Săptămâna viitoare, în Parlament ar urma să vină procurorul general interimar, Ion Munteanu, cu un raport despre protestele din 7 aprilie. Cel puțin asta ne-a declarat un deputat PAS, care susține că ședința ar urma să fie cu ușile închise. Ce spune premierul, dar și alți aleși ai poporului despre camuflarea adevărului şi nepedepsirea celor vinovați?
15 ani e totuși o perioadă lungă de timp..., iar ipoteza că adevărul despre evenimentele din aprilie 2009 de la Chişinău nu va ieşi niciodată la suprafaţă, prinde tot mai mult contur, mai spune deputatul PAS, Alexandru Trubă.
„Politicienii de atunci nu vor vorbi fiindcă o bună parte au fost implicați în tot ce a fost. După 15 ani e destul de greu să găsești adevărul.”
„Din câte cunosc eu urmează o sesiune închisă la care va veni procurorul gneral să raporteze. Saptămâna viitoare.”
Chiar dacă s-a curs timpul, organele de achetă ar trebui să facă lumină, întrucât întrebări au fost multe, răspunsuri puține, crede colegul de partid Adrian Belîi.
„Organele competente trebuie să ne ofere aceste răspunsuri. Sper că vor fi audieri.”
Iar deputatul socialist, Grigore Novac, susține că, în mare parte, comisiile create anterior pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie 2009, și-au încheiat activitatea fără mari rezultate.
„Au avut de suferit și poliștii și tinerii, pe care politicienii i-au folosit. ”
Doar reforma justiției mult așteptată ar putea face claritate în dosarele de rezonață, precum 7 aprilie, o recunoaște însuși premierul.
„Acolo au fost vinoveți, poliști, judecători și procurori...Scăparea este că nu au fost trași la răspundere factorii politici care au dat ordine. ”