Atac mortal, monstru infernal și replici Trump-Medvedev. Jurnalistă TV8: Zelenski e la Summitul NATO
/VIDEO/ De la propagandă clasică la deepfake: Cum recunoaștem adevărul în era digitală la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la propagandă clasică la deepfake: Cum recunoaștem adevărul în era digitală la „Alo, TV8”
Fond pentru susținerea filmelor autohtone: Cum vrea statul să dezvolte cinematografia
Fond pentru susținerea filmelor autohtone: Cum vrea statul să dezvolte cinematografia

externe

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 628: Trump vs Pentagon, armistițiu Israel-Iran și morți în Gaza. SUA redeschide ambasada

25 iunie 2025, ora 11:29

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți seara că țara sa a obținut o „victorie istorică” împotriva Iranului și a programului său nuclear. Teheranul, la rândul său, a susținut că a forțat inamicul său de la Ierusalim să „înceteze unilateral” acțiunile militare și și-a reafirmat „drepturile legitime” de a-și continua programul atomic în scopuri civile. Totodată, Donald Trump le-a spus congresmenilor în această săptămână că siturile iraniene bombardate de SUA adăposteau un „program de dezvoltare a armelor nucleare”, deși agențiile de informații americane au afirmat că un astfel de program nu există. De asemenea, o evaluare confidențială a Pentagonului contrazice versiunea oficială a Casei Albe cu privire la eficiența loviturilor americane asupra infrastructurii nucleare iraniene. Pe acest fundal, SUA redeschide miercuri ambasada din Ierusalim.

Între timp, șapte soldaţi israelieni au fost ucişi într-un al treilea incident în sudul Fâşiei Gaza, iar autoritățile de la Teheran au anunțat că au spânzurat trei bărbați prezentați ca spioni plătiți de Israel.

UPDATE SUA redeschide miercuri ambasada din Ierusalim. Decizia a fost luată ca urmare a armistițiului dintre Israel și Iran. Ordinele de izolare pentru angajații guvernului SUA și membrii familiilor acestora au fost ridicate, a mai anunțat ambasada. Totuși, angajaților guvernului SUA și membrilor familiilor acestora le este interzis să călătorească în afara zonei metropolitane Tel Aviv, a Ierusalimului și a zonelor Beer Sheba până la o nouă notificare.

UPDATE Rusia a atacat Ucraina cu 28.743 de drone de luptă de tip Shahed, o marcă dezvoltată de Iran, de la începutul războiului, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Numai în iunie, au avut loc 2.736 de astfel de atacuri, a declarat el într-un discurs adresat marţi Parlamentului olandez, pe care l-a publicat ulterior pe reţelele sociale, transmite Digi24.

UPDATE După publicarea unei evaluări confidențiale a Pentagonului care contrazice versiunea oficială a Casei Albe cu privire la eficiența loviturilor americane asupra infrastructurii nucleare iraniene, președintele Donald Trump și emisarul său special pentru Orientul Mijlociu, Steve Witkoff, au reacționat vehement, acuzând o tentativă de subminare a unei operațiuni militare pe care o consideră „fără precedent”, transmite Adevărul. „Este o trădare. Nu contează care e conținutul informației sau în favoarea cui se presupune că ar merge — simplul fapt că a fost divulgată este revoltător. Ar trebui anchetat și pedepsit,” a spus Witkoff într-o intervenție la Fox News, pe 24 iunie. Reacția sa vine la scurt timp după ce CNN a relatat, pe baza unei evaluări a Agenției de Informații a Apărării (DIA), că atacurile americane asupra celor trei facilități nucleare majore din Iran — Fordo, Natanz și Isfahan — nu au reușit să distrugă complet capacitățile de îmbogățire a uraniului, ci doar le-au întârziat „cu câteva luni”. În ciuda concluziilor din raport, atât Trump, cât și secretarul Apărării, Pete Hegseth, continuă să afirme public că operațiunea a dus la „oprirea totală” a programului nuclear iranian. „Obiectivul a fost eliminarea îmbogățirii uraniului în Iran și acest obiectiv a fost atins,” a spus Witkoff, care a susținut că a analizat personal evaluările de după atacuri și că „nu există îndoială” că infrastructura nucleară a fost distrusă.

