Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 958: Atac la Odesa, oraș în pericol și condiția lui Harris. Dezvăluire: Când va încheia Putin războiul

/LIVE TEXT/ Război Israel-Hamas, ziua 164. Asalt nocturn al Israelului asupra unui spital din Gaza. Borrell l-a condamnat pe Netanyahu

missing
18 martie 2024, ora 17:02

Forţele israeliene au lansat un asalt nocturn asupra spitalului al-Shifa din Gaza, fiind semnalate tancuri şi focuri de armă grele asupra unităţii. Hamas a publicat o declarație în care condamnă atacul. „Crimele ocupației [israeliene] nu vor crea nicio imagine de victorie pentru Netanyahu și armata sa nazistă”, se arată în declarația Hamas.

Potrivit datelor UNICEF, peste 13.000 de copii au fost ucişi în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, iar mulţi alţii suferă de malnutriţie.

UPDATE Philippe Lazzarini, șeful Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), spune că autoritățile israeliene i-au refuzat intrarea în Gaza.

„UNRWA are de departe cea mai mare prezență dintre toate organizațiile umanitare în Gaza. Vizita mea de astăzi ar fi trebuit să coordoneze și să îmbunătățească răspunsul umanitar”, a scris Lazzarini pe X, menționând că demersul autorităților israeliene a avut loc în ziua în care au fost publicate noi date privind foametea din Gaza.

„Această foamete provocată de om sub ochii noștri este o pată pe umanitatea noastră colectivă. S-a pierdut prea mult timp, toate punctele de trecere terestre trebuie să se deschidă acum. Foametea poate fi evitată cu voință politică”, a spus Lazzarini.

UPDATE Președintele SUA, Joe Biden, este așteptat să vorbească cu premierul israelian în cursul zilei de astăzi, a relatat publicația Axios. Convorbirea va fi prima dintre cei doi lideri de la 15 februarie.

Va fi, de asemenea, prima discuție raportată între cei doi lideri de când liderul Senatului american, Chuck Schumer, l-a criticat pe Netanyahu săptămâna trecută și a declarat că premierul „și-a pierdut calea” în căutarea „supraviețuirii politice”.

UPDATE Unul din doi locuitori din Fâşia Gaza se confruntă cu o situaţie alimentară „catastrofală”, mai ales în nordul enclavei palestiniene, unde foametea va ajunge până în luna mai în absenţa unor măsuri „urgente”, au avertizat luni agenţiile specializate ale ONU, relatează AFP, Reuters și Agerpres. Peste 1,1 milioane de locuitori din Fâşia Gaza se confruntă cu „o situaţie alimentară catastrofală”, aproape de foamete, „cel mai mare număr înregistrat vreodată” de ONU, care se bazează pe raportul Cadrului integrat de clasificare a fazelor securităţii alimentare (IPC, Integrated Food Security Phase Classification) publicat luni.

„Foametea este acum prevăzută şi iminentă în guvernoratele Gaza de Nord şi Gaza şi este de aşteptat să se manifeste în perioada cuprinsă între jumătatea lunii martie 2024 şi până în luna mai 2024", se arată în raport.

Circa 300.000 de persoane sunt blocate în nordul enclavei din cauza luptelor.

UPDATE Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat luni reporterilor, înainte de o reuniune a miniștrilor de externe ai UE la Bruxelles, că aceștia intenționează să impună sancțiuni împotriva Hamas și a coloniștilor israelieni din Cisiordania.

„Vom iniția în cele din urmă sancțiuni împotriva Hamas ... în lumina acestui viol teribil, a violenței sexuale împotriva femeilor din Israel”, a spus ea, referindu-se la actele despre care se afirmă că au fost comise de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie în interiorul Israelului.

„Și, în același timp, o spunem clar aici, la Bruxelles: Suferința din Gaza trebuie să înceteze în sfârșit”, a mai spus ministrul.

