Sărbătoarea florilor de cireș din Tokyo este mai puțin spectaculoasă în această primăvară. Luna martie a fost foarte rece, astfel că și la început de aprilie pomii sunt înfloriți doar pe jumătate. Dornici să admire priveliștea, cum prind câteva ore de vreme bună, oamenii fug în parcuri, dar se plâng, însă, că tabloul e mult mai modest decât în anii precedenți.
Oamenii au făcut poze și s-au bucurat atât cât au putut de sărbătoarea pe care au așteptat-o tot anul.
„Am ieșit, deoarece astăzi este ultima ocazie de a admira florile de cireș. Mâine va începe să plouă și florile de cireș vor începe să cadă, așa că nu am vrut să pierd ocazia”.
Unii au venit din diferite zone ale țării, sperând să vadă un spectacol fascinant de culori, dar au rămas dezamăgiți.
„Soțul meu a văzut anterior cireșii în plină floare la Tokyo. Am vrut să-i văd și eu, de aceea am venit aici, dar nu am putut să-i vedem”.
„Ar fi fost mai bine dacă ar mai fi durat trei sau patru zile, dar va începe să plouă. Am avut multe zile în martie când a devenit brusc frig, așa că priveliștea florilor în acest an este destul de dezamăgitoare”.
Plimbările printre pomii de cireș sunt atât de frecvente, încât japonezii au și o noțiune pentru această activitate - "Hanami". Termenul se referă și la tradiţia de a face picnic sub cireşii înfloriţi şi de a petrece timpul cu prietenii şi familia. Sezonul cireșilor înfloriți din capitala japoneză a început anul acesta abia vinerea trecută. Mult mai târziu decât în mod normal, din cauza temperaturilor scăzute. Florile de cireș, numite „sakura”, sunt un element important al culturii nipone, fiind considerate simbol al vieții trecătoare.