UPDATE Iranul va organiza sâmbătă la Teheran funeralii naţionale pentru responsabilii militari şi oamenii de ştiinţă ucişi în războiul de 12 zile lansat de Israel, a relatat miercuri presa oficială iraniană, transmite Digi24. „Funeralii naţionale (...) pentru ofiţerii superiori şi oamenii de ştiinţă martiri în urma agresiunii regimului sionist vor avea loc sâmbătă, începând cu ora locală 08:00 (04:30 GMT)" la Teheran, a relatat agenţia de ştiri IRNA. O ceremonie funerară va avea loc, de asemenea, joi în centrul ţării pentru Hossein Salami, şeful Gărzilor Revoluţionare, armata ideologică a Republicii Islamice, care a fost ucis în prima zi a războiului. Un apropiat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, acesta era cunoscut pentru diatribele sale la adresa Israelului şi a Occidentului.

UPDATE Iranul a anunțat miercuri că a spânzurat trei bărbați prezentați ca spioni plătiți de Israel, la o zi după intrarea în vigoare a unei fragile încetări a focului între Republica Islamică și Israel, relatează AFP, conform Agerpres. „Idris Ali, Azad Shojai și Rasul Ahmad, care au încercat să importe echipamente pentru a comite asasinate în țară, au fost arestați și judecați pentru (...) cooperare în favoarea regimului sionist (Israel - n.r.). Sentința a fost executată în această dimineață (...) Ei au fost spânzurați”, a transmis puterea judiciară.

UPDATE Președintele american Donald Trump le-a spus congresmenilor în această săptămână că siturile iraniene bombardate de SUA adăposteau un „program de dezvoltare a armelor nucleare”, deși agențiile de informații americane au afirmat că un astfel de program nu există, informează Reuters, conform Digi24. Afirmația lui Trump a stârnit întrebări privind măsura în care decizia sa de a ordona atacurile asupra Iranului, duminică, a fost susținută de serviciile de informații americane. Președintele republican a făcut această declarație într-o scrisoare datată luni, adresată președintelui Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, un aliat cheie, document care a fost publicat pe site-ul Casei Albe. „Forțele Statelor Unite au efectuat un atac de precizie asupra a trei facilități nucleare din Iran, utilizate de Guvernul Republicii Islamice Iran pentru programul său de dezvoltare a armelor nucleare”, a scris Trump. Cea mai recentă evaluare a serviciilor de informații americane, prezentată Congresului în martie de către directorul comunității de informații, Tulsi Gabbard, arăta că liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, nu a ordonat reluarea programului de arme nucleare închis în 2003.

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți seara că țara sa a obținut o „victorie istorică” împotriva Iranului și a programului său nuclear. Teheranul, la rândul său, a susținut că a forțat inamicul său de la Ierusalim să „înceteze unilateral” acțiunile militare și și-a reafirmat „drepturile legitime” de a-și continua programul atomic în scopuri civile, transmite Digi24. „Am obținut o victorie istorică. Am distrus proiectul nuclear al Iranului. Și dacă cineva din Iran încearcă să îl reconstruiască, vom acționa cu aceeași determinare, cu aceeași intensitate, pentru a contracara orice încercare. Iranul nu va avea niciodată arme nucleare”, a declarat premierul israelian într-un discurs către națiune. La rândul său, președintele Massoud Pezeshkian a anunțat seara „sfârșitul războiului (...) impus” de Israel şi s-a angajat să respecte încetarea focului cu condiția ca adversarul său să facă același lucru. Totodată, Consiliul Suprem de Securitate Naţională din Iran a confirmat că s-a ajuns la un armistițiu cu Israelul, propus anterior de președintele american Donald Trump, şi pe care l-a descris drept o înfrângere pentru statul israelian.