„Acest război, dar și acest conflict în ansamblul său, se poate încheia doar dacă se ajunge la o soluție cu două state”, a adăugat Baerbock. 

UPDATE Șeful diplomației UE, Josep Borrell, l-a condamnat în această dimineață pe Benjamin Netanyahu pentru că a creat ceea ce a numit o „foamete provocată de om” în Gaza și a îndemnat Israelul să permită imediat livrările rutiere de alimente. Sosind la summitul miniștrilor de externe de la Bruxelles, el a declarat că liderii europeni i-au spus premierului israelian că nu pot sta deoparte și să privească cum palestinienii mor de foame, scrie The Guardian.

În Gaza nu mai suntem în pragul foametei, ci într-o stare de foamete care afectează mii de oameni. Cancelarul Sholz i-a spus lui Benjamin Netanyahu că „nu putem sta deoparte și să privim cum palestinienii mor de foame. Această foamete nu este un dezastru natural. Nu este un defect. Nu este un cutremur. Este în întregime provocată de om”.

Cancelarul Scholz spune că europenii nu pot sta și privi cum palestinienii mor de foame, când de cealaltă parte a graniței există alimente pentru luni de zile acumulate în stocuri, în timp ce de cealaltă parte a drumului există oameni care mor de foame. Acest lucru necesită o acțiune.

UE, care finanțează o mare parte din ajutorul pentru Gaza, a declarat că frontiera terestră obișnuia să primească 500 de tone de ajutor pe zi înainte de război. În prezent, aceasta funcționează la un nivel de 100 de tone pe zi.

Borrell a adăugat: „Înainte de război, Gaza era cea mai mare închisoare în aer liber. Astăzi este cel mai mare cimitir în aer liber”.

UPDATE Guvernul israelian a decis în weekend să instituie o zi naţională a amintirii prin care să marcheze anual „catastrofa” atacului de la 7 octombrie al Hamas în sudul ţării, a anunţat biroul premierului Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

„Guvernul israelian a votat în unanimitate ca o zi naţională a amintirii să aibă loc anual pentru (a marca) catastrofa care a lovit Israelul la 7 octombrie”, a anunţat duminică biroul lui Benjamin Netanyahu.

UPDATE Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că aproximativ 30.000 de persoane, inclusiv civili strămutați, pacienți răniți și personal medical, sunt blocate în spitalul al-Shifa în timpul atacului Israelului.

Într-un mesaj în limba engleză pe Telegram, acesta a spus că oricine „care încearcă să se miște este ținta gloanțelor”.

Ministerul a adăugat că raidul în curs de desfășurare la al-Shifa este al patrulea al Israelului de la 7 octombrie.

UPDATE UNICEF estimează că peste 13.000 de copii au fost ucişi în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, iar mulţi alţii suferă de malnutriţie şi „nu mai au nici măcar energia de a plânge”, relatează Reuters.

„Alte mii de persoane au fost rănite sau nici măcar nu ştim unde se află. Oamenii ar putea fi sub dărâmături (...) Nu am văzut această rată a mortalităţii în rândul copiilor în aproape niciun alt conflict din lume”, a declarat duminică directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, în cadrul emisiunii „Face the Nation” de la CBS.

„Am fost în secţii de pediatrie cu copii care suferă de anemie severă legată de malnutriţie, iar întreaga secţie este absolut calmă. Pentru că acei copii, acei bebeluşi (...) nici măcar nu mai au energia de a plânge”, a adăugat ea.

Israelul a lansat o vastă ofensivă militară terestră şi aeriană în Fâşia Gaza după atacul palestinian al Hamas pe teritoriul său la 7 octombrie, soldat cu aproape 1.200 de morţi.

UPDATE Hamas a publicat o declarație în care condamnă atacul Israelului asupra spitalului al-Shifa.

„Crimele ocupației [israeliene] nu vor crea nicio imagine de victorie pentru Netanyahu și armata sa nazistă”, se arată în declarație. „Crimele ocupației exprimă confuzie și pierderea speranței de a obține o realizare militară”.

Într-o declarație comună, facțiunile palestiniene au declarat că luarea în vizor a spitalelor „este o continuare a războiului de exterminare purtat de ocupație împotriva poporului palestinian și o încălcare flagrantă a tuturor convențiilor și legilor internaționale”.

UPDATE Forţele israeliene au lansat un asalt nocturn asupra spitalului al-Shifa din Gaza, fiind semnalate tancuri şi focuri de armă grele asupra unităţii, relatează BBC.Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene a declarat că IDF desfăşoară o „operaţiune de mare precizie în zone limitate” ale spitalului.

IDF a precizat că „teroriştii Hamas de rang înalt s-au regrupat” în interiorul spitalului şi îl folosesc pentru a lansa atacuri. Martorii oculari au descris o stare de panică în interiorul complexului din oraşul Gaza. Într-o convorbire înregistrată cu fratele său, postată pe un grup de WhatsApp, un bărbat a spus: „Tancurile ne înconjoară. Ne ascundem în interiorul cortului. Auzim focuri de tancuri în apropierea complexului”.

Focuri de armă intense au putut fi auzite în jurul spitalului în imagini neverificate postate pe reţelele de socializare.

Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.

/VIDEO/ Când vom avea pensii private? Autoritățile sunt pe punctul de a autoriza un administrator
/VIDEO/ Când vom avea pensii private? Autoritățile sunt pe punctul de a autoriza un administrator
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Primul mesaj al trimisului lui Putin, la Chișinău. Ozerov a participat la o slujbă
/VIDEO/ Primul mesaj al trimisului lui Putin, la Chișinău. Ozerov a participat la o slujbă
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Cine sunt cei 5 politicieni pro-ruși din Moldova care l-au felicitat pe Putin cu ocazia zilei de naștere
/VIDEO/ Cine sunt cei 5 politicieni pro-ruși din Moldova care l-au felicitat pe Putin cu ocazia zilei de naștere

Un tribunal rus cere arestarea a doi jurnaliști italieni. De ce sunt acuzați

missing
08 octombrie 2024, ora 11:43

Un tribunal rus a ordonat luni arestarea a doi jurnaliști italieni, aflați în prezent în afara Rusiei. Aceștia sunt acuzați că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în timp ce realizau reportaje în regiunea Kursk, unde forțele ucrainene ocupă o mică parte, scrie news.ro.

În ultimele săptămâni, Rusia şi-a intensificat investigaţiile cu privire la câțiva jurnalişti străini acuzaţi că au intrat în Rusia în timpul avansului armatei ucrainene în regiunea Kursk în luna august.

Luni, un tribunal din regiune a cerut extrădarea lui Simone Traini şi Stefania Battistini, doi jurnalişti de la televiziunea publică italiană RAI.

„După ce au trecut ilegal frontiera în Rusia, Simone Traini şi Stefania Battistini au călătorit într-un vehicul al forţelor armate ucrainene spre oraşul Soudja”, a acuzat instanţa într-un comunicat pe Telegram.

Acest orăşel rusesc se află la aproximativ zece kilometri de frontieră şi este sub control ucrainean.

Cei doi jurnalişti au fost incluşi pe „lista celor căutaţi” de Rusia şi vor fi plasaţi în arest preventiv înaintea unui eventual proces de extrădare, a adăugat el.

Cei doi reporteri riscă până la cinci ani de închisoare, în conformitate cu codul penal.

Forţele ucrainene au atacat regiunea Kursk pe 6 august, cucerind, potrivit Kievului, câteva zeci de localităţi şi aproape o mie de kilometri pătraţi, într-o ofensivă care a luat prin surprindere armata rusă.

Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului
/VIDEO/ Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.