video: yt/Associated Press

UPDATE Campania militară de atacuri aeriene lansată pe 13 iunie de Israel împotriva Iranului a întârziat programul nuclear al acestei ţări „cu câţiva ani”, a declarat marţi seara şeful Statului Major al armatei israeliene, care a avertizat totuşi că, în pofida armistiţiului intrat în vigoare mai devreme în aceeaşi zi, campania împotriva Iranului nu s-a încheiat, ci intră într-o nouă fază, relatează AFP, potrivit Agerpres. „Tocmai am încheiat o etapă importantă, dar campania împotriva Iranului nu s-a terminat. Începem un nou capitol pe baza progreselor înregistrate în campania actuală”, a declarat într-un comunicat şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Eyal Zamir.

UPDATE Şapte soldaţi israelieni au fost ucişi într-un al treilea incident în sudul Fâşiei Gaza, a anunţat miercuri armata israeliană, conform News.ro. Armata a publicat identitatea a şase dintre soldaţi, în vârstă de 19 şi 21 de ani, care făceau parte din Batalionul 605 de geniu de luptă al Brigăzii 188, specializat în special în distrugerea tunelurilor şi a altor infrastructuri militare, deminarea şi deschiderea rutelor pentru infanterie şi vehicule blindate în timpul luptelor. Identitatea celei de-a şaptea victime nu a fost dezvăluită.

UPDATE Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a accentuat marți necesitatea reluării inspecțiilor agenției sale la instalațiile nucleare din Iran după o încetare a focului între Republica islamică și Israel, anunțată anterior de președintele american Donald Trump și care a fost la prima vedere acceptată de cele două părți beligerante, relatează dpa, conform Agerpres. „Reluarea cooperării cu AIEA este esențială pentru un acord diplomatic de succes pentru a rezolva definitiv diferendul legat de activitățile nucleare ale Iranului”, susține Rafael Grossi într-un comunicat dat publicității marți la sediul organizației din Viena.

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 627: Furia lui Trump și noi victime în Gaza. Armistițiul Iran-Israel a fost încălcat
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 626: Complot la Teheran, vizită la Moscova și atac la Damasc. 19 moldoveni au fost repatriați
/VIDEO/ Bomba cu ceas de sub ASP. O firmă conectată la Andronachi a câștigat în arbitraj și obligă statul să plătească 90 milioane de lei
/VIDEO/ Bomba cu ceas de sub ASP. O firmă conectată la Andronachi a câștigat în arbitraj și obligă statul să plătească 90 milioane de lei
/VIDEO/ 8 ANI DE TV8. Margareta Cemârtan, copilul rupt din Moldova și exilat în Siberia: „Libertatea e un cuvânt mare”
/VIDEO/ 8 ANI DE TV8. Margareta Cemârtan, copilul rupt din Moldova și exilat în Siberia: „Libertatea e un cuvânt mare”
Fulger mortal la Ungheni: O femeie a decedat pe loc. Cum s-a produs tragedia
Fulger mortal la Ungheni: O femeie a decedat pe loc. Cum s-a produs tragedia
/VIDEO/ De la propagandă clasică la deepfake: Cum recunoaștem adevărul în era digitală la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la propagandă clasică la deepfake: Cum recunoaștem adevărul în era digitală la „Alo, TV8”
/VIDEO/ „Din copilărie nu mă conformam cu genul atribuit la naștere”: Nicholas așteaptă ca statul să-l vadă așa cum îl văd toți ceilalți
/VIDEO/ „Din copilărie nu mă conformam cu genul atribuit la naștere”: Nicholas așteaptă ca statul să-l vadă așa cum îl văd toți ceilalți

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.